Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Aankoop laptop in USA

Discussie gestart

VIV

Wij zijn van plan bij ons volgend verblijf in Amerika, een kleine laptop aan te schaffen. Daar wij er echt heel weinig over afweten, vraag ik aan 'kenners' waar we nu echt op moeten letten. Het is ook de bedoeling van hem in BelgiŽ te gebruiken.
Alvast bedankt.
Viv
#1 - 09-08-2010, 12:24 uur
Have a good one !

Johan

Bedoel je wat voor soort laptop je moet kopen of waar je op moet letten bij het kopen van dit soort goederen in het algemeen in Amerika?

Wat voor laptop je het beste kunt kopen, als het gaat om het gebruik, is een vraag die je op een computer forum moet stellen.

Voor wat betreft dat andere deel: mocht je in Amerika elektronica willen kopen dan zou ik ervoor kiezen naar gerenommeerde winkels te gaan (Best Buy, Data Docters, Office Depot, etc.) Kijk uit met miezerige winkeltjes met hoofdzakelijk allochtone verkopers uit India enzo er in (sorry maar is echt zo) die camera's, laptops, en diverse andere soorten elektronica verkopen. De kans dat je in dergelijke winkeltjes eerlijk wordt behandeld is niet al te groot. En alhoewel de prijzen daar veelal interessant kunnen klinken of waar veel te onderhandelen is over de prijs, koop je daar vaak een kat in de zak. Dit soort winkeltjes zitten vrijwel altijd in grote steden bij toeristische toegangswegen. Daarnaast kun je problemen krijgen bij terugkeer in BelgiŽ met betrekking tot de invoerrechten e.d. Ook is de kans groot dat je geen garantie hebt op je apparatuur na aankomst in Europa. Enerzijds omdat garantievoorwaarden in Amerika anders kunnen zijn en anderzijds omdat hij soms vervalt als je niet in Amerika woonachtig bent.

Als je een kleine laptop wilt kopen dan is het misschien wel zinnig om gewoon in Europa te kijken naar de voordelige plaatsen om zo'n ding te kopen. Misschien scheelt het helemaal niet zoveel!
#2 - 09-08-2010, 13:09 uur

hdeweert

De aanschaf van een PC of Laptop is heel persoonlijk en hangt af van wat je er mee wilt gaan doen, een advies hierover is moeilijk te geven.
Kijk wat je zelf denkt dat het apparaat moet doen. Kijk verder of het ding ook de 220 V van europa aan kan want anders moet je nog een
adapter extra erbij kopen en dan is de $ winst gauw weg. Hou ook in de gaten dat de garantie meestal vervalt als je buiten Amerika het
apparaat ter reparatie aanbied. Aangezien je 2 maal per jaar naar Amerika gaat zul je wel weten waar je zo`n apparaat moet kopen.

succes
#3 - 09-08-2010, 14:12 uur

koosv

Een handige kleine laptop voor op reis is een  netbook met een scherm van 10.1 inch.
Deze zijn relatief licht (rond de 1.3 kg), minder kwetsbaar door het kleinere scherm dan zijn grotere broertjes, en de acculading gaat tot wel 9 uur mee. Aangezien deze apparaten niet meer kostbaar zijn, reken op een bedrag van ongeveer 250 euro, kan je net zo goed zo'n netbook in europa kopen, mede voor de garantie. Let er wel op dat er liefst windows 7 op staat, ipv XP bij de iets oudere modellen. De beste prijzen, voor Nederland althans, op het gebied van computers en randapparatuur, en in dit geval voor laptops, vind je op http://tweakers.net/pricewatch/cat/496/laptops.html.
als je dan klikt op netbooks krijg je een voorselectie, en vervolgens kan je sorteren op de prijs.

Als je een echte dure gadget wil, koop dan een Apple IPAD, maar ja, daar zit niet eens een slot in voor een geheugenkaartje, noch zit er een usb poort op, en heeft relatief weinig, niet of moeilijk uitbreidbaar geheugen, maar het is wel een leuk hebbedingetje van rond de 700 euro, afh. van het model, maar dit terzijde. Deze zou je juist wel in de VS moeten kopen, de douane vindt ze vast ook heel erg leuk.
#4 - 10-08-2010, 12:28 uur

VIV

Nieuw!
<vraag verwijderd>

Noot Administrator:

Ik heb je vraag verwijderd gezien die helemaal off topic is!
Inhoudelijke vragen over computers met betrekking tot techniek, etc. etc. dien je of in het off topic forum te stellen of op een forum wat daarin gespecialiseerd is.
#5 - 11-08-2010, 12:23 uur
« Laatst bewerkt op: 11-08-2010, 12:45 uur door Johan »
Have a good one !

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15