Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Reisschema New York - Miami / Sept-Okt 2011

Discussie gestart

jellevr

Normaal gezien hadden we onze reis al achter de rug, maar door een arbeidsongeval hebben we onze trip in mei/juni moeten annuleren.
We gaan in september echter voor een 2e poging! We hebben er nu zelfs nog enkele dagen NY voorgeplakt.

Alle vluchten zijn al geboekt en hotel in NY & Tampa ligt ook vast. De overige slaapplaatsen boeken we ter plaatse enkele dagen vooraf zodat we nog wat flexibel zijn indien er een tropische storm over Florida zou trekken.

We twijfelen momenteel enkel nog of we vanuit Orlando naar Homestead of Naples rijden om de dag nadien de Everglades te bezoeken en in Key Largo te eindigen. Wat raden jullie aan? Vanuit Naples via Tamiami Trail of vanuit Homestead en dan een eind naar Flamingo rijden en terug?

21/09 Brussel - NY
22/09 NY
23/09 NY
24/09 NY
25/09 NY – Tampa -> Tampa Buccaneers-Atlanta Falcons
26/09 Tampa – Orlando -> Busch Gardens
27/09 Orlando -> Aquatica
28/09 Orlando -> Sea World
29/09 Orlando -> Cape Canaveral
30/09 Orlando -> Daytona + St Augustine of Disneyland of Universal Studio's
01/10 Orlando - Naples of Homestead -> Reisdag
02/10 Naples of Homestead - Key Largo -> Everglades
03/10 Key Largo - Key West
04/10 Key West - Miami
05/10 Miami
06/10 Miami
07/10 Miami - Brussel
#1 - 12-07-2011, 11:16 uur
« Laatst bewerkt op: 12-07-2011, 11:26 uur door jellevr »

Ine

De kortste route gaat via Homstead. Naples is een aardige omweg.
Vanuit Homestead rijd je makkelijk naar de Main visitor centre. Van daar naar het zuidelijke punt bij Flamingo Vistor Center (en terug)
Rij je wel via Naples, ga dan via Hwy 41. Aan die weg is een andere ingang aan de Tamiami Trail. Dat is een route dan de zuidelijke. Hier kan je een trip met een soort tram met uitleg van een parkranger boeken.
Zorg voor goed spul om muggen e.d. op afstand te houden.
#2 - 13-07-2011, 16:38 uur

jellevr

Bedankt voor de info Ine!

Is het de moeite om de omweg langs Napels te maken en de Tamiami Trail te volgen?
Voorlopig gaat daar onze voorkeur wat naar uit omdat we dan na een eindje rijden nog wat kunnen onstpannen aan de kust, terwijl in Homestead weinig te doen lijkt.

Zijn er dingen die we missen indien we voor het 1 of het andere kiezen? Kunnen we bv langs beide routes ergens airboatrides doen?
#3 - 13-07-2011, 17:11 uur
« Laatst bewerkt op: 13-07-2011, 17:13 uur door jellevr »

Ine

Persoonlijk vond ik de evergladesaan de  Tamiami trail interessanter dan die route naar Flamingo Center. de laatste is een heel eind rijden en was zelfs soms wat saai.
Wij hebben aan de tamiami trail die tocht met de parkranger gemaakt, veel uitleg e.d. en heel interessant. Vooral omdat de ingang vlakbij de weg ligt.
http://www.nps.gov/ever/index.htm
en
http://www.nps.gov/ever/planyourvisit/svdirections.htm
Aan de weg worden op een paar plaatsen airboatrides aangeboden.
Inderdaad is Naples leuker dan Homestead.
#4 - 14-07-2011, 10:58 uur

jellevr

Dan gaan we voor Naples & Tamiami :)
#5 - 14-07-2011, 11:33 uur

jellevr

Hey iedereen!

Sinds zaterdag zijn we terug van een superfijne reis! Heel wat tips van het forum hier zijn ter plaatse goed van pas gekomen.
De hotels die in onze route vermeld werden zijn trouwens allemaal aanraders!
Zeker de Cove Inn in Naples & de Pelican Cove in Islamorada zijn super gezellige hotels met een prachtig uitzicht op de zee/haven.
Ik geef jullie graag kort enkele indrukken mee.

