Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Bezoeken Cape Canaveral

Discussie gestart

Bonnie

Hallo allemaal,

Eind april zijn wij in Florida en we hopen de lancering van 24 april mee te maken.

Ik weet dat er tickets zijn om binnen te komen te kijken naar de lancering maar mjn vraag was of iemand weet f je cape canaveral 'gewoon' kunt bezoeken op een dag van een lancering? Bijvoorbeeld later op de dag ofzo...
 
Mijn tweede vraag gaat over ticket en tours, ik lees op internet veel over de verschillende tours,maar snapt er niet veel van en weet nou steeds niet welke ik nou wil hebben. Wie kan mij duidelijk (en in het Nederlands ;) ) uitleggen wat de opties zijn en wat ik dan te zien krijg? Ik wil namelijk graag die motoren van heel dichtbij zien, en ben bang dat ik dat dalijk mis omdat ik het verkeerde ticket heb !

Alvast bedankt voor de moeite!

Groeten Bonnie
#1 - 25-12-2007, 09:57 uur

babarage

hmm niet te zeggen als ik zo naar de site kijk want ze zeggen dit: Kennedy Space Center Visitor Complex is open every day of the year, except December 25 and certain launch days.

dus ze zijn vandaag gesloten en op bepaalde lanceerdagen.  daar heb je dus niet veel aan :)  ik denk dat je ze het beste even kunt mailen of ze die 24ste open zijn.

 wat betreft de tours, bij de up close tour zeggen ze dit:

Waar wordt de space shuttle geassembleerd en vanwaar wordt hij gelanceerd?  Hoe landt het?  Waar bereiden de astronauten zich voor en waar trainen ze?  Dit zijn een paar van de vragen die we beantwoorden op deze intrigerende tour door Nasa's space shuttle programma.

Je bezoekt KSC's industiele gebied om het hoofdkantoor van NASA KSC te zien en je krijgt de dichtst bijzijnde mogelijkheid om het lanceerplatform te zien.  Ook bezoek je de shuttle landingsfaciliteit en zie je het grootse gebouw waar de shuttles geassembleerd worden en de gigantische rupsvoertuigen die de shuttles verplaatsen.

ik heb indertijd de up close tour gedaan en vond dat heel leuk en interessant (ik heb inmiddels alle openbare nasa sites bezocht geloof ik) ik denk dat als je echt geinteresseerd bent in het geheel je gewoon die extra 21 dollar moet lappen voor de grote tour.  je ziet in het apollo saturn centrum ook wel wat stoere dingen maar het vehicle assembly gebouw dat alleen in de up close tour zit is toch ook wel erg leuk.
#2 - 25-12-2007, 14:02 uur

perlmutter


ik heb indertijd de up close tour gedaan en vond dat heel leuk en interessant (ik heb inmiddels alle openbare nasa sites bezocht geloof ik) ik denk dat als je echt geinteresseerd bent in het geheel je gewoon die extra 21 dollar moet lappen voor de grote tour.  je ziet in het apollo saturn centrum ook wel wat stoere dingen maar het vehicle assembly gebouw dat alleen in de up close tour zit is toch ook wel erg leuk.

Jij zal dan waarschijnlijk het antwoord  weten op volgende vraag. Waarom het Johnson Space Center  in Houston zich bevindt  ipv in Florida,zou daar een rede voor zijn misschien. Het zou toch  logischer zijn mocht alles centraal aanwezig  zijn in Florida, op gebied van ruimtevaart.

 ;)
#3 - 26-12-2007, 00:02 uur

babarage

ik heb in mn geheugen zitten graven want het staat me wel bij dat het een vraag is die ook op de tour bij JSC gesteld werd door iemand.  Ik kon me niet helder meer voor de geest halen wat het verhaal nou was dus ik ben eens wat NASA en andere sites gaan doorspitten en als ik het zo eens bekijk snap ik waarom ik het niet meer weet.  Er is namelijk helemaal geen specifieke reden waarom het in Houston zit.  Het verhaal is een een beetje dat het net opgerichte NASA nog ergens in Maryland zat maar toen zo rond 1960 de spacerace in volle ernst was losgebarsten moest gaan uitbreiden.  Dr is toen een lijst van criteria opgesteld waaraan de nieuwe site moest voldoen (dicht bij een goede technische universiteit en in de buurt van water (om dingen makkelijk te kunnen vervoeren naar andere sites)) en daar is op een gegeven moment Houston uitgerold.  Zelfs daarvoor kan ik niet een specifieke reden ontdekken, ik gok dat de Texanen het best gelobbyd hebben of zo :)).  Enfin dus begin jaren 60 gingen ze daar aan de bouwerij.  Cape Canaveral was toen nog van het leger uh luchtmacht en is rond die tijd ook langzaam overgegaan op NASA dus dat was en is een logische lanceer plek (heeft weer alles met het weer daar te maken en dat het naast een zee ligt (handiger om daar een shuttle in te droppen als het fout gaat dan in bewoond gebied immers) en ik geloof dat er bepaalde luchtstromingen daar zijn die gunstig zijn (maar dat graaf ik achter uit mijn geheugen op dus dat weet ik niet zeker).  Enfin op die manier ontstonden dus al twee sites.  En dan waarom het mission control in houston.  in 65 was er een vlucht waarbij ze voor het eerst de mission control vanuit houston deden en wat zegt nasa er zelf van : This flight established JSC as the nation's home for Mission Control. But this responsibility could have easily gone to Goddard Space Flight Center or to the Kennedy Space Center and, had it, JSC would not be the nerve center for space shuttle and International Space Station flight control operations that it is today.  ofwel, houston kreeg het toevallig, het had ook elders heen kunnen gaan.....#4 - 26-12-2007, 01:17 uur

