Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Informatie emigreren naar amerika

Discussie gestart

Sarel

Beste mensen. Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben 27 jaar en heb altijd al willen verhuizen naar Amerika. Ik behaal in juni mijn hbo  rechten diploma. Wegens bepaalde omstandigheden heb ik vertraging opgelopen met mijn opleiding en dacht eigenlijk dat ik mijn droom om te verhuizen naar Amerika moest opgeven. Nu gaat het gelukkig goed en ben ik klaar met mijn opleiding in juni.  Ik ken helaas niemand die mij informatie kan geven over emigreren naar Amerika, daarom vraag ik het aan jullie.  Ik zou graag willen weten hoe ik kan emigreren naar Amerika. Ik heb een keer meegedaan met de greencard lottery. Helaas zonder succes. Ik las dat de kans ook erg klein is dat je die wint.  Ook las ik op internet dat werk vinden en emigreren voor werk heel moeilijk is. Wat kan ik in mijn geval doen om toch te kunnen emigreren naar Amerika? Ik wil daar wonen en werken. Alvast bedankt!
#1 - 02-03-2020, 19:58 uur

Cees A

welkom op dit forum.

Vreemd dat je geen info kunt vinden over visa voor de VS.  Maar goed, ik zal je helpen.
Klik op onderstaande link, daar vind je alle visa op een rijtje met uitleg voor welke categorie ze zijn.
Linkje: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/all-visa-categories.html

Je zal zien dat er eigenlijk maar 2 "gemakkelijke" manieren zijn om permanent naar de VS te emigreren:
1e: Winnen van de DV lottery
2e: Trouwen met een Amerikaanse partner

Naar Amerika gaan voor werk is al minder gemakkelijk en een aantal werkvisa zijn bovendien (tijdelijke) non-immigrant visa.
De meeste werkvisa moeten worden aangevraagd door de werkgever.
Wat niet echt meewerkt is dat het NL rechtssysteem,  waar jij voor bent opgeleid,  anders is dat het systeem in de VS.
Jouw opleiding, jouw diploma's, zijn daarom in de VS minder waard dan jij denkt (of hoopt)

Maar begin eens om die website waar ik naar linkte door te vlooien.
Misschien kom je wel een visum tegen dat precies bij jouw situatie past.

Tot slot hieronder nog een link naar een afbeelding van een schema waar uit blijkt waaraan je moet voldoen om naar de VS te emigreren.
Linkje: https://reason.com/wp-content/uploads/assets/db/07cf533ddb1d06350cf1ddb5942ef5ad.jpg
--- (klik op de afbeelding voor een vergroting) ---
#2 - 02-03-2020, 21:27 uur

Pieter79

Allereerst, welkom op het forum!

Om je vraag te beantwoorden: realistisch gesproken zijn er maar 2 manieren die voor de meeste mensen gelden (zoals Cees al aangaf); de DV Lottery of trouwen met een Amerikaans staatsburger. Er zijn vele uitzonderingen en andere mogelijkheden, bijvoorbeeld voor bekende artiesten, sporters, of met een gigantische (meer dan een miljoen) investering. Alle mogelijkheden staan op https://www.uscis.gov/; dit is de officiele website van de Amerikaanse overheid. Afhankelijk van welk proces je volgt zul je in het begin met je lokale Amerikaanse ambassade van doen hebben.

Toen ik zelf nog studeerde had ik die wens ook altijd, en heb me toen standaard elk jaar ingeschreven voor de DV Lottery. Dit kost niets en als je wint dan is dit geloof ik de weg met de minste* haken en ogen. Tegelijkertijd ging ik toen ook regelmatig op vakantie naar de VS; eerst met een groepje vrienden en toen zij het welletjes vonden ging ik in mijn eentje. Op die manier ben ik mijn vrouw tegengekomen. Na een verloving van 2 jaar zijn we toen getrouwd, waarna ik dus in de VS kon blijven.

Mijn afgeronde technische studie met bijbehorende diploma's waren gewoon geldig hier in de VS, iets dat het leven hier een stuk gemakkelijker maakt. Ik geloof dat bepaalde beroepsgroepen, zoals medische en rechten, niet gebruikt kunnen worden zonder opnieuw die studie in de VS te volgen, en/of examens af te leggen. Er is wel meer actuele informatie over dit onderwerp te vinden als je even een online onderzoek doet.

*Minste haken en ogen; ik wil graag een noot toevoegen dat het mischien de minst omslachtige manier is om naar de VS te mogen verhuizen (winnen van DV Lottery), maar wat als je er eenmaal woont? Zonder Amerikaanse partner zal het zeker moeilijker zijn om Amerikaanse vrienden te maken en je draai te vinden (mocht je alleen gaan). Nu kun je daarna wel een partner vinden, maar als je met de DV als koppel gaat dan zal het misschien iets moeilijker zijn om je thuis te gaan voelen. Een lang verhaal kort; het heeft mij zeker geholpen dat ik buiten mijn eigen familie "kwijt te zijn" er toch een nieuwe familie voor heb teruggekregen. Zo wordt je ondergedompeld in de gebruiken en voel je je meer verbonden met je nieuwe thuisland.

Veel succes met je toekomst en hou ons op de hoogte!

Gr. Pieter
#3 - 02-03-2020, 23:52 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15