Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amerika: Wat vinden we raar, wat missen we, wat begrijpen we niet

Discussie gestart

Dirc

Ik kon zo snel geen topic vinden, ook al dacht ik dat deze er wel was. Mocht dat zo zijn dan gooi ik deze wel weer weg.
Dus waar ik wel benieuwd naar ben:

1. Je gaat naar Amerika op vakantie. Wat vind je daar nu echt handig wat we in Nederland niet hebben of gebruiken?
Bijvoorbeeld de verkeerslichten aan de overkant van de weg i.p.v. je hernia in Nederland. Of vrij rechtsaf zolang niet anders aangegeven,.

2. Je bent op vakantie en denkt, dat hebben ze bij ons toch wel beter geregeld of dat mis ik.
Bijvoorbeeld overal friet maar nergens de snacks die wij kennen.

3. Wat begrijpen we niet
Wellicht kunnen forumleden dingen ophelderen.
Bijvoorbeeld: Overal de bordjes "School bus stop ahead". Maar waar stopt hij dan? Er zijn geen bushokjes of borden die de stop en tijden aangeven.
#1 - 15-06-2017, 12:34 uur

Wop

Je gaat naar Amerika op vakantie. Wat vind je daar nu echt handig wat we in Nederland niet hebben of gebruiken?
De snelheid in de restaurants.  Eten, betalen en gaan.  Ik ben niet zo van het lang tafelen, hou er niet van om lang op mijn eten te moeten wachten. OF De aanwezigheid van WC's in winkels, dat is hier echt een gemis. Als ze er al zijn dan moet je er nog voor betalen ook.

2. Je bent op vakantie en denkt, dat hebben ze bij ons toch wel beter geregeld of dat mis ik.
De reclame hoeveelheid op tv, om de haverklap...  Dat is bij ons ook teveel, maar wel beter

3. Wat begrijpen we niet
Hoe Amerikanen hun rijbewijs halen...  Ik zie altijd veel beslissingen van weggebruikers waar ik grote vraagtekens bij zet.

#2 - 15-06-2017, 19:48 uur

Pieter79

Ik woon hier al een hele tijd dus zal proberen te antwoorden op zaken die toeristen tegenkomen.

1. Je gaat naar Amerika op vakantie. Wat vind je daar nu echt handig wat we in Nederland niet hebben of gebruiken?
Vrachtwagens en auto's rijden dezelfde snelheid. Een autorit van 12 of 14 uur stelt hier niet zoveel voor. Je zet de cruisecontrol aan en stopt af en toe om te tanken, en geen gestress met naar rechts om achter een vrachtwagen te hangen, en dan weer stressen en gas geven om deze links voorbij te kunnen. Ik ben een jaar geleden weer eens een weekje in Nederland geweest, en schrok van de drukte en gestress van iedereen op de weg (om maar niet te spreken van alle drempels en wegversmallingen).

2. Je bent op vakantie en denkt, dat hebben ze bij ons toch wel beter geregeld of dat mis ik.
Het metrisch stelsel dat in Nederland en vrijwel over de gehele aarde gebruikt wordt is beter dan het imperial system dat maar niet vervangen wordt (of naar mijn mening te langzaam).

3. Wat begrijpen we niet
Antwoord voor Dirc: "Overal de bordjes "School bus stop ahead"." Dit zijn plaatsen waar de schoolbus stopt en kinderen afzet die dan al dan niet de weg oversteken. De schoolbus heeft dan een stop-bord dat uitklapt, met rode knipperlichten, en als het een straat is zonder middenberm moet verkeer uit beiden richtingen stoppen.
Toeristen begrijpen niet dat Amerikanen over het algemeen veel rondreizen of willen zien tijdens hun vakantie in het buitenland, of geregeld een al dan niet lang weekend erop uit trekken. De reden is dat veel Amerikanen maar 10 tot 20 (betaalde) vrije dagen per jaar hebben.
#3 - 16-06-2017, 03:32 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Ben2USA

Ik zal er aan proberen te denken dit bij te houden komend half jaar daar en daarna nog eens ... :D :afro:  Maar ja, best kans dat ik wat afgeleid wordt door van alles en nog wat. :coolman:   Maar misschien zijn dat dan wel weer wetenswaardigheden hier  :dansbanaan:

Wish me effortless luck&fun!
#4 - 16-06-2017, 12:14 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

Cees A

Kans op afleiding is inderdaad vrij groot, ja.  ;D
Als je echter net zoveel roadworks meemaakt als ik de afgelopen maand dan heb je tijd genoeg om ter reageren op dit onderwerp.
Wat een ellende was die Californische kuststreek zeg.
Door de vele landslides was men overal, maar dan ook echt overal aan de weg bezig.
Het ene bordje "end roadworks" lag nog maar net achter je of het volgende bord met "roadworks" kwam al weer in zicht.
Hopelijk (en waarschijnlijk) is men klaar tegen de tijd dat jij in Californie bent.

