Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

(bijna) 3 weken Florida

Discussie gestart

Dirc

Nu we een mooie ticket aanbieding hebben gevonden voor een retour AMS - Miami (399e pp) hebben we deze meteen vastgelegd. Wij zijn hier beide nog nooit geweest dus ik heb een flinke achterstand met leeswerk.
Natuurlijk ben ik alvast eens begonnen om de dingen die wij willen zien te verdelen over de dagen.

Ik heb nog niet overal invulling omdat ik gewoonweg geen idee heb op dit moment wat er allemaal te beleven valt. Vragen die ik momenteel wel heb:
-Is het aan te raden om de dag voor Key West al richting Homestead te rijden of is dit zonde van de moeite? Wij komen namelijk om 22:50 aan en dan ga je, als je eindelijk je auto hebt, niet nog even een ruim uur rijden denk ik. Dus of via Homestead of dag 1 direct naar Key West.
-In onderstaand concept komen we niet ver in het Noorden. De lijn Crystal River / Orlando is het meest Noordelijk. Of Daytona als we daar nog tijd voor hebben.
-Bij Everglades kun je fietsen las ik, maar Big Cypres wordt ook vaak aangeraden ipv Everglades. Wat is de beste manier om deze te bezoeken?
-Hetzelfde geldt voor 10 thousand islands
-Ik kan het mijn vriendin niet aandoen om bijna 3 weken in de US te zitten zonder naar een Shopping Mall te gaan dus hopelijk komen we daar ergens langs:)
-Een (half) dagje strand op zijn tijd is ook niet verkeerd natuurlijk.

1. Amsterdam - Miami (Vliegen, aankomst 22:50)
2. Miami - Homestead (54 km / 1 uur)
--Of direct naar Key West?
3. Homestead - Key west (205 km / 2 uur, 45 min)
--Bed and breakfast, fietsen huren?
4. Key west - Homestead (205 km / 2 uur, 45 min)
5. Homestead - Naples (180 km / 2 uur, 20 min)
--Via Big Cypres of Everglades / fietstocht Shark Valley
6. Naples 
--10 thousand islands?
7. Naples - Fort Meyers (70 km / 1 uur)
--Deze dag nog tijd bij Naples....
8. Fort Meyers 
--Sannibel Island-Captiva, fietsen, J.N. Ding Darling
9. Fort Meyers - Tampa (203 km / 2 uur)
10. Tampa 
--Ibor City
11. Tampa - Crystal River (126 km / 1 uur, 30 min)
--Overdag nog tijd voor Tampa. Aan het einde van de dag rijden.
12. Crystal River - Orlando (139 km / 1 uur, 30 min)
--In de ochtend zwemmen met Manatees, daarna naar Orlando
13. Orlando 
--Disney / universal
14. Orlando 
--Disney / universal
15. Orlando 
--Disney / universal
16. Orlando - Titusville (83 km / 50 min)
--Kennedy Space Center / Daytona
17. Titusville - Miami (379 km / 3 uur, 30 min)
18. Miami 
19. Miami - Amsterdam
#1 - 22-08-2015, 18:10 uur

Hans B

Wij hebben ooit gesnorkeld vanaf Key Largo, iets verder dan Homestead. Onze overnachting was dacht bij Hampton Inn. John Pennekamp snorkelen.
#2 - 23-08-2015, 08:50 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jez

In de Everglades moet je niet fietsen maar airboaten! Aan de 41 kom je genoeg aanbieders tegen.
Aanradertje: Myakka SP
#3 - 23-08-2015, 10:17 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Dirc

Ik zat vanmiddag eens te lezen over Disney en Universals en hoop dat ik ergens nog een dagje kan sprokkelen.
Als wij Magic Kingdom niet doen (in LA gedaan) en dus Epcot, Studios en Animal Kingdom willen doen en daarnaast nog Universals zeker 1 dag, dan hebben we 4 dagen nodig voor al deze parken zonder dat we een waterpark hebben gezien.

Met andere woorden, ergens een dagje vandaan slepen en/of snijden in het aantal te bezoeken parken. Volgens mij nemen ze allemaal een complete dag in beslag.
#4 - 23-08-2015, 17:56 uur

MiamiHeat

Dirc,

Mbt je vraag:

-Is het aan te raden om de dag voor Key West al richting Homestead te rijden of is dit zonde van de moeite? Wij komen namelijk om 22:50 aan en dan ga je, als je eindelijk je auto hebt, niet nog even een ruim uur rijden denk ik. Dus of via Homestead of dag 1 direct naar Key West.

