Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Net terug van Chicago-St.Louis-Memphis-New Orleans

Discussie gestart

perryvermeulen

22 juli teruggekomen van 32 dagen USA, mijn tweede reis naar de VS. Foto's op http://www.mijnalbum.nl/Album=M8WLVPOQ

Geweldige reis, veel diverse culturen gezien. Vooral een reis van muziek: jazz, blues, rock&roll. Hieronder alle steden en daarbij kort wat ik er gedaan heb. Stel gerust vragen - deze reis is een echte aanrader. Een keer niet de oost- of westkust! Hier een kaartje van de route:
http://img87.imageshack.us/img87/4341/grotefotowesigor7.jpg


Chicago, Illinois, 4 nachten, 21-25 juni.
Hier begon de reis, 32 dagen door de VS. Eén dag minder van deze stad kunnen genieten want 23 uur vertraging op Schiphol. Daarna genoten. Ruim 35 graden Celsius. Plekken die te maken hebben met Al Capone, de Sears Tower, een rondvaart, mooie musea, de pier, geweldige parken. Plus natuurlijk weer heerlijk om terug in de VS te zijn, nergens mee te vergelijken.

Springfield, Illinois, 2 nachten, 25-27 juni.
Hierheen gekomen via Joliet, waar ik de gevangenis gezien heb die in Prison Break is gebruikt. In Springfield heeft alles te maken met president Abraham Lincoln, die hier zijn roots heeft. Mooie musea, zijn oude woonhuis, etc. etc. Ook mooi oud staatshuis en het huidige Capitool. Ook bij Hooters geweest en bij een typische Amerikaanse 'Homecoming', de jaarlijkse dorpskermis.

Hannibal, Missouri, 2 nachten, 27-29 juni.
Dorpje aan de Mississippi, roots van literaire held Mark Twain, onder andere bekend van Tom Sawyer en Huckleberry Finn. Dus veel van de toeristische dingen hebben met de auteur te maken. Hier avond uit geweest en daarnaast de toerist uitgehangen. Ook rondvaart over de Mississippi gemaakt. En nog steeds dat heerlijke weer. Inmiddels ook twee leuke dorpjes bezocht: Perry in Illinois, en Perry in Missouri.

St. Louis, Missouri, 4 nachten, 29 juni-3 juli.
Geweldige stad. Poort naar het Westen, vroeger werd vanuit hier de verkenningstocht naar het onbekende Westen georganiseerd. In de grote Arch geweest en in enkele mooie musea, typische wijkjes en grote parken. Grootste bierbrouwerij van de wereld bezocht (Budweiser!) en geweldige baseball-wedstrijd gezien in enorm stadion - the Cardinals wonnen na een homerun.

Memphis, Tennessee, 4 nachten, 3-7 juli.
Ik denk de meest geweldige stad van mijn reis. Museum bij motel waar Martin Luther King is vermoord, Elvis-huis Graceland, de studio waar onder andere Elvis, Jerry Lee Lewis en Johnny Cash ooit hun carrière begonnen. Maar vooral Beale Street: lange straat vol amusement en restaurants. Veel topbands gezien. Hier ook de feestdag gevierd, Fourth of July, Independence Day. Leuk om mee te maken!

Little Rock, Arkansas , 2 nachten, 7-9 juli.
Hoofdstad van Arkansas, dus weer een oud en nieuw staatshuis bezocht. Verder de highschool waar in 1957 rellen ontstonden nadat negen gekleurde studenten de toegang werd geweigerd. Hier is ook Bill Clinton zijn carrière begonnen - zijn presidentieel museum hier is geweldig. Ook lekker gezwommen in het zwembad van het hotel - nog steeds bijna 40 graden hier.

Hot Springs, Arkansas, 3 nachten, 9-12 juli.
Van oudsher het gezondheidsoord van de VS. Veel kuuroorden, badhuizen. Bronwater spuit overal uit de grond (61 graden). Ben in badhuis geweest, heb huizen bezocht waar Clinton is opgegroeid. Klein krokodillendierentuintje bezocht en lange bos-/bergwandeling gemaakt onder de brandende zon. En in een schiethal geschoten - dat was erg gaaf!