Veel plezier en hou ons, al dan niet tijdens roadwork-pauzes, op de hoogte van je belevenissen.
#5 - 16-06-2017, 12:40 uur

Ben2USA

Doe ik! :coolman:
#6 - 19-06-2017, 16:12 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

Ben2USA

Wat valt ons op in Canada en USA 
Canada Nova Scotia:

Ontbijt met kartonnen bekers en borden. Gewone en 2% melk in zwarte koffiekannen in een koelvitrine.  Echt stoppen bij een voorrangskruising. Iedereen stopt als je oversteekt. Bussen met een fietsenrek voorop met soms een fiets er op. Auto’s zonder nummerbord voorop. Zeer vriendelijke en behulpzame locals. Iedereen die je aankijkt lacht vriendelijk en wil weten hoe het met je gaat (..duhhh.. Great tuurlijk; kan ik ook vragen!). Murphy heeft hier een restaurant, winkel en amfibische bus. En als je Thanks zegt, zeggen ze dat je welkom bent  …. terwijl je weggaat!

Aardig is om te zien dat klanten, als ware het kassières, zelf hun boodschappen per stuk op een PCkassa zoeken, vinden, prijzen en afrekenen. Maar dan staande.

Allereerst dat bijna alle wegen slecht zijn. Ook dat ze allemaal ruim en meestal 2 baans per rijrichting zijn; heerlijk. Dat het gentlemen in traffic zijn gaf ik al eerder aan, maar dat blijkt ook vandaag meermalen. De Walmart mag geen alcohol verkopen, maar de winkel er naast wel. De revolut kaart werkt niet bij IMathers maar wel bij de Walmart.

Service bij tanken kost geld.  Vlaggetjes bij een paal aan weerszijden van de weg zijn gratis oversteekhulp doe het zelf service; zou in NL nooit lang staan dat spul…

Op Canadaday is overal drukte en opstopping omdat iedereen moet gaan  kijken naar de vrijwillers en brandweerlieden in optocht. Daarna drinken ze een borrel in een garage van een buurman, want zo maar bij elkaar binnenlopen is hier geen gewoonte. Op afspraak ook niet trouwens. Ze ontmoeten elkaar bij pub Tim Horton bijv waar prima wifi is buiten en lousy coffee binnen. Dat went als/omdat je als communitybewoner braaf mee doet met socializen.

Ook campers rijden met fietsenrek voorop. In de straten hier zien we alleraardigste geschilderde of betegelde taferelen. De huizen zijn allemaal van hout; voor 1- 3 ton heb je een flinke met landgoedje. Onze camper ziet er soms klein uit, bijv. naast een vrachtwagen of buscamper of pickupcaravan met sideslides en 400pk…..

Grappig is dat meteen meerdere hollanders op de camping op ons hollandse nummerbord afkwamen. En in het dorp passeerde ons een echtpaar met een opmerking in het nederlands die heel gek van ons, uiteraard gevatte, hollandse antwoord opkeken. Fun!

Het is rustig in de toiletten/douche ruimte. Niet zo vreemd hier, want velen hebben grote badkamers in die grote bakken, met privacy op thuisnivo. Zo’n bak heeft vaste zwart (toilet) en grijs (spoel) waterbakken. Die zitten aan één  ‘hookup’ afvoer. Die afvoer is buiten aangesloten op een afvoerslang zodat zodra je een klep openzet de zwaartekracht de rest doet. Aan die buitenslang is een waterslang gekoppeld zodat je na legen van een bak die bak kan doorspoelen en weer legen. Niet beide kleppen tegelijk openen want dan krijg je de verkeerde bacterieen in de verkeerde bak… Wie ergens staat zonder buitenhookup kan naar de dumpplaats waar je kunt hookuppen. Ik heb er dus niets aan want mijn afvoer past niet en ik heb een toiletcassette.

 Ook nederlanders emigreerden achter in de 50ger jaren naar hier.

