Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

met de motorhome naar het diepe zuiden!

Discussie gestart

matilde

Hallo Amerika liefhebbers,

wij gaan in mei 3 weken op reis naar het diepe zuiden. In grote lijnen ziet onze route er als volgt uit: Landen in Atlanta. Vervolgens Nashville, Memphis, Tupelo, Vicksburg, New Orleans, St augustine, Savannah, Charleston en om te eindigen enkele stevige wandelingen in the smoky mountains en een bezoek aan the lost sea. Onze eerste amerika-reis was naar het zuid westen met de auto. Nu kiezen we ervoor om met de moterhome te gaan. Daaromtrent hebben we nog vragen: klopt het dat ze in amerika niet moeilijk doen over vrij overnachten (dus op een niet camping plek zoals een parking van supermarkt of aan een meer?...) Hoe staan ze hierover in het Zuiden? Is het druk in mei? We zouden graag vooral een slaapplaats vinden in een state park om zoveel mogelijk in het groen te kunnen overnachten  :afro:
Plekjes die we al uitgezocht hebben om event te overnachten: Chickasaw state park TN, nachez state park, blackwater river state park FL, anastasia state park FL, francis marion nt'l forest, table rock state park,...
Onze nadruk ligt vooral op natuur en de muziek steden.
Ervaringen zijn welkom
Mercikes

#1 - 14-11-2010, 23:25 uurJohan

Walmart staat overnachten met een RV op hun parkeerplaats toe tenzij er een bord staat dat het niet is toegestaan.
#2 - 15-11-2010, 02:27 uur

matilde

is genoteerd! mercikes ;)
#3 - 15-11-2010, 12:51 uurJenn

New Orleans kan in de maand mei best druk zijn. Dat komt omdat het weer vrij aangenaam is, nog niet zo bloedheet als in de zomer. Maar ook omdat er in deze periode verschillende festivals worden gehouden die erg veel mensen trekken! Er zijn verschillende camping plaatsen in en om New Orleans, de bekendste geloof ik het French Quarter RV Park, nabij N. Rampart Street en de cemeteries. Dit is echter geen mooie camping. Je slaapt recht onder een grote drukke weg en de camping is ook vrij duur. Maar de locatie is ideaal en je hebt wel het voordeel om naar het French Quarter te kunnen lopen! Iets wat bij de overige campings niet kan... Om met een camper door New Orleans te rijden is een ramp! Je zal de motorhome ook niet overal kwijt kunnen. Een idee is om te kijken bij de nieuwe Walmart in de Garden District. Deze ligt een aardig eindje bij French Quarter vandaan, maar je zou de motorhome daar kunnen laten staan en dan met de bus en streetcar de stad verkennen. Als je 's avonds gezellig wilt genieten van alle leuke jazz clubs en lekkere eettentjes, dan zou ik wellicht toch het French Quarter RV Park overwegen...

Veel succes met alle voorbereidingen en voorpret. Jullie gaan een mooie reis maken!
#4 - 15-11-2010, 18:13 uur

jhbechthum

Met een motorhome heb ik geen ervaring, wel met wandelen in de Great Smoky Mountains, en dat is van harte aan te bevelen.
Er zijn diverse campgrounds in het park die ook geschikt zijn voor een RV (http://www.nps.gov/grsm/planyourvisit/frontcountry-camping.htm). Bedenk wel dat er regels zijn voor o.a. het bewaren van etenswaren i.v.m. de aanwezige zwarte beren.
Wandelingen zijn er legio, van korte/eenvoudige tot lange/zware wandelingen.
Nadeel van de RV is dat deze niet op alle wegen in het park  toegestaan is (en er ook simpelweg niet voor geschikt zijn). Er blijven toch nog genoeg prachtige wegen over. De bekendste (en drukste) is de Newfound Gap Road van Gatlinburg TN naar Cheerokkee NC.
Als je fietsen meeneemt dan is de Cades Cove Loop Road op woensdag en zaterdag aan te bevelen omdat deze dan gesloten is voor gemotoriseerd verkeer.

Succes,
Johan.
#5 - 16-11-2010, 12:39 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Hans B

Hallo Matilde,
wij zijn in sept-okt naar het zuiden geweest en hebben een redelijk deel van de door jou genoemde route gereden.
Buffalo (TX) waar onze camper gestald is - Houston - Mex.Golf kust - New Orleans - Mex.Golf kust - St. Augustine - Savannah - Charleston - Atlanta - Natchez Trace Parkway - Buffalo (camper weer gestald).
Het was in onze vakantie erg heet (40C) en hoewel de airco's draaien is de camper dan geen koelkast.
In tegenstelling tot het vrij kamperen, wat we veel doen, zijn wij deze keer naar meerdere campings geweest.
New Orleans: Bayou Segnette State Park, een prachtige camping, wel wat verder uit het centrum. Aangezien het ook lastig is in de binnenstad een parkeerplek voor een grote camper te vinden, zijn wij met de bus/taxi/ferry naar de stad gereden. Let wel op. De bus rijdt niet erg frequent en zondags helemaal niet. Kosten $30 pn. French Quarter RV Park hebben we gezien, $80 pn. Slechts enkele straten van downtown, maar geen schoonheid.
Atlanta : Stone Mountain RV Park, prachtig park, prachtige camping. Ook wat verder van het centrum. Wij zijn met de camper naar Kensington Station gereden en hebben daar MARTA (Metropolitan Atlanta Rapid Transid Authority) naar de binnenstad genomen ($4).

St. Augustine, Savannah, Charleston hebben wij ook achter elkaar gedaan. Wij vonden het aardig, maar 3x (nagenoeg) hetzelfde -oude binnensteden- vonden wij wat te veel van het goede.

Wil je nog meer weten, laat het maar horen.
#6 - 17-11-2010, 13:35 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

matilde

Dank je wel iedereen voor de goeie tips!
Doei
Matilde
#7 - 20-11-2010, 14:25 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15