Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Yosemite Grand Tour of zelf rijden

Discussie gestart

usavakantie2o1o

Met hulp van vele forumleden zijn wij, 2 families met samen 4 kinderen van 8, 13 en 15 tot de volgende route gekomen:

Dag 1: Amsterdam – New York (NY) - Wellington Hotel
Dag 2: New York (NY) - Wellington Hotel
Dag 3: New York (NY) - Wellington Hotel
Dag 4: New York (NY) – San Fransisco (CA) - Coventry Motor Inn
Dag 5: San Fransisco (CA) - Coventry Motor Inn
Dag 6: San Fransisco (CA) – Yosemite National Park (CA) - Yosemite View Lodge
Dag 7: Yosemite National Park (CA) - Yosemite View Lodge
Dag 8: Yosemite National Park (CA) – Bishop (CA) - Nog niet geboekt
Dag 9: Bishop (CA) – Las Vegas (NV) - Desert Rose Resort
Dag 10: Las Vegas (NV) - Desert Rose Resort
Dag 11: Las Vegas (NV) - Desert Rose Resort
Dag 12: Las Vegas (NV) - Grand Canyon West (AZ) - Nog niet geboekt
Dag 13: Grand Canyon West (AZ) - Barstow of Needles (CA) - Nog niet geboekt
Dag 14: Grand Canyon West (AZ) – Los Angeles - Santa Monica (CA) - Ocean View Hotel
Dag 15: Los Angeles - Santa Monica (CA) - Ocean View Hotel
Dag 16: Los Angeles - Santa Monica (CA) - Ocean View Hotel
Dag 17: Los Angeles (CA) – Amsterdam

We kunnen (en willen) niet veel meer veranderen maar hebben nog de volgende vragen:
In Yosemite willen we de Grand Tour boeken (hele dag) maar vroegen ons of of we dezelfde route ook met eigen auto’s kunnen rijden. Mag je in het park overal komen, zijn er beschikbare uitgewerkte routes te verkrijgen?
Verder willen we of in Barstow of Needles overnachten, maar zijn er nog niet uit welke plaats het wordt. Veel zal er niet te doen zijn maar toch de vraag…

Alvast bedankt voor de reacties!
#1 - 07-03-2010, 18:05 uur

Marianne

Kijk eens wat je allemaal wilt doen in Yosemite, en bekijk dan eens of die tour dan wel geschikt is/ Lijkt mij meer iets voor mensen zonder auto, of ouderen. Voor gezinnen met kinderen lijkt me dit een erg dure optie. Wel leuk is dat je een gids hebt, maar als je iets meer over het park wilt weten heb je genoeg mogelijkheden. Bekijk eens de yosemite guide van vorig jaar (zie hier die van juli), lees wat reisverslagen (in al onze reisverslagen vind je iets over Yosemite), kijk eens op www.yosemitehikes naar leuke wandelingen, en maak dan een plan.
Als je de Mariposa Grove en Glacier Point wilt doen en je vindt 85 dollar pp geen bezwaar, prima, maar zeker met kinderen lijkt me dit niet de meest optimale invulling van een dag Yosemite.
Op www.nps.gov/yose vind je behalve de Yosemite Guide nog veel meer interessante informatie zoals kaarten van de vallei en van het hele park. Je kunt daarop goed zien wat je wel en niet zelf kunt rijden. Ik weet niet goed wat je met uitgewerkte routes bedoelt, nogmaals, bekijk de kaart en de genoemde informatie. Je kunt veel vanuit de auto//bus doen, maar het leukste is toch wel om iets te ondernemen.

Als ik jullie was zou ik naar de vallei rijden en daar wat activiteiten ondernemen (raften, wandleen, picknicken langs de Merced River, fietsen, paardrijden,...), en dan naar Glacier Point rijden voor het uitzicht of de wandeling naar Taft Point of Sentinel Dome.
En ja, daar kom ik weer: als het even kan zou ik in de vallei zlef overnachtne, scheelt je heen en weer rijden en parkeerellende.

Even een vraagje: wat bedoel je met Grand Canyon West? Ik heb geen ervaring met Barstow of Needles, je kunt desnoods in een dag naa LA rijden. Kijk gewoon hoe ver je komt.

