Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Routeplanner Amerika

Discussie gestart

Mississippi


Ook ik vind het vervelend dat je in Google Map niet meer dan 10 plaatsen kan invoeren.

Ik pas mijn rondreizen gewoon aan Google aan....
Na 10 stops ga ik weer naar huis  ;D ;D ;D
#16 - 25-02-2016, 18:44 uur

NMP

Citaat
Na 10 stops ga ik weer naar huis  ;D ;D ;D
Dat is DE oplossing, ga ik ook doen. Love it :)
#17 - 25-02-2016, 18:51 uur
50 Staten bezocht.
See my USA movies at: http://www.youtube.com/user/routeusa

NMP

Net zelf even getest maar het werk wel goed volgens mij:
Hier zomaar een route met 12 plaatsen waarvan ik de laatste 2 handmatig heb ingevoerd: https://goo.gl/maps/PsvdYDGAd2T2
#18 - 25-02-2016, 19:11 uur
50 Staten bezocht.
See my USA movies at: http://www.youtube.com/user/routeusa

sandrochka

Ik heb deze gebruikt voor de aankomende trip:

http://gebweb.net/optimap/

Gewoon alles getypt waar we heen wilden en de site maakt dan de snelste versie van je rondreis voor je.
Vooral als je veel rond hetzelfde gebied wilt zijn is het denk ik handig om te kijken wat de meeste handige volgorde van je reis is.
Zo kom ik nu op een soort 8 vorm uit.
#19 - 20-03-2016, 11:52 uur
2014: Noordoost USA: http://northeastusa2014.blogspot.nl/

2012: Midwest USA 2010: Canada en north-west USA 2008: West USA

Dirc

Om eens een oud topic op te krikken.....roadtrippers.com is niet meer gratis. En wij zijn toch Nederlanders dus zoeken we verder.
Nu zijn er diverse website waar uitgelegd wordt dat je een stukje uit een google maps URL kunt knippen en plakken zodat je een hele lange URL krijgt met meer dan 10 stops.

Nu is dat best wat knip en plakwerk en moet je alle linkjes bewaren. Nu heb ik in Excel hetzelfde geautomatiseerd. Helaas kan ik die niet toevoegen, dus kun je hem hier vinden: https://1drv.ms/x/s!AktsOVneXVdRjs9upvImlTmE6FaDjg?e=rngd2P
In kolom 1 plaats je de deelreizen volgens onderstaande stappen van google maps.
Kolom 2, 3 en 4 vullen zich vanzelf.
Uiteindelijk pak je kolom 4 van de onderste rij waar je kolom 1 gevuld hebt en voila, je hebt een totale URL van je hele reis.

Hoe werkt dat nu in google maps?
Het belangrijkste is dat je in de adresbalk (URL) geen plaatsnamen hebt maar co÷rdinaten.
1. Rechtermuis op de locatie en dan bij de eerste "Route vanaf dit punt",  bij de tweede "Route naar dit punt" en daaropvolgend "Bestemming toevoegen".
2. Kopieer de URL uit de adresbalk en plak deze in de excel in de URL kolom. Het beste doe je dit door in de adresbalk te gaan staan en dan control-A te doen (alles selecteren), dan control-C (kopieŰren) en in Excel control-V (plakken).
#20 - 30-03-2022, 19:53 uur

Bakvet

Nieuw!
:dansbanaan: Ik was op zoek naar deze discussie, maar kon hem niet terugvinden. Ik wilde namelijk zien of er iets in over MyMaps werd gezegd, of eventuele alternatieven. Ik heb MyMaps pas twee weken geleden voor het eerst gebruikt.

Gisteren ben ik zelf maar gaan zoeken op internet en zo kwam ik  uit op https://wanderlog.com/  Daar wilde ik een nieuw bericht over posten, toen vond ik alsnog deze discussie. Ik kan beter daarop inhaken dan een nieuwe te starten, want het sluit perfect aan op de eerdere berichten. Wanderlog is als website, maar daarnaast ook als App op je mobiel te gebruiken.

Tot  nu toe doet het precies wat ik wil. Dat is namelijk: ik wil weten of er op een schijnbaar niet zo interessante route tussen twee niet wereldschokkende plaatsen toch nog plekken liggen die ik interessant vind en zou willen bezoeken, niet te ver van de route af. Wanderlog komt dan (blijkt) met zeer bruikbare tips: een korte omschrijving, een fotootje, de mogelijkheid om meer info erover te bekijken, meer niet, geen reclame, geen gesponsorde zaken. Precies wat ik zoek. Zo'n 'destination' kan je eventueel met 1 klik aan je route toevoegen en de route wordt aangepast. Maar Wanderlog vertelt je bijvoorbeeld ook hoe 'het weer' normaal is in het gebied in de periode dat je reist of welke evenementen er die maand plaatsvinden, zodat je daar eventueel je plannen op kunt aanpassen. Dit is als je tenminste een datum opgeeft, wat niet verplicht is. Je kunt ook emails met hotelreserveringen of autohuur toevoegen blijkbaar - al heb ik die nog niet - dat wordt dan automatisch verwerkt in het routeoverzicht. Al maak ik tot nu toe nog helemaal geen route, ik zoek alleen maar naar stops die ik (uit ervaring) de moeite waard zal vinden. Want ik houd wel van wetenschap en van museums, maar een 'science museum' in de VS is toch over het algemeen gericht op onderbouw schoolklassen, dus daar ga ik niet heen. (Ben er toch wel eens heen geweest en omdat ik zei dat ik wel wist dat het vooral leuk voor scholieren zou zijn, maar dat ik nou eenmaal de gewoonte heb om vooral dingen in de buurt te bezoeken, toen kreeg ik gratis toegang.  :) )  En ik houd van kunst, maar als er ter illustratie een foto bij staat van een levensecht standbeeld van vier paarden die een huifkar tegen een heuveltje optrekken, dan weet ik genoeg. Dat slaan we over, zelfs als er bij de omschrijving staat: op die-en-die dag gratis toegang.

Zeker ook handig is het aanbevolen restaurants-overzicht dat ze er gelijk bij zetten op de kaart. Tussen de 10 a 15 suggesties zitten altijd wel een paar bruikbare tips.

Heeft iemand anders ervaring met Wanderlog of zin om het eens uit te proberen?


#21 - 13-09-2023, 08:17 uur
« Laatst bewerkt op: 15-09-2023, 17:05 uur door Bakvet »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15