Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Autohuur, wat is nu wel en niet inbegrepen?

Discussie gestart

Mariska77

Hallo,

ik kom er even niet meer uit, misschien is het ergens op dit forum al te vinden maar ik weet dan niet waar. Het gaat om het volgende:

Als wij een auto huren in Orlando, in dit geval via USA reisen.de,  en we nemen het inklusiv pakket, dan zitten daar alle verzekeringen bij inbegrepen, niet? Maar wat als ik nu BUITEN MIJN SCHULD met pech kom te staan, waar valt dat onder? Ik begrijp na veel zoeken dat de raodside assistance bedoeld is voor pech door EIGEN schuld, bijv. lichten laten branden en een lege accu hebben of sleutels kwijt raken e.d. Maar de accu kan ook heel zwak zijn als je de auto meeneemt en er mee stoppen, dan is dat niet mijn schuld. Kan ik dan de verhuurder bellen en komen ze dan kosteloos langs?

Ik heb ook bij de ANWB geinformeerd, zij adviseerden een Europa XL pakket, waarbij je ook in de VS wordt geholpen. Je moet dan al wel Nederlands lid van de wegenwacht zijn. Maar ik bedacht me hoe dat via de verhuurder is geregeld. Niet dat ik dadelijk dubbele verzekeringen heb.

En Roadside assistance is toch niet hetzelfde als glas-, bodem- en bandenschade-verzekering?

Nou ik hoop dat iemand me kan helpen! en is het al ergens te vinden dan excuseer ik me bij voorbaat voor mijn lompheid ;D

alvast hartelijk dank,

groeten Mariska
#1 - 15-08-2010, 14:08 uur

Geert513

Roadside Assistance kun je het beste vergelijken met de Wegenwacht. Die helpen toch ook bij pech buiten je schuld?

Als je denkt dat je ze nodig hebt, dan kun je ze (gratis) bellen en je probleem uitleggen (zorg wel dat je je contractnummer bij de hand hebt). Voor een lege accu zullen ze zeker komen, evenals voor een lege tank of jezelf buiten sluiten. Maar ook ogenschijnlijk simpele vragen over zaken die geen 'nood' zijn kun je bij hun terecht.

Maar in jouw voorbeeld: als er iets bij de verhuurder al aan de accu mankeert, dan zou je dit moeten zien op een van je vele dashboardlampjes. Het is dan beter om even terug te gaan naar het verhuurkantoor, opdat zij het even voor je regelen. Mocht je dan toch doorrijden bij het branden van deze waarschuwingslampjes, dan is het toch jouw stommiteit waarvoor Roadside Assistance komt opdraven.
#2 - 19-08-2010, 08:06 uur

koosv

Wees absoluut niet bezorgd over de kwaliteit van auto's die je huurt bij bekende verhuurbedrijven.

Als regel zijn het praktisch nieuwe auto's, en de betrouwbaarheid ervan staat op een heel hoog niveau.
Het is ook niet in het belang van een verhuurder om slechte auto's af te leveren.
Met een inclusive pakket ben je voldoende verzekerd.

Er kan statistisch toch een hele kleine kans zijn op een defect, waardoor je niet verder kan of mag rijden.
In dat geval dient het verhuurbedrijf de storing op  te lossen. Op je huurcontract staat een telefoonnummer dat je kan bellen. Vraag ernaar op het moment dat je je contract krijgt in de VS.
En, ten overvloede, laat je daar niet verleiden tot allerlei extra nutteloze dure verzekeringen!
#3 - 19-08-2010, 12:05 uur

Mariska77

Bedankt voor jullie antwoorden, het blijft een lastig gedoe, vinden wij. Komt misschien ook omdat we vorig jaar in LA zo belazerd zijn door Thrifty.........misschien toch wat meer vertrouwen krijgen
#4 - 22-08-2010, 20:15 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15