Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Reguleren aantal bezoekers in nationale parken

Discussie gestart

Cees A

Toenemende drukte (en corona) noodzaakte een aantal nationale parken tot maatregelen om de bezoekersstroom te reguleren.
Sommige drukbezochte parken hebben  al maatregelen ingevoerd die het aantal bezoekers per dag moeten beperken.
Ik vrees dat andere (drukbezochte) parken spoedig zullen volgen.
De maatregelen die de parken nemen om het aantal bezoekers te limiteren zijn divers.

Een park als Yosemite koos bv voor het limiteren van het aantal bezoekers via toegangs-permits die je vooraf moet reserveren.
Let op: Als ik het goed lees geldt een reservering bij een van de lodges of campgrounds binnen de parkgrenzen ook als toegangs-permit.
Meer info hierover op deze pagina: ---> https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/reservations.htm

Zion heeft een ander trucje.
In dit park wordt, in de periode dat de shuttlebussen rijden, per dag een gelimiteerd aantal shuttlebus-tickets verkocht.
Meer info hierover op deze pagina: ---> https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/zion-canyon-shuttle-tickets.htm

Veel drukbezochte parken zijn nog een beetje zoekende naar maatregelen om het aantal bezoekers per dag te limiteren en testen diverse dingen uit.
Bij Muir Woods bijvoorbeeld experimenteert men met het vooraf reserveren van een parkeerplaats bij het park.
Meer info op deze pagina: ----> https://www.nps.gov/muwo/planyourvisit/conditions.htm
En die pagina verwijst je door naar deze reserveringspagina:  https://gomuirwoods.com/ 

Belangrijk:  Hou voor actueel nieuws over de maatregelen de komende tijd de websites van de parken die je wil bezoeken in de gaten.
Kijk goed OF, en zo ja, WELKE permits of tickets je vooraf moet reserveren om het park te mogen bezoeken
Reserveer die eventueel benodigde toegangspermits, bustickets, parkingtickets enz. ruim op tijd want ik verwacht dat de vraag in bepaalde periodes of op bepaalde dagen (weekends) groter zal zijn dan het aanbod.
 
Je vindt de park-websites van nationale parken via de startpagina van de National Park Service: https://www.nps.gov/index.htm
Selecteer via "Find a park" het gewenste nationale park en klik door naar de homepage van dat park.
Bovenaan de park-homepage, in de zwarte menubalk, vind je de knop "Alerts" en als je daarop klikt krijg je nieuws over de actuele situatie in het betreffende park.
Op die "Alerts" pagina lees je bv het laatste nieuws over invoeren of wijzigen van regulerende maatregelen in het park of over eventuele wegafsluitingen. 
#1 - 30-01-2021, 10:20 uur

Pieter79

Goede informatie over deze parken, ik wist niet dat er op dit moment restricties zijn, of dat ze er naar aan het kijken zijn. Het lijkt mij dat corona niet zo snel aansteekt in de buitenlucht, maar ik kan het natuurlijk mis hebben.

Over het reizen van Europa naar de VS voor vakanties; is dit inmiddels weer vrijgegeven?
#2 - 30-01-2021, 15:16 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Cees A

ik wist niet dat er op dit moment restricties zijn, of dat ze er naar aan het kijken zijn.
Het lijkt mij dat corona niet zo snel aansteekt in de buitenlucht, maar ik kan het natuurlijk mis hebben. 
Corona was niet de enige reden voor deze regulering.   De toenemende drukte telde ook heel zwaar mee. 
Een aantal parken dacht voor de corona ook al na over regulerende maatregelen om die drukte het hoofd te bieden.
Denk aan Yosemite en Zion waar, vooral in de weekends, de bezoekers opeengepakt zitten in de nauwe Yosemite Valley of Zion Canyon.

Voorbeeldje uit eigen ervaring:
Ik reed  in mei 2015 op een doordeweekse dag om 09.00 uur in de ochtend de parking bij het visitorcenter op en ik had een geheel lege parking voor mezelf.
We begonnen toen ons bezoek aan Zion met de Watchman Trail en dan heb je tijdens de klim omhoog lang uitzicht over de parking.
We zagen dat pas na 10.00 uur die parking vol begon  te lopen en tegen 11.00 uur plaatsten park rangers de "Parking Full" borden op het wegdek bij de ingang van het park.

Eind april 2019 reden we, ook toen weer op een gewone doordeweekse dag, vroeg in de ochtend van Kanab naar St George en  om 08.00 uur passeerden we de parking bij het Zion visitorcenter.
Op dat vroege tijdstip stond die parking al helemaal vol en overal op de toegangswegen stonden al borden met "Parking Full".
We hadden in dat jaar gelukkig geen plannen voor een bezoek aan Zion, maar we waren wel verbaasd over de toename van de drukte in een paar jaar tijd.

Over het reizen van Europa naar de VS voor vakanties; is dit inmiddels weer vrijgegeven ?
Nee, helaas. 
Wij arme zielige EU burgers zijn voorlopig nog even niet welkom in de VS als het om "niet essentiŽle reizen" zoals vakantie gaat.   :'(
Zie deze pagina:   https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html
#3 - 30-01-2021, 16:45 uur
« Laatst bewerkt op: 30-01-2021, 17:05 uur door Cees A »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15