Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

tips voor mijn rondreis zuid-west amerika

Discussie gestart

fiona

hallo allemaal,
Ik ga in juli 2010 mijn eerste rondreis zuid-west amerika doen. We hebben de reis en hotels al geboekt, maar zouden graag tips willen hebben over exurcies en dingen die we echt niet moeten missen enzovoort. Voor het gemak zet ik mijn reisschema er even bij:
-3 nachten San Francisco
-1 nacht Monterey
-1 nacht San Luis Obispo
-3 nachten Los Angeles
-1 nacht Palm Springs
-1 nacht Grand Canyon
-3 nachten Las Vegas
-1 nacht Bryce
-1 nacht Death Valley
-1 nacht Mammoth Lakes
-2 nachten Yosemite
-1 nacht San francisco terugvlucht
We hebben nog niets gepland, dus alle tips zijn welkom alvast bedankt
#1 - 06-12-2009, 13:16 uur

hdeweert

Hallo Fiona
Het is een mooie trip die je gaat maken. Is dit een georganiseerde busreis een fly drive of ga je kamperen? 
Je komt 2 keer langs een van de mooiste parken n.l. Zion en brengt er geen bezoek.
En wat zijn je plannen om al te gaan zien en doen  op de andere plaatsen waar je verblijft?
Harm
#2 - 06-12-2009, 13:59 uur

Marianne

Hallo Fiona,
Welkome op het forum!

Zoals Harm al zegt, ontbreekt Zion in je route. Vind ik ook erg jammer. Ik neem ook aan dat je Bryce niet na Las Vegas doet, maar ervoor? Anders zou ik toch wat gaan schuiven met de overnachtingen. Heb je zelf geboekt of via een reisbureau?
Dit stukje
1 nacht Grand Canyon
-3 nachten Las Vegas
-1 nacht Bryce
-1 nacht Death Valley

zou ik zo doen:
1 nacht Grand Canyon
-1 nacht Bryce
-1 nacht Zion
-2 nachten Las Vegas
-1 nacht Death Valley

Voor tips kun je eens wat reisverslagen lezen, zie bijvoorbeeld ons 2004-verslag voor het stuk van Zion naar Yosemite (vanaf 24 juli).

Marianne
#3 - 06-12-2009, 14:38 uur

fiona

We reizen met de auto, we hebben onze reis geboekt bij jan doets. Maar dat heeft ze inderdaad niet helemaal goed gedaan denk ik, nu ik het zo bekijk, want dan moeten we heen en weer terug ??? En dat van zion is ook een hele goede, maar ik weet niet of ze dat nog kunnen veranderen. alvast heel erg bedankt, ga het gelijk proberen te regelen morgen :afro:
#4 - 06-12-2009, 15:47 uur

fiona

Voor de rest hebben we nog niet zoveel bedacht om te gaan doen, maar we dachten aan een fietstocht door san francisco, universal studio's en paardrijden door bryce en voor de rest hadden we nog geen ideeen. Is dat wat??
#5 - 06-12-2009, 15:51 uur

Marianne

Wij vonden fietsen in SF erg leuk, maar bedenk wel dat je dan niet zoveel van de stad ziet, want daar is het te druk en te heuvelachtig om lekker te fietsen. Kijk eens in ons 2008-verslag voor ons dagje SF.
Verder is in SF een bezoek aan Alcatraz een aanrader, en een rit met de cable car. Verder is het helemaal afhankelijk van wat je leuk vindt, je kunt winkelen, naar Chinatown, of je doet de 49-miles drive om alle hoogtepunten te zien.
Paardrijden in Bryce lijkt me ook leuk, maar kijk even of je daar voldoende tijd voor hebt en of het niet veel te heet is om te rijden. Ook in Yosemite kun je paardrijden (zie weer ons 2008-verslag). Ik vind het leuk om te doen als er voldoende tijd is, maar anders zou ik mijn tijd gebruiken om een aantal trails te lopen, dan zie je toch meer en heb je meer gelegenheid om foto's te maken en ergens langer te blijven, dan wanneer je aan het rijden bent.
Universal Studios is geweldig leuk, zeker de tramtour, en de special effect shows. Veder is het eigenlijk een gewoon pretpark. Gaat het je vooral om de studiotour, dan zou je ook een tour bij Warner Bros kunnen doen. Duurt 2 uur en een kwartier, en je ziet studio's van binnen, krijgt een eigen gids (je rijdt in een groep van 12 man rond over het terrein) en je kunt bijvoorbeeld op de bank van Friends zitten.

Zion is prachtig, er zijn mooie wandelingen, zowel lang als kort, maar allemaal de moeite waard. Doe bijvoorbeeld de Canyon Overlook TRail, en als het erg warm is, is een stuk van de Narrows heerlijk om te doen (zie weer ons 2008-verslag). Er komen wegwerkzaamheden aan de oostkant van Zion deze zomer, maar de vertraging zal wel meevallen, laat dat in elk geval geen reden zijn om Zion over te slaan. Op deze site kun je het nieuws over de wegwerkzaamheden volgen.

Ik neem aan dat je die nachten wel kunt wijzigingen, JD heeft hier een fout gemaakt.

Marianne
#6 - 06-12-2009, 16:17 uur

Daan1

Inderdaad mooie route, maar...................

