Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tampa (als woonplaats)

Discussie gestart

Yessica

Zoals het er nu naar uitziet, moet mijn vriend na 25 dienstjaren uit de navy, eerder dacht hij bij 30. Dat betekent dat we dus waarschijnlijk niet naar San Diego gaan volgend jaar, maar naar een andere woonplaats moeten zoeken (we vinden CaliforniŽ allebei te duur).

Hij wil graag dichtbij een (leger)basis wonen vanwege de voorzieningen (medische zorg, ziekenhuizen, tax free shoppen) en omdat hij graag als financieel adviseur voor militairen aan de slag wil. Bovendien wil hij graag in een staat wonen waar geen inkomensbelasting wordt geheven over zijn pensioen.
Na lang wikken en wegen zijn we op 2 plaatsen uitgekomen; San Antonio en Tampa, wwarbij Tampa favoriet is.

We zijn er echter allebei nog nooit geweest, dus we zijn totaal onbekend met goede/slechte wijken.
Is iemand hier bekend met Tampa? Iemand die ons kan voorzien van tips? (Of eventueel van St. Petersburg want dat is ook op rij-afstand van Tampa.)

Ook lijkt het erop dat de huizen in Florida een stuk goedkoper zijn dan elders. Dat maakt mijn vriend wat achterdochtig, weet iemand wat hier de reden van is?

Thanks alvast!!
#1 - 01-10-2011, 15:32 uurEbelix

Ik vind de omgeving rond Tampa relaxed om te verblijven. Wij zijn nu meerdere keren in Bradenton geweest en ik je verzekeren dat het geen straf is om in die omgeving te verblijven. Ga iets noordelijker dan is Brandon ook een goede plek om te wonen. Hoe exact met wijken kan ik je niet helpen maar met behulp van google kan je daar wel achterkomen.

Ik moet eerlijk zijn dat ik San Antonio ook een erg leuke plek vind om te wonen. Iets te noorden heb je de hill country van Texas wat ik erg mooi vind. San Antonio is ook een relaxte stad om te verblijven. Het gaf bij mij hetzelfde gevoel als San Diego en hoe gek het misschien ook klinkt Atlanta.

Succes met het zoeken van een van een nieuw "thuis"
#2 - 07-10-2011, 11:17 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Johan

Ook lijkt het erop dat de huizen in Florida een stuk goedkoper zijn dan elders. Dat maakt mijn vriend wat achterdochtig, weet iemand wat hier de reden van is?

In ons gebied geeft de makelaar aan dat de gigantische waarde daling te maken heeft met de enorme leegstand die hier (Florida) hoger zou zijn doordat snowbirds, die niet meer hun huis kunnen betalen, gewoon niet meer op komen dagen. Daardoor staan relatief veel huizen leeg die nu van de bank zijn.

Op zich wel logisch natuurlijk en je ziet het ook wel, als ik van ons naar Vero Beach rij (uurtje rijden) dan zie ik langs de kust wel 80 % van de huizen te koop staan en daarvan staat meer dan de helft leeg. En stuk voor stuk prachtige huizen.

Daarnaast is Florida 1 van de zwaarst getroffen staten in de VS als het om de economie gaat!
#3 - 07-10-2011, 15:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15