Ik zou er helemaal voor kiezen om gewoon een hotel bij de luchthaven te nemen nadat je de auto hebt opgehaald. Voor hetzelfde geldt heb je dikke vertraging...dus naar Key West rijden lijkt mij al uit den boze maar zelfs naar Homestead. De volgende ochtend ben je toch wel vroeg wakker ivm jetlag. Doe je lekker ontbijtje en rij dan richting Key West. De hele dag de tijd om van alles te zien onderweg en wat je op de heen weg niet kan doen, doe je dan op de terugweg :-)

In welke periode ga je? Afhankelijk van de periode kan je besluiten via Everglades naar Naples te rijden of gewoon via de I75

Mbt Shopping Malls...ik weet dat er eentje in de buurt van Fort Meyers zit maar ik zou, omdat je uiteindelijk weer teruggaat naar Miami kiezen voor de Sawgrass Mills Mall in Fort Lauderdale of de Dolphin Mall (vlakbij de luchthaven van Miami).#5 - 23-08-2015, 19:06 uur
« Laatst bewerkt op: 23-08-2015, 19:08 uur door MiamiHeat »

Dirc

Wij gaan in maart.
#6 - 23-08-2015, 20:38 uur

jetusa

Leuk dat je alweer je volgende trip hebt geboekt!
Je ziet met je eerste grove planning al dat het lastig wordt alles te doen wat je zou willen doen in 1x te doen. Het wordt of overal geweest zijn maar niet genoeg tijd hebben of het wordt dingen schrappen en nog eens terug komen............ben inmiddels 4x in Florida geweest en nog steeds zijn er gaten te vullen.

Voor de 1e paar dagen heb ik wat opmerkingen in je schema gezet:

1. Amsterdam - Miami (Vliegen, aankomst 22:50)
Gezien het tijdstip van aankomst (en het tijdsverschil) zou ik een airport hotel boeken. De volgende ochtend ben je vroeg wakker en dan meteen op pad.
2. Miami - Homestead (54 km / 1 uur)
--Of direct naar Key West?
Homestead is bij mijn weten alleen de "gateway" naar de Keys en Everglades, of ik moet het e.e.a. gemist hebben. Ik zou het overslaan en meteen naar Key West rijden. Als je idd vroeg bent vertrokken, heb je de rest van de dag om Key West te doen. Ik vond de rit naar Key West bijzonder over al die bruggen, maar Key west  zelf vond ik niet veel aan, maar "het hoort" bij een rondje Florida.
3. Homestead - Key west (205 km / 2 uur, 45 min)
--Bed and breakfast, fietsen huren?
Omdat je dag 2 al tijd gehad hebt om Key West te doen kan je na de overnachting terug naar Homestead rijden, daar alvast een hotel zoeken (mocht je die niet van tevoren boeken) en meteen door naar de Everglades. Stop bij het 1e visitor centre (Ernst F...) en vervolg dan de weg naar het Flamingo Visitor Centre (was paar jaar terug dichtgespijkerd). Daar evt. een boottour doen door de mangroves en dan tegen eind van de dag rustig terug rijden naar Homestead en onderweg alle stops maken en de korte trails lopen. Op de heenweg heeft het weinig zin om dat te doen aangezien de dieren pas tegen eind van de dag tevoorschijn komen. (wij deden op de heenweg alle stops, zagen geen dier en vervolgens op de terugweg alsnog gestopt en dat was totaal andere beleving, vandaar dit advies). Vervolgens naar het reeds geboekte hotel in Homestead om te overnachten. Neem wel voldoende te eten en drinken mee, er is/was onderweg weinig/niets te koop. Alleen bij de Marina was een winkel open met wat snacks. Per saldo dit is wel een lange dag.
4. Key west - Homestead (205 km / 2 uur, 45 min)
Deze dag heb je dag 3 al gedaan en heb je over om elders in te plannen.
5. Homestead - Naples (180 km / 2 uur, 20 min)
--Via Big Cypres of Everglades / fietstocht Shark Valley
Dit wordt dan dag 4:
Via de 41 Tamiami trail. Zeker stoppen bij de Shark Valley trail. Wij liepen daar een stuk trail en zagen krokodillen op een meter afstand. Wij zijn niet met de tram of fiets naar uitzichtpunt geweest, maar daar heb je deze dag wel alle tijd voor. Langs deze weg zitten ook diverse aanbieders van die airtours, in een ver verleden hebben wij die ook eens gedaan en dat is zeker leuk om te doen.
Overnachting in Naples of Fort Myers Beach.

