Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Nieuw ! Esta nodig als je over land Amerika binnen wil komen

Discussie gestart

Cees A

Nu is het nog zo dat reizigers uit Visa-Waiver landen alleen een Esta reistoestemming nodig hebben als ze door de lucht of over zee Amerika binnenkomen.
Reizigers die over land, bv vanuit Canada of Mexico,  Amerika binnen wilden komen hadden tot nu toe in principe geen ESTA nodig.
Die vulden aan de grens een I-94W formulier in, betaalden de kosten hiervoor en mochten Amerika binnen.

Dit gaat veranderen.
Vanaf 1 oktober 2022 moeten reizigers uit Visa-Waiver landen die over land Amerika willen binnenkomen een geldige ESTA reistoestemming hebben

De ingangsdatum van e.e.a. is, na een paar keer uitstel, ietwat onduidelijk geworden.
Inmiddels lees ik op de website van Customs and Border Protection iets over een ingangsdatum van 1 oktober 2022
(zie linkje helemaal onderaan dit bericht)
Ik denk dat CBP ambtenaren aan de grens het ook allemaal niet meer weten want je leest soms verhalen dat men grenspassanten nu al om een ESTA vraagt.    Hebben ze die niet dan moeten ze die ter plaatse (online) aanvragen.

Wat is dus wijsheid voor diegenen die geen geldige Esta hebben omdat ze dit jaar een roadtrip door Canada hebben gepland maar op die roadtrip toch een stukje door Amerika willen rijden?
Wachten tot 1 oktober en hopen dat de CBP ambtenaar aan de grens die datum ook kent of voor de zekerheid nu al, thuis op je gemak toch maar die Esta aanvragen.
Ik denk dat ik, als ik nog geen geldige Esta zou hebben, 1smile  geen risico zou nemen en 'm voor aanvang van mijn reis zou aanvragen.
Mijn ervaringen met ESTA's aanvragen zijn namelijk nogal wisselend.
De ene keer heb je direct of in een paar minuten je reistoestemming binnen maar ik heb ook al meerdere malen een of meerdere uren moeten wachten op die toestemming.
Zou ik die "meerdere uren wachttijd" willen doorbrengen aan een Canada / Amerika grenspost ? nou nee, liever niet.

Voor beginnende Amerikareizigers wat algemene info over de ESTA:
Een goedgekeurde ESTA reistoestemming is 2 jaar geldig OF, als je paspoort eerder verloopt, tot je paspoort z'n geldigheid verliest.
Tijdens de geldigheidsperiode van je ESTA mag je meerdere keren voor korte toeristische of zakelijke trips naar Amerika reizen.

Let op als je een Esta reistoestemming wil aanvragen !!    Als je via Google zoekt op "ESTA" wordt je verwezen naar allerlei commerciŽle bureautje die jou, uiteraard tegen hoge kosten, willen "helpen" met de ESTA aanvraag.
De enige echte en officiŽle website om een ESTA aan te vragen is deze: --> https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/esta
Tip:  OfficiŽle websites van de Amerikaanse overheid zijn herkenbaar aan een internetadres dat eindigt op .gov

Bron van bovenstaand bericht:   Deze pagina van de Amerikaanse CBP:    ---->   https://www.cbp.gov/newsroom/national-media-release/cbp-expands-esta-requirements-visa-waiver-program-travelers?language_content_entity=en
#1 - 25-07-2022, 17:05 uur

Wop

Bedankt Cees!
#2 - 17-08-2022, 15:51 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15