Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Op ontdekkingsreis in het zuiden!

Discussie gestart

kelders0

Hallo allen!

Zoals enkelen misschien ondertussen alwel weten ben ik nieuw op't forum.. en begin ik een interesse te ontwikkelen om naar de usa te emigreren als ik klaar ben met mijn opleiding in nederland. Van oorsprong ben ik gewoon nederlander, maar met mijn engels/ amerikaans zit ook wel snor haha.

ik wil volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een reis maken naar zuid amerika, en dan met name in de richting van texas/ tenessee/ Mississippi/ North carolina
- het wordt hoogstwaarschijnlijk geen trektocht, misschein ook wel.. hangt er een beetje van af wat ik nou precies van plan ben, of ik specifiek kennis wil maken met de manier van leven in 1 van deze staten, of dat ik mijzelf heel breed wil oriŽnteren op de middelgrote county's en wil zien hoe het er daar aan toe gaat.

hoogstwaarschijnlijk wordt het 't eerste idee, focussen op 1 stad/ county, en van daaruit af en toe een uitstapje maken.

nou ben ik vooral op zoek naar tips over hoe ik zoiets 't beste kan organiseren, eventuele suggesties voor gebieden waarvan jullie zeggen dat 't echt de moeite waard is om je daar eens in te leven/ in te zetten in de gemeenschap en voornamelijk waar ik extra goed op moet letten met betrekking tot reizen/ begroten van de kosten en eventueel informatie over wat gemiddelde prijzen zijn voor verblijf e.d. in deze staten of waar ik dit eventueel zelf zou kunnen vinden haha.

Tevens ben ik wel benieuwd naar jullie mening over het gebruik van reisbureau's of niet. Kan ik beter zelf iets geheel plannen, of een slag onder m'n arm nemen en een deels ingepland reisje van een reisbureau nemen? Wat voor een dingen zou ik eventueel moeten opvragen bij een reisbureau, wat voor een folders/ extra informatie moet ik/ kan ik hier nog aanvragen als ondersteuning voor mijn plan.

Gezien dit mijn eerste echte reis word, en ik hoogstwaarschijnlijk ook alleen ga wil ik goed voorbereid weten waaraan ik begin. Het zal me ook niet verbazen dat veel mensen hier op't forum mij hierop zullen wijzen, maar ik weet wel degelijk waar ik aan begin. Als ik immers ooit daadwerkelijk naar amerika zal gaan moet ik't immers ook zelf doen en mij eigen boontjes zien te doppen :).

hier en daar zal ik vast iets vergetenzijn toe te voegen, en het zal me niks verbazen als jullie de helft niet begrijpen van wat ik hier heb neer gezet, helaas ontbreekt 't mij nog wel eens aan nederlandse gramatica bij het typen van verhalen die wat langer zijn dan de gebruikelijke 5 regeltjes in een forum topic haha.

alvast vriendelijk bedankt voor de hulp/; tips en andere commentaar :)!
#1 - 14-07-2010, 13:12 uur

Jenn

Als eerste: Welkom op het forum!

Wanneer zou je naar de VS willen reizen? Ik zie dat je nog best jong bent, dus hou er rekening mee dat je niet overal kan overnachten en ook niet zomaar een kroeg kan binnenwandelen. Hoe het zit met huur auto's weet ik niet, maar daar kunnen anderen hier op het forum je goed bij helpen.
Ik zou er persoonlijk voor kiezen om alles zelf te regelen en niet bij een reisbureau. Ook zou ik er voor kiezen om een trektocht te maken ipv op 1 plaats te blijven en vandaaruit dagtochtjes te maken. De staten die je opnoemt liggen allemaal wel in het zuiden, maar ze zijn zo verschillend (neem alleen al Mississippi; Het noorden is zo anders dan de Gulf Coast en Texas en North Carolina kan je al helemaal niet vergelijken!) Met een trektocht kan je een beetje sfeer proeven en kijken welk gebied je het meest aanspreekt. Dan kan je later voor een langere periode naar je favoriete gebied teruggaan, om op die manier wat meer te weten te komen over de lokale levensstijl.