Naples en Fort Myers Beach licht dicht bij elkaar. Lijkt mij weinig uit te maken waar je overnacht. Voor de rust in je schema misschien handig om voor 1 plek te kiezen voor 2 of 3 nachten en van daaruit de omgeving te verkennen zoals Sanibel Island en ook tijd te hebben voor een middagje strand. Ik ken dit niet gedeelte niet goed genoeg om daar specifieke adviezen voor te geven. Destijds op goed geluk bij Outrigger Beach Resort terecht gekomen in Fort Myers Beach en een paar nachten gebleven. Bleek later in de de Nederlandse reisgidsen te staan. Geen idee of het nog wat is. Dat was toen de laatste stop van onze vakanie.

Een andere vakantie gekozen voor laatste 2 of 3 nachten bij Clearwater Beach bij Tampa omdat we toen terugvlogen vanaf Tampa. Van Tampa of St Petersburg weinig gezien. (Ook al kom je vaker in de US dan blijft het nog keuzes maken).

Er zijn mensen die meerdere (Disney) parken per dag doen, maar ik vind dat je aan 1 park per dag je handen al vol hebt. Je zou nog wel kunnen kiezen tussen MGM Studios of Universal Studios, volgens mij zijn die een beetje hetzelfde. Zelf gekozen voor MGM omdat dit bij Disney hoort en binnen een multiday pass te gebruiken is. De laatste keer om die reden ook gekozen voor een Disney Waterpark.

Bij Orlando/vlakbij Disney zit een Premium Outlet store, die je vriendin zeker niet wil missen.
http://www.premiumoutlets.com/centers/

Je planning is al een race tegen de klok, of je dan ook nog Daytona en Kennedy Space Center wilt combineren, zou je moeten afvragen. Het is al jammer dat je vanaf daar in 1x terug moet naar Miami en uiteindelijk maar 1,5 dag hebt voor Miami.......... met een middagje strand en de beloofde shopping mall zijn de laatste dagen gevuld.

Kortom: het lijkt me eigenlijk teveel voor 1 vakantie.

#7 - 23-08-2015, 20:44 uur

Dirc

Hoi Jet,

Bedankt voor de uitgebreide informatie. Er gaat zeker nog gesnoeid worden in de reis maar ik zocht eerst naar wat feedback zodat ik beter weet hoe mijn tijd te verdelen.
Mochten we echt tijd te kort komen kunnen we Daytona / Kennedy wel laten vallen bijvoorbeeld. Scheelt 1-2 dagen rijden.

Mijn idee was trouwens:
1. Airport hotel Miami
2. Miami naar homestead -> Everglades & Fruit and Spices
3. Homestead naar Key West
4. Key West naar Homestead
5. Homestead naar Naples via Shark valley
#8 - 23-08-2015, 21:16 uur
« Laatst bewerkt op: 23-08-2015, 21:20 uur door Dirc »

Dirc

Andere optie zou trouwens zijn om west florida niet te doen maar een cruise naar de bahamas en keys te pakken. Betekent natuurlijk minder vrijheid / geen Manatees / geen sanibel dus een matige ruil denk ik :)
#9 - 23-08-2015, 23:35 uur

Cees A

Hieronder mijn tips over je route:

Dag 1: Gezien het tijdstip van aankomst op MIA lijkt me een airporthotel het beste.
Zo laat moet je niet (te ver) meer gaan rijden

Op dag 2 (Miami - Homestead) heb je tijd voor Everglades nat. park en eventueel Fruit and Spice park.
Je kunt vanaf de Homestead ingang van Everglades helemaal door het park naar Flamingo rijden, maar ik vrees dat die eindeloze zee van gras je snel gaat vervelen.
Het deel bij de ingang van het park, bij het visitorcenter is wat afwisselender en er zijn daar een paar mooie korte trails die een goede indruk geven van flora en fauna in de Everglades.
In Homestead zelf is een klein outletcenter waar je, als je tijd over hebt, nog wat van je geld kunt verbrassen.

