Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

dieren spotten

Discussie gestart

vanpoecke

Tijdens ons rondje in de parken ben ik benieuwd waar en wanneer ik eventueel dieren zal spotten. Heeft iemand ervaring, Beren in Yosimite, slangen of andere reptielen in zion misschien ?
#1 - 23-03-2014, 09:30 uur

petravv

Het is negen van de tien keer, zo niet tien van de tien keer, gewoon geluk hebben.
Wij hebben een ratelslang gespot in Zion, en meermaals beren, de eerste in Kings Canyon. In Joshua hebben we coyotes gezien en bij de grand canyon de eagle
Zie je langs de kant van de weg auto's staan, ook even stoppen, kans is groot dat ze daar staan omdat ze iets van wild hebben gespot. ;-)
Natuurlijk is het ontzettend gaaf, maar ook zonder dat je wild ziet zie je ontzetend veel moois ;_)
#2 - 23-03-2014, 13:15 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Margie

Of je veel dieren zult zien, is helemaal de vraag. In Yosemity zitten inderdaad beren, maar die laten zich overdag vanwege de drukte niet zien. Je hebt iets meer kans in de vroege avondschemering, maar zelfs dan... Wat je daar zeker wel zult zien, zijn diverse hertachtigen, waaronder muledeer en wapiti's. Ook de grijze eekhoorns zijn volop aanwezig. In de drogere gebieden is het op dierengebied een kwestie van goed opletten. Je hebt kans op diverse soorten reptielen en soms ook slangen. Aan de kust heb je grote kans op zeeleeuwen e.d. en misschien walvissen.
Over het algemeen is het ook een beetje geluk hebben; soms zie je dagen niets.

#3 - 23-03-2014, 13:17 uur

Porphyria

Het is inderdaad vaak een beetje geluk hebben, maar over het algemeen zie je toch het meeste dieren 's ochtends vroeg en in de avondschemering. Zo zagen we heel vroeg 's ochtends een beer in Glacier NP en rond zonsondergang eentje in Yosemite. In Death Valley hebben we bij zonsondergang een coyote gespot.
Inderdaad veel mountain goats, bighorn sheep, herten en aanverwanten. In Zion hebben we een duttende ratelslang gezien en een tarantula, langs de kust veel zeeleeuwen en ook walvissen - in California bultruggen tijdens een whale watching tour, in Oregon gewoon vanop de kust. Een van de leukste ontmoetingen was de familie wasberen die we in Yosemite zagen na zonsondergang.
#4 - 23-03-2014, 13:43 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15