Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

New Orleans veilig?

Discussie gestart

sofa

Volgende maand 1 1/2 week naar New Orleans. Heb me nooit druk gemaakt over veiligheid op straat maar lees nu in het forum van het New Orleans Jazz fest toch wel wat verontrustende berichten dat het wel erg link schijnt te zijn 's avonds, zelfs in het toeristisch deel van NO. Alleen op straat gaan wordt dan ook afgeraden  (ik reis alleen dus dat advies is wat lastig op te volgen). In 2005 was ik NO maar heb me geen moment onveilig gevoeld. Iemand recent in NO geweest? Ervaringen?
#1 - 06-03-2011, 12:17 uur
Willem
_________________________________________
http://www.flickr.com/photos/willem_schwertmann

Hans B

September 2010 geweest, er was geen speciaal feest of festival.
French Quarter twee avonden geweest.
's Avonds veel cafe's open en veel muziek, maar ik vond het qua publiek niet eens druk.
Heb me helemaal niet onveilig gevoeld.
#2 - 06-03-2011, 18:21 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jenn

De laatste keer dat ik in New Orleans was, was afgelopen november. Ik ga er gemiddeld zo'n 2 keer per jaar naartoe, reis altijd als vrouw alleen, ga 's avonds ook vaak in m'n eentje op pad en heb mij nooit, maar dan ook echt nooit onveilig gevoeld!
Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van alle verhalen over hoe verschrikkelijk onveilig New Orleans wel niet zou zijn. Helemaal als je bedenkt dat steden als Orlando, Miami, Memphis en Atlanta gevaarlijker zijn dan New Orleans, maar mensen totaal geen problemen hebben om die steden te bezoeken. Sinds Katrina heeft NOLA een slechte naam gekregen en die is maar moeilijk kwijt te raken. Natuurlijk zijn er gevaarlijke plekken waar je je 's avonds niet moet begeven, en er zijn ook plekken waar je zelfs overdag niet naartoe moet. Over het algemeen is de criminaliteit 'bende gerelateerd' en heeft het veelal met drugs te maken. Criminaliteit waar jij als toerist zijnde (hopelijk) niets mee te maken hebt. Gewoon je verstand erbij houden en niet naar achteraf buurten gaan. Maar geld dat eigenlijk niet voor iedere grote stad?

Bourbon Street wil nog weleens een akelige sfeer hebben. Dit komt voornamelijk door alle dronken toeristen die hier (met name in het weekend) naartoe gaan. Je vind hier niet de 'echte' New Orleans sfeer. Er zijn stripclubs, sex shows, kroegen met rock muziek die veel te dure drankjes schenken en souvenir shops. Bourbon Street heeft een bepaalde naam die toeristen van over heel de wereld trekt. Er zijn (zoals in iedere stad) zakkenrollers aktief en dankzij de grote aantallen alcohol dat wordt genuttigd, willen er ook weleens vechtpartijen plaatsvinden. Maar er is altijd politie in de buurt! Bereden politie en agenten die op de hoek van de straat naast hun auto's staan. Mocht er iets gebeuren, dan zijn zij meteen ter plaatse.
Een veel prettiger straat is Frenchmen Street. Hier vind je goede jazz clubs, een relaxte sfeer en nog niet overspoeld door het massa toerisme.

Tijdens de tientallen keren dat ik in NOLA ben geweest, heb ik 1 keer meegemaakt dat er iets naars plaatsvond. Dit was afgelopen oktober. Het was Halloween weekend, Voodoo Fest, Vampire Film Fest én de Saints hadden een thuis wedstrijd, waardoor er ongelooflijk veel Steeler fans in de stad waren. Ik heb het nog nooit zo druk meegemaakt als toen! Tijdens Halloween zijn er in de omgeving van Bourbon Street 2 mensen omgekomen. Eentje was een ex-militair net terug uit Irak, die samen met zijn vriendin Halloween wilde vieren. Zij was een beetje dronken en botste tegen een auto van iemand anders op en gooide haar to go cup (per ongeluk?) over de man en zijn auto heen. Hij werd boos en begon tegen haar te schreeuwen. Het vriendje van de vrouw, de ex-militair, nam het voor haar op, waarop hij door de man werd neergestoken. Iets verderop was er een bende oorlog aan de gang, waarbij 1 man werd doodgeschoten. Er waren vele vechtpartijen aan de gang en het was een nare bedoening. Waarschijnlijk omdat het gewoon té druk was en mensen niet tegen hun alcohol konden. Maar een paar straten verderop was er niets te merken van deze akkefietjes en ook het weekend erop was er niks aan de hand en kon je fluitend over straat huppelen. Ik verbleef toen in de wijk Tremé, die ook een beetje een slechte naam heeft. Ik heb hier midden in de nacht over straat gewandeld en ben door niemand lastig gevallen.

Jazz Fest is een druk bezocht evenement, maar ik heb mij hier nooit onveilig gevoeld. Er heerst altijd een fijne en gezellige sfeer. Je kan 's avonds makkelijk alleen over Frenchmen Street lopen en door French Quarter dwalen. Wil je naar Mid City, Uptown of verder naar Bywater, dan is het verstandig om een taxi te nemen.  Gewoon je koppie erbij houden en op je eigen gevoel afgaan. Maar vooral genieten van het bruisende New Orleans!
#3 - 07-03-2011, 02:03 uur

djengo

Hoi, we zijn twee keer in NO geweest en hebben ons prima vermaakt en ons net zo veilig gevoeld als ergens anders. Als je gewoon doet en het niet opzoekt ga je t vast heerlijk naar je zin hebben.
#4 - 10-03-2011, 16:56 uur

sann123

Ik ben sinds januari 2011 nog drie keer in NOLA geweest, waarvan 1x begin maart met Mardi Gras.
Geen enkele keer heb ik mezelf onveilig gevoeld!! Ik ben het wel met Jenn eens, Frenchmen is wel wat relaxter dan Bourbon St, maar dat komt inderdaad vooral door dronken toeristen. In Frenchmen is de sfeer iets prettiger!

Zelfs tijdens Mardi Gras, wanneer de hele stad volgepakt is met mensen, heb ik me niet onveilig gevoeld. Wederom ben ik het eens met Jenn; gewoon op je gevoel afgaan en je koppie er bij houden. Natuurlijk zullen er zakkenrollers zijn etc. maar goed, waar heb je die niet??

Geniet er van in ieder geval, het is een prachtige stad!!!!!
#5 - 22-03-2011, 16:13 uur

sofa

Inmiddels al weer een paar weken terug . Het jazzfestival was geweldig, prachtig weer gehad. Crosste met m'n fietsdoor New Orleans, geen centje pijn. Ja zadelpijn misschien, want aan wegonderhoud doen ze niet bleek.
Foto's van het festival staan op m'n fickr site.

#6 - 04-06-2011, 10:05 uur
Willem
_________________________________________
http://www.flickr.com/photos/willem_schwertmann

Jenn

Mooie foto's!

Fijn dat je zo genoten hebt van Jazz Fest. En, hoe heb je NOLA zelf ervaren?
#7 - 08-06-2011, 19:27 uur

sofa

Mooie foto's!

Fijn dat je zo genoten hebt van Jazz Fest. En, hoe heb je NOLA zelf ervaren?

Ik vind NOLA een geweldige stad. Overzichtelijk, alles goed bereikbaar, hoop te zien en te doen, heerlijke atmosfeer. kZou zo weer terug willen. Volgend jaar maar weer.
#8 - 11-06-2011, 23:05 uur
Willem
_________________________________________
http://www.flickr.com/photos/willem_schwertmann

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15