Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ervaringen met discriminatie in the South?

Discussie gestart

Max Branning

Hi all,

Volgend jaar willen wij naar the Deep South gaan met ons gezin. We denken aan Tennessee, Georgia, Missisipi, the Carolina's en Alabama. Nou kom ik uit India en mijn man uit Nederland. Onze kinderen zijn dus gemengd. Ik ben al meerdere keren in de VS geweest en nooit problemen gehad maar the Deep South staat toch bekend als gebied waar men minder tolerant kan reageren. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groeten,

Max
#1 - 19-10-2011, 14:53 uur

jhbechthum

Max, wat je aangeeft klopt gedeeltelijk.

In de CSA leeft het noord/zuid gevoel nog steeds. Alleen zul je daar niets van merken.
Pas als de mensen weten dat ze je kunnen vertrouwen dan hoor je inderdaad de racistische verhalen.
Ook aan de keukentafel wordt gepraat over die nikkers, komen de verhalen, en voel je de burgeroorlog ("All we ask is to be left alone") weer klinken.
In die zin klopt het dat het zuiden minder tolerant is.

In het dagelijks leven zul je er niets van merken. De blanken praten slechts heel terughoudend, terwijl wij openlijker zouden zeggen 'Daar heb je weer zo'n profiteur'. Ik weet dat omdat ik met 'zuiderlingen' in het warenhuis liep, en ik gemaand werd voorzichtiger te praten en zeker niet te kijken naar....
Aan de andere kant is het ook zo dat men voldoende reŽel is om te stellen dat er ook goede zwarten zijn.

In winkels, op straat en zo worden blanken en zwarten niet anders behandeld, naar mijn ervaring.

Daarnaast is het vooral de echte zwarten, voorheen de slaven, waar men het dan over heeft.
Dus een Indische heeft zeker niets te vrezen, als er al wat te vrezen is.

Ik zou zeggen: ga vooral de CSA bezoeken, en geniet van het dialect :) Ik geniet telkens weer van de uitgebreide beeldspraak, ook al kan ik het niet altijd volgen.

Johan.
#2 - 19-10-2011, 20:50 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Pieter79

Voor discriminatie hoef je niet bang te zijn in dat gebied, en in het algemeen nergens in de USA is mijn idee. Zeker als je je gewoon in de openbare ruimte begeeft. Mijn ervaring is dat mensen in de openbare ruimten erg terughoudend zijn, zeker met commentaar leveren op anderen.

Persoonlijk gesproken heb ik wel altijd dat ik me onveiliger en niet op m'n gemak voel als er een groep Latino's of African-Americans op straat rondhangen. Ook 'looners' die op je afkomen uit die groepen maakt me erg achterdochtig. Dat heb je in de southeast en in grote steden natuurlijk meer dan hier in de Midwest. Dit gevoel komt trouwens door nare encounters die ik heb beleeft in Atlantic City, NJ en Dallas, TX.

Gr. Pieter
#3 - 19-10-2011, 22:46 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Max Branning

Hi,

Bedankt voor jullie antwoord. Ik blijf het moeilijk vinden kiezen tussen een rondje deep south of noord east (ny, niagara, door naar halifax en dan terug via maine, vermont and massachusetts. De vs blijven zo groot dus je moet echt een keus maken en afbakenen. Beide opties hebben zo veel te bieden.

Nu geloof ik ook wel dat eventuele vormen van racisme zich niet zo snel tegen toeristen gericht zal zijn. Maar toch, ik ben wel eens onaangenaam verrast in India en dat was 5 weken hel.

Mmmm, ik ga nog eens nadenken.....
#4 - 20-10-2011, 12:11 uur

Jenn

Het diepe Zuiden van de VS vind ik persoonlijk een prachtig, interessant en erg hartelijk en gastvrij gebied, en ik kan het zeker aanraden om naartoe te gaan! Alleen heb ik iets andere ervaringen met de terughoudendheid van racistische opmerkingen in openbare ruimtes dan bovenstaande posters. Dat komt waarschijnlijk omdat ik een zwarte vriend heb en veel mensen (zowel blank als zwart) dat in het Zuiden nog steeds not done vinden. En nu heb ik het niet alleen over staten als Louisiana en Mississippi, maar ook over Jacksonville, Florida. Als we bij Walmart zijn, op straat hand in hand lopen of in een restaurant zitten, worden we aangestaart, nagekeken of krijgen we nare opmerkingen naar ons hoofd gegooid. Deze opmerkingen willen qua woordgebruik variŽren, maar komen allemaal op hetzelfde neer: Blijf bij je eigen soort.
Vooral mijn vriend heeft het daar moeilijk mee en voelde zich in het begin minderwaardig, waardoor een simpel gebaar als hand in hand lopen ineens een verschrikking voor hem was. Er is best wel wat tijd overheen gegaan voor ie echt besefte dat niet hij een probleem heeft, maar de pannenkoeken die zich dusdanig aan een interraciaal koppel storen dat ze zelfs de straat oversteken om een hatelijke opmerking te maken. In het begin wilde ik weleens een opmerking terug maken, zo van: 'wat bedoel je met eigen soort, ik loop toch niet met een giraf over straat?', maar tegenwoordig geef ik m'n vriend een dikke zoen, dan hebben ze tenminste iets om over te praten.
Gek genoeg heb ik geen problemen als ik met een zwarte vriendin zit te lunchen, dat is blijkbaar heel normaal.

