Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

We gaan! Maar wanneer ?

Discussie gestart

houtsmaaa

Hallo beste mensen!

Wij zijn van plan (ik en vriendin) om naar volgend jaar naar Amerika te gaan en dan een rondje in het westen te maken. Voor mij word dit de 2e keer voor haar de eerste. Ik heb de reis dus eerder geboekt (vlucht, auto, 1e hotelovernachting en de rest zien we wel) maar toch heb ik nu weer een aantal vragen..

We willen of in de herfstvakantie of in de zomervakantie.. Beide is mogelijk maar weet iemand van jullie hoeveel dit scheelt in de kosten mbt hoog/laagseizoen? Dan bedoel ik het vliegticket en de kosten voor de overnachtingen etc..

Vorige keer zat ik buiten het hoogseizoen en kon ik avonds op mn gemakje en hotel boeken voor de volgende dag.. Werkt dit ook in het hoogseizoen? (ik bedoel dan niet de NP's)

En dan de temperaturen.. Is dit goed te doen in juli als ik het heb over SF-LA-GC-LV en niet te vergeten death valley...

Lastig om een keuze te maken.. Eind april in SF is het fris maar midden juli in LV is het bloody hot ..

Iemand ervaringen? Vast wel ..
#1 - 22-10-2012, 07:43 uur

Marianne

Wat voor rondje wil je precies maken? Welke parken en steden? En waarom zomer- of herfstvakantie, zit je aan de schoolvakanties vast? Je hebt het ook over april, is dat ook een mogelijkheid? Bij ons is de herfstvakantie in oktober, en maar 1 week, maar ik  neem niet aan dat je maar een week gaat?
Nadeel van de zomer is natuurlijk de drukte. En de prijzen. Het nadeel van oktober zijn de korte dagen. Ik vind zelf juni erg mooi, of nog eerder, maar dan heb je weer kans dat de Tioga Pass  niet open is. Ik zou zeggen; eerst een route en dan de beste periode doorbij uitzoeken, of eerst de periode vaststellen en daarbij de mooiste route uitzoeken. Vliegtickets zijn zeker 200 of 300 euro pp duurder in het hoogseizoen denk ik. Voor overnachtingen maakt het niet veel uit, je zult er alleen wat eerder bij moeten zijn in de zomer om de goedkoopste accommodatie te vinden.

eMaArianne
#2 - 22-10-2012, 08:10 uur

houtsmaaa

Marianne bedankt voor je reactie, had ook niet anders verwacht haha..

Ik was even id war en bedoelde de voorjaars en zomervakantie dus niet de herfst.. De dochter van mijn vriendin gaat ook mee vandaar dat we een beetje aan deze periodes vast zitten. Vorige keer ging ik in mei (je hebt toen onze weblog gelezen) en toen mooi weer gehad maar ook regen etc. Dus.. Zit te twijfelen tussen deze periodes, niet alleen mbt het weer maar ook wat betreft de kosten en vrijheid in het boeken van hotels. En ik hoef echt niet aan de rim te slapen maar Tusayan zou wel mooi zijn. Om antwoord te geven op je vraag.. Het rondje zal ongeveer zijn: SF-LA-GC-LV-DV-SF Onderweg nemen we uiteraard de nodige plaatsjes en NP's mee. En de bedoeling is om iig 3 weken te gaan. Heb er weer enorm veel zin in!!
#3 - 22-10-2012, 13:39 uur

Marianne

Ik denk dat eind april wel heel mooi is, maar je zit dan wel met de Tioga Pass die nog niet open is. SF zal koud zijn mar dat is het altijd. Vergis je niet in de beschikbaarheid van accommodatie; ook in april zal het in de parken druk zijn. Ik zou niet kiezen voor Tusayan, maar voor iets aan de rim. Als je er op tijd bij bent lukt dat nog wel. Wat de kosten betreft zul je het beste zelf de tickets kunnen bekijken. Juli heeft z'n voordelen, alle wegen zijn open, maar het is druk en op sommige plaatsen erg heet. In DV heb ik dat nooit een probleem gevonden, we deden alleen de uitzichtpunten en dat is goed te doen. Overnachten in het park in de zomer vond ik heel bijzonder.
Ik zou hoe dan ook wel wat vastleggen of je nu in het voor- of hoogseizoen gaat. Willen jullie 2 kamers of 1? Met 2 kamers wordt het alweer iets lastiger om wat te vinden. Als je iets boekt wat je kunt annuleren (meestal kan dat gratis tot een dag voor aankomst) ben je toch nog redelijk flexibel.

Marianne
#4 - 23-10-2012, 12:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15