Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tips voor onze USA trip Seattle - Glacier - Yellowstone - Moab - Vegas??

Discussie gestart

dani80

Dit wordt onze 2e trip naar de USA. Vorig jaar hebben we al rondje SF-Yosemite-DV-Vegas-Zion-Bryce-Kanab-Page-MV-GC-LA-SF gedaan. Was super!! Mede dankzij de vele tips van dit forum. Nu willen we Yellowstone nog zien. We houden van veel zien en vinden het niet erg om wat langere afstanden af te leggen. Vorig jaar hebben we ook, tegen het advies van sommigen hier, de meeste parken in slechts 1 dag gedaan (Zion, Bryce, Page, MV, GC) en dat is ons best goed bevallen. We hebben in de parken veel viewpoints bezocht en steeds 1 of 2 (kortere) hikes gedaan. Ging prima. Vroeg opstaan en je volle dag benutten. Tevens willen we graag aan t einde vd vakantie voldoende tijd in Vegas om lekker te relaxen aan het zwembad en de malls te bezoeken!
Wat vinden jullie van onderstaande route? En alle tips vb accomodatie zijn ook zeker welkom!! Door omstandigheden moeten we al volgende maand gaan, dus volop hoogseizoen. (3e of laatste week v juli vertrek) Wat moet ik meteen boeken? Is West Yellowstone een optie vwb accomodatie? (denk dat in het park lastig gaat zijn...)1   Brus-Seattle
2   Seattle
3   Seattle - Mt Rainer - Yakima
4   Yakima - Coeur d'Alene
5   Coeur d'Alene - Kalispell (bij ingang Glacier)
6   Glacier NP
7   Glacier NP - Butte
8   Butte -  Yellowstone
9   Yellowstone
10   Yellowstone
11   Yellowstone - Grand Teton - Jackson
12   Jackson - Idaho Falls
13   Idaho Falls - Craters of the moon - Twin Falls
14   Twin Falls - SLC
15   SLC - Moab
16   Moab & Arches NP  - CR
17   Capitol Reef-Kanab
18   Kanab - tour met Terry
19   Kanab - Valley of Fire - Vegas
20   Las Vegas
21   Las Vegas
22   Las Vegas
23   Las Vegas -Brussel
24   Brussel
#1 - 19-06-2012, 15:26 uur

Tet14

Hi
Zelf zou ik in 2 dagen naar Kalispell rijden (Whitefish is leuker imo) en daarna een dag aan Yellowstone/GTNP toevoegen. je ziet Mount Rainier de hele tijd vanaf Seattle en tenzij je wil gaan wandelen zou ik daar niet een extra nacht aan toevoegen ook al ivm het vervolg van je reis.
West Yellowstrone vinden wij een prima basis voor Yellowstone. Ik hoef ook niet zo nidig in het NP te zitten. Gardiner voor de Upper Loop is ook een mogelijkheid.
Je kan nog en dag winnen door van Jackson via Idaho Falls via Craters of the Moon naar Twin Falls te rijden. Dat kan gemakkelijk. Craters staat trouwens niet in onze top bestemmingen.
We zijn trouwens ook wel eens in een dag van Twin Falls naar Moab gereden dus ik weet niet hoe belangrijk Salt Lake City voor jullie is.
Salt Lake City naar Moab en dan de vogende dag meteen naar CR is echt veel te kort voor Moab. Arches kan al een hele dag nemen en er is nog veel meer te doen.
Leuk dat jullie een tour met Alderman gaan doen in Kanab. Neem de tijd voor ut12 www.scenicbyway12.com
Op weg naar Vegas via Valley of Fire is prima. Neem daarna Northshore rd min of meer langs Lake Mead naar Las Vegas.
Wellicht nog een dagje extra in Seattle? Misschien heb je interesse in een bezoek aan de Boeing fabriek in Everett.
Tet
#2 - 19-06-2012, 17:50 uur

dani80

Thanks Tet voor je waardevolle reactie!! Ben meestal gewend dat ik te horen krijg dat we teveel willen en te snel, dus ben erg blij met je tips! Twijfelde al tussen Whitefish en Kalispell dus wacht ff af wat de beste accomodatie biedt... En dan dus Seattle - coeur d'alene - whitefish - Glacier?
Is dat echt te doen in 1 dag van Jackson (vroeg op is prima) - Idaho falls - crater of the moon - Twin falls? Ik bedoel, zie ik de watervallen en het kraterlandschap dan nog wel? Uurtje overal lijkt mij al genoeg hoor, dus als dat mogelijk is: top!!
We hebben niets met SLC dus in 1 ruk door naar Moab klinkt ook goed. Hebben we daar meteen een extra dag! En dan kan ik misschien ook nog Canyonlands erin fietsen. Hoe lang schat jij per park? (Moab, Arches, Canyonlands, Capitol reef)
Wij zijn vorig jaar met Terry naar White pocket geweest en dat was echt 1 vd hoogtepunten van onze reis dus wil hem mailen of hij kan op die dag en wat hij voorstelt voor trip.
Wat is te zien/doen bij Northshore road dat je die zo specifiek noemt?
Als je nog tips hebt vwb accomodatie in West Yellowstone, Glacier en Moab dan graag!!! Extra dag Seattle hoeft voor ons niet....
#3 - 19-06-2012, 19:36 uur

Old Faithful

Als jullie toch veel en snel willen.  ;)

Op dag 1 zou je ook van Seattle via een deel van Mount Rainier N.P. tot aan Moses Lake kunnen rijden. Je ziet dan nog iets van Mount Rainier. Moses Lake - Kalispell/Whitefish is 550/580 km, lang maar wel te doen in één dag.

