Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

USA Oostkust trip: Florida - Canada

Discussie gestart

janssens

Hoi allemaal,

Als "nieuwe" gebruiker ben ik op zoek naar nuttige info omtrent een trip die loopt van florida - Miami tot in Canada.

Wij zijn met 4 jongeren (24jaar) en hebben gedurende de zomervakantie van 2008 een mooie roadtrip gemaakt aan de westkust (3 weken): via LA (aangekomen)  langs Santa Cruez - Barbara - S Fran. - op naar Las Vegas - Palm Springs - La(terugvlucht)  en hebben dus Bryce - grand canyon, Yosemity, Zion, Death vally, ... enzoveel meer gezien. we hebben dus oog voor natuur maar zeker ook voor steden.

Nu plannen we voor 3 weken de Oostkust te bezichtigen: graag zouden we in Florida willen starten om dan eventueel met en binnenlandse vlucht naar New York te vliegen. om zo verder te gaan naar Canada of net omgekeerd starten in Canada.

De vraag is nu wat zou de beste route kunnen zijn voor ons?
Iemand eerder al zulk een route volbracht?
Alle tips aangaande de staten die langs of in de buurt van de Oostkust liggen zijn welkom.

KSC lijkt alvast de moeite waard net als de Everglades.. een dagje orlando lijkt me ook ok.
Voorts is Miami is de buurt van cape carneval ook wel ok, Rafting mogelijkheden te Niagara falls?
Is Key west de moeite waard of is dit voor ons tijdverlies? mss kunnen we onze huurauto hier wel kwijt en  het vleigtuig nemen, ik heb gezien dat hier een vlieghaven is, mss kunnen we van hieruit naar NY vliegen??
Alle tips zijn welkom. We houden van avontuur en natuurlijke schoonheid, we wensen veel te zien, eventueel een uitgaansbuurt lijkt me ok een maal plezierig
Wat is ook de ervaring om bij forum leden te overnachten?
#1 - 17-05-2010, 13:54 uur
LJ

hdeweert

Persoonlijk zou ik in het noorden beginnen en dan afzakken naar Florida. Key west is bij uitstek een mooie afsluiting van je vakantie.
 Helaas kun je door tijd gebrek en omdat je het geheel per vliegtuig overbrugt niet even bij Elvis Presley langs en ook loop je het centrum van muziek New Orleans mis.
Forum leden die in Amerika wonen kunnen het leuk vinden om andere forum leden die al een poosje op het forum zijn te ontmoeten
in een minimeeting maar persoonlijk vind ik de suggestie om met een aantal mensen even bij een van de leden te overnachten wat
te veel gevraagd. Zeker voor iemand die nog maar 1 post op het forum heeft en zich niet eens heeft voorgesteld.

Harm
#2 - 17-05-2010, 16:02 uur

Hans B

Volgens mij zijn jullie al besmet met het USA-virus.

Waarom Canada, NYC n Florida.

Volgens mij kun je beter 3 weken op een kleiner gebied blijven.
Florida + een stukje noordelijker (bv tot New Orleans en Atlanta) kan heel goed, zeker als je nog een pretpark wilt meepikken.
Miami, Orlando, de Key eilanden, de vele stranden, snorkelen, de Everglades, airboat ride, pretpark het is best meer dan een vluchtig bezoek waard.

De volgende keer zou je bv NYC + Washington DC en Niagara Falls kunnen combineren.
#3 - 17-05-2010, 16:43 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Vergeet ook niet dat het lastig is om een ticket te boeken met aankomst in Canada en vertrek US (of andersom). Het is geen probleem om vanaf een andere luchthaven in hetzelfde land te vertrekken, maar 2 verschillende wordt dus lastig en als het al lukt vaak ook nog duur.

Bovendien lijkt het mij echt te veel van het goede om dit alles in een luttele 3 weken te proppen. Zonde! En wat zou je dan gaan doen in Canada? Zo veel tijd heb je niet en ik denk dat je dan rondom Toronto blijft hangen. Ik heb me daar prima vermaakt hoor, maar of het nou echt de moeite waard is...

Dan sluit ik me liever aan bij Hans: opdelen die handel  :)

Lekker genieten van al het moois Florida te bieden heeft (Key West is zeker de moeite waard, maar vliegen zou zonde zijn, juist de weg ernaar toe is zo leuk, je rijdt zo de Caribbean binnen) en de Noord Oost kust bewaren voor een andere keer. Dan kun je bijvoorbeeld Washington, New York, Boston, Philadelphia en Niagara Falls combineren.
#4 - 17-05-2010, 20:08 uurJenn

Ik sluit me aan bij Hans en Yessica, lekker opsplitsen die hap! Je kan in het Zuiden een heel mooie en gevarieerde reis maken, waarbij je alles kan zien en doen wat er op je lijstje staat. Je kan in 3/4 weken tijd een leuk rondje maken waarbij je begint in Florida (Orlando of Miami), daarna dooreizen naar New Orleans, Memphis, Nashville, Great Smoky Mountains, Atlanta,  Savannah, St. Augustine en vervolgens eindigen in Orlando of Miami.
New Orleans is onlangs verkozen tot de nummer 1 uitgaansstad van de VS, en met de vele geweldige jazz clubs kan je je hier makelijk vermaken. Ook kan je hier mooie swamp tours maken. Daarna door naar de traditionele 'juke joints' in Claksdale en op bezoek bij Elvis in Memphis. Natuurlijke schoonheid vind je in de Smoky Mountains, maar ook op de Natchez Trace Parkway.