21/09 – 24/09 | Brussel – NY (Comfort Inn Manhattan Bridge)
25/09 NY – Tampa (Quality Inn Near Fairgrounds Ybor City)
26/09 Tampa – Orlando (Fairfield Inn & Suites International Drive)
27/09 – 30/09 Orlando
01/10 Orlando – Naples (Cove Inn Naples Bay)
02/10 Naples of Homestead – Islamorada (Pelican Cove Resort)
03/10 Islamorada - Key West (Marriot Beachside Hotel)
04/10 Key West – Miami Beach (The New Hotel)
05/10 – 07/10 | Miami Beach
07/10 Miami - Brussel
#6 - 13-10-2011, 14:49 uur

jellevr

21/09 – 24/09 | NY
Ondanks dat we 4 dagen in de regen gelopen hebben, was NY een prachtige ervaring.
Top Of The Rocks: best een ticketje nemen waarmee je er 's morgens en 's avonds op kan. Zowel in het zonlicht als in het donker neem je hier de mooiste foto's.
Lion King: Zeker de moeite om een musical te zien op Broadway! Het niveau ligt echt stukken hoger dan in België & NL!
Liberty Statue: Neem de gratis Ferry naar Staten Island, kan je ook leuke foto's maken.
Central Park: Ideaal om even te ontsnappen uit de drukte. Meerijden in een fietstaxi is leuk en interessant. Wel zeker afbieden!! Hebben maar $70 betaald voor 2 personen ipv $150.
Times Square: Hard Rock Café, Toys R Us, Disney Store, M&M's Store, ...
5th Avenue & Soho: Place 2 be om te shoppen!
Public Library & Central Station: Leuk om is langs te gaan, maar meer ook niet.
Ground Zero: 1 grote bouwwerf momenteel. Zonder vooraf gereserveerde tickets kom je niet op de memorial site.
Museum Of Natural History: Enorm veel dino's en dergelijke. Leuk om te doen, maar je bent snel meer een halve dag kwijt.

25/09 NY – Tampa
Onze vlucht vertrok 's ochtends om 6u, dus we moesten verschrikkelijk vroeg opstaan.
Na aankomst in Tampa nog even onze wagen opgehaald. Hier moesten we niet aanschuiven dus ging heel snel.
We hadden een midsize gereserveerd en kregen normaal een Toyota Corolla mee. Als autofreak kon ik het toch niet laten om even te polsen wat er zo nog in de garage stond.
Voor een upgrade van $100 kon ik kiezen tussen een Chevrolet Camaro, Ford Mustang of Dodge Charger. Aangezien in de eerste 2 onze bagage maar nipt in de koffer kon, zijn we uiteindelijk met de Charger vertrokken. Van die upgrade heb ik geen minuut spijt gehad ;)
Aangezien we beiden nog niet goed wakker waren, zijn we nog even gaan chillen aan het zwembad in het hotel. Daarna trokken we naar het Raymond James stadion voor de wedstrijd tussen de Buccaneers & de Falcons.
Heel leuk om zo'n NFL wedstrijd mee te maken. De sfeer in het stadion was super en de beleving bij de Amerikanen is echt wel waanzinnig. Van 's ochtends vroeg staan de parkings al vol met SUV's en partytentjes waar iedereen de ganse dag in staat te BBQ-en.
Zo'n wedstrijd is echt een daguitstapje met de familie blijkbaar. Tickets konden we trouwens nog probleemloos kopen aan de loketten. De ticketverkopers op straat vertrouwden we zo niet, ookal was dat wat goedkoper.

