Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Combi reis zuiden beste periode?

Discussie gestart

Vegas

Planning is om Florida (incl Key West en Everglades) te combineren met rondreis Georgia, Carolina's, Virginia, Blue Ridge Parkway, Smoky Mountains.

Wat is de beste periode oor deze rondreis?

De herfst is prachtig rondom de smokies. Die periode is volgens mij minder in (zuid) Florida.
Winter/begin voorjaar is het best voor Florida. Maar dan is het weer wat frisjes in de andere staten, en zijn de bossen en bergen misschien minder mooi.

Wie heeft ervaring in een van beiden seizoenen?

Hoe is het bijvoorbeeld rond half september/begin oktober in Florida?
Of hoe is het juist, laten we zeggen, rond april/mei rondom de smokies en in de Carolina's en Virginia.

concrete vraag dus:

wanneer deze combi; april/mei of september/oktober?
#1 - 05-06-2011, 14:27 uur

Jez

Mij helpt www.wunderground.com altijd bij dit soort vraagstukken. Je kunt er namelijk het historische weer bekijken, dus dan weet je hoe het er vorig jaar op 5 juni was. Of de hele maand juni. Bijvoorbeeld.
#2 - 05-06-2011, 15:09 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Vegas

Ok, bedankt voor de tip.

Maar als iemand nog persoonlijke ervaringen heeft hou ik me aanbevolen.
Juist omdat de route een combi is van diverse geografische gebieden en temperaturen.

Als je de keuze zou moeten maken tussen voorjaar of najaar voor deze route, wat is mooier en waarom?
#3 - 05-06-2011, 15:37 uur

Tet14

Heel moeilijk om dit te beantwoorden Vegas. Wij zijn zowel april/mei als september/october geweest en ben het eens dat voor Miami en de Keys april een prachtige tijd is.  In september heb je bovendien de kans op hurricanes. Je kan geluk hebben natuurlijk maar als je zo'n hurricane treft ben je niet blij. Voorbeeldje: We zaten half september in OBX (Outer Banks) maar de hurricane bevond zich op zee. Prachtig weer aan de kust en machtige golven. 10 dagen later stonden straten blank door overstromingen na zware stormen. Ik bedoel maar.  Ik zou dus een lichte voorkeur hebben om Miami en de keys in april te doen en dan naar VA etc. maar dat wil niet zeggen dat het niet zwaar kan regenen en in mei is het al knap luchtvochtig. October met zijn fall colors is natuurlijk ook prachtig maar september is weer te vroeg....choices,choices.
Yeehaw
#4 - 06-06-2011, 12:33 uur

Vegas

Ja, precies, choices....
Ik ga er nog maar eens goed over nadenken.

Tot nu toe gaat de voorkeur nog uit naar eind september tot half oktober ivm de kleurenpracht in VA en de smoky mountains.

Ben niet zo gebonden aan lokaties, dus in geval van stormen of hurricanes zit ik zo in de auto op weg naar ander gebied.
#5 - 06-06-2011, 16:34 uur

jhbechthum

De Smokies zijn zowel in het voorjaar (natuur is groener; watervallen zijn 'voller') alsook in het najaar (prachtige herfstkleuren) erg mooi.
De zomer is ook mooi, maar kan wel warm en kan vooral druk zijn.
In de winter ben ik nog niet geweest, maar moet ook mooi zijn. Wel zijn dan veel wegen dicht (seizoensgebonden of vanwege het weer).

Johan.
#6 - 06-06-2011, 21:08 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Jez

Als je in de herfst gaat, dan is West Virginia ook een aanrader. Prachtige fall foliage en je hebt daar veel kleine parkjes, natuurgebieden, verrassingen. En nog heerlijk weer.
#7 - 06-06-2011, 23:49 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Freddytex

Wij hebben voor de 7° maal de trip miami new York gedaan en ik moet zeggen dat de laatste in Mei de beste periode was .In September hadden wij steeds zware onweders(huricanes).Dit wil echter niet zeggen dat je dit in Mei niet kan hebben,maar de temperaturen in Florida ,Georgie  de Carolinas en tennesee waren beter.
#8 - 07-06-2011, 12:40 uur

Yessica

Hey, wat leuk, ga je weer?  :)
Staat ie voor 2011 op de planning?
#9 - 07-06-2011, 13:04 uurVegas

Nee niet in 2011, ben net terug, eerst weer even sparen!
Maar plannen maken kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.
Lang leve de voorpret!
#10 - 07-06-2011, 22:00 uur

Jenn

Mijn voorkeur gaat uit naar het najaar. Ik vind dit zelf een heerlijke periode en in de 30 jaar dat ik naar Florida reis, heb ik maar 1 keer een zware hurricane meegemaakt (en dat was in de zomer). Het is wel zo dat je in september/oktober vrijwel iedere middag een buitje regen hebt. Dit zijn meestal heftige, maar kortstondige en plaatselijke buien en een uurtje later is het weer stralend weer! Ook vind ik de luchtvochtigheid een stuk prettiger in het najaar en de herfstachtige kleuren heel erg mooi.

Ik ben nu bijna 3 maanden in Florida geweest (voornamelijk Jacksonville en Miami) en weet dat je ook in april/mei verrast kan worden op een flinke regenbui! Het komt niet zo vaak voor als in sept/okt, maar ik heb nu wel een aantal dagen meegemaakt dat het werkelijk de hele dag heeft geregent. De luchtvochtigheid was in mei ook al heel erg hoog, waardoor het soms niet prettig was om naar buiten te gaan.
Beide seizoenen hebben hun charmes, maar voor mij was het de afgelopen weken net iets té benauwd.

Veel plezier met alle voorbereidingen en voorpret!
#11 - 08-06-2011, 19:25 uur

Freddytex

Als je de fall collors wil zien kan je beter New England gaan in September.Waoekt t de hurricanes betreft kan je inderdaad gaan vluchten. Ik heb dit in 92 en 93 moeten doen en ben dan richting Georgia en S.Carolina gegaan .Zorg er dan wel voor dat je geen hotels/motels op voorhand boekt of zo dat je kan afboeken.
Ik ga heel waarschijnlijk volgend jaar terug
#12 - 09-06-2011, 09:34 uur

Vegas

@ Freddy
NE ligt te ver uit de route, misschien een andere x
Ik boek nooit motels vooraf, dus als ik moet vluchten ben ik ook zo weg.

@Jenn
Dank voor je info.
Daar heb ik echt wat aan.
Najaar krijgt toch wel heel erg de voorkeur nu!!
#13 - 09-06-2011, 11:18 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15