Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Texas - New Mexico - Oklahoma - Louissiana

Discussie gestart

altijdmaarweg

Hèhè...na veel over en weer gebeld te hebben naar KLM is mijn E-ticket eindelijk rond en kan de reis gepland worden...

Ik moest voor KLM een adres voor aankomst in USA opgeven en heb daarom een hotel geboekt in Galveston.Daar kom ik aan op 27 June van dit jaar.
Daar wil  ik twee dagen blijven om mijn verjaardag te vieren...

Ik ga dit jaar alleen op vakantie...ik zou eigenlijk naar de Amazone in Brazilië gaan maar dat heb ik om privé redenen geannuleerd.
Heb mijn ticket om laten zetten naar Houston Texas.Ik vertrek 27 Juni zoals gezegd en ga 29 Juli terug naar NL.( 5 weken )
Voor mijn tijd te vullen in het weekend ben ik fotograaf, door de week internationaal chauffeur...
Ik zeg dit omdat ik vanuit Galveston terug naar Houston zal gaan voor het bijwonen van enkele poolwedstrijden voor het maken van fotos.

Daarna gaat de "echte" reis beginnen.
Mijn idee is het volgende, maar dat kan zeker nog afwijken..Ik hoop op suggesties van jullie zijde waarom ik juist wel of juist niet daar naar toe zou moeten..
Ik hou niet van massatoerisme, laat ik dat voorop stellen...Wel van natuur, om er fotos van te maken...

AMS - Houston( ophalen huurauto ) - Galveston
Galveston verblijf ik twee dagen
Daarna terug voor 1 dag of zo naar Houston
Vanuit Houston naar Corpus Christi
Corpus Christi richting Laredo
Laredo - El Paso via Big Bend
El Paso - Albuquerque
Albuquerque - Santa Fe
Na Santa Fe zit ik in dubio...of via Amarillo/Oklahoma City naar Vinita of via Wichita naar Vinita( in Vinita zit iemand die ik goed ken en daar wil ik een paar dagen verblijven )
Vanuit Vinita naar Texarkana
Texarkana - Shreveport
Shreveport - Baton Rouge
Baton Rouge - Houston
Houston - AMS

Wie kan me tips/adviezen geven over wat wel te doen en wat niet?

Vriendelijk bedankt voor de reakties.
Frank
#1 - 03-04-2011, 13:43 uur

altijdmaarweg

Zo zou de route ongeveer moeten/kunnen zijn...
#2 - 03-04-2011, 14:05 uur

Hans B

Zelf zou ik Texas en New Mexico doen met misschien nog een klein stukje Oklahoma (City), maar of Louisiana daar ook nog bij past..., dat zou ik de volgende keer meenemen in bv een Deep South reis.
Zelf vind ik New Mexico erg de moeite met de pueblo's (Santa Fé, Taos) heb je de Carlsbad Caverns NP, White Sands NM, Petroglyph NM, Bandelier NM, Los Alamos, vele oude indianen ruine's. Genoeg te fotograferen.
#3 - 03-04-2011, 15:51 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jenn

Baton Rouge overslaan, daar is werkelijk niks te zien en doen. In plaats daarvan zou ik naar Lafayette rijden. Dit ligt midden in Cajun Country en hier kan je genieten van lekkere cajun/zydeco muziek, leuke kleine dorpjes bezoeken, een swamp tour maken, naar acadian village en/of vermillionville en genieten van de natuur en gastvrijheid.

Ook zou ik denk ik el paso overslaan en overnachten in Alamogordo. El Paso is op zich best een leuke stad, maar ook hier is niet zo gek veel te doen. Ik ben er in 2007 voor een dag of 3 geweest, en ben toen ook de grens over gegaan naar Juarez, Mexico. Dat was toen al onveilig, maar dat zou ik nu helemaal uit m'n hoofd halen! Vanuit Alamogordo kan je makkelijk naar White Sands en vanaf daar naar Santa Fe.
En ik zou persoonlijk kiezen voor Oklahoma City ipv Wichita. Oklahoma City is wat minder ver rijden (hou er rekening mee dat je gigantische afstanden maakt!) en het is een interessante stad met boeiende attracties.