Wellicht is het een idee om met de Greyhound te reizen en te overnachten als couchsurfer. Op deze manier kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking en krijg je meteen een beetje een idee hoe het er overal aan toe gaat. Je zou er dan voor kunnen kiezen om te starten in Dallas, dan een paar dagen naar Austin, Houston, door naar Louisiana - Lafayette & New Orleans, dan dwars door Mississippi naar Memphis, via Nashville en Charleston naar Savannah en eindigen in Atlanta. Op een aantal plaatsen kan je kijken naar couchsurfing adresjes (dit houdt in dat je bij mensen thuis slaapt. Soms op de bank, soms op een matras in de woonkamer en soms krijg je een eigen slaapkamer. De mensen bij wie je overnacht vinden het leuk om wat te leren over jouw land en gewoontes en ze nemen je vaak mee op sleeptouw, zodat je ook wat andere dingen ziet dan alleen de touristische attracties). Op plaatsen waar geen couchsurfing adres is, kan je kijken naar een Hostel/Guesthouse. Voor sommige hotels moet je minimaal 21 jaar zijn om te mogen inchecken, of er moet iemand bij je zijn die 21 jaar of ouder is. Bij hostels/guesthouses kan je ook als 18 jarige terecht.
Uitgaan is in de VS niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Je moet minimaal 21 zijn om een kroeg of club binnen te komen! Sommige kroegen hebben een minimale leeftijd van 18 jaar, en geven je een polsbandje zodat ze kunnen zien dat je geen alcohol mag. Mocht er echter een slotmachine, of iets anders wat met gokken te maken heeft, in een restaurant/kroeg staan, dan kom je er onder de 21 sowieso niet binnen.  In Memphis en New Orleans zijn er verschillende plekken waar je leuk kan uitgaan onder de 21, maar geen van deze plaatsen zullenl je alcohol schenken!

Wat bedoel je eigenlijk met 'in te zetten in de gemeenschap'? Ben je van plan om tijdens je verblijf vrijwilligerswerk te doen? Ook dit is niet zomaar mogelijk! Ik zou van tevoren wat reisboeken lezen, reisverslagen van andere Amerika gangers lezen, kijken waar je interesses liggen en dan een mooie route uitstippelen. Het gebied wat je tijdens je reis het meeste aanspreekt  kan je in een later stadium op je gemak beter leren kennen. En mocht dat gebied in Louisiana liggen, dan kan ik je alvast vertellen dat ze daar geen counties hebben maar parishes. ;)

Alvast een goede reis gewenst en veel succes met alle voorbereidingen!
#2 - 14-07-2010, 18:25 uur

kelders0

Hey Jenn!

Allereerst bedankt voor je reactie, ik stel dit zeer zeker op prijs haha.

Ik ben inderdaad nog aardig jong, in oktober word ik 18, dan hoop ik om in februari mijn motorrijbewijs te halen zodat ik in ieder geval vervoer heb in nederland :) ik weet niet hoe 't zit met rijbevoegdheden in het zuiden van amerika, en of ik zomaar met mijn nederlands motor rijbewijs daar een motor kan huren (als dat uberhaupt al kan) en daarna het gaan verkennen. Mocht dit niet kunnen (voornamelijk het motor huren) dan moet ik op een andere manier vervoer zien te regelen en dan wordt 't waarschijnlijk toch eerst auto rijbewijs halen, dit zou overigens wel betekenen dat ik de reis dan een jaar uitstel gezien een ik niet genoeg verdien om en een rijbewijs te halen en om op een lange tour vakantie te gaan haha.. daar moet ik helaas wel realistisch in blijven.

Over de Greyhound, kun jij mij misschien uitleggen wat dit precies inhoud, of mij door verwijzen naar een website met meer informatie? Couchsurfing zou ik inderdaad kunnen doen, alhoewel ik altijd huiverig ben voor dit soort acties :) je weet immers maar nooit bij wat voor een volk je beland.. heb dit met school mee gemaakt dat ik in berlijn een week mocht verblijven en dat was ook een soort van couch surfing, je sliep bij mensen die zich via een reis organisatie hadden aangemeld.. maar deze mensen konden amper voor zichzelf zorgen, laat staan voor nog 2 monden extra (je was telkens met z'n 2-en of meer).. dus dat was niet echt een succes, overigens waren dit wel mensen die aan de verkeerde kant van het ijzeren gordijn hadden gewoond, dus dat heeft er ook wel mee te maken haha. Dus dit wordt ook even uitzoeken hoe 't precies zit, als dit via een tussen persoon gaat die bijvoorbeeld adressen heeft in z'n boekje die volledig zijn gecontroleerd en geverifieerd dan is't altijd het overwegen waard.