Op dag 3 naar Key West. Vanaf Homestead is dat maar 2½ uur rijden, dus je hebt ¾ dag en de avond voor Key West en da's eigenlijk ook genoeg.
Key west in geen groot eiland. Om een idee te geven, je fietst in 2 uur het hele eiland rond.
Het centrum met z'n winkeltjes, restaurants, bars en bezienswaardigheden is leuk om doorheen te wandelen.
Het is wel een beetje een tourist trap, maar ach het is vakantie nietwaar ?
Ga ruim voor sunset naar Mallory Square voor de sunset celebration en geniet na sunset nog even van het uitgaansleven in Key West

De terugweg van Key West naar Homestead (dag 4) kun je op je dooie gemakje doen. 
Je hebt er een hele dag voor en op de heenweg heb je al kunnen zien wat er op de eilanden allemaal te doen en te zien is.
Kies dus maar. Een paar voorbeelden:
Je kunt een bezoek brengen aan Key Deer Refuge op Big Pine waar een kleine reeėnsoort leeft
Neem even een kijkje bij de Tarpon Feeding bij Robbie's Marina op Isla Morada
Je kunt snorkelen boven koraalrif bij John Pennekamp state park.

Dag 5 rij je van Homestead via Hwy 41 naar Naples
langs Hwy 41 zul je diverse bedrijven zien die airboat-tochten aanbieden.
Ook langs Hwy 41 is Shark Valley. Shark Valley is de noordelijke toegang tot Everglades national park.
Bij het visitorcenter van Shark Valley kun je een rondrit door de Everglades maken met een tram.
Halverwege de rit, is een uitkijktoren waar je een mooi uitzicht hebt over de Everglades.
Je kunt datzelfde rondje dat de tram rijdt ook afleggen per huurfiets en da's eigenlijk veel leuker dan die tram. Ja Jez, echt waar !!!
Bij het visitorcenter kun je fietsen huren. Het aantal fietsen is echter beperkt, dus wees er vroeg bij als je dit wil doen.
Afhankelijk van je tempo en het aantal keren dat je stopt duurt die fietstocht tussen de 2 en 3 uur
Op bepaalde stukken slalom je tussen de alligators, die zich op het warme asfalt liggen op te warmen.
Vlakbij Shark Valley is er een afslag aan Hwy 41 en kun je met de auto een mooie loop-road door het moeraslandschap rijden.
Let op: Regen kan deze weg ontoegankelijk maken. Informeer bij het visitorcenter van Shark Valley naar de actuele toestand van de weg
Ook een aanrader is de loop road door Big Cypress National preserve.

Omdat je route vanaf hier nog onzeker is en misschien zelfs in z'n geheel wordt geschrapt vanwege een cruise geen dagnummering meer, alleen tips:

Naples:
Naples is een erg leuk, overzichtelijk stadje.
loop even door het centrum en over de vispier. Je hebt hier kans op het zien van dolfijnen. Bij de pier is een mooi strand.
De dure winkels in het centrum van Naples (niet voor mijn portemonnee) zeggen iets over de inwoners van dit plaatsje.
Naples ligt aan de westkant van de Everglades. Je kunt een boottocht maken door het Thousand Island gebied of gaan kayakken.
Maar misschien dat je de vorige dagen al genoeg hebt gezien van Everglades en dan moet je naples gewoon zien als een leuke tussenstop

Tussen Naples en Tampa vind je verschillende moeras-parken. Op het forum is eerder al Myakka genoemd.
Het mooiste en meest overzichtelijke park is m.i. Corkscrew tussen Naples en Ft.Myers.
Een relatief korte maar mooie boardwalk-wandeling door dit park laat je de flora en fauna van de Florida moerassen zien
Als je van plan was om (een van) die parken te bezoeken is Corkscrew een aanrader.

Uit je plannen blijkt dat je Ft Myers vooral bezoekt voor Sanibel/Captiva.
Een fietstocht over deze eilanden en door J.N.Darling wildlife refuge is een aanrader.
Let op: De wildlife drive door het park is op vrijdag gesloten. Hou daar dus rekening mee.
Overnachten op Sanibel is duur. Beter, in ieder geval goedkoper, is overnachten op het vasteland.
Net voor de brug naar het eiland zijn een aantal hotels. Voor je vriendin is daar (voor de avonduren) ook een grote outlet.

Als je van Ft.Myers naar St.Petersburg / Tampa rijdt bezoek dan de plaatsjes Sarasota en Bradenton
Bezoek de mooie Marie Selby Garden of loop langs de kustlijn en over het Island Park voor een hapje/drankje bij O'Leary Tikibar
De Selby Garden en Island Park liggen maar een paar honderd meter van elkaar.

