Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

campsite Yosemite

Discussie gestart

aswinkels

Hoi,

Op het reisbureau hadden ze gezegd dat we niets hoefden te reserveren, we hadden immers een camper wat reservering overbodig maakt...Ik ben helemaal van deze info uitgegaan.  Maar zat ik net wat op het forum te lezen en nu lees ik dat het bijna onmogelijk is om nog een campsite te reserveren in bijv. Yosemite. Ik ben net even op de site gaan kijken, maar het lijkt er inderdaad op dat we op 12 juli geen plaats meer hebben...  Maar lees ik het nu goed dat er ook campgrounds zijn waar je niet kunt reserveren... Geldt hier dan wie het eerst komt, wie het eerst maalt? Wie kan ons helpen? Ik krijg het hier echt benauwd van...Ik heb geen zin om straks uren te leuren met 3 vermoeide kinderen (5,6 en 8 jaar) op de achterbank...
Als we dan al nog keuze hebben, wat is dan de meest gunstige plek om te verblijven?

Groet Alice

Groet Alice
#1 - 01-06-2011, 00:36 uur

Marianne

Hallo Alice,

Heel slecht van het reisbureau dat ze dat zeggen. Het kan buiten het hoogseizoen wel waar zijn, en in andere delen van Amerika, maar in de parken in het zuidwesten moet je ook (en in het geval van yosemite zeker) voor de campings op tijd reserveren.
Op de NPS-site kun je zien welk campings first come first serve zijn en via de kaart kun je de ligging bekijken. Welke handig zijn is even afhankelijk van waar je het park binnenkomt en wat je wilt gan done. In de vallei zitten lukt niet, maar het mooiste is wel om dan zo dicht mogelijk bij de vallei is te zoeken, zoals Bridalveil Creek. Ik heb geen idee hoe makkelijk het is om daar nog iets te vinden, je zult wel vroeg moeten zijn. Wellicht kun je nog geluk hebben als er annuleringen zijn voor de 3 campings in de vallei (upper, Lower en North Pines). Je kunt nu regelmatig kijken of ter plekke informeren. Het is wel handig als je iets buiten het park achter de hand hebt, ik zou zeker proberen iets te reserveren. Ik denk dat Dimond O het dichtste bij het park ligt.

Ik weet even niet wat je verder hebt gepland, maar je zou eventueel ook Yosemite over kunnen slaan en een paar dagen in Kings Canyon (Cedar Grove) en Sequoia gaan staan. Ik weet niet of daar nog wat vrij is, maar het is er minder druk. Nadeel is wel dat je deze zomer met een camper niet van de doorgaande weg door sequoia gebruik kunt maken.

En wat het reisbureau betreft; ik zou toch even mijn beklag doen.

Marianne

#2 - 01-06-2011, 08:34 uur
« Laatst bewerkt op: 01-06-2011, 08:37 uur door Marianne »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15