Wat betreft de motels. Dit wist ik niet dat je bij sommigen 21 moest zijn en bij sommigen 18. nou is 18 dus geen probleem, maar 21 wordt wel lastig denk ik :P tenzij ik een fake ID zie te regelen maar dit lijkt me niet verstandig bij mn eerste bezoek aan amerika haha.

Met inzetten in de gemeenschap bedoelde ik overigens eigenlijk meer contacten zien te leggen e.d. ik had het eigenlijk verkeerd verwoord maar goed.. Mischien een als ik wel voor langere tijd op een plek/ gemeenschap zou zijn zien te werken voor een slaapplaats ofzo bij een boer iets in die richting , mocht die gelegenheid zich voor doen.. maar verder ging het me er vooral om dat ik dan eigenlijk zie hoe het er draait.. hoe mensen zich daar voorzien van goederen e.d. maar ook de geloofsovertuigingen en dergelijke.. evt, ook gemiddelde loon daar uitzoeken :P ik zal er immers ook ooit aan de bak moeten en dat zal waarschijnlijk niet meteen met een eigen bedrijf zijn haha wat ik overigens wel ooit hoop te realiseren in Amerika.

maar goed nog even kort samengevat, het zal nog zeker een jaar, en misschien zelfs 2 jaar duren voordat ik echt op pad ga, dus opsich nog tijd zat om alles uit te zoeken, maar mag wel vast beginnen met sparen haha.. Wat betreft een route plannen e.d. dat moet dan allemaal nog uitgebreid gebeuren en dan moet ik zelf maar eens gaan kijken naar wat een beetje aantrekkelijke plaatsen zijn om mij ooit te gaan settelen haha.

vr.gr.
Martijn!
#3 - 14-07-2010, 23:08 uur

Jenn

Hoi Martijn,

Hoe het precies zit met auto- en motorhuur weet ik niet (ik reis zelf altijd met bus en trein door de VS), maar ik geloof dat je 21 jaar moet zijn en minimaal een jaar je rijbewijs moet hebben voor je een auto of motor mag huren. Het reizen met de Greyhound bus is vrij simpel. Je gaat naar het busstation, geeft aan waar je naartoe wilt en koopt een kaartje. Je hebt ook de mogelijkheid om een 'discoverypass' te kopen, waarmee je voor een bepaalde periode onbeperkt door Amerika kan reizen. In het Noordoosten kan je ook kiezen uit Megabus en andere organisaties, maar in het Zuidoosten is eigenlijk alleen de Greyhound actief. De bussen zijn vrij comfortabel, maar niet heel luxe. Je rugzak/koffer hou je bij je tot je de bus instapt, dan geef je 'm af aan de greyhound medewerker die 'm onderin de bus legt. Bij aankomst van bestemming worden de tassen uit het ruim gehaald en wordt er gecontroleerd of het echt jouw tas is die je wilt meenemen. Je kan natuurlijk gewoon handbagage meenemen, eten, drinken. Geen drank, wapens of drugs. roken is toegestaan buiten de stations, maar niet binnen de stations of in de bus. Er wordt regelmatig een stop ingelast. Soms een paar minuten bij een klein plaatsje, soms moet je 3 uur wachten op een aansluiting, en soms krijg je een half uur bij een wegrestaurant om wat te eten te halen. De chauffeurs zijn streng. Schop je herrie onderweg, dan wordt je zonder pardon uit de bus gezet. Sommige stations liggen ergens in the middle of nowhere en zal je dus met een taxi naar je motel moeten. Alle stations hebben beveiliging rondlopen en met name de busstations in Texas hebben extra beveiliging als metaaldetectors. Wat ik zo leuk vind aan het reizen met de bus, is dat je onderweg de meest uiteenlopende mensen tegenkomt en regelmatig erg leuke gesprekken hebt. Ook neemt de bus vaak een andere weg dan je met eigen vervoer zou nemen. Je bent vaak een heel stuk langer onderweg, maar je ziet op deze manier veel van het land en komt op plaatsen waar je anders nooit zou zijn geweest. Ik reis al zeker 10 jaar met de Greyhound en heb me nog nooit onveilig gevoeld. Meer informatie vind je op de website: http://www.greyhound.com De discoverypass kan je rechtstreeks op ieder busstation kopen, maar ook alvast in nederland regelen via kilroy travels.