Fort de Soto bij St.Petersburg is een aantal jaren achtereen uitgeroepen tot mooiste strand van Amerika.
Een dagje strand hier doorbrengen is geen straf. Ook hier kun je fietsen huren (per uur). Het eiland is niet zo groot
Er is een oud fort dat je kunt bezoeken en in het water rond de vispier zwemmen de overal aanwezige dolfijnen.
Clearwater is het stadsdeel van St.Petersburg waar het strandleven zich afspeelt.
De kustlijn staat er vol hotels en resorts. Ikzelf rij in een grote boog om dit soort plaatsen heen, maar als je ervan houdt....
Leuk is het noordelijk van St.Petersburg gelegen Griekse sponzenduikersstadje Tarpon Springs.
V.w.b. Tampa wil ik nog even het bij de cruisehaven gelegen Florida-Aquarium noemen.

Over Crystal river en de Manatees heb je waarschijnlijk al genoeg tips opgedaan in het topic van Wop.
Over Orlando heb ik uitgebreid geschreven in het topic van Elly1969.

Kennedy Space Center zal je wel bekend zijn.
Vooral de hal waar de enorme Saturnusraket ligt en waar ook andere spullen van de maanreizen zijn tentoongesteld is erg interessant.
Maar rij daarna ook eens door het natuurgebied van Merrit Island.
Een leuk overnachtingsplaatsje in die omgeving is Cocoa Beach
#10 - 24-08-2015, 13:55 uur

Dirc

Ik ga er even voor het gemak van uit dat het geen cruise wordt. Dan kunnen we beter alleen Miami en Orlando doen met een bootreis ertussen en missen we juist de vrijheid die je normaliter hebt in de .States

Maar goed na wat reacties een feedback, waarvoor dank, mijn versie 2 van de route.
Vooraf had ik niet verwacht ook nu weer zoveel te moeten schrappen omdat het deel dat we gaan bezoeken veel kleiner is dan een gemiddelde reis door het Westen.

We hebben inmiddels wel besloten dat we ruim de tijd willen voor Disney en Universals. De andere pretparken hoeven van ons niet per se. Dat houdt niet in dat alle Orlando dagen per definitie pretpark dagen worden maar voorlopig zijn ze ervoor gereserveerd.
Voor Tampa / Ft. Meyers heb ik nog wat informatie van Cees gehad. Ik hoop dat ik het goed over de dagen verdeeld heb zo.
In Naples had ik 10 Thousand Islands staan maar ik heb nergens kunnen vinden wat we hier effectief als dagbesteding kunnen doen. Alleen Miami hebben we nu erg weinig tijd. Eigenlijk min of meer bewust omdat we op andere plaatsen al strand(mid)dagen hebben.

Met andere woorden, een extra dag Tampa, een volle dag Naples minder waardoor er ruimte ontstaat voor Orlando en eventueel nog een dag ergens anders.
Onderstaande is de route tot nu. De genoteerde dingen zijn geen musts dus bij tijdgebrek vervalt er wellicht iets. Orlando wordt wellicht nog een dagje minder.

1. Amsterdam - Miami (Vliegen, aankomst 22:50, airport hotel)
2. Miami - Homestead (54 km / 1 uur)
--Everglades NP / Fruit and Spices
3. Homestead - Key west (205 km / 2 uur, 45 min)
--bed and breakfast, fietsen huren / sunset
4. Key west - Homestead (205 km / 2 uur, 45 min)
--John Pennekamp snorkelen
5. Homestead - Naples (180 km / 2 uur, 20 min)
--Hwy 41 Via Big Cypres / fietstocht Shark Valley
6. Naples - Fort Meyers (70 km / 1 uur)
--Corkscrew / Sannibel Island-Captiva, fietsen, J.N. Ding Darling
7. Fort Meyers - Tampa (203 km / 2 uur)
--Sarasota / Bradenton
8. Tampa 
--Tarpon Springs / Fort de Soto / Ybor City
9. Tampa - Crystal River (126 km / 1 uur, 30 min)
--Florida Aquarium
10. Crystal River - Orlando (139 km / 1 uur, 30 min)
--In de ochtend zwemmen met Manatees
11. Orlando 
--Disney / universal
12. Orlando 
--Disney / universal
13. Orlando 
--Disney / universal
14. Orlando 
--Disney / universal
15. Orlando 
--Disney / universal
16. Orlando - Titusville / Cocoa Beach (83 km / 50 min)
--Kennedy Space Center / Daytona
17. Titusville / Cocoa Beach - Miami (379 km / 3 uur, 30 min)
--Fort Lauderdale -> http://www.flamingogardens.org/
18. Miami 
19. Miami - Amsterdam
#11 - 24-08-2015, 14:26 uur

Cees A

Over een paar dagen wat opmerkingen.

