Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Lange reis Canada, USA en Mexico

Discussie gestart

hoeksie1

Goedendag,

Wij onderzoeken de haalbaarheid om onze campervan (Ford Nugget) naar Halifax te verschepen en vandaar in 6 maanden naar Veracruz te reizen.
Grofweg de route:
Halifax
Quebec
Thunder Bay
Calgary
Vancouver
Vancouver Island
Olympia NP
Wetskust tot San Fransico
Yosemite
Reno
Salt Lake City
Denver
Santa Fe
Phoenix
Baja California
Westkust Mexico
Doorsteek naar Veracruz

Eerste stuk naar Calgary zullen we naar verwachting als doorreis beschouwen (het grote lege niets?).  Vanaf Calgary is het plan om dan te vertragen

Een eerste inschatting is:
Juni tm november 2025
6 weken Canada
12 weken USA
8 weken Mexico

Mijn vraag is, is het haalbaar of zouden we in de USA meer de westkust als route aanhouden?

We hebben al veel in  het westen gezien,  dus Grand Canyon, Bryce  etc. hoeft niet perse meer, alhoewel het ook wel weer mooi zou zijn.
Hoop hier fijne tips te krijgen.

Gr
Christel

#1 - 26-02-2023, 11:12 uur

Cees A

V.w.b. je verblijfsduur in de VS.
Als je inderdaad 12 weken (84 dagen) in de VS wil blijven kan dat nog net visumvrij,  met alleen een ESTA reistoestemming.
Rek die 84 dagen a.u.b. niet op want je zit tegen het maximum van 90 dagen aan te hikken.
Misschien goed om je definitieve vertrek uit Amerika bij de Mexicaanse grens te laten vastleggen als bewijs dat je niet in overstay bent gegaan maar binnen 90 dagen de VS definitief hebt verlaten.

Je route door Canada:
Of je route haalbaar is kun je pas zeggen als je een beeld hebt van wat je onderweg allemaal wil zien, doen en ondernemen.
6 weken Canada lijkt veel, maar als je bedenkt dat veel toeristen alleen al 4 weken doen over het stuk Calgary-Vancouver en dan is 6 weken ineens niet zoveel meer 
Bekijk je gehele route daarom eens wat meer gedetailleerd.
Het eerste deel van je route, van Halifax tot Calgary, beschrijf je bijvoorbeeld als "het grote niets".
Ik ben van mening dat het best meevalt met dat "niets".
Lees bv onderstaande 2 topics over Nova Scotia en New Brunswick eens door:
1e: --> https://forum.verenigdestaten.info/canada/1e-traject-usa-rondreis-met-eigen-camper-canada-oost-gt-niagara/
2e: --> https://forum.verenigdestaten.info/canada/graag-ideeen-tips-voor-nova-scotia-prince-edward-island-new-brunswick-en-nf/

In het volgende topic heb ik iets geschreven over de provincie Manitoba:
https://forum.verenigdestaten.info/74/route-info/msg149184/#msg149184

Het route deel van Winnipeg tot Calgary bevat inderdaad wat minder toeristische dingen.
Toch ..... Als je daar bent zul je zien dat in vrijwel iedere streek en in iedere stad, plaats of dorp wel iets te beleven is.

Het routedeel in de USA:
Eerst de hoofdzaken. Details komen later wel.
In de VS zit je wat ruimer in je tijd maar ook hier zul je zien dat je keuzes moet maken want er is veel te zien en te beleven.
Of je tussen Seattle en San Francisco kiest voor een route langs de kust of door het binnenland is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Langs de ruige kustlijn vind je bijvoorbeeld Olympic National park, Oreon Dunes en de Redwood bossen.
In het binnenland vind je onder andere Mt. Rainier, Mt.St.Helens, Crater Lake en Lassen.
Als je de info over die parken eens bekijkt zie je vanzelf waar je heen wil.

