Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Westen (West) => Topic gestart door: E-line op 18-12-2008, 10:07 uur

Titel: Yosemite National Park - Portland Oregon
Bericht door: E-line op 18-12-2008, 10:07 uur
Eind mei 2009 vertrekken wij naar California om daar een rondreis te maken, we komen uiteindelijk uit in Yosemite national park, en willen vanuit
daar naar Portland Oregon rijden om familie te bezoeken. Nu is mijn vraag, wat is er nog te zien op deze route??
Het lijkt me namelijk niks om in 1 ruk door te rijden, ik zou er graag 2 dagen over willen doen, en op deze route nog iets te zien.

Dus mijn vraag; valt er nog wat te zien op deze route en zoja, wat?

Alvast bedankt!!
Titel: Re: Yosemite National Park - Portland Oregon
Bericht door: babarage op 18-12-2008, 12:38 uur
Sacramento en dan specificiek old Sacramento is leuk.  Je kan er voor kiezen om langs de redwoods te gaan, das in de buurt van Crescent in California, wel om (ongeveer 3 uur).  Ook iets om is Crater Lake National park in Oregon (kleine 2 uur om plus de tijd die je nodig hebt om door het park te rijden) maar das wel heel erg de moeite waard.
Titel: Re: Yosemite National Park - Portland Oregon
Bericht door: Hans B op 18-12-2008, 13:44 uur
Old Sacramento is wel leuk, maar een leuk cowboystadje is Virginia City, bij Carson City (Nevada) iets na het Lake Tahoe, waar je prachtig een rondje omheen kunt rijden. In de noord oosthoek van het meer ligt de Bonanza ranch. In het meer kun je zwemmen, maar het water is wel erg koud. Lassen Vulcanic NP met enkele wandelingen is er mooi. Het is geen Yellowstone, maar het heeft toch enkele vulkanische activiteit. Aan de Californische kust in het noorden heb je Redwood NP met z'n reuzenbomen (ook in Yosemite, maar ander type boom) Op de grens van CA en OR heb je de Oregon Caves en iets noordelijker het Crater Lake NP. Maak zeker een volle ronde over de rim. Van Crater Lake zou je naar de kust kunnen daar liggen de Oregon Sand Dunes NP. De kustroute is een prachtige route om te rijden, het is wel veel kouder en windiger dan zuid Californie.
Iets boven Postland heb je Mt.St.Helens, een in 1980 uitgebarsten vulkaan. Een prachtige route is die naar de top van Windy Ridge.

Voldoende zo?

groet en succes, Hans
Titel: Re: Yosemite National Park - Portland Oregon
Bericht door: Marianne op 18-12-2008, 14:01 uur
Twee dagen lijkt me krap als je onderweg ook nog iets wilt zien/doen.

Afhankelijk van waar je vandaan komt kun je er voor kiezen om via de Tioga Pass en Lake Tahoe, Lassen Volcanic, Crater Lake te rijden. Als je vanuit het oosten Yosemite bent binnengekomen kun je ervoor keizen om via Sacramento te rijden, en dan via de kust, of ook weer via Crater Lake.

In ons 2006-verslag vind je de eerste route.

Marianne