Ik kan me goed voorstellen dat couchsurfing een beetje eng lijkt, maar ook hier heb ik nog nooit problemen ondervonden. Je kan een kijkje nemen op de website om een wat beter idee te krijgen hoe het in z'n werk gaat: http://www.couchsurfing.com
Mensen melden zich aan op de site en bieden dan een bed of bank aan, waar reizigers kunnen overnachten. De meeste mensen hebben een verhaaltje erbij geschreven hoe hun gezinsituatie is. Alleenstaand, met huisgenootjes, getrouwd met of zonder kinderen, huisdieren, of er gerookt mag worden, etc etc.  De reizigers die bij hen zijn geweest kunnen vervolgens een recensie schrijven om aan te geven hoe het verblijf is bevallen. Dit is meestal positief, maar soms kan er ook een recensie tussenzitten dat het een heel vies huis was, in een nare buurt, akelige mensen, dat soort dingen. Er zit geen officiele instantie achter, het is een service van reizigers voor reizigers, om op een goedkope manier van elkaar te leren en het land waar je op dat moment bent wat beter te leren kennen.

Zomaar bij een boer gaan werken in ruil voor een slaapplaats zit er niet snel in. Je mag als toerist zijnde niet werken in de VS! Ook als je geen geld krijgt en alleen werkt in ruil voor een slaapplaats, wordt de overnachting gezien als een soort van betaling. En dat mag niet. punt. Je kan natuurlijk proberen om ergens illegaal aan de bak te komen, maar als je dan wordt gesnapt kan je al je wilde dromen over emigreren naar de VS meteen vaarwel zeggen. Hetzelfde geld voor een fake id.
Er is wel een organisatie waar je bij boeren aan het werk zou kunnen, dat is de WWOOF. Dit is een internationale organisatie waar je voor een bepaalde periode bij een boer op het land kan werken in ruil voor kost en inwoning. Je moet hier echter wel de juiste visa voor hebben! Als gewoon toerist gaat ook dit feestje niet door. Ook kan je het proberen bij organisaties als Joho, Travel Active en dergelijke. Zij hebben vaak mogelijkheden waarbij je een paar maanden in een nationaal park kan werken. Ook kunnen deze organisaties je helpen met het regelen van de juiste visa. En wellicht is het mogelijk om via je school een buitenlandse stage te regelen?
Of, ipv de VS, ga je naar AustraliŽ. Dit gaat allemaal wat soepeler, omdat AustraliŽ een heel mooi systeem heeft waarbij je als jongere een jaar mag werken en reizen. Toen ik 18 was ben ik een jaartje naar australie geweest en dat is echt zo geweldig bevallen! Het is echt iets wat ik je kan aanraden.

Het komt een klein beetje op mij over dat je allemaal prachtige dromen en ideeŽn hebt, maar dat die niet heel realistisch zijn en dat je wellicht zelf nog niet precies weet wat je eigenlijk wilt. Je bent geloof ik nog nooit in Amerika geweest, dus ga eerst lekker een paar weken op vakantie om te kijken hoe je dat allemaal ervaart. Want waarom wil je eigenlijk naar het zuidoosten? Wat spreekt je zo aan aan dit gebied? Is het de geschiedenis, de natuur, de muziek, ... wat verwacht je ervan? Op papier kan het zo ideaal lijken, maar als je er daadwerkelijk bent, kan je het heel anders ervaren. Ik ben zelf helemaal verkocht aan dit stukje amerika en ga er dan ook regelmatig naartoe. Ik kan het je dan ook echt aanraden om er naartoe te gaan, maar niet om meteen met het idee in je achterhoofd te zitten dat je daar binnen een paar jaar woont. Geniet lekker van een fijne vakantie, ga terug naar de plaatsen die je aanspreken, maak contact met de bevolking (wat echt niet moeilijk is, de mensen zijn daar zo hartelijk en gastvrij), ga je orienteren over alle mogelijkheden en doe ieder jaar mee met de green card lottery. Waarschijnlijk zal je met het laatste de meeste kans hebben om in de VS te kunnen wonen en werken, tenzij je een leuk amerikaans meisje tegen het lijf loopt...
#4 - 15-07-2010, 01:13 uur

hdeweert

Hallo Martijn
Hopelijk haal je je motor rijbewijs. Het rijden in Amerika zeker op de motor is een geweldige belevenis.
Helaas is het huren van een motor relatief duur . Voor 2 dagen motor huur huur je een hele week een auto.
Voor het huren van een auto  geld de regel dat je minstens 21 moet zijn om een auto te huren .
Tot de 25 jaar moet er een underage toeslag worden betaald. Voor de motor zal dit ook gelden,
dus word het sparen. Het openbaar vervoer heeft zo zijn beperkingen maar als je met de bevolking in
contact wilt komen is dat wel een de oplossing heb ik ervaren. De Amerikaan doet over het algemeen
wat naÔef over het illegaal werken en het verblijf in Amerika. Het gezag denkt daar echter anders over.
Doe geen illegale dingen want dan kun je je droom zoals Jenn al heeft aangegeven vaarwel zeggen.
Succes

