Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tips gevraagd voor het zuiden mei/juni 2010

Discussie gestart

cyclops8

Hallo allemaal,

De afgelopen tijd heb ik veel gelezen op het forum, maar ik heb toch nog een paar vraagjes..

Op 18 mei vertrekken we (voor de 4e keer) naar Amerika.
Helaas kunnen we dit keer maar 3 weken vrij krijgen, maar natuurlijk nog altijd beter als helemaal niet gaan.

Dit jaar hebben we besloten een rondreis te doen  door de zuidelijke staten.
De tickets en de huurauto zijn al geboekt, maar voor de rest staat alles nog open.
We vliegen heen op Miami en terug vanaf Houston, zodat we de kilometers een klein beetje kunnen beperken.

Globaal gaat de vakantie er als volgt uitzien:
1e week: Florida (inclusief Keys en Everglades)
2e week: Mississippi/Louisiana
3e week: Texas

met het vullen van de eerste week hebben geen problemen. In 2005 zijn we al een keer in Florida geweest en hebben toen "het klassieke rondje" Miami/key west/Ft Myers/Orlando/Space Center/Miami gedaan. Dit jaar gaan we richting Key West  (Miami slaan we over) en gaan we een uitgebreid bezoek brengen aan de Everglades (2 a 3 dagen) om daarna via Clearwater/Homossassa door te rijden richting Talahassee.

In de tweede week willlen we in ieder geval New Orleans aandoen en een bezoek brengen aan een Plantage.
Voor deze week zijn tips over bezienswaardigheden nog zeer welkom.

De derde week willen we onder meer San Antonio en Austin bezoeken voor we vanaf Houston terugvliegen. (we zijn helaas al tot de conclusie gekomen dat Big Bend NP bijna niet te doen is in de tijd die wij er voor hebben..)
We hebben over de week al een hoop ideeen (Alamo/riverwalk/missions/Hill country/rodeo) maar tips zijn ook hier nog welkom.

Onze interesse gaat uit naar:
1 Natuur
2 Cultuur
3 Steden

Alsvast bedankt voor alle reakties!


#1 - 07-03-2010, 15:37 uur

hdeweert

Even wat  toeristische attracties van af Florida City
Via de Tamiami trail naar Naples onderweg Shark valley, Big Cypress National Preserve, het kleinste Postkantoortje van Amerika,
Ten Thousand Islands,verder Sanibel Island, Myakka River State Park, sarasota The John and Mable Ringling Museum of Art,  
naar Tampa daar een bezoek aan Busch Gardens, Fort de Soto County Park, Clearwater , dan door naar Tarpon Springs,
Homosassa, via Yankeetown naar Ichetucknee Spring State Park. Door naar Pensecola om een bezoek te brengen aan
Fort Pickens State Park dan door naar New Orleans.  Voor wat plantage huizen zul je wat omhoog moeten langs de Mississipie
naar Natchez. Vandaar door naar Austin, San Antonio naar Houston. Een greep uit wat je allemaal onderweg zou kunnen zien en doen.
Harm
#2 - 07-03-2010, 16:29 uur
« Laatst bewerkt op: 07-03-2010, 22:00 uur door hdeweert »

Lilo

Hoi,

De mooiste plantagehuizen vonden wij: Oak Alley en Nottoway!

Lilo
#3 - 07-03-2010, 19:18 uur

Tet14

In Mobile vind je nog dit: http://www.ussalabama.com/  Tussen NO en TX zou je nog dit kunnen doen:  http://www.creolenaturetrail.org/  en helaas is Big Bend NP wel erg ver weg. Een dag rijden van SA maar BB is idd een schitterend park. Je kan echter gemakkelijk een week in Austin, SA en Hill Country doorbrengen en vergeet niet om Gruene tussen SA en Austin te bezoeken.
Tet
#4 - 08-03-2010, 11:55 uur

cyclops8

Bedankt voor de reacties tot nu toe.

Heb de afgelopen weken druk lopen puzzelen en rekenen en het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen om Big Bend NP aan de route toe te voegen.
We slapen nu drie nachten in de Chisos mountain Lodge.

We moeten er wel een hoop extra kilometers voor maken, maar ik weet niet of we ooit nog in de buurt van dit park zullen komen dus wilde de mogelijkheid toch niet onbenut laten.

Iemand nog tips voor Big Bend?
#5 - 01-04-2010, 19:38 uur

Tet14

Ik ben een beetje lui op het moment maar zal je een link geven waar al wat instaat: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g60733-i2791-k3361148-6_Days_in_Big_Bend_Best_places_to_go-Big_Bend_National_Park_Texas.html
Chisos Mountains Lodge is geweldig! Huisjes maar ook motelstyle lodging. Toen we er logeerden geen telefoon of TV. Heerlijk.  Wildlife rond je kamer en prachtige uitzichten vooral van de 2nd floor. Ik weet niet welke weg je volgt naar BB maar als dat via us90 is, stop dan even bij http://www.judgeroybean.com/jrbhistory.html in Langtry. Ik ben ondersteuner van het visitor center en ze kunnen alle hulp gebruiken. Roy is een icon in Tx.
De Javelinas in BB zijn niet tam, al lijkt dat zo en misschien zie je wel een mountain lion. Helaas hebben wij ze gemist.
Tet
#6 - 02-04-2010, 10:56 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15