26/09 Tampa – Orlando
Tegen openingstijd trokken we naar Busch Gardens voor een dag vol plezier. Het viel meteen op dat het daar heel rustig was deze periode.
We moesten echt bijna nergens aanschuiven en hebben veel attracties meerdere keren kunnen doen. We maakten ons 's avonds wel de bedenking dat je het park nooit rond raakt als het wel druk zou zijn, want het is echt immens.
Busch Gardens is eigelijk een dieren- en pretpark in 1. De plaatsen waar de dieren verblijven zijn echt prachtig aangelegd. Je ziet dat hier over nagedacht is en ze heel goed verzorgd worden.
We hebben uiteindelijk nog een Safari in het park gedaan tussen de dieren waarbij we ook vanop een truck de Giraffen sla mochten voederen.
Verder zijn de attracties hier heel spectaculair. De cheetah die onlangs geopend werd is met stip de leukste achtbaan die we ooit gedaan hebben, de Sheikra waarbij je 90° naar beneden duikt is ook waanzinnig!
Rond 17u maakten we kennis met de natuur in Florida. Er dook een gigantisch onweer op dat in enkele minuten het park en onszelf helemaal onder water zette. We hadden dus nog even wat tijd nodig om op te drogen in de wagen voor we naar Orlando konden vertrekken.

27/09 Orlando
Deze dag stond Kennedy Space center op het programma. Heel interessant om te doen, maar het park zelf stelt weinig voor als je er geen tour bij boekt.
Wij deden de discovery tour die met de bus langs de verschillende lanceerplatformen en het uitgestrekte domein van Cape Canaveral gaat.
Deze tour sluit je af met een film in een museum over de eerste Apollo vluchten naar de maan, waar je zonder tour volgens mij ook niet komt.
Verder is ook de Imax over het International Space Center heel interessant. Met een tour er bij loop je hier toch wel van 10u tot 16u rond.
Wanneer we klaar waren in het Space Center begon het weer te regenen, dus de wildlife route op Merrit Island waar je heel wat vogels zou zien hebben we niet meer gedaan.
's Avonds dan nog maar een filmpje gaan zien in het Regal Movie Theatre op International Drive.

28/09 Orlando
Vandaag was mijn vriendin jarig en aangezien zij nogal een waterfan is trokken we naar Aquatica. Hier huurden we parasol met ligstoelen op een afgezonderd stuk strand, wat achteraf verloren geld leek.
Het was ook hier in het park heel rustig waardoor er de ganse dag overal ligstoelen onder de parasols vrij waren. We zouden dan wel wat verder moeten lopen hebben voor de lockers maar ja.
Aquatica is echt schitterend, we voelden ons de ganse dag net 2 kinderen. De verschillende glijbanen zijn echt super en het park is mooi onderhouden.
's Avonds zijn we gaan shoppen in de Outlet Mall aan International Drive.

29/09 Orlando
Vandaag stond Seaworld op het programma. De One Ocean show is echt indrukwekkend om te doen! Je moet er wel op tijd zijn want het stadion loopt snel vol.
Ook de dolfijnenshow is de moeite om te zien. De Mantra achtbaan is wel fijn omdat je daar in ligt ipv in zit. De Kraken vond ik zelf niet echt leuk aangezien ik er misselijk van werd. De Atlantis was dan weer wel leuk.
Verder vonden we het park maar weinig voorstellen. Rond 15u zijn we dan ook doorgegaan en zijn we nog wat aan het zwembad van ons hotel gaan liggen.
's Avonds hebben we genoten van een lekkere steak bij Outback.

30/09 Orlando
Aangezien we Aquatica zo leuk vonden en we de vorige dag ons professioneel fototoestel niet meehadden, zijn we beide parken nog is gaan bezoeken.
Snel nog even in de Mantra & Atlantis, mooie foto's nemen van One Ocean en daarna weer gaan zwemmen in Aquatica. Deze keer gewoon een locker genomen en willekeurig een ligzetel uitgekozen.
's Avonds nog is langs de Outlet Mall voor enkele dingen die we moesten meenemen voor vrienden nadat we vorige keer de prijs gecheckt hadden.
#7 - 13-10-2011, 14:51 uur