Je zou evt ook een aantal dagen NY kunnen doen en dan een binnenlandse vlucht nemen naar Memphis of Atlanta, of vanaf NY langzaam afzakken naar het zuiden. Hoe dan ook, Canada zou ik bewaren voor een volgende reis.

Voor goedkope overnachtingen zou je kunnen denken aan couchsurfing. Hoewel dat met 4 man wel iets moeilijker wordt dan wanneer je alleen of met z'n tween bent. En bij couchsurfing gaat het ook niet zozeer om een gratis overnachting, maar om leuke nieuwe contacten op te doen en van elkaar te leren. Ook is het vrij normaal om een lekkere maaltijd te koken voor je host, als dank voor de gratis overnachting.
#5 - 18-05-2010, 01:48 uur

janssens

Hoi Iedereen,

Allemaal bedankt voor de reactie's. ;)

Het is inderdaad zo dat ik me nog niet echt voorgesteld heb maar dit heeft te maken dat ik dit forum net ontdekt heb en we snel op zoek zijn naar informatie, daarom dat ik dit topic even snel opende.
Je kan wel stellen dat we besmet zijn met het virus genaamd "USA".

Tot dusver hebben we beslist om de reis uit te breiden naar 30 dagen, dit omdat we inderdaad een behoorlijk pakket wensen te bezoeken.
de reden waarom dat we geen opsplitsing wensen te maken is dat we met zen allen zijn afgestudeerd en nu nog makkelijk vakantie kunnen nemen voor lange periodes. Stel dat we bijvoorbeeld enkel Florida Atlanta zouden doen dan missen we een groot gedeelte van Amerika, we wensen veel te bezichtigen in korte tijd, toch nog genoeg tijd nemen voor ongeplande zaken.

Tot dusver zouden we van Brussel naar Seattle vliegen daar 9 dagen rondtrekken te Canada (Bamff - Jasper..) dan van Seattle- Atlanta vliegen. van hieruit via omweg great smokey mountains naar Florida rijden Orlando, Daytona, Miami, Everglades en een lus maken langs beide kusten om daarna noordwaarts te rijden via Washington richting Niagara falls dan Boston om tot slot in New york te eindigen, (kost wel veel aan drop off kosten) en dan van New York naar Brussel te vliegen. De "Keys" zouden we niet doen, daar we vernomen hebben dat dit toch wel bijna 2 dagen in beslag neemt om de hele "zeeroute" heen en terug af te leggen.. of moet je de Keys echt gezien hebben....?

Momenteel verkiezen we veel activiteiten en weinig slaap. voor onze vakantie. De tour met hotels auto's en vluchten (binnenvlucht Seattle - Altlanta) zou ons 2000 kosten via reisbureau. We proberen dit zelf nog te organiseren en kijken dan wat het verschil bedraagt met het reisbureau. (Dien je een bv best western of holiday in van te voren te boeken of is dit enkel noodzakelijk in de grote steden?? wat raden jullie aan?

Voorts begrijp ik best dat het vertrouwen dient te groeien en dat we best niet afspreken met iemand van USA4All voor overnachtingen. Voor een toevallige ontmoeting overdag moet wel lukken denk. Groeten. Lode Janssens
#6 - 19-05-2010, 23:23 uur
LJ

Johan

Voorts begrijp ik best dat het vertrouwen dient te groeien en dat we best niet afspreken met iemand van USA4All voor overnachtingen. Voor een toevallige ontmoeting overdag moet wel lukken denk. Groeten. Lode Janssens

De meeste mensen die hier op het forum komen zijn niet van USA4ALL maar bezoeken, en maken gebruik van, het forum van USA4ALL ;-)

Toen ik nog in Nederland woonde heb ik zelf ook op de gastvrijheid van Nederlandse Amerikanen mogen rekenen en dat al na redelijk korte kennismakingen. Alleen inderdaad door het zelf voor te stellen in 1 van de eerste berichtjes, met alle goede intenties natuurlijk, doe je het op z'n minst gezegd wat anders dan gewend. Afijn ik ben zeer gastvrij en heb altijd een bakkie klaar staan maar heb helaas weinig slaapplaatsen aan te bieden ;-) Dus koffie always maar slapen moet je in een holiday inn ofzo ;-)