Bonnie

hey!

Even mailen is inderdaad wel een handig idee.

Ik denk dat ik de up-close tour dan ook ga doen. Die 21 dollar is met de huidige dollarkoers helemaal niet zo heel veel extra!

Bedankt voor je reactie in ieder geval !

Groeten Bonnie
#5 - 26-12-2007, 08:43 uur

MiamiHeat

Idd de Up close tour doen. Verder is het zo dat op de dag van Launch er geen tours gedaan worden. Check deze site even (wellicht had je hem al gezien) maar hier kan je alles vinden mbt lanceringen, landingen enz van de shuttle:

http://www.nasa.gov/centers/kennedy/about/view/index.html

Twee jaar geleden stonden wij ook helemaal vooraan voor een lancering en die werd......4 uur van te voren afgebroken  :'( :'( :'(  Wellicht dat jullie geluk hebben. Trouwens op het off. rooster staat er voor 24 april geen lancering gepland.....
#6 - 26-12-2007, 10:11 uur
« Laatst bewerkt op: 26-12-2007, 10:14 uur door The Grove »

Tekkel

Trouwens op het off. rooster staat er voor 24 april geen lancering gepland.....
Uh??
Op de volgende pagina http://www.nasa.gov/missions/highlights/schedule.html staat;
Citaat
Date: April 24 +
Mission: STS-124
Launch Vehicle: Space Shuttle Discovery
Launch Site: Kennedy Space Center - Launch Pad 39A
Launch Time: 8:26 a.m. EDT
Description: Space Shuttle Discovery on mission STS-124 will transport the Kibo Japanese Experiment Module - Pressurized Module (JEM-PM) and the Japanese Remote Manipulator System (JEM-RMS) to the International Space Station.

Bart
#7 - 26-12-2007, 11:21 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

perlmutter

@barbarage

Hazoe nu weet ik wat meer,was er al een tijdje over aan nadenken,en vermits ik het gevoel had dat jij er wat meer over wist,vandaar die vraag.

Ik dacht dat er in California ook een plaats is,waar raketten kunnen landen in  geval van nood,dacht tussen Bakerfield en de richting van  Maripose.


greetz

#8 - 26-12-2007, 12:01 uur

Tekkel

Ik dacht dat er in California ook een plaats is,waar raketten kunnen landen in  geval van nood,dacht tussen Bakerfield en de richting van  Maripose.

Dan bedoel je vast Edwards Airforce base.

Bart
#9 - 26-12-2007, 12:55 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

babarage

Ik dacht dat er in California ook een plaats is,waar raketten kunnen landen in  geval van nood,dacht tussen Bakerfield en de richting van  Maripose.

Dan bedoel je vast Edwards Airforce base.

Bart

das inderdaad edwards airforce base wat tekkel al noemt.  ze hebben daar namelijk een gigantische zoutvlakte  en dat is één vast geheel zodat je daar eigenlijk vanuit elke richting op kunt landen hetgeen natuurlijk weer handig is als je met een zweefvliegtuig aan komt kakken want dat is de shuttle natuurlijk op dat moment.  je kunt de basis bezoeken (ze hebben tegenwoordig een gecombineerde tour die zowel de airforce als het nasa gedeelte bezoekt) als dat open is voor niet us-citizens en van dat laatste ben ik niet overtuigd.  als het kan is het een absolute aanrader ik vond het indertijd (een jaar of 7 geleden, voor 11-9 dus) heel interessant en grappig.  hoog gehalte van mine is bigger than yours bij de airforce jongens bijvoorbeeld maar hey we hebben in de flight line wel de sr-71 blackbird gezien!  (opmerking vooraf, als je foto's neemt dan kun je je camera inleveren en dan ontwikkelen zij het rolletje en halen er alle foto's uit die classified zijn).  enfin, ik word altijd blij van dit soort tours.
#10 - 26-12-2007, 15:13 uur