Veel succes met alle voorbereidingen en voorpret!
#4 - 03-04-2011, 17:52 uur

altijdmaarweg

Bedankt voor de reakties tot nu toe.
Tja ver rijden..lange afstanden..ik rij nu ook soms 4000 kilometer in de week dus ik ben wel wat gewend.
Ik wou eigenlijk vanuit Santa Fe naar Espanola en dan naar Taos...ik heb over die route gelezen in de kaart van Randy McNally en dat zou schitterend moeten zijn.
Daarna kom ik ergens bij Clayton uit en zit ik wat noordelijker dan de weg naar Amarillo/Oklahoma City...En omdat ik toch naar Vinita wil, leek het me beter om via Wichita te rijden.
Maar goed, ik neem je advies ter harte en ga dit eens bekijken...
Om El Paso links te laten liggen heb ik ook aan gedacht...aan de optie Alamogordo nog niet.Dat ga ik morgen eens op de kaart bekijken..Vriendelijk bedankt daarvoor.
Ik ben al eens in Vinita-Oklahoma geweest en vandaaruit ook naar Texas gereden, maar deze keer een andere route nemen vandaar dat ik zei Baton Rouge...
Plus iemand zong erover, dus ik dacht dat ik er naar toe zou moeten...

Ik hou me aanbevolen voor meer reakties...voor zover bedankt.
Frank
#5 - 04-04-2011, 00:31 uur

altijdmaarweg

Trouwens zoek ik nog een leuke bestemming om 4 Juli door te brengen...iemand een idee?Ik zal waarschijnlijk ergens zitten tussen Corpus Christi en Big Bend NP
#6 - 04-04-2011, 00:34 uur

Hans B

Langtry, in de kroeg van judge Roy Bean. ^-^
#7 - 04-04-2011, 08:29 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Tet14

Moet je wel zelf je drank meenemen....
Hoe laat kom je in Houston aan?  Kan enige tijd nemen in de spits van Houston naar Galveston. Niet mijn favoriete weg....
Naar Corpus zou ik via de kust rijden vanaf Galveston via Freeport, Bay City, Rock port en Aransas Pass. Veel leukere route door aardige dorpen en door de Wetlands. Beroemd gebied voor birdwatching.
Wat wil je in Corpus?  Die vliegdekboot? Is zeer interessant idd maar voor de stranden zou ik Port Aransas kiezen.
Ik zie dat je San Antonio overslaat. Een vergissing imo.  Lijkt me een geweldige stad voor de 4th of july. Altijd een gweldige stad trouwens.
Ik heb Corpus-Laredo niet rechtsreeks gereden maar via South Padre Island. Dat is een grote omweg en qua route al helemaal niets bizonders.
Laredo naar Del Rio was ook niet om van achterover te slaan. de route daarna is wel mooi via Lake Amistad, de confluence van Pecos River en Rio Grande en Langtry voor Roy.  In Marathon is het beroemde Gage Hotel. Wel duur maar een unieke ervaring. In Marathon is de film Paris, Texas opgenomen.
Big Bend is een geweldig NP maar wel erg heet. Voor Chisos Mountains Lodge moet je een reservering maken. Location location....
Van Terlingua naar Presidio gaat een prachtige weg langs Rio Grande. 
Ik zou El Paso ook overslaan en via  Davis Mountains, Carlsbad Caverns en White Sands NM naar ABQ en SF gaan.
OKC is zeer de moeite waard vind ik ook.
Nu ik Vinita weer zie moet ik aan een andere thread denken op dit of op een ander forum. Heb je al meer gepost Frank..?
Tet
#8 - 04-04-2011, 12:35 uur