jellevr

01/10 Orlando – Naples
Vandaag reden we langs Tampa - St. Petersburg via de Skyway Bridge naar Napels. Leuk dat er verschillende afritten voor en na de brug zijn om leuke foto's te nemen.
Het staat daar trouwens vol mensen die staan te vissen onderaan de brug.'s Middags een subway broodje gehaald en gezellig gelunched op de bankjes aan de pier in St. Petersburg.
In het hotel een frisse duik genomen in het zwembad en genoten van het uitzicht op de jachthaven.
's Avonds een bezoekje gebracht aan de pier in Naples waar we net op tijd waren voor de zonsondergang.
De zee ligt daar trouwens vol surfers die blijven wachten op de perfecte golf tot het echt pikdonker is.
Daarna lekker gegeten in een restaurant vlak bij ons hotel.

02/10 Naples - Islamorada
Vandaag trokken we door de Everglades. Voor een airboat tour stopten we bij Captain Doug's die hier op het forum meermaals werd aangeraden.
Het was een heel fijne tocht door de everglades waar we heel wat gezien hebben. Vogels, aligators, ... Je merkt dat deze mensen hun tochten met hart en ziel doen.
Ze komen naast de aligators varen maar laten ze verder met rust. Iets verderop sloot een andere firma de aligators in met 3 reuze airboats vol toeristen, waar we zelf ook wat geschokt door waren.
Captain Doug is dus zeker een aanrader!

Daarna richting Shark Valley voor de tramtour. De gids hier (een Afrikaan wiens naam mij ontgaat) was echt geweldig! Hij had heel wat te vertellen over de natuur en de dieren en had iedereen de ganse toer aan zijn lippen hangen.
Volgens hem waren we die dag heel lucky! We zagen heel wat vogels en 4 grote aligators die op of langs de weg lagen. Eentje van hen lag in het gras zelfs gezellig een schildpad op te peuzelen, iets wat de gids zelf nog niet live gezien had.

Om nog langs John Pennekamp te gaan was het ondertussen wat laat, dus reden we meteen door naar Islamorada. 's Avonds gaan eten in het Morada Bay Café dat hier ook een favoriete tip is.
Prachtige locatie op het strand met enorm lekker eten! Ook ik kan niet anders doen dan het aanraden voor ontbijt/lunch of diner.

03/10 Islamorada - Key West
Vandaag waren we van plan om te gaan Snorkelen in John Pennekamp. Het onweerde echter de ganse nacht en het zou zeker nog tot de middag flink blijven regenen.
We besloten dan maar om meteen door te rijden naar Key West, waar we rond 11u toekwamen. Hier deden we een begeleide Jetski tocht die helemaal rond het eiland gaat.
Duurde toch wel een 3-tal uurtjes en eenmaal in open zee mochten we van de begeleiders helemaal los gaan op het water. De golven waren best hoog dus we vlogen regelmatig een eind de lucht in.
We reserveerden deze tocht ter plaatse bij Keywest-Jetski op de pier vlakbij Mallory Square. Zeker een aanrader voor Jet-Ski fans!

Na de tocht even bij Wendy's gaan lunchen ( de nieuwe Dave's Hot & Juicy Cheeseburger is echt wel lekker!) en nadien naar het hotel om al het zout van het Jetskiën ons af te spoelen.
Tegen de avond zijn we even het Most Southern point gaan bekijken en trokken we naar Mallory Square voor de zonsondergang. Best een gezellige boel daar, jammer genoeg hingen er heel wat regenwolken boven het water waardoor er weinig te zien viel.

04/10 Key West – Miami Beach
Vandaag poging 2 om te gaan Snorkelen in John Pennekamp, maar ook nu werden de snorkeltrips geannuleerd door het slechte weer. Best wel balen voor mijn vriendin die hier al de ganse reis naar uit keek.
Na een picnick aan het water besloten we dan maar om meteen door te rijden naar Miami. Ons hotel lag in het iets rustigere North Miami Beach, dus we moesten nog wel een eindje rijden.
Eens aangekomen in Miami besloten we meteen om naar het strand te trekken om wat te relaxen. North Beach ligt een eindje van de drukke zone bij de bekende hotels, dus we hadden een stukje strand bijna helemaal voor ons alleen.
's Avonds lekker gegeten bij George's Restaurant & Bar. Een lokaal Italiaans restaurantje op North Beach met verrukkelijke pasta's!

