Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Interne Transfer VS + Partner

Discussie gestart

Gladysquirine

Hallo,

Momenteel werk ik al 8 jaar voor dezelfde werkgever waar ik mij van executive niveau heb mogen ontwikkelen tot Director. De eigenaren van mijn bedrijf (een amerikaans bedrijf) hebben al enkele keren laten vallen een toekomst te zien met mij, echter is dat niet hier in NL maar in de VS.  In mijn huidige functie ben ik al ongeveer 10x per jaar in de VS, en zou ik min of meer een plug & go zijn in de nieuwe functie.

Uiteraard moet er onderhandeld worden over de voorwaarden etc, maar daarover zou ik alvast wat informatie willen inwinnen via jullie.  Mijn grootste vraag is eigenlijk; wat is mijn ruimte om te onderhandelen voor mijn partner? Ondanks dat carriere voor mij erg belangrijk is zie ik het eigenlijk niet zitten om een "long distance" relatie aan te gaan, het liefst zou ik dus willen dat hij met mij mee kan. Nu weet ik dat zo een visum voor mij al een hoop rompslomp gaat verzorgen, maar is het uberhaupt mogelijk mijn partner mee te krijgen op basis van mijn visum? Mijn salaris is in principe toereikend voor ons beide, maar daar hij ook al een behoorlijke carriere heeft opgebouwd en wij nog geen kinderen hebben zou enkel thuis zitten voor hem erg vervelend zijn. Dus, daarbij direct mijn volgende vraag; indien de mogelijkheid tot een visum voor hem er ook inzit, zou hij daar dan ook kunnen werken?

Bijvoorbaar dank voor jullie advies in deze.

Daarnaast, als jullie nog andere belangrijke tips hebben die mij kunnen helpen bij onderhandelingen, dan hoor ik dat heel erg graag.

** Kleine toevoeging, we zijn niet getrouwd....
#1 - 18-12-2017, 14:54 uur
« Laatst bewerkt op: 18-12-2017, 15:25 uur door Gladysquirine »

Old Faithful

Ik ben geen deskundige op dit gebied. Wat ik meen te weten, heb ik van wat ik her en der lees.
Ik neem aan dat jij een L1 visum krijgt? In dat geval zou jouw man in aanmerking komen voor een L2 visum, waarmee hij ook in Amerika toestemming kan krijgen om te werken. Ik schrijf expres "man", want volgens mij is het een voorwaarde dat jullie getrouwd zijn. Anders zal hij op eigen kracht een visum moeten zien te bemachtigen.
Volgens mij is een L1 visum tijdelijk, maar is het wel mogelijk een green card aan te vragen.
Het visum moet aangevraagd worden door het bedrijf. Is daar niemand - eventueel een externe immigratie advocaat - die jullie bij kan staan?
Over arbeidsvoorwaarden kan ik alleen enkele algemene dingen zeggen: De kosten voor levensonderhoud zijn sterk afhankelijk van de regio waar je komt te wonen. Een goede ziektekostenverzekering is heel belangrijk en de belastingheffing is anders dan in Nederland.
Mochten jullie later weer naar Nederland willen komen, houd er dan rekening mee dat jullie met een AOW gat te maken krijgen. Er is een mogelijkheid om dit op vrijwillige basis te dichten. Of dit de moeite waard is, is aan jullie.

Succes met de procedure.
#2 - 19-12-2017, 15:55 uur
Groet,

Old Faithful

Terpies

Als je niet getrouwd bent met hem, heb je volgens de Amerikaanse wet geen duurzame relatie wat ervoor zou kunnen zorgen dat hij zomaar met je mee mag komen wonen. Overigens is het ook nog zo dat een samenlevingscontract (zoals dat in NL bestaat) in de US ook niet erkend wordt als huwelijk.

Kortom, als je wilt dat hij meegaat met je zal je feitelijk moeten trouwen.

Omdat je op een L1 visum zal gaan mag je alleen maar voor de duur van je contract in de US blijven. Verander je daar van werkgever dan moet je nieuwe werkgever een nieuw visum aanvragen. Als dit niet lukt moet je het land weer uit.

Wel kun je proberen om tijdens je werkvisum een GC aan te vragen, maar hier zitten nogal wat voorwaarden aan.
 Ik zou via je werk proberen om meer informatie in te winnen of een goede immigratie advocaat in de arm te nemen.

Succes!
#3 - 19-12-2017, 17:29 uur

Pieter79

Zonder getrouwd te zijn kan hij niet mee op jouw visum. Als jullie trouwen en hij dus wel mee kan dan mag hij geloof ik niet werken, alhoewel dit tegenwoordig anders kan zijn. Als ik jou was zou ik eens op https://www.uscis.gov/ kijken. Hier staat de huidige stand van zaken en ook alle formulieren kun je hier downloaden (handig om te kijken wat ze allemaal moeten weten etc.).

Hoe groot is je bedrijf? Een multinational, een grote Corp? De HR van het bedrijf waar ik werk regelt al deze visa en heft geloof ik ook een snelle manier om managers (en hoger) tussen internationale vestigingen uit te wisselen.

