Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

route suggestie

Discussie gestart

peter1962


In april/mei willen we 3 weken met de camper door het westen.   :D
San Francisco is ons begin/eindpunt omdat ons dat goed leek vanwege de route en we op de terugweg de kustroute van LA naar SF willen doen.
Hier is onze route opzet en voel je vrij om suggesties/tips te spuien........   :D

dag   bestemming met afstand
1   Brussel San Francisco      
2   San Francisco
3   San Francisco ??? (ergens tussen SF en Yosemite
4   ??? - Yosemite NP      
5      (twee loze dagen die we ergens in deze route willen/kunnen benutten)   
6         
7   Yosemite NP Sequoia NP   178   
8   Sequoia NP Death Valley   219   
9   Death Vally      
10   Death Valley Las Vegas   178   
11   Las Vegas      
12   Las Vegas   Zion NP - Grand Canyon
(via Desert National Wildlife Refuge)   412   
13   Grand Canyon      
14   Grand Canyon  -  Mojave National Preserve   320   
15   Mojave National Preserve - Joshua Tree NP   112   
16   Joshua Tree NP  - Anaheim    157   
17   Anaheim (Sea World, Universal studios)      
18   Anaheim - Los Angeles   30   
19   Los Angeles      
20   Los Angeles - San Francisco   382   
21   San Francicso Brussel      
22   Brussel      

Peter
#1 - 13-09-2008, 22:48 uur
APRIL kan niet snel genoeg komen!!

Marianne

Hallo Peter,

Ik heb geen ervaring met april/mei, maar het lijkt me heerlijk in die tijd van het jaar. In Yosemite en Sequoia zullen sommige wegen afgesloten kunnen zijn (Tioga Road vrijwel zeker, net als de Glacier Point Road) maar daar staat meer dan genoeg tegenover. Kijk eens op www.yosemitefun.com voor tips.
Hieronder wat opmerkingen over de route.

Dag 3: waarom niet in 1 keer naar Yosemite? Of moet je die dag de camper halen? In dat geval kom je inderdaad niet heel ver die dag. Dag 4 en 5: wat bedoel je met op de route? In Yosemite of wil je nog ergens anders naar toe? Twee hele dagen Yosemite is echt niet te veel.

Dag 12: Dit is een erg lange route, ik denk niet dat het lukt om in 1 dag via Zion naar de Grand Canyon te komen, zeker niet als je ook nog iets van Zion wilt zien. En de Desert National Wildlife Refuge ligt niet echt op de route. Als je niet de rechtstreekse route naar de GC wilt rijden trek er dan nog een dag extra voor uit, dan kun je onderweg ook nog Valley of the Fire en Zion bezoeken. Page lijkt mij een mooie tussestop, dan kun je een beozek brengen aan Antelope Canyon en Horseshoe Bend.

Dag 17: Waarom Anaheim? Universal ligt in Los Angeles, het is niet aan te raden om dat vanuit Anaheim te bezoeken. Geldt ook voor Sea world, dan kun je beter vanaf Joshua Tree naar San Diego rijden.

Dag 21: Waarom nog terug rijden naar San Francisco? Je hebt geen tijd voor de kustweg, dus het heeft niet zoveel zin om een paar uur snelweg te doen.

Marianne
#2 - 14-09-2008, 00:08 uur

hdeweert

Hallo Peter
Je route ziet er in eerste instantie redelijk uit. Het uitzetten van een route is niet zo moeilijk. Het probleem is meestal de invulling van de tijd. Wat ga je zien en doen en hoeveel tijd trek je er voor uit. Sommigemensen komen in de ochtend aan bij de GC. Wandelen in de middag langs de rim en gaan de volgende dag weer verder. Dit geld ook voor Zion. Wil je echter een langere hike naar de bodum van de GC of een klim naar Angels landing in Zion danheb je meer tijd nodig en is een dag extra geen overbodige luxe. Kijk ook eens naar de afstanden die je denkt te gaan rijden. Het rijden neemt soms meer tijd in beslag dan je denkt.
Als je een poging wilt wagen op Yosemite via de Tioga pas te doen dan kun je de route beter andersom rijden, in de tweede helft van mei heb je meer kans dat hij open is.
http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm
Een hele dag extra in Death Valley is wat te veel van het goede. Het is er bloed heet en de dingen die er te zien zijn kun je doen als je er doorheen rijd.
Las Vegas Grand Canyon via Zion is bijna niet mogelijk. Zion is net als de GC alleen per shutle bus te doen dus heb je een extra dag nodig om wat te zien en doen.