O ja, bekijk ook de info bij onze voorbeeldroutes eens, misschien vind je daarin nog tips of  kun je stukken van die voorbeeldroutes gebruiken in jullie route
1e:  https://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/route-denver-black-hills-yellowstone-salt-lake-city-moab-denver/
2e:  https://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/zuid-westen-van-amerika/
3e:  https://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/arizona-en-new-mexico/
Ik hoop dat ik je voorlopig voldoende stof heb gegeven om over na te denken.
#2 - 26-02-2023, 14:30 uur

hoeksie1

Hi Cees,

Dankjewel voor de linkjes. Ik ga mij erin verdiepen. Ik besef mij dat er zeker in het oosten veel te zien is en ben zeker ook van plan om daar wat tijd aan te spenderen.
Een andere optie om de reis in tween te delen en 3 maanden te gebruiken voor Canada en 3 maanden voor USA en dan te kijken of we de camper kunnen stallen bij vrienden. Dan moeten we echter of zelf weer terug binnen 6 maanden of een van onze kinderen vragen de campervan over te nemen en terug te rijden naar Halifax. Dat zullen ze vast geen straf vinden :)
#3 - 27-02-2023, 20:12 uur

Cees A

Ben benieuwd naar je nieuwe reisplan / reisroute.
Nog een tip:  Lees op dit forum de berichten eens door van forumlid  @Ben2USA
Bv dit topic:   https://forum.verenigdestaten.info/reizen-algemeen/planning-reis-14560/msg142359/#msg142359

Ben heeft voor de coronaperiode ook z'n eigen camper verscheept en heeft ook een lange reis door Canada en Amerika gemaakt.
Als Ben niet zelf reageert op jullie topic, stuur 'm dan eens een prive bericht.
Ben heeft zijn hele planning en z'n reis uitgebreid beschreven in een blog.    Ik weet zeker dat je daar nog nuttige tips uit kunt halen.
Succes met plannen.  Cees
#4 - 28-02-2023, 08:06 uur

Ben2USA

Hallo Cristel (en Kees en medelezers),
Jullie hebben duidelijk al een vrij definitief beeld van de reisroute. Onduidelijk is wat jullie aandacht gaat hebben daar. Natuur? Steden? Geologie? Bezienswaardigheden 'als je toch in de buurt bent', etc.?
Ik wil je graag onze route tonen en waar we onderweg heengingen. Geef maar een brul  en ik gooi van alles in Dropbox (van: [email protected]) .

Denk goed na! Onze uitgangspunten waren:
Nadruk op Natuur, Ecologie, Cultuur. In die volgorde.
Kort varen (Halifax dus), makkelijke plek om dat continent binnen te komen.
Trip in 2en: N=>Z=>W tot Arizona. Stallen tot maart. Dan verder als alle passen open zijn, zo niet later gaan en B-route hebben. Denk aan sneeuwketting verplichtingen etc. Nb. We namen B2 visa (2015!) dan mag je 10 jaar lang telkens opnieuw bij de douane aankloppen en weer een half jaar karren...... als je tussentijds Europa aandeed tenminste. En dus deden we dat.
Veel rijden (ruim over de 50K km...). Dus alles in perfecte staat. Denk niet dat ze in USA/Canada jouw maat moeren etc.etc.etc. hebben. Vaak hebben ze zelfs geen sleutels op die van jou.
Zeker weten dat ze daar overal jouw bandenmaat hebben; die slijten daar als gekken. Wij dachten van wel maar moesten met net-niet-goede banden genoegen nemen. Thuis weer snel vervangen....
En voorruit? Importeren is duur. Kijk uit voor boomstam vervoer en slechte wegen; spat aan alle kanten.
Met de zon mee reizen (dus in Juli weg: eerst Halifax => Zuiden, dan Z=>W, dan W=>N en N=>W). We namen daar dan ook de tijd voor om in n keer alles te zien; elke kers op de taart en incl. Alaska). In Oktober het jaar er na pas weer terug.
Ruim vr de orkanen etc. uitrijden (ging toch bijna 1x mis....).
Rekening houden met de Camper. Dus je rijdt niet zo hard. Wegen voelen al snel slecht aan; zeker in Canada!!!!! , een en al pothole.
Veel wild kamperen, dus geen omrij-routes als het even lukt (en het lukte bijna overal).
Waar we walstroom kunnen krijgen willen we ook 220V kunnen gebruiken; alles snel opladen als we toch niet wild staan.....  Daarom een 220-110V converter meenemen (heb ik voor je liggen).
Alleen vooruit boeken waar je anders niet terecht kunt op het laatste moment.

Dan blijkt er overal onverwacht leuke, mooie en bijzondere dingen te zien/doen. Kleine kans dat je daar voor ooit terug gaat, dus NU alle krenten uit de pap halen. We gaan dus maar n keer met onze camper daar heen.... daarna is ie te oud....
Als je mijn documentatie doorspit kom je alles vanzelf tegen wat ik zou kunnen aanraden.