In Glacier neem je ongetwijfeld de Going To The Sun Road. Van de oostkant van het park bij St Mary terug naar Whitefish moet je rekenen op minstens twee uur rijden, waarschijnlijk meer. In plaats daarvan zou je al een stuk richting Yellowstone kunnen rijden en dan de volgende dag niet naar Butte maar rechtstreeks naar Gardiner of West Yellowstone. Ook hier geldt weer: een lange rijdag, maar wel te doen. Je hebt dan een dag extra voor Moab.

Ik vond Craters Of The Moon heel leuk, maar ik zou er niet (ver) voor omrijden.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#4 - 19-06-2012, 20:45 uur
Groet,

Old Faithful

Tet14

De watervallen in Twin Falls zullen niet op hun best zijn in juli. Je kan stoppen bij Perrine Bridge over Snake River en handen schudden met Charlie Chaplin op de parkeerplaats. Er is ook het Evil Knievel jump off point maar dat is op een prive gebied.
Niet alleen Arches, Canyonlands Island in the Sky en Dead Horse Point maar ook bv de LaSal mountain loop en zelfs de hike naar Fisher Towers in Moab.
Op weg  naar Capitol Reef heb je nog Goblin Valley SP (kan kort) en ook Little Wild Horse Canyon (neemt tijd). In Capitol reef kan je gemakkelijk een hele dag doorbrengen als je de scenic drive neemt en de zijwegen naar naar de washes. Ik weet niet of Alderman er naar toe gaat maar je zou een dagtrip kunnen maken naar Toroweap. Het mooiste punt in de hele Grand Canyon naar mijn mening.
Het stikt trouwens van de mooiste roadtrip in WA. Ik noem alleen maar Stevens Pass Greenway en Coulee Corridor Scenic byway.  In Idaho loop van Lewiston naar  Missoula over 100 miles us12 van Lewis and Clark. Het NW van de USA heeft talloze fantastische wegen.
Northshore road is gewoon veel aantrekkelijker dan I15. Je kan je niet voorstellen wat een mooi gebied dat is zo dicht bij Las Vegas.
#5 - 19-06-2012, 22:58 uur

Marianne

Hoe lang schat jij per park? (Moab, Arches, Canyonlands, Capitol reef)
Moab is geen park.
De een heeft aan een paar uur genoeg, de ander vindt een volle dag per park nog veel te weinig. Kijk eens op de NPS-site voor de activiteiten per park, of kijk op www.ontdek-amerika.nl om te zien wat je overal zou kunnen en willen doen. In Arches vonden wij de Fiery Furnace Walk erg leuk. Kost je wel een halve dag. Kijk daarvoor eens op www.nps.gov/arch . Je kunt on line reserveren.

Marianne
#6 - 19-06-2012, 23:33 uur

ellenB

Om Craters of the Moon zou ik juist een vakantie plánnen. Ik vind het een geweldige omgeving, wat is het een natuurgeweld geweest en zo goed overal te zien. En waar vind je nou een campground op lavagrond (alhoewel je daar niet zult overnachten omdat je eindbestemming die dag Twin Falls is). Ik weet niet hoelang je er wilt blijven maar er is een mooie hike vanaf de camping.
Maar goed, smaken en meningen verschillen nu eenmaal, gelukkig maar.
In iedergeval wens ik je een geweldige vakantie !
Ellen.
#7 - 20-06-2012, 10:42 uur

Zofsky

Dat wordt een leuke reis!

Als je Canyonlands ook kunt zien is dat wel een plus, ik vond dat een erg mooi park (zeker het island in the sky stuk).

Sla je bewust Olympic national park over?
Wij hebben dat vorig jaar gedaan vanuit Seatlle en vonden het Hoh rainforest 1 van de hoogtepunten uit onze reis.

Wij vonden Glacies ook geweldig en hebben veel hikes gedaan. Een van de bekenste is Hidden Lake (begint achter het visitor centre aan the going to the sun route) en die is erg leuk. Wij moesten vorig jaar in augustus zelfs nog door de sneeuw. Op de wandeling hebben we bighorn sheep, grote marmotten en berggeiten gezien van dichtbij.

Mocht je in plaats van in Butte in Great Fall's gaan slapen dan kan ik je  great fall’s o’haire motor inn aanraden, een oud maar net hotel met een hele leuke bar, je kijkt uit op de binnenkant van het zwembad, en daar zwemmen zeemeerminnen in. echt hylarisch. Ik zou hier zelfs voor omrijden haha  ;)
#8 - 20-06-2012, 11:18 uur

snoodaard

Ik zou eerder opteren om yellowstone te verlaten via de de Oostkant,zo zie je de prachtige Lamar-valley, dan de prachtige beartooth hgwy.Zo richting Cody(overnachten).Dan terug een stukje yellowstone naar jackson Hole,persoonlijk vind ik craters of the moon alleen de moeite om er te stoppen als je der toevallig passeert.
#9 - 12-07-2012, 21:18 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15