We zien twee soorten zebrapaden, de ene zoals we die kennen en de ander in laddervorm met 5 witte treden en witte randen. Er zijn three- en fourway voorrangsborden naast de gewone waar je persé moet stoppen, hoe dan ook. Bij de x-ways gaat het op tourbeurt, wie het eerst stopt gaat ook het eerst. Stoplichten kunnen groen knipperen, dan gaat het links afslaand verkeer wel en de rest niet.
rechtsafslaand verkeer gaat door rood als anderen van rechts komend links afslaan. 

Veel nattigheid naast de wegen. Geen wegen naar leuke stille uitzichtplekjes; bijna elke weg is doorgaand of privé en sommige dragen zelfs de naam van de aanliggende huiseigenaar. Afstanden worden niet aangegeven op de meeste lokale borden, wel op de snelwegen soms.
Rood knipperende stoplichten doen dat bij ons meer koningsgezind. De oversteekdiscipline is hier enorm; stoplichten gaan vanzelf op loop door stand en daar krijg je 20 seconden voor.  Loop je eerder dan stopt men gewoon of rijden ze zelfs iets achteruit om ruimte te geven. Het verkeersbeeld is dan ook uiterst relaxed. Er zijn  parkeerplaatsen bij de supers speciaal voor aanstaande en kersverse moeders. In de drogisterij vindt je ook een apotheek (farmacy) en zelfs een doe het zelf bloeddrukmeter. Een loonie is een 1Ca$ (omdat die vogel [Loon = Geelsnavelduiker achtige zeeeend] op die munt staat) en een twoonie is 2Ca$.

Het is de gewoonste zaak van de Canadezen om je leftover te laten opboxen. Het zachte diepe broem broem  geluid van die 4×4 pickups is wel erg indrukwekkend. De wifi kwaliteit op dit park is te vaak  bummer..  Antigonish heeft de klemtoon op de 3e en vooral op 4e lettergreep.

Het %% zwaarlijvigen zien we wel toenemen, maar slechts zelden extreem.


NB.: www.zwerfuil.wordpress.com

#7 - 09-07-2017, 13:31 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

Chris RTA

1. Je gaat naar Amerika op vakantie. Wat vind je daar nu echt handig wat we in Nederland niet hebben of gebruiken?
Waarom ze bij ons nog steeds na al die doorrijders de benzine eerst mogen tanken en daarna pas afrekenen.

De openheid van de mensen. De drempel om iets tegen een ander te zeggen ligt veel lager in Amerika en Canada.

Waarom er nog zo veel schakel auto's in Nederland rijden? En ook nog met f$%^cking 6 versnellingen.

Korting over korting kan in Amerika wel.

Waarom zijn de prijzen in Amerika altijd zonder sales tax? Sta je daar met je $1 briefje in de Dollar Tree!! Oh, niet genoeg!

Waarom je hier een dun longdrink glas krijgt en 4 ijsklontjes en in US/Canada een emmer drank en berg ijsklontjes en free refills.

Waarom ze toch van die hoge claim vergoedingen hebben waardoor alles zo overvoorzichtig geregeld moet worden. 1 druppel water op de grond en er moeten 3 gele waarschuwingsborden bij gezet worden en die gang moet tijdelijk afgesloten worden. Loopbrug moet dicht omdat er 1 schroef loszit. Er moet een heel team opgeroepen worden waardoor een week later iemand die schroef aandraait.En bij 1 bliksemflits de hele stad al plat ligt en je wifi al helemaal kan vergeten.

#8 - 10-07-2017, 21:23 uur

Big_mo

3. Wat begrijpen we niet
Hoe Amerikanen hun rijbewijs halen...  Ik zie altijd veel beslissingen van weggebruikers waar ik grote vraagtekens bij zet.

Dit vind ik in Nederland toch een heel stuk beter geregeld. Daar boven op geloof ik het feit dat in Nederland met stick shift geleerd wordt over Automaat men iets minder afgeleid rond rijd! Ik merk het aan mezelf als ik in mijn daaglijkse rijder zit of met mijn Jeep op pad ben. Automaat maakt mensen lui.
#9 - 11-07-2017, 20:50 uur

Bakvet

Wat ik nog steeds niet begrijp is dat gedoe met fooien. Tegenwoordig, als je in een wat meer luxe hotel met wat extra voorzieningen  in een populair toeristenoord (b.v. Las Vegas, Orlando) verblijft, betaal je vaak al minimaal $30.00 aan zogenaamde "resort fee" per nacht. Maar nog steeds wordt er van je verlangd dat jij het minimale salaris van de restaurant-bediening en de schoonmaker aanvult. Ik vind dat echt een ongehoorde minachting van je klanten. (By the way, ik betaal altijd veel fooi, daar ligt het niet aan, zelfs als het personeel mij met voor mijn gevoel totale desinteresse behandelt.)

