Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

welke route?

Discussie gestart

henry-emons

Wij gaan volgende zomervakantie 3 weken naar west-amerika, en aangezien we er nog nooit geweest zijn ben ik alvast begonnen met de voorbereidingen.
Nu heb ik alleen nog twijfels over de route, en zou graag reacties horen van mensen die ervaringen hebben:

wat is de leukste route?

Via grand canyon naar Phoenix, vervolgens Palm Springs en dan Anaheim (via Joshua tree?)
of via grand canyon, en sedona naar laughlin en dan naar Anaheim
We weten nog heel weinig van de route, ik vraag me af of je in laughlin nog dezelfde dag een kamer kunt reserveren,
we zijn er nog net in het hoogseizoen, vandaar.  ???

Ik zou het fijn vinden om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden onderweg, en de tijd die het ongeveer in beslag zal nemen. (beide routes)
Het is vrij moeilijk om daar zo een inschatting van te maken.

Ook zou ik willen weten of er mensen zijn met ervaringen met 1 of meer van de hotels die wij op het oog hebben,
(via het reisbureau net als de autohuur)

San Fransisco:  Holiday inn civic center
Los Angeles: Hollywood Roosevelt
Anaheim: Vagabond Inn
Yosemite: Cedar Lodge ( El Portal)
Grand canyon: Quality inn
Las vegas: Circus Circus

#1 - 17-09-2002, 16:05 uur

Dick Fontijn

Hoi Henry,

Gezien het tijdstip van jullie vakantie is er genoeg tijd om eens de reisverslagen op www.verenigdestatenvanamerika.com te lezen, daar staan veel verslagen met veel bruikbare informatie / route's / e.d. van het westen, en al het ontbrekende kun je weer vragen via de discussiegroep.

 ;D Groet, Dick
#2 - 18-09-2002, 14:52 uur

Net_Loony

Hoi Henry,

We zijn dit jaar ook aan de westkust geweest en ik kan je Palm Springs zeker aanraden. Lekker rustig, zonnig en netjes. Idieaal dus om bij te komen.
Phoenix vond ik zelf erg weinig te beleven.

Grtz,
#3 - 13-10-2002, 14:04 uur

Elivira

Kijk ook eens bij www.bumabuma.nl/reizen voor een mooie route!
#4 - 13-11-2002, 10:48 uur

arjank

Hoi Henry,

Wat betreft de route van Grand Canyon naar Los Angeles zou ik zeker via Sedona (kunstenaarsdorp) en Montezuma's Castle naar Scottsdale rijden. Montezuma heeft een heel mooi bewaard Indianen "pueblo". In Scottsdale vind je eigenlijk pas echt mooie cactussen en is de woestijn naar onze mening op z'n mooist. Hiervandaan kan je naar San Diego (een lange dag rijden) maar zo'n mooie stad dat je deze zeker moet gezien hebben. Ga absoluut naar Balboa Park! Dan is het nog maar kort naar L.A.

Wat betreft de hotels:
San Francisco: ga NIET naar Holiday Inn Civic Center omdat dit in een 'slechte' buurt ligt. Ik heb veel mensen gehoord die hier beroofd zijn (sorry). Maar kijk eens naar het Commodore Hotel, een leuk boutique hotel vlakbij Union Square en niet duur. Of bijvoorbeeld The Mosser vlakbij het Convention Centre in een totaal gerenoveerde buurt.

Los Angeles/Hollywood: Hollywood Roosevelt wordt momenteel geheel gerenoveerd en zal een hogere klasse worden, dus duurder. Maar wel heel mooi!

De rest: prima keuzes naar onze mening!

