Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

16 daagse rondreis met 4 personen.. national park favorites

Discussie gestart

ShirleyBal

Hoi, wij gaan met 4 personen vanaf 7 oktober voor 16 dagen naar het Westen.
We hebben een rondreis geboekt met hotels en auto.
Palm Springs, Scotsdale, Arizone, Joshua Tree National Park, Flagstaff, Grand Canyon, N.P., Lake Powell, Bryce Canyon, Zion, NP., Las Vegas, Yosemite N.P., Fresno, San Francisco...
Hebben jullie nog tips wat we echt moeten zien of doen op deze bestemmingen? is het raadzaam bepaalde dingen van te voren te boeken?
Alvast bedankt!!
#1 - 06-08-2012, 15:31 uur

Hans B

Heb je de reis zelf sasmengesteld of is het een uit van een reisburo.
Samengesteld door het reisburo wil het voorkomen dat de hotels prima zijn, maar soms op plekken ver van de echte bezienswaardigheden, zodat je nog een stuk moet reizen.
Verder is 16 dagen bar weinig voor z'n grote reis waarin zo enorm veel te zien is.
#2 - 06-08-2012, 16:41 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

Hallo, welkom op het forum!
Het is handig om per dag op te schrijven wat de route is, in een van/naar -overzicht. Kijk maar eens naar de andere schema's op het forum. Dan kunnen we per dag tips geven. We kunnen nu wel iets roepen, maar dan heb je grote kans dat het niet past in het schema, qua tijd of qua route.
Je hebt het nu bijvoorbeeld over zowel Flagstaff als Grand Canyon. Betekent dat dat je zowel in Flagstaff als in het park een overnachting hebt? Of bezoek je de GC vanuit Flagstaff?
Lake Powell is geen plaats; ik neem aan dat jullie in Page overnachten. Ik zou hier Antelope Canyon gaan bezoeken. Voor de Upper Antelope Canyon moet je reserveren, voor de Lower hoeft dat niet. Zie voor de laatste en ook voor Zion, Bryce en de GC mijn 2011-verslag.
Voor Yosemite kan ik ook wel wat tips geven maar ook hier geldt dat het helemaal afhankelijk is van waar jullie overnachten en van de tijd die jullie daar hebben.

Marianne
#3 - 06-08-2012, 16:55 uur
« Laatst bewerkt op: 06-08-2012, 17:14 uur door Marianne »

ShirleyBal

Goedemorgen! het is een reis samengesteld door een reisbureau. En ja, 16 dagen is inderdaad misschien wat kort voor zoveel plaatsen te bezoeken, maar goed, ik heb de mogelijkheid niet om langer te gaan ( helaas )
We hebben een auto en de hotel overnachtingen reeds geboekt.
Het reisschema is als volgt :
Dag 1 en 2 : Amsterdam - Los Angeles, Palm Springs ( overnachting luchthaven / overnachting Palm Springs )
Dag 3 : Palm Springs - Scottsdale / Phoenix ( 2 overnachtingen Scottsdale )
Dag 4 : Scottsdale/ Phoenix - Flagstaff ( overnachting Flagstaff )
Dag 5 : Flagstaff / Grand Canyon N.P. - Lake Powell ( 2 nachten Page )
Dag 6 : Lake Powell - Bryce Canyon ( overnachting bij het park )
Dag 7 : Bryce Canyon N.P. - Zion N.P. ( nacht in Springdale )
Dag 8 en 9 : Zion N.P. - Las Vegas ( 2 nachten Las Vegas )
Dag 10 : Las Vegas - Yosemite N.P. /Fresno ( nacht omgeving Yosemite National Park )
Dag 11 en 12 : Yosemite N.P.  San Francisco ( 2 nachten San Francisco )
Dag 13 : San Francisco - Pacific Coast ( overnachting in Santa Maria, Pismo Beach, Cambria, San Luis Obispo of omgeving )
Dag 16 : Aankomst Schiphol
#4 - 14-08-2012, 09:50 uur

Yessica

Het blijft me toch altijd verbazen hoe reisbureaus/organisaties hun reis samenstellen. Je hebt 16 dagen voor zo'n prachtig gebied en dan 2 nachten in Scottsdale??? Maar goed, je zou dat mooi als uitgangspunt kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de Apache Trail te rijden.