05/10 Miami Beach
Hoog tijd om Miami te ontdekken, wat zeer fijn is met de Duck Tours! Een boot die kan rijden of een bus die kan varen, hangt er van af hoe je het bekijkt :)
Met de Duck Tours ga je langs de belangrijkste toeristische attracties in Miami en vaar je dus ook een eindje in de haven langs de grote huizen van de sterren.
De gids was prettig gestoord en zorgde voor een geanimeerde rit. Geregeld werd ons gevraagd om luid te kwaken op voorbijgangers, wat zij uiteraard ook beantwoorden met gekwaak.
De Duck Tours zijn blijkbaar vrij bekend bij de mensen in Miami :) Na de tour besloten we om onze laatste shoppingtocht in te zetten.
Eerst trokken we naar Lincoln Road waar heel wat winkels te vinden zijn. Uiteindelijk vonden we hier toch niet alles waar we naar op zoek waren en besloten we om naar Sawgrass Mills Mall te gaan.
Dit was best wel een eindje rijden op een heel drukke baan waar overal wegenwerken aan de gang zijn, maar toch de moeite om te doen. De mall is echt mega groot en je vind er zo wat alles terug.
We waren dan ook maar net voor sluitingstijd klaar voor we alles gezien hadden en we met heel wat volle zakken weer richting Miami konden vertrekken. Onderweg even gestopt bij de lokale Papa John's voor een heerlijke pizza.


06/10 | Miami Beach
Jammer genoeg onze laatste dag in Miami... Vandaag konden we is uitslapen waarna we lekker zijn gaan relaxen op het strand.
In de late namiddag trokken we naar het centrum van Miami Beach om de mooie hotels en dergelijke te bekijken.
's avonds is het hier echt een drukste van jewelste. De lokale jongeren lopen heel wat kabaal te maken op straat. Hier eerst echt een sfeertje van zien en vooral gezien worden.
We vonden er zelf weinig aan, het is eigenlijk best grappig hoe iedereen daar rondloopt alsof ze auditie aan het doen zijn voor de nieuwste clip van 50cent ofzo.
We besloten dan maar rustig iets te gaan eten in 1 van de vele restaurantjes om onze avond af te sluiten. Wanneer 's avonds de neonverlichting aanspringt kan je trouwens best leuke foto's maken van de hotels.


07/10 Miami - Brussel
De voorbije 2 weken zijn echt voorbij gevlogen. Via Atlanta vliegen we terug naar Brussel.
Onze vlucht had behoorlijk wat vertraging, waardoor we in Atlanta letterlijk een spurtje moesten trekken om onze vlucht naar Brussel te halen.
10 minuten voor vertrek stonden we aan de juiste gate, nog nahijgend konden we weer naar huis vertrekken.

--------------------------

Kortom, we hebben echt een schitterende vakantie gehad. De dagen vlogen echt voorbij en we hebben heel veel dingen uiteindelijk niet gedaan omdat we gewoon tijd te kort kwamen of al doodmoe waren van een ganse dag rond te lopen.
Ik heb van deze trip minstens even hard genoten als van mijn reis vorig jaar naar de Westkust. Je kan beiden helemaal niet vergelijken, wat het net zo leuk maakte.
Mijn vriendin heeft de VS-micro ondertussen ook stevig te pakken, dus ze zien ons daar zeker wel nog is terug.
We hebben echter besloten om nu even door te sparen om een huisje te kunnen kopen, dus we zullen het een tijdje met onze schitterende herinneringen moeten doen.
#8 - 13-10-2011, 14:53 uur

Hans B

Leuk om op deze manier even vlotjes je reis mee te beleven.
Er komen weer heel wat bekende namen voorbij al is het voor mij bijna 15 jaar geleden.
 
