Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

TIPS? Route: New Orleans - Nashville - Smokey Mountains - Miami

Discussie gestart

Terpies

Misschien is het op je route tussen New Orleans en Memphis een aanrader om The Mississippi Blues Trail te rijden (tenzij je niet van de historie en muziek houdt, natuurlijk).

Deze leidt je vanaf Jackson via Indianola (geboorteplaats en begraafplaats van BB King ( inclusief museum) naar Clarksdale.

Clarksdale is het mekka van de blues, waarbij een (ivm populariteit vooraf geboekte!!) overnachting in de Shack Up Inn een aanrader is (www.shackupinn.com). Voor ons is dit inmiddels een vaste pleisterplaats op de route, en een van de meest bijzondere hotels waar we ooit hebben geslapen in de USA.

In Clarksdale is het Crossroads monumentje (op de kruising van wegen waar Robert Johnson volgens de legende zijn ziel verkocht aan de duivel om de blues te leren spelen), een prachtig blues museum (eigendom van een van de leden van ZZ Top), de bluesclub Ground Zero (eigendom van de acteur Morgan Freeman) en de geweldige Red's bluesclub (http://msmuseumart.org/index.php/map/place/reds-blues-club), met als je er in het weekend bent kans op een optreden van een van de grote namen uit de streek die een avondje komen jammen.

 Tevens is hier vlak naast het Riverside hotel annex ziekenhuis waar o.a. Ike Turner woonde en waar de legendarische  zangeres Bessie Smith haar laatste adem uitblies na haar auto ongeluk (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bessie_Smith).

Kortom, Clarksdale is een absolute aanrader. De volgende dag kun je dan op je gemak het laatste stuk naar Memphis rijden, waar je dan alsnog in de avond naar Beale Street kunt gaan voor de live muziek.

Het Lorraine Motel in Memphis is van buiten gewoon gratis te bezichtigen: je kunt het balkon zien waar Martin Luther King werd doodgeschoten. Ik vond het museum niet veel bijzonders: wat mij betreft een tourist trap, maar als het je interesse heeft vast de moeite waard....
#16 - 15-01-2017, 14:30 uur

Wop

Het Lorraine Motel in Memphis is van buiten gewoon gratis te bezichtigen: je kunt het balkon zien waar Martin Luther King werd doodgeschoten. Ik vond het museum niet veel bijzonders: wat mij betreft een tourist trap, maar als het je interesse heeft vast de moeite waard....

Tegen over het museum staat Jacqueline Smith een stil protest te houden. Ze staat er al 29 jaar. Jacqueline Smith was de laatste huurder van het Lorraine Motel in Memphis. Ze heeft het grootste deel van haar leven gewijd aan het handhaven van de principes van Dr. Martin Luther King en vindt de “commerciële” uitbuiting van het museum maar niets.Het museum laat de geschiedenis zien van de apartheid en het ontstaan van de acceptatie van Colored People en is ons inziens heel erg gericht op de slaven periode van Amerika. We begrijpen heel goed dat het de bedoeling was/is om te laten zien hoe het vroeger was. Maar het voelde best wel vreemd om daar als “Blanke” te lopen…
#17 - 17-01-2017, 07:46 uur

Mississippi

Misschien is het op je route tussen New Orleans en Memphis een aanrader om The Mississippi Blues Trail te rijden (tenzij je niet van de historie en muziek houdt, natuurlijk).
Deze leidt je vanaf Jackson via Indianola (geboorteplaats en begraafplaats van BB King ( inclusief museum) naar Clarksdale.

Op die route kom je ook in de buurt van  het GRAMMY Museum Mississippi:
800 West Sunflower Rd.  in Cleveland MS.  Dit is splinter nieuw  :)
#18 - 18-01-2017, 21:52 uur

Clautje

Hieronder de definitieve route. Tickets zijn geboekt...nu nog wat nader 'onderzoek' naar de dingen die we ter plekke kunnen doen/bezichtigen en aftellen tot we eindelijk vertrekken :))

1. Aankomst Atlanta  + overnachting Atlanta
2. Atlanta (Coca Cola - CNN - )
3. Atlanta -> Savannah (iemand nog tips om de middag/avond het beste te besteden (gids?)
4. Savannah -> Saint Augustine (iemand nog tips om de middag/avond het beste te besteden (gids?)
5. Saint Augustine -> Crawfordville (Talahassee)
6.  Crawfordville -> Pensacola
7.  Pensacola
8.  Pensacola -> New Orleans
9.  New Orleans (swamp tour & boot over Missisippi)
10. New Orleans -> Natchez
11. Natchez -> Clarksdale (overnachting in Shackup inn :))
12. Clarksdale -> Memphis
13. Memphis (Graceland / Peabody Hotel - Duck Walk / Mud Island / Sun Studio's / Lorraine motel waar M.L. King is doodgeschoten
14. Memphis -> Nashville
15. Nashville
16. Nashville - 's avonds naar Grand Ole Opry
17. Nashville -> Gatlinburg ('s middags via Cades Cove naar Gaitlinburg)
18. Gaitlinburg
19. Gatlinburg -> Cherokee
20. Cherokee -> Atlanta
21. Overnachting Atlanta ('s avonds naar Atlanta Braves)
21. Terugvlucht naar Nederland
Aankomst Nederland de volgende dag.
#19 - 29-06-2017, 14:30 uur

Cees A

Mooie route.  :afro:
In zowel Savannah als St.Augustine kun je de middag/avond gebruiken om de centra van deze plaatsen te verkennen.
In beide plaatsen rijden hop-on-hop-off bussen (Savannah) of rondrit-trammetjes (St.Augustine)
Beide centra zijn echter vrij compact en daarom ook gewoon (zonder gids) te voet te verkennen.
Op internet kun je gemakkelijk plattegronden van deze stadjes vinden men daarop self guided wandelroutes die je langs alle belangrijke bezienswaardigheden voeren.
Of je volgt gewoon dezelfde route als de rondrit bussen of trams rijden.  wink
Let in het centrum van Savannah eens op de Squares, kleine, mooie, vierkante parkjes op kruispunten. 
In St.Augustine kun je ook nog naar het Castillo de San Marcos, een Spaans fort uit de 16e eeuw.
Dit fort staat onder beheer van de National Park Service en dat betekent dat je er met je national parkpas naar binnen mag.
#20 - 30-06-2017, 08:16 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15