Uiteraard heb je aan verzekeren (verdiep je daar goed in!), APK  etc. gedacht? Ons viel het knap tegen waar we rekening mee moesten houden! Uiteindelijk is het dan zo  onze 'once in a lifetime USA' trip geworden. Van alles vind je in onze blog.... (ff opvragen).

Veel voorpret!!!
Vrgr
Ben
#5 - 03-03-2023, 17:16 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

hoeksie1

Hi Ben,
Dankjewel voor je reactie. Ben me op dit moment in het B2visum aan het verdiepen. Dat zou het fijnst zijn en we hebben nog genoeg tijd om dit te regelen.
Je schrijft dat jullie de camper gestald hebben tussendoor.heb je de camper dan ook ingevoerd? Wat ik lees is dat de camper max. 1 jaar in de USA mag zijn of zaten jullie daarbinnen?

Het gaat ons in de USA om natuur en cultuur.geologie schaar ik onder natuur. Waar mogelijk wandelen en fietsen we graag. Heb al een site gevonden van Rails to trails.

Wij rijden een Ford Nugget dus ik ga er vanuit dat onderdelen daarvoor in de VS te krijgen zijn, maar had er niet bij stilgestaan dat dat niet zo zou kunnen zijn.
Hallo Cristel (en Kees en medelezers),
Jullie hebben duidelijk al een vrij definitief beeld van de reisroute. Onduidelijk is wat jullie aandacht gaat hebben daar. Natuur? Steden? Geologie? Bezienswaardigheden 'als je toch in de buurt bent', etc.?
Ik wil je graag onze route tonen en waar we onderweg heengingen. Geef maar een brul  en ik gooi van alles in Dropbox (van: [email protected]) .

Denk goed na! Onze uitgangspunten waren:
Nadruk op Natuur, Ecologie, Cultuur. In die volgorde.
Kort varen (Halifax dus), makkelijke plek om dat continent binnen te komen.
Trip in 2en: N=>Z=>W tot Arizona. Stallen tot maart. Dan verder als alle passen open zijn, zo niet later gaan en B-route hebben. Denk aan sneeuwketting verplichtingen etc. Nb. We namen B2 visa (2015!) dan mag je 10 jaar lang telkens opnieuw bij de douane aankloppen en weer een half jaar karren...... als je tussentijds Europa aandeed tenminste. En dus deden we dat.
Veel rijden (ruim over de 50K km...). Dus alles in perfecte staat. Denk niet dat ze in USA/Canada jouw maat moeren etc.etc.etc. hebben. Vaak hebben ze zelfs geen sleutels op die van jou.
Zeker weten dat ze daar overal jouw bandenmaat hebben; die slijten daar als gekken. Wij dachten van wel maar moesten met net-niet-goede banden genoegen nemen. Thuis weer snel vervangen....
En voorruit? Importeren is duur. Kijk uit voor boomstam vervoer en slechte wegen; spat aan alle kanten.
Met de zon mee reizen (dus in Juli weg: eerst Halifax => Zuiden, dan Z=>W, dan W=>N en N=>W). We namen daar dan ook de tijd voor om in n keer alles te zien; elke kers op de taart en incl. Alaska). In Oktober het jaar er na pas weer terug.
Ruim vr de orkanen etc. uitrijden (ging toch bijna 1x mis....).
Rekening houden met de Camper. Dus je rijdt niet zo hard. Wegen voelen al snel slecht aan; zeker in Canada!!!!! , een en al pothole.
Veel wild kamperen, dus geen omrij-routes als het even lukt (en het lukte bijna overal).
Waar we walstroom kunnen krijgen willen we ook 220V kunnen gebruiken; alles snel opladen als we toch niet wild staan.....  Daarom een 220-110V converter meenemen (heb ik voor je liggen).
Alleen vooruit boeken waar je anders niet terecht kunt op het laatste moment.

Dan blijkt er overal onverwacht leuke, mooie en bijzondere dingen te zien/doen. Kleine kans dat je daar voor ooit terug gaat, dus NU alle krenten uit de pap halen. We gaan dus maar n keer met onze camper daar heen.... daarna is ie te oud....
Als je mijn documentatie doorspit kom je alles vanzelf tegen wat ik zou kunnen aanraden.

Uiteraard heb je aan verzekeren (verdiep je daar goed in!), APK  etc. gedacht? Ons viel het knap tegen waar we rekening mee moesten houden! Uiteindelijk is het dan zo  onze 'once in a lifetime USA' trip geworden. Van alles vind je in onze blog.... (ff opvragen).

Veel voorpret!!!
Vrgr
Ben
#6 - 11-03-2023, 15:58 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15