Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Uiteindelijk toch een keuze gemaakt voor 2015?

Discussie gestart

Dirc

Mis ik trouwens een park als ik zeg dat de volgende national parks op mijn route liggen:
-Grand Canyon $25
-Joshua Tree - $20
-Death Valley - $20

Met een gezamelijke entree fee van 65 dollar.
In principe dus geen annual national park pass nodig?
#196 - 26-05-2015, 17:34 uur

Marianne

Lake Powell?

Marianne
#197 - 26-05-2015, 18:22 uur

Dirc

Oh dat wist ik helemaal niet. Goed dat ik het nog even vroeg.
Die is ook $15 inderdaad. Dan is de pass handiger. Dat is 1 keer kopen en klaar.
#198 - 26-05-2015, 18:30 uur

Dirc

En we zijn weer terug....

Deze keer geen complete blog gemaakt maar voldoende foto's en ervaringen. Ik zal een kort verslagje plaatsen met onze ervaring en mening.

Nadat we aangekomen waren in Las Vegas hebben we de auto natuurlijk opgehaald (KIA Sportage). De service van FOX rental was zeer goed, ook al liggen ze op 10 minuutjes rijden van het vliegveld, wat verzorgd wordt met een shuttle.
Vooraf hadden we de maps van de diverse Staten gedownload op de telefoon welke ons de hele vakantie van navigatie heeft voorzien. Een nokia trouwens. De Golden Nugget ingesteld en hop daar gingen we.
Natuurlijk moe van de reis maar toch even rondgelopen door Fremont en daar direct gegeten.

De dag erna op tijd vertrokken naar Shoshone alvorens we Death Valley zouden doorkruisen. In DV hebben we diverse bekende punten bekeken zoals Badwater, Zabriskie en de Natural Bridge Canyon Trail. Met 118 Fahrenheit direct de vuurdoop gehad.
Na DV een lange reis over de Trona Wildrose rd gemaakt. Uiteindelijk aangekomen in Trona of eerder langs Trona waar we een enorm terrein zagen met buizen boven en onder de grond . De functie is mij nog niet bekend maar hier werd in ieder geval het mineraal Trona gewonnen. Wij zijn doorgereden naar Ridgecrest wat weer iets meer weg had van de bewoonde wereld.

Daarna was het op naar de westkust. Om te beginnen naar LA waar we 3 nachten in de Titta Inn geboekt hadden. Deze dagen hebben we veel gedaan. Walk of Fame, Griffith, the Grove, Santa Monica + shopping Mall, Universals.
Onze indruk van LA als stad was niet zo goed. Een vieze stinkstad (maar ieder zijn mening). Nu hoorde we van de locals dat Hollywood niet echt meer de place to be is. Natuurlijk bevielen Santa Monica en Universals wel. Universals is een erg mooi park en qua omvang net haalbaar in 1 dag. Mooi om te zien hoe alles werkt bij film opnames.
Tijd om LA te verlaten en naar San Diego te gaan. Deze stad past meer bij ons bleek achteraf. Maar eerst nog even een tussenstop in Annaheim. Hier verbleven we in het Camelot Inns & Suites. Deze op 5 minuten loopafstand van de hoofdingang! Goede keuze dus. Disney heeft 2 parken hier, namelijk Disneyland en Disney California Adventures. Deze zijn echt niet haalbaar op 1 dag. Wij hebben Disneyland bezocht en zelfs in 1 volle dag niet alles kunnen zien, ook al maakte we slim gebruik van de fastpasses. Dus helaas geen California Adventures voor ons, maar er moet wat te fantaseren blijven.

In San Diego het strand natuurlijk bezocht, Gaslamp, Oldtown (Heerlijk gegeten bij Oldtown Baja). En jawel, vriendin lief zag weer een shopping mall naast de hotel circle dus ook die moest eraan geloven.  Natuurlijk ook naar het schiereiland geweest.

Vanuit SD reden we naar Palm Springs / Palm Desert. Bizarre steden midden in de woestijn met daarin een enorm resort (Indian Wells) en tientallen golfbanen. Hier hebben we de Aerial Tramway genomen naar de Mc. Jacinto. Prijzig en een stukje om maar zeker de prijs waard! Onze overnachting was in Joshua Tree. Een klein dorpje.
De dag erna dwars door Joshua Tree gereden richting Tempe (Phoenix). Een zeer bijzonder parken zeker een aanrader. De Joshua trees, de cactus garden. Toch echt anders dan andere parken. En jawel, in Tempe zaten we tegenover de Arizona Mills dus ook die werd bezocht. Het Courtyard by Mariot ook weer zeer goed bevallen.

Vanuit Phoenix de Apache trail genomen. Een hele mooie ervaring, het verlaten stadje is indrukwekkend, de dam is mooi, de meren zijn mooi om te zien, maar voor een ieder die eraan wilt beginnen, bedenk je dat als je de trail niet rond rijdt maar richting het Noorden (Sedona) uit rijdt je 22 mile off road rijdt. Het is wel gravel maar je komt shaken (not stirred) aan.

Tja Sedona, rode rotsen, Spaanse indruk. Gewoon wederom mooi ook al was ik hier eerder geweest. We hadden hier niet veel gepland dus lekker gewandeld, rondgekeken, gegeten en de dag erna even langs Slide Rock SP gereden, waar trouwens niets te zien is van de brand die er een paar jaar geleden was).

