Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

ESTA geldigheid

Discussie gestart

Thies Beckers

Luitjes, Ik ben in Augustus 2017 in Saint Louis, MO geweest voor een conferentie. Dit jaar is MIT (Boston) de bestemming. Ik heb juist mijn ESTA vergunning gecheckt en daar staat dat het geldig is tot April 2019 (via https://esta.cbp.dhs.gov/). Moet ik voor deze reis een nieuwe aanvragen, of kan ik op dat aanvraagnummer opnieuw naar de VS afreizen?
#1 - 10-02-2018, 20:30 uur

Old Faithful

Welkom op het forum.

Citaat
Hoe lang blijft mijn ESTA-vergunning geldig?

Tenzij hij wordt ingetrokken, is een reisvergunning geldig gedurende twee jaar vanaf de datum van afgifte, of tot uw paspoort verloopt, wat zich het eerst voordoet. Het ‘Vergunning goedgekeurd’ scherm geeft de verloopdatum van uw reisvergunning aan.

Uw ESTA-vergunning is over het algemeen geldig voor meerdere reizen over een periode van twee jaar (te beginnen met de datum van afgifte, of tot uw paspoort verloopt, wat zich het eerst voordoet*. Dit betekent dat, zolang u maar een ESTA-vergunning heeft ontvangen, u niet opnieuwe een aanvraag hoeft in te dienen gedurende de geldigheidsperiode.

Als uw ESTA verloopt, terwijl u in de V.S. bent, heeft dat geen invloed op uw vertrek.

Let op: Het is belangrijk dat u een AFDRUK van het document maakt voor uw administratie. U hoeft de afdruk niet te tonen bij aankomst in de Verenigde Staten, daar de beambten elektronisch over de informatie beschikken.

Ontvangst van een ESTA betekent niet, dat u twee jaar in de V.S. kunt verblijven. Het laat u alleen toe om naar de V.S. te reizen onder de voorwaarden van het Visa Waiver Program, die uw verblijf in de V.S. beperken tot niet meer dan 90 dagen. Als u van plan bent om langer dan 90 dagen te blijven, dient u een visum te halen bij de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat.

*Als u een nieuw paspoort verkrijgt of uw naam, geslacht of staatsburgerschap verandert, is het vereist dat u een nieuwe reisvergunning aanvraagt. Dit is tevens vereist als uw antwoord op een van de VWP vragen verandert. De betrokken kosten van US$14 worden in rekening gebracht voor elke nieuwe aanvraag.

Let op: hoewel CPB adviseert om uw ESTA aanvraag tenminste 72 uur voor vertrek in te dienen, kunt u dit tot het moment van de instap doen. In de meeste gevallen volgt de respons binnen enige seconden na de indiening van de aanvraag.

Bron: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e2s1 (Reizen met een ESTA ---> Hoe lang blijft mijn ESTA-vergunning geldig?)
#2 - 10-02-2018, 21:05 uur
« Laatst bewerkt op: 10-02-2018, 21:07 uur door Old Faithful »
Groet,

Old Faithful

Thies Beckers

Thanks! Had iets verder moeten kijken dan mijn neus lang was!
#3 - 10-02-2018, 21:32 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15