Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

NPS PAS

Discussie gestart

riannevermaat

Heeft er toevallig iemand een NPS PAS te koop?
weet niet of ik dit op het forum kan vragen?

bedankt Rianne
#1 - 02-02-2018, 10:23 uur

Ben2USA

Rianne, uiteraard kan je dat hier vragen, en mogelijk is er eentje over ergens van iemand die zelf niet gaat op het laatste moment.
Ter overdenking geldt uiteraard voor (ver)koper het volgende:
De Amerikaanse natuurparken zijn van wereldwijde betekenis en qua conservering en beheer kostbaar. De toerist doet er zelden iets goeds heeft hooguit een neutraal effect op de kwaliteit en duurzaamheid er van.
Vele Amerika liefhebbers zijn dan ook, vermoedelijk met jou, van mening dat ze (we) er graag voor betalen. Als echte Hollanders  however betalen we het liefst minimaal. Dus nemen we een NPS pas en bezoeken we er zo veel mogelijk.
Suc6 met de zoektocht. En veel plezier in deparken.

Waar ga je allemaal heen?

Vrgr
Ben

#2 - 02-02-2018, 11:45 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

pethard

Beste Rianne,

De nationale parkenpas staat op naam geregistreerd, als je de pas koopt moet je je ook identificeren. Je gegevens worden opgeslagen in de pas en wij maken het incidenteel mee dat mee, dat de ranger bij de ingang vraagt om je te identificeren met je rijbewijs en / of paspoort.

Als je het wil gokken en betrapt wordt, wordt de pas ingenomen, deze is immers niet van iemand die zich kan identificeren en de toegang tot het park wordt je ontzegt. Dat is denk ik niet wat je wil voor die eenmalige jaarlijkse pas van $80,=  (nu 65 Euro)

Groet Pethard
#3 - 25-02-2018, 16:06 uur
met vriendelijke groeten,

Peter Harderwijk

Dirc

Niet helemaal waar wat hierboven gezegd wordt. Je mag namelijk met 2 personen tekenen. Dus over kopen kan, maar dan moet het tweede teken vakje leeg zijn zodat je dat alsnog zelf kunt doen.
#4 - 25-02-2018, 19:07 uur

Wop

Allereerst:  https://www.verenigdestaten.info/nationale-parkpas-amerika/   Daar staat ook waar je hem kan aanschaffen ;-)

Daarbij is het wel of niet overkomen een "eeuwige" discussie..    (Maw wat is $85 op een VS budget en je steunt de parken) ..


Dit is wat de NPS zegt:
Citaat
regarding whether someone can sell their America the Beautiful - The National Parks and Federal Recreational Lands Annual Pass. Your message was forwarded to us because we manage the pass program for the National Park Service.
 
It is illegal to sell one of these passes unless you are an authorized reseller.

Thank you,
Linda Thurn
National Park Service
#5 - 09-03-2018, 10:25 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15