Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Westen (West) => Topic gestart door: rjjmpeeters op 16-04-2005, 12:54 uur

Titel: Yosemite Park
Bericht door: rjjmpeeters op 16-04-2005, 12:54 uur
We komen vanuit Sacramento en gaan dan naar Oakhurst (ligt ten zuiden van Yosemite Park). Van welke kant (meeste bezienswaardigheden) kunnen we het beste Yosemite inrijden? Dus van oost (Tioga) naar de zuidkant of via ingang aan de westkant naar het zuiden?
Titel: Re:Yosemite Park
Bericht door: Hans B op 16-04-2005, 15:46 uur
Hallo rijmpeeters,
Je vraag even in 2 stukken knippend. 1. Tioga-road 2. Yosemite westkant.
De tioga-road is zoals je wel gezien hebt een weg dwars door het park. Ik heb het 2x gereden en het is een hele bijzonder mooie route om te rijden. Het hoogste punt ligt op 9950ft. Echter als je aan de oostzijde uitkomt, waar wil je dan langs naar Oakhurst? Je zult dezelfde weg terug moeten.
Yosemite westkant. Hier heb je de valley met prachtige wandelingen, watervallen en rotspartijen verder heb je de Glacier Point Road een prachtige weg omhoog naar 7250ft, met verschillende uitzichtpunten en meer zuiidelijk de Mariposa Grove met z'n giant sequoia's. Vandaar ga je het park uit en ben je al bijna in Oakhurst
Als ik het voor het keizen had zou ik zeggen, blijf aan de westkant.
Succes, Hans B.
Titel: Re:Yosemite Park
Bericht door: Jacko op 17-04-2005, 07:55 uur
Op dit momemt zijn  glacierpoint en Mariposa Grove zijn op dit moment nog afgesloten. Verwacht wordt dat ze rond juni weer open gaan. Er is nl. zeer veel sneeuw gevallen.
De watervallen zijn nu wel echt schitterend.