Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

eerste reis USA ooit.

Discussie gestart

Cees A

Aha, klinkt goed !   Have fun.
#91 - 14-05-2023, 14:56 uur

Dirc

Nice, ik moet ook maar weer eens de plas over.  ;D
#92 - 14-05-2023, 19:58 uur

Bakvet

In grote lijnen wel ja.  :)  Er zijn dingen die ik gerust nog eens wil terug zien , en in sommige parken wil ik nog wel wat meer doen/zien als vorige keer. 
Deze keer vliegen op Las Vegas , en ook weer vertrekken uit LV.  We verblijven de laatste 4 nachten in Vegas, U2 komt daar optreden in die "sphere" die ze gebouwd hebben.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sphere_at_The_Venetian_Resort

Bedankt nog voor het uitgebreide verslag van jullie vorige trip. Ik had het nog niet gelezen (druk met verhuizen, toen kwam Covid). Mooi vooruitzicht, U2 in die nieuwe concerthal!
#93 - 26-08-2023, 19:33 uur

rudifazerken

In Dublin een Amerikaanse douane?   Het is de eerste keer dat ik dat hoor/lees. 

Sorry Hans maar Rudi heeft gelijk.   Op de luchthaven van Dublin kun je wel degelijk door de Amerikaanse immigratie en douane.
Men noemt dat pre clearance.  De vlucht van Dublin naar de USA wordt dan verder als "binnenlandse vlucht" afgewikkeld.
Zie deze link: ----->  https://www.dublinairport.com/at-the-airport/passenger-information/us-preclearance-facility

Een aantal Canadese luchthavens heeft deze pre clearance  ook.
Als je met bijvoorbeeld Air Canada naar Amerika vliegt en je stapt in Canada over ga je op die Canadese luchthaven al door de USA immigratie en douane.

Andersom, van Amerika naar Canada vliegen en al op de Amerikaanse luchthaven door de Canadese immigratie/douane kan nog niet.
Maar ik las laatst dat men daar wel mee bezig is.  Heb even een artikel hierover opgezocht.
Zie: ------> https://www.cbc.ca/news/politics/customs-canada-preclearance-border-1.4594080

Zelfs de Nederlandse en Belgische overheden zijn in onderhandeling met de VS om pre clearance in te voeren op Schiphol en Brussel.
Kan misschien nog wel even duren voor e.e.a. is ingevoerd, maar toch ................
Zie bv dit berichtje:  https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/preclearance-vs-op-schiphol-stap-dichterbij

En dit berichtje over Brussel:
Zie: --->  https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/preclearance-voor-vs-mogelijk-al-in-2018-op-brussels-airport

In mei zijn we via Dublin naar New York gevlogen.  De vriendelijke douane beambte wist me te vertellen dat de pré clearance voor Brussel er binnenkort gaat aankomen. Als die Covid er niet geweest was, zou het reeds in orde geweest zijn.
#94 - 30-08-2023, 14:39 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15