Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Buitenstad bij Atlanta

Discussie gestart

Mirjam

Hallo Allemaal,

Eind september ga ik samen met een vriendin door het Zuiden heen rijden. Daarbij willen we graag Atlanta aandoen, maar we zijn allebei geen helden om in een grote stad te rijden. Weet iemand een buitenstad bij Atlanta met een goede openbaar vervoer aansluiting naar Atlanta? Vanuit Atlanta rijden we door naar Augusta, dus het Westen of Zuiden van de stad zou perfect zijn.

En is iemand ooit naar het Hardrockpretpark geweest? Is het de moeite waard om daar naar toe te gaan?

Verder zijn natuurlijk alle tips welkom.

Groetjes, Mirjam

#1 - 23-07-2008, 21:34 uur

bertvlug

Beste Mirjam,

Ik kom regelmatig in Atlanta (heb er familie wonen) en ga eigenlijk altijd met een (huur) auto. Er is wel openbaarvervoer in Atlanta zelf, nl bussen en een metro stelsel, maar vanuit een  een "suburb" is het toch wat lastiger.

Op zich vind ikzelf het rijden in Atlanta niet zo'n probleem, ook mijn echtgenote heeft er geen moeite mee. Er loopt een ringweg (I285) rond Atlanta, die soms wel 9 baans breed is en ikzelf vind het fantastisch om daarop te rijden. Ja, je moet je ogen goed openhouden, want het is toch wel byzonder om op zo'n brede weg te rijden, als je toch met z'n tweën bent kan je het best de linkerbaan nemen, die is speciaal voor carpoolers (2 of meer personen) en geloof me, die baan is vaak een stuk rustiger  :afro: om op te rijden (wel opletten wanneer je eraf moet, je moet nl tussen de 6 en 8 rijbanen over).

Even terug naar je vraag, ikzelf zou je adviseren om een hotel te zoeken langs deze I285 (afritnummer goed onthouden), is nl óók altijd makkelijk terug te vinden, je komt nl van alle kanten dat je Atlanta verlaat uiteindelijk weer op deze ringweg uit en zo is je hotel dus makkelijk terug te vinden. Ook kan je dan makkelijk in de buurt van het Centrum iets uitzoeken.

Wijzelf blijven meestal bij de familie slapen, maar hebben ook al eens in de Winngate Inn gezeten, zonder meer een aanrader, bijgaand een link daar dit hotel:

http://www.wingatehotels.com/Wingate/control/Booking/property_info?propertyId=30343

Er zijn natuurlijk verder volop andere mogelijkheden.

Ik weet niet of je nog andere plekken dan alleen het Hardrock park (waar ikzelf niet geweest ben, dus kan hier niets over zeggen) wilt gaan bezoeken, de volgende attracties zijn ook de moeite waard :

1 - Het Atlanta Aquarium, is zo'n 3 jaar geleden geopend, dit is het enige aquarium waar ze walvishaaien (4 stuks) in gevangenschap houden, het aquarium waar deze in zwemmen is dus "gigantisch" groot  :o :o


2 - Als je toch bij het aquarium bent is een bezoek aan het naastgelegen Coca Cola museum ook wel leuk om te doen, stel je er niet te veel van voor, maar vooral het gedeelte waar je dranken kunt proeven die onder het merk Coca Cola wereldwijd op de markt gebracht worden is echt héél erg leuk, dus niet te veel van te voren drinken en "alles" proberen, ik kan me herinneren dat er een frisdrank bij zit die in Italië verkocht wordt die echt "smerig" is. 


3 - Wat je vooral NIET moet overslaan is een bezoek aan Stone Mountain, dit is echt een must, ik zou dan vooral aanraden om lopend naar boven te gaan, dit is echt iets unieks, ik ben hier nu al diverse malen geweest en ik blijf het leuk vinden.

Ik hoop dat je vra(a)g(en) hiermee een beetje beantwoord zijn, mocht je nog meer willen weten, neem dan gerust contact met me op, ik kan je nog veel meer vertellen indien nodig.