En die dag 10 doet ook zeer. In Yosemite waren die 2 nachten beter gepland geweest. Maar goed, mijn eerste reis naar de VS was ook gebaseerd op een samengestelde reis  :)  Je kunt nu alvast wat ervaring opdoen en als je teruggaat (want dat wil je, vanaf de eerste reis ben je namelijk verslaafd) dan kun je het zelf samenstellen.

In Palm Springs is de Aerial Tramway erg leuk om te doen, tenzij je enorme hoogtevrees hebt. Het is een roterende kabelbaan die door 5 klimaatzones gaat; je begint in de woestijn en eindigt op de top in alpine gebied. Best bijzonder. Of je kunt er gaan hiken in de Indian Canyons, ook erg mooi.

Als je iets van Zion wil zien, sta dan lekker vroeg op en neem de tijd voor een mooie hike, als je niet te bang bent uitgevallen is Angels Landing erg mooi om te doen. Maar de Narrows is ook bijzonder. Ga er in ieder geval op uit, want dit park moet al doende ontdekt worden.

Fijne reis!
#5 - 14-08-2012, 10:14 uurMarianne

Het is inderdaad wel een beetje vreemd dat je 2 dagen in Scottsdale hebt, terwijl er voor de parken zo weinig tijd is. Maar goed, dat drukt de prijs wel. Als jullie het niet erg vinden om wat extra geld uit te geven zou je die 2e nacht daar kunnen laten valen en een overnachting in GC NP doen. Je hebt kamers in het park voor nog geen 100 dollar. Zie www.xanterra.com.

Is Fresno bedoeld om van daaruit Yosemite te bezoeken? Ik geloof dat het niet helemaal klopt in je schema. Ook die 2 nachten Page begrijp ik niet want dat klopt niet met de dagen die je noemt.


Als ik het nog wat meer uitschrijf dan zou het zo zijn:
1   Amsterdam -   LA
2   LA   - Palm Springs
3   Palm Springs -   Scottsdale
4   Scottsdale   
5   Scottsdale -   Flagstaff
6   Flagstaff   - Page
7   Page   - Bryce
8   Bryce   - Springdale
9   Springdale -   Las Vegas
10   Las Vegas   
11   Las Vegas -   Fresno
12   Fresno   - SF
13   SF   
14   SF   - ?
15   ?   - LA
16   LA   - Amsterdam

Je komt op dag 17 aan in Amsterdam in dit schema.
De Grand Canyon kun je bezoeken op dag 5. Het is mooi om het park tegen de avond of de vroege ochtend te zien; je zou op dag 6 nog terug naar het park kunnen rijden en dan de east rim trail kunnen doen voor je naar Page gaat.  Vlak voor Page kun je naar Horseshoe bend: een mooi uitzichtpunt over de Colorado river. Verder kun je de Glen Canyon Dam bekijken en naar Lake Powell gaan. Ik zou de volgende ochtend naar de Lower Antelope Canyon gaan, en dan doorrijden naar Bryce. Bij Bryce kun je de uitzichtpunten langs de rim bekijktn, maar een wandeling naar beneden geeft een heel ander perspectief en is zeer de moeite waard.
Op weg van Bryce naar Zion heb je vlak voor de tunnel de Canyon Overlook Trail. Een leuke wandeling met een mooi uitizcht over het park.
In Springdale kun je de shuttlebus naar het park nemen en daar overstappen op de parkshuttle. Er zijn leuke korte wandelingen. De Narrows kun je net zo lang maken als je wit, is ook een aanrader.

Tja, en dan Las Vegas- Fresno? Of begrijp ik het verkeerd en zit er nog een nacht tussen? Dit is echt heel onmogelijk. Je zult Death Valley en de Tioga Pass missen. Als je ergens iets aan zou willen en kunnen passen dan zou ik het hier doen. Neem de route via de Tioga Pass en overnacht bijvoorbeeld in Mammoth Lakes (60 dollar voor de Motel6). Dan kun je door DV rijden en de volgende dag door Yosemite naar SF. Ik zie niet hoe je naar Yosemite kunt als je in Fresno overnacht.

Marianne
#6 - 14-08-2012, 11:49 uur
« Laatst bewerkt op: 14-08-2012, 20:44 uur door Marianne »

Marianne

Ik heb even gezocht op de National Park Favorites en ik vermoed dat het deze reis is. Je hebt daarin 1 nacht voor Scottsdale. Ze raden aan om vanuit Flagstaff naar de GC te rijden om daar de zon op te zien komen. Dat betekent een lang stuk in het donker rijden.