Marianne
#2 - 07-03-2010, 19:33 uur

usavakantie2o1o

Met Grand Canyon West bedoelen we het Hualapai indianenreservaat. Hier vind je o.a. de Skywalk (http://www.grandcanyonwest.com/tranquil.html)
We willen daar 1 nacht in een lodge overnachten vlakbij de canyon en een heli/boottocht maken. Terpllaatse is een shuttle die langs diverse (indiaanse) bezienswaardigheden  w.o. Eagle Point rijdt.

T.a.v. Yosemite: Wij slapen in Yosemite View Lodge buiten het park. Klopt het dat je entree moet betalen voor het park?
Wij denken toch om zelf een route uit te stippelen op jou advies.
Willen eerst Mariposa gaan bezoeken en vervolgens Glacier Point met evt. korte wandeltocht (of andersom). De dag van vertrek willen we via Tioga Road o.a. Olmstead Point en Tenaya Lake bezoeken. Is dit een beetje invulling of heb je nog meer alternatieven of 'must see's. Overnachting staat gepland in Bishop maar wellicht is het handiger om dichterbij Yosemite te overnachten Mammoth Lakes of Lee Vining???
#3 - 09-03-2010, 10:49 uur

Damien666

Persoonlijk vond ik de Skywalk zijn geld niet waard. 30$/persoon en je fototoestel mag je er niet op meenemen. Je moet echt uw zakken leegmaken en door een metaaldetector stappen alvorens de Skywalk te betreden.
#4 - 09-03-2010, 11:30 uur

Marianne

T.a.v. Yosemite: Wij slapen in Yosemite View Lodge buiten het park. Klopt het dat je entree moet betalen voor het park?
Wij denken toch om zelf een route uit te stippelen op jou advies.
Willen eerst Mariposa gaan bezoeken en vervolgens Glacier Point met evt. korte wandeltocht (of andersom). De dag van vertrek willen we via Tioga Road o.a. Olmstead Point en Tenaya Lake bezoeken. Is dit een beetje invulling of heb je nog meer alternatieven of 'must see's. Overnachting staat gepland in Bishop maar wellicht is het handiger om dichterbij Yosemite te overnachten Mammoth Lakes of Lee Vining???
Je betaalt bij alle nationale parken entree. De meeste mensen kopen een pas waarmee je alle parken kunt bezoeken, maar voor alleen Yosemite is het handiger om alleen de entree voor Yosemite te betalen.Op de NPS-site vind je alles over de toegang, ik heb de link naar die site al hierboven gegeven. Ik kan echt aanraden om eens rond te kijken op die site, ook voor alle must sees.
Wij hebben al 4 keer met de kinderen Yosemite bezocht, dus ik denk dat je in onze reisverslagen ook wel nuttige tips kunt vinden. Het blijft altijd lastig adviseren als je niet weet waar de belangstelling naar uit gaat, de adviezen blijven dan wat algemeen. Ik neem aan dat de Mariposa Grove op de eerste dag is, en dat je nog een volle dag voor de vallei hebt?
Bishop lijkt me een prima overnachtingsplek, hoewel Lee Vining beter is als je nog meer tijd in Yosemite wilt doorbrengen. Maar dat betekent dan dat je minder tijd hebt voor de rit naar Las Vegas.
Ik bedenk me nu dat je nog een NP bezoekt, voor DV moet je ook betalen. Dit moet bij het visitor center.

Marianne
#5 - 09-03-2010, 18:04 uur

usavakantie2o1o

Marianne,

dank voor je reactie. We gaan jullie reisverhalen nog bestuderen.
We denken dat Glacier Point, Mariposa en Yosemite Village te veel wordt op 1 dag. Is het een optie om via de zuidzijde het park in te rijden, zodat we Mariposa op de de aankomstdag al kunnen bekijken voordat we naar Yosemite View Lodge inchecken (We komen die dag vanuit SF)
#6 - 10-03-2010, 19:17 uur

Marianne

Ja, dat bedoelde ik ook met de eerste dag. Je kunt dan in elk geval de Mariposa Grove doen, en eventueel ook nog Glacier Point. En dan heb je toch nog een volle dag voor het park?

Marianne
#7 - 10-03-2010, 23:37 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15