Groet,
Bert
#2 - 24-07-2008, 08:27 uur

Mirjam

Hoi Bert,

Dank je wel voor je snelle en uitgebreide reactie. Het rijden in een grote stad is voor ons echt een probleem, maar ik vrees dat we het gewoon maar moeten proberen  :D

Over de reis: we vliegen op Memphis, vandaar rijden we naar Nashville en via Lynchburg naar Atlanta. Daar willen we twee dagen blijven. CNN, cocacola, het geboortehuis en graf van MLK. Ik heb toevallig net gelezen over Stone Mountain, dus die nemen we op in de planning, ook het aqauruim. Enig idee hoeveel tijd we daarmee kwijt zijn? In Monterey kan je namelijk een kleine dag blijven en in Mystic waren we met anderhalf uur klaar. (dit ivm de planning)

Vanuit Atlanta rijden we naar Myrtle beach en rijden dan de kustlijn af naar het Zuiden. Dan rijden we via de kustlijn van de Florida Panhandle via Alabama naar New Orleans. Zoals het er nu naar uitziet, vliegen we van New Orleans terug naar Nederland. Mocht je nog meer interessante uitjes voor ons weten, hou ik me graag aanbevolen.

Groetjes, Mirjam
#3 - 27-07-2008, 12:01 uur

Mrjn

Rijden in een grote stad in Amerika is niet te vergelijken met rijden in een grote stad in Nederland. Zorg wel dat je een tomtom bij je hebt, of dat je vriendin heel duidelijk kan kaartlezen, dat scheelt al een hoop in de stress. Goede aanwijzingen waar je heen moet, zijn wel heel fijn, dus plan je route goed in zo'n grote stad. En dan valt het allemaal best mee.
#4 - 27-07-2008, 12:34 uur

babarage

ben je eigenlijk al eens in amerika geweest en heb je daar gereden?  zo niet dan is het misschien handig om je ook wat in te lezen in het wegen systeem.  ik vind het een behoorlijk handig en overzichtelijk systeem namelijk en als je de truc doorhebt wordt je rij-leven een stuk makkelijker!
#5 - 27-07-2008, 12:46 uur

Mirjam

Dit is mijn negende vakantie naar de US. Voorheen reed mijn ex-vriend het meest en in de steden reed hij altijd. We nemen inderdaad een navigatiesysteem en een Rand McNally mee en plannen de te rijden routes goed van te voren.

Dank julle wel voor de tips.
#6 - 27-07-2008, 12:55 uur

bertvlug

Beste Mirjam,

Geloof het of niet, maar je gaat naar plaatsen waar wij ook geweest zijn en misschien heb ik nog een paar leuke tips voor je.

Memphis: Ik ga ervanuit dat je een bezoek aan het huis van Elvis Presley ingepland hebt ? zo niet dan moet ik je dat toch doen. Ik kan niet zeggen dat ik een grote Elvis fan was/ben, maar ik was toch heel erg onder de indruk van dit bezoek, kortom een aanrader  ;).

Nashville: vorig jaar geweest, ik ben een groot liefhebber van Country muziek én linedansen, dus Nashville was een "must" voor ons, stel je niet te veel voor van de stad zelf, het centrum op zich is niet zo heel erg groot, alles zit heel vlak bij elkaar op een paar vierkante kilometer, de ene bar met live muziek na de ander. Het leukste is dan ook om te "barhoppen". Ik moet wel zeggen dat ik me soms begon te storen aan de "luidruchtige" Amerikanen en dat waren dan hoofdzakelijk begin twintigers die zich vol laten lopen. Het voordeel van "barhoppen" is dus meteen naar een volgende gaan, wellicht daar gezelliger en leukere muziek. Als je een Countryliefhebster bent is de Country Music Hall of Fame ook wel leuk om te doen, kost je ong. 2 uur.
Als je genoeg tijd hebt om nog wat te winkelen is "the Opry Mills Mall"  http://www.simon.com/mall/default.aspx?ID=1259 heel erg leuk om te doen, leuke winkels, gezellige sfeer, in deze mall zit ook een muziek winkel waar ze o.a. gitaren maken:   

 http://www.gibson.com/en-us/Divisions/Gibson%20Acoustic/Dealers/Acoustic%205%20Star%20Dealers/The%20Gibson%20Showcase/

Achter deze winkel zit een soort bar/restaurant waar optredens zijn. Toen wij vorig jaar in de winkel waren hoorden wij muziek en nieuwgierig als we waren zijn we naar achteren gelopen, via de winkel kan je nl ook in de bar/reastaurant komen. Er waren op dat zo'n 20 tot 25 muziekanten met een "jam sessie" bezig, soms kwam er weer eens iemand bij, dan ging er weer eens iemand weg, kortom heel erg leuk.