3 nachten Las Vegas??? Persoonlijk vind ik dat zonde van je kostbare tijd. 1 Nacht na aankomst en 1 volle dag & 1 nacht is meer als voldoende. Zelfs dat vind ik nog te lang, maar ja.......
Wat ik mis, is inderdaad Zion en Page ( Lake Powell)
Page voor Antelope Canyon, een aanrader als je wat speciaals wil zien. Wel proberen om 12 uur in de grotten te zijn = het licht het mooist.
Een mooie route om van Grand Canyon naar Zion/Bryce te komen is de onverharde weg: Cotton Canyon Road. Qua mijlen niet zo lang, maar door de conditie van de weg doe je er erg lang over. Bobbels, kuilen enz. alles kom je tegen, maar zo mooi.
Controleer via Internet of de weg nog begaanbaar is. Als het regent (zwaar heeft geregend) kan je deze weg niet rijden.
Meeste autoverhuurbedrijven hebben beperkingen qua verzekeringen met glas./banden/bodem van je auto en het rijden van een onverharde weg. Maar.......... dat geldt dus alleen voor wegen zonder nummer! Off. wegen of te rijden routes in N.Parken zijn wel verzekerd, want anders zou je b.v. nooit Monument Valley kunnen bekijken. Ik weet dat Sunny Cars ( = Brooker net als Holiday Cars) deze verzekeringen wel dekt.

In Bryce niet logeren in de Lodge van de Mormonen. JD boekt graag mensen daar! Wij hebben iemand gesproken die had er geen goede woorden over. Vraag om Rubys Inn! Er is daar verder niks te vinden en hier kon je goed eten.

Wij hebben bij Zion gelogeerd in de plaats Springdale. Perfect!! Een speciale shuttle naar Zion.

Tja het foutje van JD, sorry maar ik ben geen Fan van JD!!! Is persoonlijk...

Hoop dat je wat aan mijn info hebt.

succes

Daan en Jeannine
#7 - 06-12-2009, 18:16 uur

Marianne

Ik ben ook geen Jan Doets fan - ze pretenderen veel, dan kun je je dit soort slordigheden niet veroorloven. Ook veel van hun standaardreizen zitten niet echt lekker in elkaar.
Die 3 nachten Las Vegas zou ook niets voor mij zijn, maar dat is heel persoonlijk, er zijn mensen die willen wel een week in Las Vegas blijven. Moeilijk adviseren!

Daan, wat bedoel je met de Lodge van de mormonen in Bryce? Is dat de lodge in het park? Die leek mij nu juist erg leuk om eens uit te proberen.

In Springdale overnachten is inderdaad de beste optie voor Zion, en het allermooiste is de Desert Pearl Inn. Echt een verademning na alle standaard-motels en zo mogelijk nog mooier dan op de foto's op hun site.

Ik heb begrepen dat de conditie van de Cottonwood Canyon Road het laatste jaar sterk verslechterd is. Altijd van te voren informeren!

Marianne
#8 - 06-12-2009, 18:48 uur

fiona

Ik heb hier inderdaad erg veel aan, als het mogelijk is ga ik zeker die ene nacht las vegas ruilen voor zion. Ze hebben ons geboekt in het bryce cayon res.???? Maar goed voor de rest zijn we heel goed geholpen hoor, maar word nu wel een beetje zenuwachtig als je dit dan weer allemaal hoort. Maar goed ik ga morge bellen, dus dan laat ik wel een bericht achter hoe het af is gelopen. Wordt vervolgd....
#9 - 06-12-2009, 19:09 uur

Daan1

Over JD helemaal met je eens, maar dat is dus erg persoonlijk.

De lodge die zij hadden in Bryce, was volgens deze bezoekers, erg basic dit ivm de geloofsovertuigingen van de Mormonen.
Wat ik nu heb gezien van Bryce Canyon Resort is dit niet van toepassing!
Maar als je een lekker buffet voor je avondeten wil dan ff naar Rubys.

Kenab was trouwens ook leuk voor een zeer kort klein bezoekje. Zijn daar heel wat Western fillms opgenomen.

succes

Daan en Jeannine 8)

#10 - 06-12-2009, 20:23 uur

fiona

Nou ik heb vandaag gebeld en heb mijn reis veranderd, het word nu:
3 nachten san francisco
1 nacht monterey
1 nacht san luis lisbou
3 nachten los angeles
1 nacht palm springs
1 nacht grand canyon
1 nacht bryce
1 nacht zion
2 nachten las vegas
1 nacht death valley
1 nacht mammoth lakes
2 nachten yosemite
1 nacht san francisco+ terug vlucht
Ik wil jullie alvast allemaal bedanken voor jullie goede adviezen, want anders was ik hier veel te laat achter gekomen.
#11 - 07-12-2009, 12:43 uur

fiona

En jullie hadden trouwens helemaal gelijk over JD, ik ben zo verschrikkelijk onbeschoft behandeld daar zijn helemaal geen woorden voor.
#12 - 08-12-2009, 09:35 uur

JoeSee

Doets komt op mij ook altijd zeer prijzig over  >:(
#13 - 08-12-2009, 10:36 uur

Hans B

Doets komt op mij ook altijd zeer prijzig over  >:(
Dan zou ik helemaal geen reis meer bij deze organisatie willen boeken.
Jan Doets is inderdaad ook duur.
Als je durft probeer het zelf te regelen, is voor Amerika heel eenvoudig en gebruikelijk.
Vliegtickets + 1e en laatste hotelnacht bij een goedkope Internetaanbieder, auto bij een autoverhuurmij (zijn diverse aanbieders op het forum te vinden).

succes, Hans
#14 - 08-12-2009, 16:09 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

JoeSee

Het zou zelfs zo kunnen zijn, dat annuleren en daarna zelf boeken nog goedkoper is in dit geval. Tenminste als je nog niet alles hebt voldaan. Bij sommige reisorganisaties kun je annuleren tegen betaling van een bepaald percentage van de reissom, zonder opgave van redenen.
Wellicht de moeite waard ?  :-\
#15 - 08-12-2009, 17:18 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15