Veel plezier met je voorbereidingen  :)

A&J.
#5 - 29-12-2002, 15:49 uur

Sonia Hermans

Hallo Henry,
Je vraag is heel belangrijk bij de voorbereiding van een leuke en geslaagde rondreis in het prachtige westen van Amerika.
Zomer 2002 hebben wij zelf een toer gemaakt door vier staten (Californië, Arizona, Nevada en Utah) en vooraleer de route (en de hotels/motels) definitief vast te leggen, hebben wij verscheidene reisgidsen doorgenomen en heel veel reisverhalen gelezen. De sites op het internet zijn daarbij een bron van informatie!
Zelf hebben wij de rondreis in de omgekeerde richting gemaakt, maar als je van de Grand Canyon komt, zou ik je toch Oak Creek Canyon, Sedona en Montezuma Castle aanbevelen. Misschien een overnachting in Flagstaff waar nog sporen terug te vinden zijn van de historische Route 66! Van Flagstaff tot Palm Springs is goed te doen in 1 dag.
Wil je meer lezen over onze gevolgde route, alsook over onze ervaringen (eveneens een eerste keer Amerika!), breng dan eens een bezoekje aan onze website: www.zuidwestamerika.tk

Ik wens je alvast nog heel veel plezier toe bij de voorbereiding, want ook dat is al een beetje reizen!
Sonia
#6 - 05-01-2003, 22:00 uur

lindas

Hoi,

Ik kan me voorstellen dat je je goed wil voorbereiden. Dit jaar gaan wij voor de 3e keer en ik ben nu al bezig voor de reis van september 2003.

Ik heb een routeplanner van amerika waar alle hotels, motels, restaurants, bezienswaardigheden, nationale parken en plaatsen op staan. Helaas kan ik deze niet voor je kopieren want ik weet niet hoe dit moet.

Mocht je eventueel een difinitieve route hebben dan kan ik dit wel voor je uitdraaien en opsturen.

Ten eerste:
Als je bijvoorbeeld in LA begint zou ik daar zo wie zo twee dagen blijven. In LA is veel te doen en te zien. Ik zou geen hotel in Hollywood en Anaheim nemen. Neem gewoon een hotel wat centraal ligt naar alle uitvalswegen. Dit is zo'n gesleep met je koffers.
Wij hebben twee jaar geleden in het Hacienda hotel gezeten, prima hotel en niet duur. 60,00 euro pp. Je hoeft hier niet te betalen voor een parkeerplaats. Let hierop want bij veel hotels in LA en San Francisco is dit wel zo.
Ik weet dat dit in het Hollywood Rosevelt hotel wel moet omdat wij hier de eerste keer hebben gezeten, duur hotel, wel mooi want je zit precies aan de walk of fame.

In San Francisco zou ik een hotel nemen dat dichter bij de pier is. Hier is namelijk veel te zien. Als je naar de stad zelf wil kan dit altijd met de cable car. In San Francisco pak je namelijk niet zo makkelijk de auto om hier zelf rond te touren want als je wat wil zien dan moet je je auto wel kwijt kunnen en dat is hier vaak een probleeem.

Wij hebben in Las Vegas zelf ook de eerste keer in Circus Circus gezeten. Dit is leuk maar ik vind het downtown leuker. Het is meer compacter en het is te lopen. Dan zou ik sávonds de auto pakken en de strip afrijden. Lopen kan ook maar is wel heel vermoeiend en ver.
Je kan je auto bijna bij elk hotel gratis zelf parkeren en dan een beetje in die buurt rondkijken. Ik zou hier twee dagen blijven want hier is veel te zien.

Als ik jou was zou ik ook alle nationale parken bezoeken die je kan dus:
-Grand Canyon
-Zion national park
-Bryce national park
-Mesa Verde
-Rocky mountains
-Yellowstone
-Mount Rushmore
-Yosemite NP

Ook is South Lake tahoe heel erg leuk en mooi in de zomer om er door te rijden. Zeker aan te raden.

Hotels kan je allemaal via internet boeken. Dit gaat heel makkelijk. Wij doen dat dit jaar voor de tweede keer. Wel uitprinten. Ik heb altijd een heel boekwerk mee voordat ik ga met bevestigingen, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden. Leuk om te doen en zo heb je meer vakantieplezier.

Mocht je nog wat willen weten dan hoor ik het wel.

Fijne vakantie alvast.

#7 - 16-02-2003, 16:35 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15