Buiten het trouwen, en waarschijnlijk de maximale 7 jaar die je in de VS zou mogen blijven, zouden jullie je misschien moeten inschrijven voor de DV Lottery. Dit zou het stukken gemakkelijker maken. Als getrouwd stel verdubbelen je kansen ook nog eens.

Succes!
Pieter
#4 - 20-12-2017, 19:19 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Old Faithful

Als jullie trouwen en hij dus wel mee kan dan mag hij geloof ik niet werken, alhoewel dit tegenwoordig anders kan zijn.
Volgens mij gold (of geldt)  dit voor een H-1B visum. De echtgenoot zou dan een H-4 visum krijgen. Als echtgenoot van een L-1 visum houder, dus met een L-2 visum, zou hij wel mogen werken. Ik heb vlug deze Wikipedia site als bron gevonden. Weliswaar niet officieel maar in mijn ogen wel betrouwbaar. Op de door jou genoemde officiŽle bron kon ik het zo vlug niet vinden. (Maar ik had ook weinig tijd, ben momenteel op vakantie in Ehrwald  embarressed  :))
#5 - 20-12-2017, 20:31 uur
Groet,

Old Faithful

Pieter79

Als jullie trouwen en hij dus wel mee kan dan mag hij geloof ik niet werken, alhoewel dit tegenwoordig anders kan zijn.
Volgens mij gold (of geldt)  dit voor een H-1B visum. De echtgenoot zou dan een H-4 visum krijgen. Als echtgenoot van een L-1 visum houder, dus met een L-2 visum, zou hij wel mogen werken. Ik heb vlug deze Wikipedia site als bron gevonden. Weliswaar niet officieel maar in mijn ogen wel betrouwbaar. Op de door jou genoemde officiŽle bron kon ik het zo vlug niet vinden. (Maar ik had ook weinig tijd, ben momenteel op vakantie in Ehrwald  embarressed  :))

Klopt; een echtgenoot kan een werkvisum aanvragen. Ze mogen mee op een L2 visum (de aanvrager krijgt een L1 visum). Dit is mijn bron: https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager

Citaat
Spouses of L-1 workers may apply for work authorization by filing a Form I-765, Application for Employment Authorization [http://www.uscis.gov/I-765] with fee.  If approved, there is no specific restriction as to where the L-2 spouse may work.

Gr. Pieter
#6 - 20-12-2017, 23:15 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Gladysquirine

Bedankt voor al jullie reacties.

Mijn werkgever heeft een vrij goede immigratie advocaat, zij zijn zelf gevestigd in de US, de tak waarvoor ik werk in NL is de eerste buitenlandse tak voor hen (inmiddels zitten ze ook in de UK).

Inmiddels begrepen dat we zouden moeten trouwen, waar we beide nog niet klaar voor zijn.

Ik zou gevestigd zijn in Washington DC, denk dat we het toch een poosje op afstand moeten proberen, gelukkig heb ik wel de mogelijkheid een aantal weken per jaar vanuit NL te werken.

Enorm bedankt voor al deze adviezen!
#7 - 21-12-2017, 09:56 uur

peter w

40 jaar geleden werd ik vanuit mijn 1e baan in Parijs met de gehele afdeling verkocht aan de vliegtuigbranche a/d Westkust USA. Voor mij geen probleem maar mijn ega die ook mee mocht kwam van de kweekschool met als specialisatie: montessori en zo gaf ze ook les.  Er kwam geen match in de USA: montessori betekende volgens hen PreSchool of DayCare  en geen lager onderwijs. Op mijn nieuwe kantoor deden ze niet moeilijk en kon ze aan de slag in de cafetaria. Voor visa is er een kantoortje waar je je paspoort inlevert en een dag of wat later terug krijgt met alle benodigde stempels.  Ze is alleen terug gereisd naar NL en dat heeft heel lang geduurd. We zijn inmiddels 50+ jaar getrouwd. Dus die aspirant man kan beter eens gaan kijken of hij wel tevreden  is met de banen kansen daar. Overigens is het vragen naar werk voor je partner bij hetzelfde bedrijf heel normaal en werd heel vaak ingewilligd. Maar er mocht absoluut geen gezagsverhouding ontstaan en in de loop der jaren zag je daar wel eens een probleem mee.   
#8 - 23-12-2017, 16:05 uur

us outsider

40 jaar geleden was er andere wetgeving, het verhaal van Peter W.  gaat nu niet meer op.
Werkgevers moeten tegenwoordig controleren of een mogelijke werknemer inderdaad het recht heeft in de US te werken.

Om in de US te mogen werken moet je een visum geven dat dit recht geeft, bv. L-1, of een visum dat het recht geeft een werkvergunning (EAD) aan te vragen. Een L-2 visum  geeft dit recht.

Als je de stap maakt op L-1 moet je meteen informeren of de werkgever je ook wil sponsoren voor een Groene Kaart. Anders is je verblijf in de US gelimiteerd tot 5 of 7 jaren.


#9 - 16-01-2018, 02:31 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15