Als toerist zijnde zal je er niet zoveel last van hebben, en het scheelt denk ik ook dat je Indische bent en geen zwarte vrouw. Maar hou er wel rekening mee dat je in rural Mississippi zal worden aangestaard. Dit hoeft niet eens naar te zijn, maar meer uit nieuwschierigheid.
Hoe dan ook, ik ben gek op the South en kom er ongelooflijk graag. Het eten, de historie, cultuur, natuur, muziek en unieke sfeer... ik geniet ervan en ik geniet van het samenzijn met mijn lief. Opmerkingen van rare malloten leg ik dan ook snel naast me neer en weerhouden me er zeker niet van om naar het Zuiden te gaan!

#5 - 20-10-2011, 19:16 uur

Mrjn

Een oud-collega van mij is van Molukse afkomst en hij had wel degelijk gezeik door zijn huidskleur in Florida. Ze zijn binnen een paar uur tijd 4 keer door dezelfde politieagent aangehouden en moesten hun hele auto en koffers uitpakken. Daarna mochten ze weer doorrijden. Ze waren namelijk enigszins verdwaald, ze konden het huisje dat ze gehuurd hadden niet vinden. De eerste keer dat ze hun auto moesten uitpakken, was nadat ze de agent hadden gevraagd naar de weg.
Uiteindelijk hebben ze het huisje nooit gevonden, na de vierde harassment zijn ze weggereden en hebben ze een motel gezocht en de reisorganisatie gebeld om dit maar op te lossen. De reisorganisatie bekende dat ze bij sommige huisjes, in sommige gebieden wel een soort vlaggetje hebben staan dat ze die huisjes beter niet aan gekleurde medemensen konden verhuren, maar dit huisje zat daar nog niet bij.

Maar je kunt het natuurlijk ook in je achterhoofd houden dat 't kan gebeuren, maar je vakantie er niet om laten. Wie weet valt 't inderdaad mee.
#6 - 20-10-2011, 19:33 uur

Max Branning

Hi,

Heel verhelderend deze toevoegingen. En helaas komt het ook overeen met ,ijn eigen ervaringen in India. Een gemengde relatie is daar not done. Als Indiase vrouw die westers spreekt en er zo uitziet behandeld men je als prostituee. Ik was toen niet op voorbereid en heeft mijn beeld over India dan ook zodanig gekleurd.

Nu weet ik wat ik kan verwachten kan ik de afweging beter maken. Het gaat nu ook niet meer om mij alleen maar twee onschuldige kinderen die ik als het even kan nog niet in aanraking wil laten komen met discriminatie.

Overigens, in ny liep ik over straat met mijn blanke vriend en toen kwam er een neger naar mij toe en zei: don't go mixing your precious black blood with a white man.

Groeten,

Max
#7 - 20-10-2011, 20:13 uur

Jenn

Ja, die opmerking van Max herken ik. Die hebben mijn lief en ik ook regelmatig gehoord.  :(

We krijgen opmerkingen van net zoveel blanke mensen als zwarte. Een paar maanden geleden liepen we gearmd bij een festival in JAX, toen er uit het niets een zwarte vrouw op me af kwam en begon te schreeuwen dat ik een husband stealer was. Sloeg natuurlijk nergens op, maar ze maakte zo'n stampij dat omstanders zich ermee begonnen te bemoeien en werkelijk dachten dat mijn vriend die vrouw bedroog en dat ik zijn slechte minnares was. Niemand wilde geloven dat we samen woonden en dat we de vrouw nog nooit hadden gezien. Een heel akelige ervaring die nog steeds een nare bijsmaak heeft.
Een paar weken eerder stonden we nonchelant bij Costco te praten toen mijn vriend even even naar de auto ging om zijn klantenkaart te halen. Op het moment dat hij wegliep stapte er gelijk een blanke vrouw op me af en vroeg wat die engerd van mij moest. Het lef van die man, dat hij als zwarte zomaar een blanke vrouw durfde aan te spreken...

We hebben inmiddels wel een olifantenhuid gekregen, maar het is gewoon niet leuk. En ik kan me heel goed voorstellen dat je je kinderen hier nog niet aan wilt blootstellen.
#8 - 20-10-2011, 20:32 uur

Max Branning

Ik vraag mij af hoe het voor jullie (eventueel toekomstige) kinderen zal zijn.

Ook zie je in media haast nooit gemixte koppels. Het is toch nog veel mensen een taboe.
#9 - 20-10-2011, 20:47 uur

Jez

Dus een Indische heeft zeker niets te vrezen, als er al wat te vrezen is.

Noot: een Indische komt uit (Nederlands-) IndonesiŽ, iemand uit India noem je Indiaas. Niet te verwarren met iemand die Indianenbloed heeft, want die is dan weer IndiaaNs.
#10 - 04-11-2011, 11:46 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

jhbechthum

Dus een Indische heeft zeker niets te vrezen, als er al wat te vrezen is.

Noot: een Indische komt uit (Nederlands-) IndonesiŽ, iemand uit India noem je Indiaas. Niet te verwarren met iemand die Indianenbloed heeft, want die is dan weer IndiaaNs.

Scherp opgemerkt, bedankt.

Maar volgens www.vrt.be/taal/india moet het Indiase zijn (man: IndiŽr).

Johan
#11 - 04-11-2011, 21:32 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15