Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Van 19 november tot en met 9 december naar CaliforniŽ

Discussie gestart

ArinaKuijpers

Op dit forum de tip www.wunderground.com gelezen en net even de temperaturen opgezocht die we kunnen verwachten tijdens onze reis naar CaliforniŽ van 19 november tot en met 9 december. Het is daar in de periode dat wij er zijn toch wel een klein stukje kouder dan ik eerst had gedacht. Los van de cijfers, heeft iemand ervaring met rondreizen in CaliforniŽ in deze periode? Zijn er do's en dont's als je buiten het zomerseizoen reist?
Alvast bedankt, Arina
#1 - 06-09-2011, 17:33 uur

Ine

Afhankelijk van waar je heen gaat, kan je in extreme gevallen last hebben van sneeuw in hoger gelegen gebieden.
In Yosemite bijv. is in ieder geval de Tiogapass afgesloten en ook diverse andere wegen door de Sierra Nevada.
Verwacht aan de kust geen strandvakantie, het kan redelijk fris zijn. Ook regen is mogelijk.
In de buurt van zowel Palm Springs als Death valley kan het echter aangenaam warm zijn.
Verder zal er weinig verschil zijn met de zomer, alleen dat er minder toeristen onderweg zijn.
#2 - 06-09-2011, 18:11 uur

Marianne

Het is moeilijk om tips te geven als we niet weten waar je precies naar toe gaat. Heb je een route uitgestippeld? Ik denk dat het verstandig is om niets vast te leggen en alleen een globale planning te maken, dan kun je altijd inspelen op de weersomstandigheden.
In Death Valley zal het heerlijk zijn, maar misschien ook wel druk.
Voor de nationale parken is de NPS-site een goede bron van informatie.

Marianne
#3 - 06-09-2011, 19:40 uur

Jez

Wij zijn vorig jaar in januari geweest. Het grootste probleem was het weer in Europa: er waren toen net heftige sneeuwbuien, waardoor we een behoorlijk trubbelige heenreis hadden (vlucht gecancelled, volgende kon niet landen in Frankfurt dus weer terug, halve dag vertraging, etc.).

In omgeving San Francisco was het fris (11 graden), maar dat is het er vaak vanwege de wind. Yosemite lag nog wat sneeuw, maar de wegen in het dal waren goed begaanbaar. Death Valley was heerlijk in het dal (20 graden) maar koud op hoger gelegen gebieden (4 graden). (Het was er totaal niet druk.) In Vegas was het 's avonds koud; er stond een naar windje. In Los Angeles e.o. was het heerlijk, 20-25 graden, maar de dag dat wij er vertrokken, kwam net een hevige regenperiode opzetten, incl. straten die blank stonden.

Om ook wat zon mee te pakken, hadden wij nog een cruise naar Mexico gemaakt. Dat was perfect! Misschien ook een idee?
#4 - 07-09-2011, 06:51 uur
« Laatst bewerkt op: 07-09-2011, 06:54 uur door Jez »
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

ArinaKuijpers

Door de antwoorden op mijn vraag zit ik nu een beetje vast in mijn planning tussen Death Valley en Yosemite National Park. Want Yosemite is niet begaanbaar in de winter.. logisch. Maar blijf ik na bezoek aan Death Valley nou aan de oostkant van Yosemite, omdat we ook Laky Tahoe willen bezoeken. Of steek ik toch ergens door naar de westkant, maar waar dan en waarom eigenlijk? Want als het het goed zie is het kiezen en niet delen. De oostkant is volgens mij zeer zeker het aantrekkelijkste. We hebben nog geen hotels geboekt, maar begrijp uit meerdere forum berichten dat het wel slim is om in de nationale parken vooraf te reserveren.

Graag jullie advies.

Hieronder ons reisschema, niet overal even ver uitgewerkt.