Ze geven inderdaad aan dat er 2 nachten in Page zijn, maar het is er maar 1. Bij de foto's staan wat parken die niet in de reis zijn opgenomen. Beetje slordig allemaal.  :o

Marianne
#7 - 14-08-2012, 20:49 uur

Jez

Maar goed, je zou dat mooi als uitgangspunt kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de Apache Trail te rijden.

....maar dan moeten ze wel dapper zijn aangelegd. Volgens mij niet helemaal geschikt voor beginnende reizigers.

En ja, 16 dagen is inderdaad misschien wat kort voor zoveel plaatsen te bezoeken, maar goed, ik heb de mogelijkheid niet om langer te gaan ( helaas )

't Is ook niet dat je langer zou moeten gaan, maar die 16 dagen zijn wel z in te delen dat je ook nog tijd hebt om te genieten, of om adem te halen, of om wat praktischer te reizen.
#8 - 14-08-2012, 21:05 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Hans B

Ik zou nog even in gesprek gaan met het reisburo om te kijken of er nog wat te wijzigen valt.  In deze reis zitten een aantal behoorlijke 'kronkels'.
#9 - 15-08-2012, 09:02 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Maar goed, je zou dat mooi als uitgangspunt kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de Apache Trail te rijden.

....maar dan moeten ze wel dapper zijn aangelegd. Volgens mij niet helemaal geschikt voor beginnende reizigers.


Ik vond het eigenlijk wel meevallen...? Er zat maar n stuk in dat ik redelijk eng vond, maar als je van Scottsdale komt rijd je aan de binnenkant, dus dat neemt al een stukje eng weg. Ik heb hem gereden met pas 6 maanden mijn rijbewijs op zak  :)
#10 - 15-08-2012, 09:11 uurShirleyBal

Hey, ik weet niet precies hoe ik naar 1 persoon terug kan reageren, op zijn of haar mail, dus doe alles maar in 1 mail.. haha...
Ik ga al 22 jaar elk jaar in februari naar Florida, heb er vrienden en vind het er super. Ben zelfs voor mijn werk een paar jaar geleden bezig geweest om te verkassen. Dat zou naar Houston, TX zijn, heb daar een half jaar gezeten, en ik vond het daar ook hardstikke leuk.
Maar de wens is er om een keer naar de andere kant van de USA te gaan, en gaan dit dus nu doen met vrienden.
We gaan 16 dagen, en ik weet ook nu al, van te voren, dat wij ( mijn man en ik ) verslaafd raken aan deze kant van de USA.
Maar, dan gaan wij de volgende keer ( zal volgend jaar worden ) met zn 2en, een uitgebreide reis, wat langer, of naar plaatsen waar we nu geweest zijn, maar weinig tijd voor hebben, en er dan meer tijd voor uit te trekken.
Ik ga nu navragen bij het reisbureau wat eigenlijk de route is, want ik snapte de dagen zelf eigenlijk ook al niet.
Bedankt voor de leuke en goede tips, we gaan hier zeker gebruik van maken. ik laat nog even weten wat nu de werkelijke route gaat worden.
Groetjes,
#11 - 15-08-2012, 17:15 uur

Marianne

Hallo Shirley, het is een forum, geen mail, dus je reageert naar iedereen. Als je een stuk tekst van iemand wilt aanhalen om duidelijk te maken op wie je reageert kun je de "citaat"knop bij het betreffende bericht gebruiken.

Het lijkt mij een mooie reis om een eerste indruk te krijgen. De volgende reis kun je dan zelf boeken, met hulp van het forum!
Het enige wat heel jammer is, is dat je een vreselijk oninteressante en lange route hebt van Las Vegas naar Fresno. Als je nog contact opneemt met het reisbureau zou ik ze daar eens vragen hoe en wanneer je geacht wordt Yosemite te bezoeken. Maar goed, mocht er tijd zijn: en je wilt de sequoiabomen zien, dan is de Mariposa Grove (bij de zuidingang van het park) een goede keus. Je kunt daarna naar de vallei rijden en rotsen als Half Dome en El Capitan bekijken. Zou moeten kunnen op weg naar SF als je vroeg uit Fresno vertrekt. Je rijdt dan via de CA 120 het park uit.

Marianne
#12 - 15-08-2012, 21:43 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15