#9 - 13-10-2011, 19:51 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

martinm

Leuk verslag en zelfde als Hans een hoop bekende plekken.
Ik had alleen voor de Ford Mustang gekozen  ;)
#10 - 13-10-2011, 20:01 uur

jellevr

Leuk verslag en zelfde als Hans een hoop bekende plekken.
Ik had alleen voor de Ford Mustang gekozen  ;)

Dan hadden we er onze koelbox en de extra koffer vol kleren en dergelijke die mee naar huis is gegaan nooit ingekregen :)
De Charger was ook een attractie op zich hoor  8)
#11 - 14-10-2011, 09:41 uur

Catta02/10 Naples - Islamorada
Vandaag trokken we door de Everglades. Voor een airboat tour stopten we bij Captain Doug's die hier op het forum meermaals werd aangeraden.
Het was een heel fijne tocht door de everglades waar we heel wat gezien hebben. Vogels, aligators, ... Je merkt dat deze mensen hun tochten met hart en ziel doen.
Ze komen naast de aligators varen maar laten ze verder met rust. Iets verderop sloot een andere firma de aligators in met 3 reuze airboats vol toeristen, waar we zelf ook wat geschokt door waren.
Captain Doug is dus zeker een aanrader!Wij hebben andere ervaringen met Captain Doug's airboat tour, we zijn er vorige week geweest en vonden het erg tegenvallen. Op zijn site staat dat de tour een uur duurt. maar wij waren met 45 min al weer terug. De hele tour heeft onze Capt. Andy geen woord gezegd. Hij voer eerst achter een andere airboat aan naar een open stuk waar we nog net een alligator zagen onderduiken. Daarna gingen we met de twee boten over een riverpad door de mangrovebossen naar een ander open stuk, omdat wij achteraan voeren werden we al nat van het opspattende water van de voorste boot. Op de open plek remde en draaide capt. Andy zo hard dat we allemaal natte voeten hadden. We hebben wel 3 alligators gezien en een nieuwsgierig wasbeertje. Na nog een stukje heel hard varen lukte het capt. Andy om ons nog een keer natte voeten te bezorgen, hij deed dit expres en had daar veel lol in, maar wij stonden te soppen in onze schoenen.
Een paar jaar geleden hebben we een tochtje gemaakt met de Everglades Private Airboat Tours, dit was ook een 6 persoons boot, deze zit aan de Tamiami Trail dicht bij de noordelijke ingang van Everglades NP. Die captain heeft ons toen juist erg veel verteld, hij woonde al zijn hele leven in de everglades en was echt gek op de Everglades en al zijn wildlife. Hij wist bijvoorbeeld waar de nesten zaten en wanneer alligators gevaarlijk konden worden en wanneer niet. Hij vertelde ook veel over het programma voor het behoud van de Everglades. Op deze tocht vaar je niet alleen door mangrove bossen maar ook over het rivergras.
Bij Shark Valley worden airboat rides aangeboden voor $20,- daarvoor krijg je een wildlife show en een half uur airboat ride
Capt. Doug's is gewoon erg commercieel, voor veel geld ( $37,50 ) een stukje hard varen tussen de mangrove bomen en een paar alligators spotten dan kun je weer terug.

Ons avontuur is te lezen op http://petercathy.blogspot.com/2011/10/dag-35-everglades-national-park.html
#12 - 17-10-2011, 17:25 uur
« Laatst bewerkt op: 17-10-2011, 17:29 uur door Catta »
USA Zuid-West 2009:        http://petercathy2009.reislogger.nl/archief/
Oost Europa 2010:            http://peterencathy.reismee.nl/
USA Zuid-Oost 2011:        http://petercathy.blogspot.com/
USA West 2012:               http://petercathy2012.blogspot.nl/

jellevr

Daaraan zie je maar dat geen enkele beleving dezelfde is...

Wij hadden captain Bobby geloof ik, die vertelde wel de hele tocht door allerehande verhalen en was zelfs iets meer dan een uur met ons onderweg.
#13 - 26-10-2011, 12:30 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15