Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Yosemite National Park - Portland Oregon

Discussie gestart

E-line

Eind mei 2009 vertrekken wij naar California om daar een rondreis te maken, we komen uiteindelijk uit in Yosemite national park, en willen vanuit
daar naar Portland Oregon rijden om familie te bezoeken. Nu is mijn vraag, wat is er nog te zien op deze route??
Het lijkt me namelijk niks om in 1 ruk door te rijden, ik zou er graag 2 dagen over willen doen, en op deze route nog iets te zien.

Dus mijn vraag; valt er nog wat te zien op deze route en zoja, wat?

Alvast bedankt!!
#1 - 18-12-2008, 10:07 uur

babarage

Sacramento en dan specificiek old Sacramento is leuk.  Je kan er voor kiezen om langs de redwoods te gaan, das in de buurt van Crescent in California, wel om (ongeveer 3 uur).  Ook iets om is Crater Lake National park in Oregon (kleine 2 uur om plus de tijd die je nodig hebt om door het park te rijden) maar das wel heel erg de moeite waard.
#2 - 18-12-2008, 12:38 uur

Hans B

Old Sacramento is wel leuk, maar een leuk cowboystadje is Virginia City, bij Carson City (Nevada) iets na het Lake Tahoe, waar je prachtig een rondje omheen kunt rijden. In de noord oosthoek van het meer ligt de Bonanza ranch. In het meer kun je zwemmen, maar het water is wel erg koud. Lassen Vulcanic NP met enkele wandelingen is er mooi. Het is geen Yellowstone, maar het heeft toch enkele vulkanische activiteit. Aan de Californische kust in het noorden heb je Redwood NP met z'n reuzenbomen (ook in Yosemite, maar ander type boom) Op de grens van CA en OR heb je de Oregon Caves en iets noordelijker het Crater Lake NP. Maak zeker een volle ronde over de rim. Van Crater Lake zou je naar de kust kunnen daar liggen de Oregon Sand Dunes NP. De kustroute is een prachtige route om te rijden, het is wel veel kouder en windiger dan zuid Californie.
Iets boven Postland heb je Mt.St.Helens, een in 1980 uitgebarsten vulkaan. Een prachtige route is die naar de top van Windy Ridge.

Voldoende zo?

groet en succes, Hans
#3 - 18-12-2008, 13:44 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

Twee dagen lijkt me krap als je onderweg ook nog iets wilt zien/doen.

Afhankelijk van waar je vandaan komt kun je er voor kiezen om via de Tioga Pass en Lake Tahoe, Lassen Volcanic, Crater Lake te rijden. Als je vanuit het oosten Yosemite bent binnengekomen kun je ervoor keizen om via Sacramento te rijden, en dan via de kust, of ook weer via Crater Lake.

In ons 2006-verslag vind je de eerste route.

Marianne
#4 - 18-12-2008, 14:01 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15