Vanuit Sedona zijn we doorgereden naar Page. Monument Valley hebben we niet meegepakt. De afweging afstand en reistijd bovenop de al lange reis gaf de doorslag. In Page bleek het nogal prijzig te zijn om een bootje te huren. Daarnaast waren we even verzadigd van alle indrukken van de voorgaande dagen. We hebben hier dus lekker gerelaxt, de dam bezocht, de horseshoe bekeken, naar het strandje gegaan net over de grens bij Utah en naar een viewpoint (door Pamela & Brady van Red Rock aangeraden) gereden voor de zonsondergang.

Op de planning stond nu de GC en vervolgens via route 66 naar Vegas. Beide erg lange reisdagen waarin we eigenlijk weinig tijd zouden hebben buiten het rijden zelf. We besloten dus om de route te wijzigen en via Zion naar Vegas te rijden. In Zion de shuttle gepakt naar de Emerald Pools en deze Trail gelopen.

En dan zullen mensen zeggen; 5 dagen Vegas, wat doe je dan?
Nou dat was niet zo'n probleem hoor. Voor mij was het niet nieuw maar voor mijn vriendin wel. Dus de dag van aankomst waren de premium outlets aan de beurt. Toen eerst naar het hotel gereden (Treasure Island) om in te checken en de auto uit te laten. Daarna de auto teruggebracht en weer terug gereisd naar het hotel.
In de daarop volgende dagen zijn we door de shopping centers gelopen, de hotels bekenen, leuke eetgelegenheden uitgezocht, bij het zwembad uitgerust wat we beide wel nodig hadden na een drukke tijd thuis (verhuis, werk noem maar op).
En we zagen dag Afrojack in club Omnia kwam (kaartjes 20 dollar voor vrouwen en 30 voor mannen). Wij zijn niet zo van die nachtclub mensen maar dit konden we toch niet missen. Dus ook deze indrukwekkende ervaring hebben we meegenomen.

En nu.....tja Jetlag. Om 8:00 aankomen in NL terwijl je om 7:00 vertrekt in Vegas is geen aanraden. Je bent al lang wakker en dan mag je nog een dag. Maar goed dat is bijzaak.

Zouden we deze reis over doen? Het antwoord is nee. Niet omdat deze niet beviel, niet omdat we niet maximaal genoten hebben, maar eerder omdat ik nu 3 keer in het westen ben geweest en wij nog zoveel andere dingen willen zien.
Dus een volgende reis wordt ofwel Florida, ofwel New York.

Tot zover. Vermoedelijk het een en ander nog vergeten maar dit zou jullie een eerste indruk moeten geven  >:D
#199 - 23-06-2015, 20:58 uur

Cees A

Mooi verslag. :afro:    En niet meer naar het westen ? :o    Kom,kom, je hebt Yellowstone nog niet gezien .......... 8)
#200 - 23-06-2015, 21:22 uur

Dirc

*voorlopig niet

Naast 600 andere vakantiewensen, florida en new york zal het er vast nog wel van komen.
Maar nu zijn wij van het mooie weer :)

Jij wilde zeker een yellowstone, rocky en vegas route voorstellen Cees :p
#201 - 23-06-2015, 22:35 uur

TondeG

Mooie reis Dirc en moest je niet bij betalen met je bagage  ;) hoe vond je vriendin de reis als eerste ervaring in het Westen.
#202 - 23-06-2015, 23:47 uur

Dirc

Ha Ton,

Die heeft zeker genoten en haar ogen uitgekeken, ook al hebben we hier en daar wat laten vallen (zoals Grand Canyon).
Haar koffer was 1 kilo te zwaar op de terugweg en de mijne 1 te licht. Dus dat was openklikken, 2 broeken overladen en klaar. De mensen achter ons vonden het minder leuk  ;)

Ik zat net eens in mezelf te denken. Een reisje Florida, in februari bijvoorbeeld, voor 2 weken....dat moet toch te doen zijn en meer betaalbaar zijn dan 3 weken Westen  8). Let op, dit is de fase voordat de pen het papier raakt en is dus nog een gedachte. Maar wie ben ik om dat Amerika fans te onthouden........
#203 - 09-07-2015, 22:26 uur

Cees A


Ah, Florida. Dan verwacht ik binnenkort heropening van dit topic   8)

#204 - 10-07-2015, 08:48 uur

Dirc

Goed idee. Deze is uiteindelijk succesvol geworden dus wie weet......
Ik bedoel...wat moet je anders in Januari / Februari doen als t takkeweer is hier in NL
#205 - 10-07-2015, 13:04 uur

Old Faithful
Of was het een retorische vraag?  ;)
#206 - 11-07-2015, 13:36 uur
Groet,

Old Faithful

Wop

Ik ga alvast op voor verkenning in Florida voor je Dirc ...   Volgende week al...   :afro: patriot
#207 - 11-07-2015, 14:28 uur

Dirc

 8) 8)
#208 - 12-07-2015, 14:55 uur

Suuslaban

Tijd om LA te verlaten en naar San Diego te gaan. Deze stad past meer bij ons bleek achteraf.

In San Diego het strand natuurlijk bezocht, Gaslamp, Oldtown (Heerlijk gegeten bij Oldtown Baja). En jawel, vriendin lief zag weer een shopping mall naast de hotel circle dus ook die moest eraan geloven.  Natuurlijk ook naar het schiereiland geweest.

Wij hadden precies hetzelfde met LA & San Diego. En San Diego is ook meer onze stad dan LA.
#209 - 13-07-2015, 13:43 uur
“Laughter is timeless, Imagination has no age and Dreams are Forever”
“If you can dream it, you can do it”
 ***Walt E. Disney***

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15