Harm
#5 - 15-07-2010, 08:45 uur

kelders0

Hey Jenn,

nogmaals bedankt voor je reactie en de informatie :)! Ik ga mij eens wat meer verdiepen in greyhound en het couchsurfing gebeuren.

Wat betreft dat werken bij de boer :) ik wist dus niet hoe dit etc precies geregeld was.. had mij wel een optie geleken mits de mogelijkheid er was, maar goed dat zit er dus hoogstwaarschijnlijk niet zomaar in. Wat betreft stage in't buitenland via school ben ik dit wel verplicht te doen, echter is dit voor mij op zijn vroegst pas over 3 jaar als ik me niet vergis en misschien zelfs over 4 jaar. Maar dat maakt verder niet uit.. Het gaat er voor mij puur om dat ik nou eerst dus eens een beetje de sfeer van amerika ga proeven.. en dan niet de drukte en chaos in new york :) maar het 'hopelijk' rustige leventje in 't zuiden...

wat betreft die mooie dromen van mij is dat inderdaad zo :) (dat heb je als je nog erg jong bent he haha) "t is niet specifiek zo dat ik naar amerika wil, 't is meer dat ik uit nederland weg wil, en dat ik zuid-amerika opsich wel een van de leukere alternatieven is. Hoewel ik dus weinig van zuid amerika opsich weet, lijkt 't me vooral de sfeer die er heerst wat mij aan trekt, in ieder geval de sfeer die ik voor ogen heb: Kleine gemeenschap, 'ons-kent-ons-gevoel', erg afgesloten, landelijk leven en ook het gevoel van vrijheid dat het met zich mee brengt (alhoewel dit ook wel weer tegenover het 'ons kent ons gevoel' staat haha) Dus dat is voor nu eigenlijk het plan, en dat hoop ik dus met een wat langere reis (3-weken oid) te gaan ervaren en hopelijk heb ik dan zelf een beter idee en kan ik ook een realistisch oordeel vellen, want nu zie ik inderdaad ook alleen maar de zonnige kant van 't hele verhaal hoor.

Haha en wie weet loop ik inderdaad tegen die tijd een amerikaanse schone tegen 't lijf, je weet maar nooit maar ik ga er niet van uit dat dit zo snel zal gaan .. zal aan de andere kant wel mooi makkelijk zijn mocht alles wel doorgaan na mijn opleiding en ik daadwerkelijk aan de slag ga om te emigreren.

--------------------------------------

Dag Harm!

ik hoop het zelf ook. Het gevoel tussen auto rijden en motor rijden is toch heel anders.. Met een motor voel je je toch meer vrij, en hopelijk haal ik mijn motorrijbewijs ook zo snel mogelijk haha. kan niet wachten, de motor staat ondertussen al zowat inde schuur dus dat zit gelukkig wel mee.. maarja dan begint het ook te kriebelen als je er nog niet op mag.

wat betreft die illegale zooi, gelukkig heb ik niet de intentie om me daar daadwerklijk in de nesten te werken, zoals ik eerder ook al aangaf wil ik gewoon de sfeer proeven, en als dat geld moet kosten geeft dat opsich helemaal niet gezien het toekomst bepalend voor mij kan zijn en eventueel ook de doorslag kan geven voor mijn keuze. in ieder geval bedankt voor je reactie :)!

vr.gr.
Martijn Kelders
#6 - 15-07-2010, 10:44 uur

kelders0

hey ik had nog en andere vraag:

Als ik mijn auto/ motor rijbewijs heb, en ik huur een voertuig als ik eenmaal op vakantie ben, hoe zit het dan met de geldigheid van mijn europees (nederlands) rijbewijs? Accepteren ze dat daar gewoon als je op vakantie bent of zal ik hoogstwarschijnlijk daar nog een rijbewijs moeten halen in mijn lange vakantie ;)?

vr.gr.
#7 - 16-07-2010, 00:46 uur

Mrjn

Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig.
#8 - 16-07-2010, 06:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15