Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

tussen lee vining en camp curry

Discussie gestart

leendert en maria

Hi, hier ben ik weer ;)
Het  middenstuk van onze route is als volgt:
1 aug. Las Vegas (geboekt)
2 aug. Furnace Creek (geboekt)
3 aug. Lee Vining (geboekt)
4 aug. ????
5, 6, en 7 aug. Camp Curry Camp (geboekt)
Door een misrekening heb ik de verkeerde nachten geboekt in Camp Curry waardoor we nu met een 'gat' zitten tussen Lee Vining en Camp Curry. Camp Curry zelf is dan vol, ook de rest in de vallei is vol. Wie heeft een goede suggestie? Ideeen die ik zelf heb bedacht:
* wachten tot er een plaats vrij  komt op 4 aug. in Camp Curry - die kans lijkt mij niet groot en ik durf er niet op te gokken...
* nog een nacht in Lee Vining, maar is daar genoeg te bleven? Heb de indruk dat 1 nacht genoeg is?
* overnachten in tuolumne in een tent cabin, dit ligt aan de Tioga pas? Heeft iemand hier ervaring mee? Het ligt hoog, misschien ook koud 's nachts? Is het hier voor kinderen/tieners leuk? Ik kan geen zwembad oid vinden... Omdat ik er weinig over lees op het forum, ben ik bang dat dit geen favoriete plek is?  :-\
Wie heeft de gouden tip? Vast dank!
Maria
#1 - 08-02-2010, 22:27 uur

Marianne

Die Tuolumne Lodge lijkt mij geweldig en wij willen er al jaren naar toe, maar er is bijna nooit iets te krijgen. Dat zal dan ook de reden zijn dat je er bijna nooit iets over hoort. Voor de meeste mensen ligt het ook niet handig, omdat iedereen toch meer op de vallei gericht is.
Het zal er wel koud zijn, maar het is wel te doen. Wij zaten in 2008 in White Wolf - zou je ook kunnen proberen - en dat was ook frisjes, maar met alle extra dekens erbij ging dat prima. WW vond ik echt geweldig, maar behalve een klein restaurant (eten watde pot schaft) is er niet veel. In ons verslag staat een kaartje en wat foto's.
Onze kinderen vonden het wat saai, en er is inderdaad geen zwembad bij WW of Tuolumne Lodge.

Ik kan me trouwens niet voorstellen dat er helemaal niets meer vrij zou komen in Curry Village, dus dat is iets waar je op zou kunnen gokken. Voor de zekerheid kun je eerst ergens anders reserveren.

Je zou ook nog een nacht in Lee Vining kunnen blijven of ergens in de omgeving van de Tioga Pass en daarvandaan het park in.  Voor de kinderen is het leuk om even te zwemmen in Tenaya Lake. En er zijn ontzettend veel mooie trails zowel binnen als buiten het park.
In bijna al onze reisverslagen kun je wel iets vinden over het oostelijke deel van Yosemite.

Had je Bodie al op je programma staan? Dat kun je ook voor die dag gebruiken. En dan de dag ervoor nog de Alabama Hills bekijken en de Brstlecoe Pines bij Big Pine.

Marianne
#2 - 09-02-2010, 09:59 uur

Hans B

Er komt vast nog wel een mogelijkheid je data te verzetten.
anders is zeker Bodie een bezoekje waard en ook Mono Lake is een bijzonder verschijnsel.
Of je daar de hele dag mee kunt vullen weet ik niet.

Vanuit Lee Vining (2000 meter) gaat de rit richting Yosemite meteen omhoog naar de top op 3100 meter
#3 - 09-02-2010, 10:20 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Tet14

Extra dag in Lee Vining! Zoveel te zien. Bodie en Mono Lake zijn al genoemd. Ga een hapje eten bij Whoa Nellie Deli achter het pompstation. Rijd naar June Lake ook prachtig of zelfs naar Mammoth voor Devils Postpipe NM. Een dag zal te kort zij  om dit allemaal te doen...
Tet
#4 - 09-02-2010, 11:04 uur

leendert en maria

Ik was bang dat de 4e aug. een verloren dag zou worden, maar het gaat nu helemaal goedkomen. Met dank voor de tips! Super :afro:
#5 - 09-02-2010, 21:37 uur

leendert en maria

Ondertussen zijn Tuolumne lodge en White wolf ook vol...
Ik ben er nu achter hoe het reserveringssysteem van Yosemite werkt. Op de kalender van het reserveringssysteem stond dat er nog plaats was in Tuolumne (Yes!) maar als ik aanklikte kon ik niet verder. Andere pc geprobeerd, hielp (uiteraard...) niet. Toen telefonisch geprobeerd maar ook de beste man zei dat het vol was. Maar hoe kan het dan dat het als vrij aangegeven staat op jullie reserveringskalender??? Wat blijkt: niet meteen na een gemaakte reservering, maar één keer per 24 uur worden de reserveringen bijgewerkt!
Maria
#6 - 11-02-2010, 08:38 uur

Nici

Hoi,

Weet je misschien ook het tijdstip van aanpassen? Dat is wel handig om te weten als je hoopt op een cancellation.

groetjes, Nicoline
#7 - 11-02-2010, 12:20 uur

Marianne

Ze zullen het 's nachts verwerken, dus 7 uur plaatselijke tijd is het weer up to date, dus 16.00 uur hier. Maar je kunt het al eerder op de middag proberen.

Ik zie bijna nooit iets vrij bij WW of Tuolumne Lodge, maar toen wij in 2008 bij WW overnachtten zaten we daar aan tafel met een andere Nederlandse familie en die waren op goed geluk naar Yosemite gegaan en konden toen in WW nog een tent krijgen!  Maar dat lijkt me niet iets om op te gokken.  ;)

Marianne
#8 - 11-02-2010, 13:29 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15