Dan nog even over reserveren van hotels. In zowel de grote steden als in het land zelf zijn er genoeg hotels waardoor je vrijwel nooit hoeft te reserveren. Van alle keren dat ik in de US heb rondgetoerd, en das best veel, heb ik alleen in New York en Florida vooraf geboekt. In Florida was niet echt nodig. Echter tijdens bijzondere dagen dat Amerikanen vrij zijn en dan op populaire bestemmingen is het niet onverstandig wel te boeken. Anders overkomt je hetzelfde als mij in 1995 toen ik geen hotel meer kon vinden en in een mobile home kon overnachten bij Amerikanen die zelf in de huiskamer gingen liggen en ons hun eigen slaapkamer aanboden voor 50 dollar. Ook wel een aparte ervaring maar echt prettig was het nu ook weer niet.
#7 - 20-05-2010, 02:14 uur

Jenn

Van Atlanta zou je rechtstreeks naar de Great Smoky Mountains kunnen rijden om daar een dag of wat van de natuur te genieten. Daarvandaan naar Nashville -> Memphis -> New Orleans en dan via de kust naar Florida. Hier zou je bij de Emerald Coast kunnen stoppen bij Pensacola of Panama City en dan langs de Westkust, Tampa richting de Everglades en Miami. Van Miami kan je de Oostkust verkennen en naar Orlando rijden, Daytona, evt. St. Augustine en verder langs de kust naar Georgia. Ik zou zeker een stop inlassen in Savannah en evt ook in Charleston, South Carolina. Wellicht is Myrtle Beach ook wel interessant voor jullie, en vanaf daar kan je makkelijk verder naar Washington en de rest.

Ik weet niet welke hotels jullie reisbureau in gedachten heeft en of jullie berhaubt van plan zijn om naar New Orleans te gaan, maar in die stad zou ik zeker van tevoren een hotel reserveren! Vaak krijg je bij reisbureaus een goedkoop hotel dat erg ver uit het centrum ligt (ergens in Kenner of Metairie) en in New Orleans kan ik juist aanraden om in of nabij French Quarter te overnachten. Erg leuk is het Frenchmen Hotel, op de hoek van French Quarter en Marigny. Het is een oud Creools gebouw, erg sfeervol en zeer centraal gelegen op Frenchmen Street, d uitgaanswijk van New Orleans! (Forget about Bourbon St., dat is alleen voor toeristen). Het is een erg voordelig hotel en het bied geloof ik ook nog eens gratis parkeren aan! Iets wat niet vanzelfsprekend is in NOLA... Mocht het hotel vol zitten, dan is het zuster hotel the Lamothe House wellicht een optie. Dit hotel ligt op the Esplanade, ten hoogte van Royal Street en vlak achter Frenchmen Street. Als hostel kan ik het India House aanraden. Deze ligt wat verder uit het centrum, maar de streetcar stopt vlak voor de deur en brengt je binnen no time naar French Quarter. Nabij het hostel ligt een erg leuke kroeg, Finn McCool's. Dit is een Ierse pub, reuze gezellig en d plek om sport wedstrijden te volgen!

Anyways, ik weet dus niet of New Orleans in de planning ligt, maar het zou erg zonde zijn om dit unieke stukje VS te laten vallen alleen omdat jullie Canada willen aandoen. Je schrijft dat jullie Canada in het programma willen houden omdat jullie anders een groot gedeelte van Amerika missen, maar dat doe je sowieso. Het is nu allemaal erg gehaast, en je kan dan wel ergens naartoe gaan en later thuis zeggen dat je er bent geweest, maar echt iets van de omgeving zien lukt niet. Ik zou de dagen in Canada nog steeds laten vallen en die aan de Oostkust plakken. Je hebt dan meer tijd om echt iets te kunnen zien en doen. Jullie kunnen later altijd nog een keer terug naar Canada, wellicht niet voor langere periode, maar een week of twee moet wel lukken denk ik zo.
#8 - 21-05-2010, 11:59 uur

janssens

Hoi nogmaals bedankt voor de suggesties.
We gaan echter onze route toch zo houden, 10 dagen West Canada, dan 20 dagen Florida tot New York.

We gaan van Atlanta airport naar Tallahasse en zo heel Florida verkennen( Gainsville - Orlando) -fort meyers - Napels , Everglades naar Miami. Cape Canaveral Titusville. (Daytona beach- St Augustine, Jacksonville en Savannah). daarna landinwaarts doorAugusta - greenville hendersonville (lange rit) om dan chimney rock great smokey mountains te bezoeken. Daarna willen we ergens raften, we dachten aan Pigeon river gorge te Hartford iemand enige ervaring mee?? of waar is de wildwater rafting mogelijkheid in USA ergans aan great smokey mountains of Niagara falls?? of in West Canada?
Helaas voor Charleston en Myrtle beach zei vallen af maar steden en Beaches hebben we dan al aangedaan. Toch heb ik ook ondekt via google earth dat deze plaatsen zeker interessant zijn maar niet in onze route liggen.
Wij wensen zo snel mogelijk onze reis te boeken en kunnen daarna een meer detail bekomen en wie weet met enkele personen een koffie of chocomelk drinken :afro: groeten Lode
#9 - 22-05-2010, 13:33 uur
LJ

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15