Atlanta:  CNN rondleiding weet ik niet, ik ben zelf op "de vloer" van CNN geweest, de man van mijn nichtje had een kennis die voor CNN werkte en die was toevallig aanwezig toen wij daar waren, zij heeft mij en mij oudste zoon mee genomen naar de opnamevloer, fantastisch  >:D >:D. Als jij de rondleiding neemt moet je volgens mij iets van 40 dollar of zo betalen en zie je alles vanachter glas. Wel leuk om te doen. In hetzelfde gebouw is overigens een hele grote "foodcourt" dus ideaal om te lunchen.

Coca Cola museum, Ik denk dat 2 uur wel genoeg hiervoor is. Dus combineren met CNN en het graf van MLK op één dag moet te doen zijn.

Ik denk dat je aan zo'n 2 tot 3  uur wel voldoende hebt voor het aquarium, als je dit in de ochtend doet, dan kan je 's middags naar Stone Mountain, daar zijn meerdere "attracties" (kijk even op internet wat precies allemaal) ik zou je in ieder geval aanraden om Stone Mountain zelf op te gaan, of met de kabelbaan, maar indien mogelijk zou ik je aanraden om te gaan lopen, is een ervaring op zich.

Myrtle Beach: Niet geweest, geen ervaring.
Maar als je naar het zuiden rijdt en jullie blijven (toevallig) overnachten in Savannah, ga dan 's avonds naar "Savannah Smiles", dit is een pianobar waar twee pianisten verzoeknummers spelen, ik ben hier 3 jaar geleden met mijn zoon twee avonden achter elkaar naartoe geweest en hoewel hij alleen maar van "hard rock" muziek houd vond ook hij dit heel erg leuk. Ik vroeg de eerste avond of ze niet iets van de Golden Earing konden spelen (ze hebben wat hits gehad in Amerika),dit konden ze niet, maar de tweede avond dat we er waren kwam een van de pianisten naar me toe en ja hoor, hij had Radar Love opgezocht op Internet en speelde het ook nog.
Als je gaat vraag hem aan wie weet misschien is dezelfde pianist er nog wel en speelt hij hem voor je (laat me dat dan wel even weten  ^-^).

Panhandle Florida: Hier zijn we meerdere malen geweest, de stranden van Panama City Beach en Destin en Fort Walton Beach zijn fantastisch, op zich is er niet zo heel veel "touristisch" te doen in dit gebied, dan mooie stranden, fantastisch weer en lekker uitrusten.
We zijn meerdere malen in Panama City Beach geweest, daar waren vroeger heel veel kleine "familie motels" (erg goedkoop) aan het strand. Deze zijn de laatste jaren allemaal opgekocht door project ontwikkelaars die allemaal hoge appartement gebouwen neerzetten, veel hotels zijn dus inmiddels verdwenen. Als je daar wilt overnachten en dit motel  http://www.beachbreakbythesea.com/  is er nog steeds, dan kan ik je dat aanraden.

New Orleans: Paar jaar geleden met mijn vrouw geweest, fantastisch, het French Quarter is heel leuk, ga vooral lunchen of dineren in een restaurant waar je op het "balkon" kunt zitten en over de straat en de mensen kunt uitkijken. Ook de French Market is een must, gezellige sfeer.

Wel één hele belangrijke waarschuwing en ik denk dat die nu meer geld als een paar jaar geleden, zorg dat je NIET in de verkeerde buurt terecht komt, ik ben zelf niet "bang" aangelegd, maar ik nam een verkeerde afslag toen ik het French Quarter verliet, en kwam in een wijk terecht waar allemaal jongens met "hoofdbandjes" rondhingen en (vonden wij) al vreemd naar onze auto zaten te kijken. Hoewel ik daar géén "U-turn" mocht maken heb ik dat wel meteen gedaan, teruggereden naar het French Quarter en opnieuw de Interstate opgezocht. Ik zag dat jullie een navigatiesysteem hebben, dus dit zal je niet zo snel overkomen, maar ik zeg maar "een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, mocht je nog meer willen weten neem gerust contact met me op en nog belangrijker laat ons allemaal weten hoe het geweest is en wat je "ervaringen" zijn.