altijdmaarweg

Ja, heb waarschijnlijk een tijdje geleden al eens gepost over Vinita en reisje USA...is toen niet doorgegaan...heb 5 weken in de Amazone- Brazil gelogeerd...ook mooi....daar zou ik nu weer naar toe gegaan zijn alleen is de situatie veranderd en heb ik besloten naar USA te gaan...Het ticket en de 1e twee overnachtingen ( Galveston ) zijn al rond.Esta-toestand ook.
Verder heb ik niets gepland...Dat ik zeg via Corpus Christi naar Laredo te gaan en niet naar San Antonio was een idee...daarom vraag ik jullie hier waar ik absoluut wel en waar absoluut niet heen moet gaan..
Ik heb eens op JFK staan wachten op een vliegtuig naar Detroit en daar zat een oud vrouwtje die me zei dat ik eens een keer naar Corpus Christi moest gaan...omdat het er lekker rustig is...Nu ben ik in de buurt dus dacht ik...juist..
Ok..El Paso laat ik links liggen en ga via Carlsbad...Om de hitte geef ik niks, daarom ga ik naar deze omgeving en juist in Juli...Ik ben altijd in September geweest en toen was het al wat frisser aan het worden en nu wil ik de hitte wel eens meemaken...Trouwens in Brazilie maar ook Zuid Frankrijk kan het heet zijn en dan moet ik nog gewoon werken...zonder airco( in de trailer )...
In Vinita zit een Nederlander aan de Route 66 die ik graag weer eens wil ontmoeten.Hij komt bij ons uit Brabant vandaan en ik heb er goede ervaringen...bovendien heeft ie er een motel met heel schappelijke prijzen...
Big Bend en Guadelupe staan in de planning, maar andere ideeën zijn van harte welkom...
Ik hou van wildlife-spotting( fotograferen van natuur ) maar ook de Iron Horses...Trucks bij de vele Truckstops...vuurwerk( 4th of July) geef ik niks om, maar onder de locals zijn wel..Rodeo en zo vind ik ook mooi( om te fotograferen)....
Dus een beetje van alles wat..ik zal ook heus wel eens aan het water gaan liggen of op het strand maar zeker niet elke dag...In Galveston vier ik mijn verjaardag...dus jullie zijn welkom..Ik kom aan in Houston op 27 Juni rond de klok van 14u00 Texas tijd...
So...let me know....Dank je...Frank
#9 - 09-04-2011, 03:29 uur

Tet14

Voor Corpus zou ik geen omweg maken behalve als je geinteresseerd bent in dat vliegdekschip. Als je geinteresseerd bent in R66.......In Texas en vooral Oklahoma bevindt zich een groot aantal plaatsen de moeite waard.   www.historic66.com
#10 - 13-04-2011, 09:31 uur

altijdmaarweg

Nou...ik moet mijn schema al weer wat aanpassen...
Ik kom aan in Houston ( rond 14u00 ), dan auto ophalen, dan waarschijnlijk eerst fotos maken in Houston van een Poolwedstrijd ( is op de weg naar Galveston )
Daarna naar mijn hotel in Galveston..daar ga ik waarschijnlijk een bootje op om fotos te maken van het Deep Sea fishing...
29 Juni vertrek ik richting Corpus Christi...vandaaruit ga ik naar Belton ( dat ligt tussen Austin en Dallas ) om fotos te maken van een PRCA rodeo wedstrijd.
Misschien, is nog niet helemaal zeker, ga ik op 4 Juli naar Fort Stockton naar een concert van Willie Nelson..
Daarna ga ik naar Abilene, om aanwezig te zijn tijdens een uitzending van KBCY country station
Dan naar Luckenbach voor een country concert...en vandaaruit naar San Antonio...
Vanaf San Antonio naar Big Bend NP om samen met een ranger een dag door te brengen...
Onderweg nog een "Convoi Exceptionel" oppikken ( afspraak al gemaakt ) om een fotoverslag te maken van een Trucker...

Pfoeh...ik kom nog tijd en geheugenkaartjes te kort denk ik.... ;D
#11 - 02-05-2011, 00:43 uur

Tet14

Dat is een hoop heen en weer rijden maar je moet er iets voor over hebben. Willie Nelson en Luckenbach. Great!  "On the road again"
Frank, ik zou het heel leuk vinden als je na je reis een tripreport op het forum zet.
Happy planning!
Tet
#12 - 02-05-2011, 10:12 uur

altijdmaarweg

Ik zal proberen het een en ander op te schrijven en bij te houden....heb echter geen laptop...
Oja...6 Juli ga ik naar een honkbalwedstrijd van de Texas Rangers tegen de Orioles...tickets al besproken...
Tja...een hoop op en neer rijden, maar ja...ik heb 5 weken de tijd en ik heb het idee dat dit een geweldige vakantie gaat worden waarin ik een hoop nieuwe vrienden ga maken en echt een hele hoop zien...
Kan niet wachten tot ik vertrek... ;D
#13 - 07-05-2011, 20:51 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15