19-nov   Amsterdam   Los Angeles   
20-nov   Los Angeles      
21-nov   Los Angeles      
22-nov   Los Angeles   San Diego   Vanuit Los Angeles vroeg vertrekken - bezoek Sea World in San Diego
23-nov   San Diego   Palm Springs   Ochtend bezoeken downtown San Diego - Middag reizen naar Palm Springs
24-nov   Palm Springs   Barstow    Ochtend bezoeken Palm Springs - Tram Way - middag reizen naar Barstow
25-nov   Barstow    Las Vegas   Reizen door Mojave National Preserve
26-nov   Las Vegas      
27-nov   Las Vegas      
28-nov   Las Vegas   Death Valley   Vanuit Las Vegas vroeg vertrekken - bezoek Death Valley - overnachting Furnace Creek
29-nov   Death Valley   Lee Vining   Doorkruizen westzijde Death Valley (190) - onderweg (395) bezoek Lone Pina, Alabama Hills - overnachting Lee Vining, Mono Lake
30-nov   Lee Vining   Yosemite National Park   Ochtend bezoek Spookstad Bodie (4 uur) - Yosemite park te bezoeken eind november?
1-dec   Yosemite National Park   (Halverwege)   
2-dec   (Halverwege)   Lake Tahoe   
3-dec   Lake Tahoe   Sacremento   
4-dec   Sacremento   San Fransisco   Onderweg bezoek Napa en omgeving San Fransisco
5-dec   San Fransisco      
6-dec   San Fransisco      
7-dec   San Fransisco   (Halverwege)   Highway 1 langs de kust - Onderweg bezoek missie posten
8-dec   (Halverwege)   Los Angeles   Onderweg bezoek San Luis Obispo en Santa Barbara
9-dec   Los Angeles   Amsterdam   
#5 - 07-09-2011, 11:40 uur

Marianne

Hallo Arina,
afgezien van het deel bij yosemite is dit prima te doen. Misschien niet een stop in barstow maken, en wat tijd uittrekken voor Joshua Tree - je zou van Twentynine Palms naar Las vegas kunnen rijden.
Als de tioga Pass dicht is, en de Sonora Pass (CA 108) ook kun je van Lee Vining naa Lake tahoe. Vandaar kun je naar de westkant van Yosemite rijden. Het is zeker neit waar dat alleen de oostkant de moeite waard zou zijn, de meeste bezienswaardigheden liggen juist aan de westkant van het park. Zoals ik al zei is de NPS-site een aanrader om te bekijken, voor Yosemite is dat www.nps.gov/yose en kijk dan ook eens naar de Guide (bijvoorbeeld die van de herfst/winter van 2010).

Mariannne
#6 - 07-09-2011, 12:48 uur

Marianne

Nog even over het reserveren: in deze periode zal dat zeker niet nodig zijn, maar misschien is het wel goed om de beschikbaarheid in DV en Yosemite in de gaten te houden als je er in het weekend bent. Zie voor Yosemite op www.yosemitepark.com en voor DV op www.xanterra.com (Furnace Creek Ranch). Voor Stovepipe Wells in DV zie www.escapetodeathvalley.com .

Marianne
#7 - 07-09-2011, 13:14 uur

ArinaKuijpers

Hallo Marianne, bedankt voor je tips en adviezen.

De reis heb ik nu gepland door Joshua Tree National Park met een overnachting in Twentynine Palms - goed idee!

Ik denk toch dat via Lake Tahoe omrijden naar de westkant van Yosemite ons te ver is. We weten heel goed waar we aan begonnen zijn met een auto vakantie door Amerika, maar willen ook niet de hele dag in de auto zitten. Er zijn vast en zeker genoeg andere mooie plekjes om te bezoeken.

Aan de oostkant van CaliforniŽ gaan we wel een aantal nachten hotels reserveren. Ons weekend Las Vegas ligt namelijk toch al vast (omdat onze zwager/broer uit Canada dan naar Vegas komt) en het geeft wat rust in de dunbevolkte gebieden. In november/december is het ook al snel donker en dat maakt je minder flexibel als je op de bonnefooi wordt teleurgesteld.