Harm
#3 - 14-09-2008, 09:46 uur

peter1962

Bedankt voor je reactie Marianne.

Even wat opmerkingen cq uitleg

Dag 3: waarom niet in 1 keer naar Yosemite? Of moet je die dag de camper halen?
JA
Dag 4 en 5: wat bedoel je met op de route?
Deze dagen willen we elders in deze 3 weken gebruiken om langer te blijven

Dag 12: Dit is een erg lange route, ik denk niet dat het lukt om in 1 dag via Zion naar de Grand Canyon te komen, zeker niet als je ook nog iets van Zion wilt zien.
Hier zouden we dus die loze dagen  voor kunnen gebruiken

Dag 17: Waarom Anaheim?
Foutje van mijn kant, ikdacht dat Universial bij Anaheim lag, slaan we die dag dus over......

Dag 21: Waarom nog terug rijden naar San Francisco?
Lijkt ons erg mooi, misschien in 2 delen?

We gaan, met jouw tips er bij, lekker verder puzzelen!

Bedankt !

Peter
#4 - 14-09-2008, 14:00 uur
APRIL kan niet snel genoeg komen!!

peter1962

Harm, ook jij bedankt

Inderdaad lijkt het op het eerste oog een leuke en haalbare route. Ik realiseer me nu, door je opmerkingen, dat we voor sommige dingen te weinig tijd ingepland hebben (en dat terwijl we nooit dingen willen afraffellen.......)
Dat wordt dus schuiven en misschien wel schrappen in de route.

Bedankt!!

Peter
#5 - 14-09-2008, 14:04 uur
APRIL kan niet snel genoeg komen!!

hdeweert

Hallo Peter
Het is al vaker geschreven het maken van een leuke trip is een combinatie van wat je wilt gaan doen en zien en de mogelijkheden die je hebt. Als je geen echte hiker bent kun je soms volstaan met een vroege aankomst en de volgende dag weer verder. Wil je echt wandelingen van een dag maken dan moet je daar zeker even de tijd voor nemen. In de eerste versie kun je dan weer wat meer zien en wat minder doen, in het andere geval dus andersom. Wij hebben in het verleden een rondje van drie weken rond de Grand Canyon gemaakt en daarbij alle belangrijke parken aangedaan. Wij zijn geen echte wandelaars dus hebben wij de echte hikes niet gedaan. Dit hebben wij later wel ingehaald, want het smaakt altijd naar meer.
Harm
#6 - 14-09-2008, 14:23 uur

Marianne

Dag 4 en 5: Deze dagen willen we elders in deze 3 weken gebruiken om langer te blijven

Daar was ik al een beetje bang voor. :-\
Zonder die dagen ziet je route in het begin er dus als volgt uit:

3   San Francisco   ?
4   ? - Yosemite NP     
5   Yosemite NP Sequoia NP   178   
8   Sequoia NP Death Valley   219   
9   Death Vally     

Dat betekent dat je hooguit een middag en een ochtend voor een van de grootste en mooiste nationale parken hebt. Ik schreef al dat twee dagen al niet echt veel is. Ik zou daar echt 3 overnachtingen plannen. Dan heb je ook wat meer tijd voor Sequoia, want daar moet je echt voldoende tijd voor nemen omdat je anders alleen maar bomen ziet. Om de sequoia's te zien zul je de camper uit moeten. Ik weet niet hoe je de afstnad vna sequoia naar Death valley hebt berekend - hou er rekening mee dat je ook in de parken veel moet rijden en dat je daar veel tijd mee kwijt bent - het zal eerder 300 mijl zijn dan 200.

De suggestie van Harm om Yosemite op het laatst te doen moet je ook goed overwegen: niet alleen vanwege de Tioga Pass (dan zou je Sequoia overslaan, maar je hebt dan wel een prachtige route), maar ook omdat je dan in Sequoia en Yosemite wat minder kans hebt op sneeuw en onbegaanbare trails.

Dag 21: Waarom nog terug rijden naar San Francisco?
Lijkt ons erg mooi, misschien in 2 delen?

Als je de kustroute wilt doen moet je dat zeker in 2 delen doen, met een camper lukt dat niet in 1 dag, maar als je ook niet iets wilt bezoeken (Santa Barbara, Hearst Castle, Big Sur, aquarium Monterey, Carmel Mission) is twee overnachtingen geen overbodige luxe.

Veel plezier met puzzelen!

Marianne
#7 - 14-09-2008, 15:26 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15