Nog even terug naar het autorijden, maak je daar niet zo druk over, je mag daar links en rechts inhalen, blijf dus zoveel mogelijk op je eigen baan, pas je aan aan het verkeer om je heen en het komt echt allemaal wel goed :afro:

Groet,
Bert

 
#7 - 27-07-2008, 22:26 uur

Jenn

New Orleans: Paar jaar geleden met mijn vrouw geweest, fantastisch, het French Quarter is heel leuk, ga vooral lunchen of dineren in een restaurant waar je op het "balkon" kunt zitten en over de straat en de mensen kunt uitkijken. Ook de French Market is een must, gezellige sfeer.

Wel één hele belangrijke waarschuwing en ik denk dat die nu meer geld als een paar jaar geleden, zorg dat je NIET in de verkeerde buurt terecht komt, ik ben zelf niet "bang" aangelegd, maar ik nam een verkeerde afslag toen ik het French Quarter verliet, en kwam in een wijk terecht waar allemaal jongens met "hoofdbandjes" rondhingen en (vonden wij) al vreemd naar onze auto zaten te kijken. Hoewel ik daar géén "U-turn" mocht maken heb ik dat wel meteen gedaan, teruggereden naar het French Quarter en opnieuw de Interstate opgezocht. Ik zag dat jullie een navigatiesysteem hebben, dus dit zal je niet zo snel overkomen, maar ik zeg maar "een gewaarschuwd mens telt voor twee !Een gewaarschuwd mens telt altijd voor twee, en het is altijd verstandig om goed op te letten. Maar ik wil er toch even bij zeggen dat qua criminaliteit zowel Memphis als Atlanta veel gevaarlijker steden zijn dan New Orleans. New Orleans heeft, met name na Katrina, een beetje de naam gekregen "enge gevaarlijke" stad te zijn. En dat terwijl the Big Easy niet eens voorkomt in de top 25 van meest gevaarlijke steden in Amerika! Memphis daarentegen, staat in de top 10. Er zijn genoeg plekken waar je niet naartoe moet gaan, maar als het goed is zal je daar ook niet komen, omdat je daar als toerist niets te zoeken hebt. De directe omgeving van French Quarter is veilig. Ook 's avonds! Het meeste zal je hier last hebben van dronken toeristen en Amerikaanse frat boys. Niet van zgn bende leiders die je willen neerschieten. Wel goed opletten voor zakkenrollers, maar dat moet je overal. Het kan idd voorkomen dat je door een paar verkeerde afslagen in wat nare wijken terechtkomt, maar ook hier is de kans dat je iets overkomt heel erg klein. De criminaliteit die zich hier voordoet is met bendes en drugsdealers onderling. Ja, je zal erg vreemde gezichten krijgen, maar niet omdat jullie een gewild object zijn, meer omdat jullie een leuke attractie zijn. Zo van, 'kijk die malle toeristen eens in onze wijk rondrijden, wat komen die hier in vredesnaam doen'. Waar je wel op moet letten is dat je niet alleen naar St. Louis Cemetery gaat. Dit is 's nachts de vaste slaapplaats voor hobo's en junkies, en overdag willen ze er ook graag blijven liggen. Als je hier naartoe wilt (wat ik overigens wel kan aanraden) dan kan je dat het beste met een tour doen. Lafayette Cemetery in Garden District is wel veilig om in je eentje naartoe te gaan. New Orleans is echt een waanzinnige stad en ik hoop dat jullie voldoende tijd hebben uitgetrokken om volop te genieten van al het moois wat the Big Easy te bieden heeft!
#8 - 29-07-2008, 12:02 uur

Mirjam

Hoi Bert,

Dank je wel voor al je tips. Savannah staat inderdaad op het programma om daar te overnachten. Na het lezen van "Midnight in the garden of good and evil" wil ik niks liever dan naar deze stad. We zullen zeker een bezoek brengen aan Savannah smiles brengen en ik laat je weten of de pianist er nog is.