Inmiddels heb ik al weer flink lopen rommelen in ons reisschema. Onder andere een bezoek aan Universal Studios verplaatst naar het einde van de reis. Mezelf kennende zal ik de jetlag flink voelen en de eerste dagen zaten te vol. Ik heb nu nog 1 dag over in het midden, alles voor Las Vegas kan ik niet verschuiven. Waar kan ik volgens jullie het beste wat meer tijd doorbrengen? Extra dagje San Francisco, of kan ik ergens met maximaal 3 uur omrijden nog een mooi natuurgebied meepakken op de route?

Het nieuwe reisschema:

19-nov   Amsterdam   Los Angeles      Vertrek 9:50 uur vanaf Schiphol - Aankomst om 11:50 uur op LAX - Slapen, uitrusten en autohuur
20-nov   Los Angeles         
21-nov   Los Angeles         
22-nov   Los Angeles   San Diego   2,0 uur   Vroeg vertrek uit Los Angeles - Bezoek Sea World in San Diego
23-nov   San Diego   Palm Springs   3,5 uur   Downtown en omgeving San Diego  - Doorreizen naar Palm Springs via Anza-Borrego Desert State Park en langs Salton Sea
24-nov   Palm Springs   Twentynine Palms   2,5 uur   Ochtend bezoeken Palm Springs - Tram Way - Middag reizen door Joshua Tree National Park naar Twentynine Palms (Thanksgiving)
25-nov   Twentynine Palms   Las Vegas   3,5 uur   Reizen door Mojave National Preserve naar Las Vegas
26-nov   Las Vegas         
27-nov   Las Vegas         
28-nov   Las Vegas   Death Valley, Furnace Creek   2,5 uur   Bezoek Death Valley (extra kilometers) - Overnachting Furnace Creek in Death Valley
29-nov   Death Valley   Lee Vining   4,5 uur   Doorkruizen westzijde Death Valley (190) - Onderweg (395) bezoek Lone Pine, Alabama Hills - Overnachting Lee Vining, Mono Lake
30-nov   Lee Vining   Lake Tahoe   2,5 uur   Ochtend bezoek Spookstad Bodie (4 uur) - Middag reizen naar Lake Tahoe
1-dec            
2-dec   Lake Tahoe   Sacremento   3,0 uur   Oost- en noordzijde Lake Tahoe - Over de 80 door Tahoe National Forest - Omgeving Sacremento
3-dec   Sacremento   San Fransisco   3,0 uur   Ochtend downtown Sacremento - onderweg bezoek Napa - Begin Napa Valey - Noordzijde omgeving  San Fransisco
4-dec   San Fransisco         
5-dec   San Fransisco         
6-dec   San Fransisco   Langs de kust   4,0 uur   Highway 1 langs de kust - Onderweg bezoek missie posten
7-dec   Langs de kust   Los Angeles   4,0 uur   Vervolg Highway 1 - Onderweg bezoek San Luis Obispo en Santa Barbara - Terug in Los Angeles
8-dec   Los Angeles         Bezoek Universal Studios
9-dec   Los Angeles   Amsterdam      Vertrek 14:00 uur vanaf LAX
10-dec            Aankomst 9:15 uur op Schiphol, Amsterdam
#8 - 07-09-2011, 14:36 uur

Ine

Ik zou die Tramway in Palm Springs proberen aan het eind van de (aankomst) middag te doen. Je kunt dan de zonsondergang meemaken. Eventueel kan je een "ride and dine"package doen waarbij diner op de berg inbegrepen is. 's Ochtends begint de tram pas om 10.00 uur, dus heb je anders een late start.
Je kunt overwegen dit volgende stukje te wijzigen als je toch een deel van Yosemite wilt zien:

29-nov   Death Valley   Lee Vining   4,5 uur   Doorkruizen westzijde Death Valley (190) - Onderweg (395) bezoek Lone Pine, Alabama Hills - Overnachting Lee Vining, Mono Lake
30-nov   Lee Vining   Lake Tahoe   2,5 uur   Ochtend bezoek Spookstad Bodie (4 uur) - Middag reizen naar Lake Tahoe
1-dec           
2-dec   Lake Tahoe   Sacremento   3,0 uur   Oost- en noordzijde Lake Tahoe - Over de 80 door Tahoe National Forest - Omgeving Sacremento
3-dec   Sacremento   San Fransisco   3,0 uur   Ochtend downtown Sacremento - onderweg bezoek Napa - Begin Napa Valey - Noordzijde omgeving  San Fransisco

IN:
29 nov. DV- via Lone Pine naar Fresno - via Hwy 395/58/I-99 rijtijd ca. 6 uur (zonder stops). Indien de weg open via de iets kortere route bij Lake Isabelle Hwy 178.
30 nov. Fresno-Yosemite Park - overnachten in of bij park. Via de website van het park kan t.z.t. zien welke wegen er precies open zijn.
1 dec. Yosemite via hwy 49/hwy 50 rijtijd ca. 4,5 uur naar South Lake Tahoe.
2 dec. SL Tahoe noordwaarts via hwy 89 en verder naar Sacramento via I-80verder zoals gepland.
Bij Napa raad ik je aan de Silverado trail te rijden, die iets ten oosten van Napa loopt. De weg ligt wat hoger en je hebt mooie uitzichten op de wijnvelden. (Die overigens wel kaal kunnen zijn tegen die tijd.) Onderweg kom je diverse wineries tegen waar je eventueel tegen betaling kunt proeven.
Daarna kan je via een van de zijwegen weer westwaarts rijden naar Hwy 29 en zuidwaarts terug naar I-80.

#9 - 08-09-2011, 09:44 uur

ArinaKuijpers

Ine, Marianne en Jez enorm bedankt voor alle antwoorden, feedback en ideeŽn voor onze reis.

Geweldig deze website! Bijna alles wat we ondernemen aan voorbereiding toetsen we op de website: autohuur, hotels en bezienswaardigheden. Val van de ene verbazing in de andere hoeveel informatie er op deze website staat. Onze reis staat inmiddels vast, vliegticket, auto en diverse hotels zijn al geboekt. Nog een kleine vijf weken en dan kan het avontuur beginnen

Vandaag ook weer een paar uurtjes besteed aan de voorbereiding. Vier nachten Hollywood Historic Hotel in Los Angeles en nachtje Holiday Inn Express Hotel & Suites Twentynine Palms geboekt. Voor San Fransisco hebben we Best Western PLUS Tuscan Inn geselecteerd, wel een beetje duurder maar de locatie is top. We bellen zo nog even met Canada waar mijn zwager woont, die waarschijnlijk voor een paar dagen naar Las Vegas vliegt. En als die akkoord is ga ik drie nachten boeken in Planet Hollywood Resort & Casino. Stond verbaasd van de prijzen via Booking.com en sta echt te stuiteren van plezier.

Ik heb nu al zo veel lol van de voorpret. Deze vakantie wordt echt top!

Groetjes, Arina#10 - 16-10-2011, 20:44 uur

Rent your tent usa

http://www.pstramway.com/special-events.html

Dit is mischien wel heel leuk om te doen voor de nationale vakantie dag Thanksgiving. Jullie zijn er dan toch, zoals ik op jullie schema zie.

Veel plezier.
#11 - 23-10-2011, 20:37 uur

ArinaKuijpers

Hť bedankt voor de tip, ik zal het eens even goed lezen!
Groetjes, Arina
#12 - 30-10-2011, 08:17 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15