Bakvet

Het verhaal is een een beetje dat het net opgerichte NASA nog ergens in Maryland zat maar toen zo rond 1960 de spacerace in volle ernst was losgebarsten moest gaan uitbreiden.  Dr is toen een lijst van criteria opgesteld waaraan de nieuwe site moest voldoen (dicht bij een goede technische universiteit en in de buurt van water (om dingen makkelijk te kunnen vervoeren naar andere sites)) en daar is op een gegeven moment Houston uitgerold.  Zelfs daarvoor kan ik niet een specifieke reden ontdekken, ik gok dat de Texanen het best gelobbyd hebben of zo :)). 

Tijdens de VIP-tour in Johnson Space Center in Houston vertelden ze dat het feit dat Texas het meeste land beschikbaar wilde stellen en het meeste geld erin wilde investeren, van doorslaggevend belang is geweest. Dus men had de ruimte, men voldeed aan de voorwaarden en was bereid de kosten van allerlei voorzieningen te dragen.

De VIP tour kan door een tiental mensen per dag gedaan worden. Ze noemen het de Level 9 tour. Het is elke dollar dubbel en dwars waard, je krijgt vrijwel hetzelfde programma als wat ze aan concresleden e.d. laten zien als die op bezoek komen. Je ziet toekomstige astronauten trainen, je rijdt langs allerlei test-faciliteiten, je kan meekijken met de vluchtleiding terwijl die aan het werk is en mag zelf plaatsnemen in het voormalige Apollo vluchtleidingscentrum.

http://www.spacecenter.org/Level9Tour.html
#11 - 26-12-2007, 16:57 uur

MiamiHeat

Trouwens op het off. rooster staat er voor 24 april geen lancering gepland.....
Uh??
Op de volgende pagina http://www.nasa.gov/missions/highlights/schedule.html staat;
Citaat
Date: April 24 +
Mission: STS-124
Launch Vehicle: Space Shuttle Discovery
Launch Site: Kennedy Space Center - Launch Pad 39A
Launch Time: 8:26 a.m. EDT
Description: Space Shuttle Discovery on mission STS-124 will transport the Kibo Japanese Experiment Module - Pressurized Module (JEM-PM) and the Japanese Remote Manipulator System (JEM-RMS) to the International Space Station.

Bart

Schiet mij maar lek want op deze site staat dit:
 
April 2008:
 No scheduled events or launches at this time

http://www.kennedyspacecenter.com/launches/scheduleStatus.asp?dDate=3/26/2008&intPage=2

Dezelfde NASA maar kennelijk weten ze zelf niet wanneer er wat gaat gebeuren. Ik ou toch maar een mail sturen als ik jou was.

#12 - 26-12-2007, 17:28 uur

Tekkel

Trouwens op het off. rooster staat er voor 24 april geen lancering gepland.....
Uh??
Op de volgende pagina http://www.nasa.gov/missions/highlights/schedule.html staat;
Citaat
Date: April 24 +
Mission: STS-124
Launch Vehicle: Space Shuttle Discovery
Launch Site: Kennedy Space Center - Launch Pad 39A
Launch Time: 8:26 a.m. EDT
Description: Space Shuttle Discovery on mission STS-124 will transport the Kibo Japanese Experiment Module - Pressurized Module (JEM-PM) and the Japanese Remote Manipulator System (JEM-RMS) to the International Space Station.

Bart

Schiet mij maar lek want op deze site staat dit:
 
April 2008:
 No scheduled events or launches at this time

http://www.kennedyspacecenter.com/launches/scheduleStatus.asp?dDate=3/26/2008&intPage=2

Dezelfde NASA maar kennelijk weten ze zelf niet wanneer er wat gaat gebeuren. Ik ou toch maar een mail sturen als ik jou was.Ja, dan moet je wel alles lezen hoor;
Citaat
This launch schedule is unofficial and contains updates from several websites for Space Shuttle and rocket launches from Kennedy Space Center and Cape Canaveral Air Force Station. Launch schedules are updated several times a day.

For more information, please visit the official NASA Kennedy Space Center Space Shuttle launch schedule and the official Patrick Air Force Base rocket launch schedule from Cape Canaveral Air Force Station.

Want to get the latest on upcoming launches? Sign up today and we'll send you free email updates on future launches.

The following are scheduled launches for the specified month range:

March 2008
 No scheduled events or launches at this time
 
April 2008
 No scheduled events or launches at this time
 
May 2008
 5/16 : Delta 2 • GLAST
 
#13 - 26-12-2007, 20:13 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15