We gaan ook naar Elvis toe. Ik ben er drie jaar geleden al geweest, maar het was zo'n grote wens van mij dat het hele bezoek sort of out of body experiance was. Hopelijk kan ik het dit jaar bewust meemaken. ( ik was zeven toen hij overleed, maar hij hoort bij mij. Ik ben in Vegas getrouwd, we sliepen in het Hilton (Elvis zijn favoriete hotel) en in onze trouwringen staat/ stond : viva las vegas)

Dit jaar heb ik wat meer tijd in Nashville en ga zeker een bezoek brengen aan Country Music Hall of Fame, daar ik een fan ben van country muziek.

Het programma voor Atlanta is: CNN (geen 40, maar 15 dollar), coca cola world, MLK graf en geboorte huis en Atlanta underground. Dag twee het aquarium en stone mountain. Voor de rest van de vakantie ben ik nog aan het plannen. Ik heb het boek van Lannoo, maar helaas zijn er niet veel reisverslagen te vinden op internet over het Zuiden.
Dus morgen wordt weer een dagje googlen   >:D

Groetjes, Mirjam

#9 - 02-08-2008, 23:22 uur

bertvlug

Hoi Mirjam,

Er is inderdaad weinig geschreven over rondreizen in de staat Georgia, alles moet je uit eigen ervaring weten of horen van anderen.

Dit scheelt je misschien wat "googlen" ik had dit nl nog in mijn favorieten staan of heb het even voor je opgezocht:

Savannah:
http://www.savannahga.net/activities/savannahsmilespianobar.html

De link is naar Savannah Smiles, maar onderaan de pagina zijn vele links naar bezienswaardigheden in Savannah, veel plezier.


Atlanta:
http://www.underground-atlanta.com/

Stel je niet te veel voor van Underground Atlanta, het kan mij niet zoveel bekoren eerlijk gezegd, als je bij CNN en het aquarium bent, ben je toch in de buurt dus even kijken kan geen kwaad. Als je tijd over hebt om te winkelen, kan je beter hier naartoegaan:

http://www.buckhead.net/lenoxsquare/

Ja het is heel erg lux, maar een bezoek zeker waard.

Dan nog een tip tot slot, als je bij het aquarium en het cocacola museum bent, zie je dit hotel staan:

http://www.starwoodhotels.com/westin/property/overview/index.html?propertyID=1023

(kan eigenlijk niet missen, want je ziet het van alle kanten staan) het is volledig van glas en nu komt het, op de bovenste twee verdiepingen is een restaurant wat in één uur 360 graden gedraaid is, je kan dus de hele skyline van Atlanta zien. Je mag naar boven  met de lift, wat al een ervaring op zich is overigens !!, en je hebt daarvandaan een fantastisch zicht op de stad, je kan over de bovenste verdieping helemaal rondlopen, laat je niet verleiden om $5.00 te betalen als je met de lift naar boven wilt, zeg gewoon dat je wilt gaan lunchen of iets drinken in het restaurant, ze vragen nl geld om toch maar zoveel mogelijk mensen "af te schrikken" zodat er niet zovelen naar boven gaan. Geloof me, doe het wel je kan daar fantastische foto's maken.

Veel plezier, mocht ik nog iets "tegen komen" of me iets te binnen schieten dan zal ik dat nog bij dit topic plaatsen. Ben overigens wel heel benieuwd als je terugkomt hoe het was.

Nogmaals veel plezier met de links  ;D  ;D

Groet,
Bert
#10 - 03-08-2008, 00:13 uur

bertvlug

Hoi Mirjam,

Nog een leuke site over Atlanta gevonden, misschien ken je hem al, maar ik geef bij deze toch nog even de link:

http://www.atlanta.net/index.html

Veel "surf" plezier.

Groet,
Bert
#11 - 21-08-2008, 09:05 uur

Mirjam

Hoi Bert,

Ik kende deze nog niet en dit soort sites zijn super om allerlei dingen te ontdekken.

Thanks, Mirjam
#12 - 21-08-2008, 19:52 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15