Clarksdale, Mississippi, 1 nacht, 12-13 juli.
Waar de blues geboren is. Geslapen op oude katoenplantage in een authentiek huisje van de mensen die er vroeger werkten, wat geweldig was. Bluesmuseum gezien in dit kleine dorpje, maar verder vooral genoten van mijn slaapplek. Lekker op de de veranda met een biertje.

Vicksburg, Mississippi, 1 nacht, 13-14 juli.
Grootste slagveld van de burgeroorlog in de 19e eeuw, dus dat enorme park heb ik gezien. Verder een mooi oud rechtshuis. Hier was ook een leuke parade met meisjes die meededen aan de verkiezing Miss Mississippi. Weer typisch Amerikaans. Regen gehad hier, maar nog steeds erg benauwd.

Jackson, Mississippi, 2 nachten 14-16 juli.
Hoofdstad van de staat, dus wederom een oud en nieuw staatshuis bezocht. Schitterende vergaderzalen altijd. Verder niet heel erg toeristisch deze stad. Avond in sportsbar gehangen en avond goede muziek geluisterd. Verder een kunstmuseum gezien en een film in een planetarium.

New Orleans, Louisiana, 5 nachten, 16-21 juli.
Na Memphis de leukste stad van de reis. Daar was het vooral blues, dit is de stad van de jazz. Weer geweldige muziek gehoord in de beroemde straat Bourbon Street, in het French Quarter. Onder andere casino bezocht, naar de bios geweest, in een geweldig museum over de Tweede Wereldoorlog geweest. Verder op de fiets veel plekken bezocht die belangrijk zijn geweest in het leven van Lee Harvey Oswald (over vermeende moordenaar van JFK heb ik in 2008 een boek geschreven).
#1 - 03-08-2009, 17:42 uur
« Laatst bewerkt op: 04-08-2009, 13:35 uur door perryvermeulen »

MiamiHeat

Wauw....wat een mooie reis.....je hebt me op ideen gebracht!! En mooie foto's ook!
#2 - 03-08-2009, 18:56 uur

hdeweert

Uit ervaring weet ik dat je een prachtige reis hebt gemaakt en een schat aan kennis hebt opgedaan. Op naar de volgende USA reis.

Harm
#3 - 03-08-2009, 19:18 uur

Mrjn

Jah, mooi! Kan me voorstellen dat je zo enthousiast bent.

Wij hebben iets vergelijkbaars gedaan in 2004 en eigenlijk wil ik het nog wel een keer doen. Hoezo verslaving  :D
#4 - 03-08-2009, 20:10 uur

perryvermeulen

Wauw....wat een mooie reis.....je hebt me op ideen gebracht!! En mooie foto's ook!

Dankjewel :) Was moeilijk om een goede selectie te maken uit 700 foto's ;)
#5 - 04-08-2009, 13:35 uur

Mississippi

Hele gave fotoreportage!

Ook voor mij een feest van herkenning  ;D
#6 - 04-08-2009, 15:33 uur

Wop

Bedankt voor het laten meebeleven Perry!

Deel je je hotel ervaringen nog met ons in het reviewprogramma?
#7 - 04-08-2009, 18:54 uur

Jenn

Ook ik weet uit ervaring dat je een heel mooie reis hebt gemaakt. Wat een heerlijk stukje Amerika is dit toch! Prachtige foto's en wat een feest van herkenning! Zijn dat niet toevallig de Beale Street Flippers die je in Memphis op de foto hebt gezet? Erg leuk om te lezen dat je ook wat andere dingen in NOLA hebt gezien ipv enkel de standaard attracties. De stad leent zich idd heel goed om op de fiets te verkennen. Ja, hele mooie reis en foto's!
#8 - 19-08-2009, 20:17 uur

petravv

Na een eerste trip naar Amerika deze zomer het idee opgevat om volend jaar het Zuiden te bezoeken (oa ivm mijn wens graceland te bezoeken ), ik hou deze route zeker in gedachten :)
#9 - 22-08-2009, 15:35 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

steffie

Zo te zien hel mooie  reis , we zijn aan het overwegen om in 2011 ook eens die kant uit te gaan.
#10 - 27-09-2009, 17:36 uur

ned in MO

Blij dat mensen ook eens overwogen hebben een wat andere reis te doen.
Voor de muziek ook Branson Missouri aandoen. Dat is een grote muziekstad die je gezien moet hebben :afro:
#11 - 28-09-2009, 04:01 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15