Dag 6 schat je m.i. verkeerd in. Van Naples via Corkscrew naar Sanibel is 135 km en bijna 2 uur rijden.
In Corkscrew ben je al (minimaal) 2 uur bezig en dan heb je slechts ½ dag voor Sanibel.
Let hierbij ook op het tijdstip dat je je fiets weer moet inleveren
Al bij al wordt dat op Sanibel huren van een racefiets en stevig doortrappen vrees ik ....................  ;D

Dag 8 zal ook een uitdaging worden. Ybor city, Ft.DeSoto en Tarpon Springs liggen niet bepaald vlak bij elkaar.
Ik weet niet waar je gaat slapen, maar stel dat je vlakbij Ybor city zit.
(als je ergens anders slaapt komt er de reistijd naar Ybor City nog bij)
Van Ybor City naar Ft.DeSoto is al 55 km en bijna 1 uur rijden, deels door het drukke St.Petersburg.
Van Ft.DeSoto naar Tarpon Springs is 70 km en ook 1 uur rijden, ook weer deels door de stad.
Ik weet niet wat je op Ft.DeSoto wil doen, misschien fietsen, misschien een paar uur strand, het kost je sowieso een halve dag
Hetzelfde geldt voor Tarpon Springs. Ook daar ben je minimaal een uur of 3 bezig.
Je zou, en als je er vlakbij overnacht kan dat, Ybor city voor de avond kunnen bewaren, maar al bij al is dit een volle, gehaaste dag.

Dag 16: Zomaar een vraagje.  Waarom blijf je op dag 16 niet in Daytona slapen ? Geeft je meer tijd voor Daytona.
Er komt op dag 17 dan weer wel dat ene uur extra rijtijd bij, maar met een tussenstop van een paar uurtjes bij Flamingo Gardens verdeel je die 4 rij-uren in 2en en is het goed te doen.
#12 - 24-08-2015, 15:29 uur

Dirc

Dag 6 zou ik ook van Homestead via de 41 naar Corkscrew kunnen rijden. Ik sla dan Naples over. Mis ik dan veel? Anders moet ik ergens een dagje inleveren.
Levert me een hele dag Sanibel op.

Op dag 8 kan ik Tarpon Springs laten vallen. Dit past prima op de route van dag 9 natuurlijk. (Tampa - Crystal River)

Over Dag 16: Ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat het OF Daytone OF KSC zou worden en niet beide i.v.m. de tijd.
Zonder file rij ik in een uur en 15 minuten naar Daytona. Daar wil je nog het een en ander zien / doen. Vervolgens door naar KSC kost weer een uur waarna we nog naar het Space Centre zelf moeten en nog terug naar een overnachtingsplaats. Al met al een een erg drukke dag denk ik.

#13 - 24-08-2015, 16:29 uur

Cees A

Dag 5 zou ik ook van Homestead via de 41 naar Corkscrew kunnen rijden. Ik sla dan Naples over. Mis ik dan veel? Anders moet ik ergens een dagje inleveren.
Levert me een hele dag Sanibel op. 
Hiermee verplaats je het probleem naar dag 5.  Nu maak je van dag 5 een (te) volle dag.
De basis van je probleem is Corkscrew.  Schrap dat en je bent klaar.

Over Dag 16: Ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat het OF Daytone OF KSC zou worden en niet beide i.v.m. de tijd.
Zonder file rij ik in een uur en 15 minuten naar Daytona. Daar wil je nog het een en ander zien / doen. Vervolgens door naar KSC kost weer een uur waarna we nog naar het Space Centre zelf moeten en nog terug naar een overnachtingsplaats. Al met al een een erg drukke dag denk ik. 

Ah, misverstandje ....... Ik dacht dat je EN KSC EN Daytona wilde
Ik dacht dat je eerst van Orlando naar KSC ging en daarna nog "even" op en neer naar Daytona voordat je ging overnachten in Cocoa Beach
Vandaar mijn reactie "waarom blijf je dan niet in Daytona slapen"
Of - of is inderdaad beter.  Bij en - en heb je een (over)volle dag 16
 
#14 - 24-08-2015, 18:04 uur

Dirc

De basis van je probleem is Corkscrew.  Schrap dat en je bent klaar.
Wat kan het leven toch simpel zijn....
#15 - 24-08-2015, 18:18 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15