Dat gedoe met waarschuwen overal voor op luchthavens en in pretparken: ik wordt er soms spontaan depressief van. Komt grotendeels  door die woekerende claim-cultuur die het land rijk is. Ga naar Canada, daar spreken ze ook Engels. Nergens vind je daar dat overdreven onder de aandacht brengen van mogelijke gevaren.

Zo ook Las Vegas; zet het ontbijtnieuws aan en maar liefst vijf verschillende schadeclaim advocatenburo's  proberen je hun diensten op te dringen. Of anders in Los Angeles: blijkbaar ben je niet helemaal gezond als je daar niet voor een 's werelds beste medische behandel klinieken in aanmerking wilt komen.

Wat ik ook niet begrijp is: de mensen die er eerst woonden zijn meer dan 2000 jaar met respect met het land omgegaan. Toen kwamen de Europeanen, die zagen kans om in enkele tientallen jaren (vaak korter) de grond uit te putten waardoor er een dustbowl ontstond: alle vruchtbare grond waaide weg. En toch hebben we nu een president die klimaatverdragen wil opzeggen "omdat het slecht is voor Amerika".

Aan de andere kant: als je in de VS op een camping of een openbare picnic plaats naar het toilet gaat, dan hangen er zes wc rollen. Terwijl Europeanen het normaal vinden om op een (vaak veel duurdere) camping met een wc-rol onder de arm  naar het douchegebouw te lopen. Dat is weer Europeaanse kneuterigheid ten top.
#10 - 12-07-2017, 22:42 uur

Pieter79

Wat ik ook niet begrijp is: de mensen die er eerst woonden zijn meer dan 2000 jaar met respect met het land omgegaan. Toen kwamen de Europeanen, die zagen kans om in enkele tientallen jaren (vaak korter) de grond uit te putten waardoor er een dustbowl ontstond: alle vruchtbare grond waaide weg. En toch hebben we nu een president die klimaatverdragen wil opzeggen "omdat het slecht is voor Amerika".

Die Dust Bowl was inderdaad iets dat te maken had met Europeanen en hun gemechaniseerde landbouw, maar uiteindelijk moeten we niet vergeten wat een ongelooflijke vooruitgang we de laatste 200 jaar meegemaakt hebben. En de realiteit is dat de sterksten altijd overleven, zeker in vroegere tijden, en dat waren de Europeanen. Leuk of niet, het is de realiteit waar we nu mee leven.

Over het opzeggen van het klimaatverdrag, ik ben er persoonlijk erg blij mee. Ik heb er een heleboel argumenten voor maar die zal ik je besparen. Feiten die bekend zijn is dat de temperaturen hier lange tijd boven de 30 gr. C zijn, en je het dus zonder A/C niet overleeft. Ik heb een nieuw huis gebouwd, en voorbereidingen getroffen voor zonnepanelen, en ik kan je zeggen dat ze economisch gezien totaal no sense maken. Vandaar dat ik ze niet heb. Ik ben er voorstander van om de markt te laten werken. Als er economisch betere alternatieven zijn dan gaat dat de toekomst worden. Met het verspillen van belastinggeld aan inferieure zaken wordt niemand beter.

Voor de geode orde; er zijn hier genoeg initiatieven en belasting credits die je kunt krijgen bij aanschaf van energiezuinige producten, inclusief electrische auto's en zonnepanelen om maar iets te noemen. Het klimaatverdrag was gewoon een verdrag om een rem op de economie te zetten, en daar hebben we hier in de US inderdaad niets aan.

Gr. Pieter
#11 - 12-07-2017, 23:19 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Bakvet

En dat je van die Amerikanen hebt die de feiten gewoon omdraaien, dat begrijp ik ook niet. Laats ook weer zo eentje aangehoord: "Wetenschap is door de mens bedacht, als er geen mensen zouden zijn zou er helemaal geen wetenschap zijn.  Maar God zou er dan nog wel gewoon zijn. Daarom moeten we ervoor oppassen dat we teveel waarde aan die zogenaamd  wetenschappelijk aantoonbare feiten toekennen, want het is allemaal maar door mensen bedacht, het is geen garantie dat het echt zo is."
#12 - 17-07-2017, 23:25 uur

Bakvet

Wat ik raar vind is dat je op het dunbevolkte platteland bijna alleen maar rommelige tweedehands bandenzaken ziet. Heb er zelf ook gebruik van moeten maken, omdat de band van m'n huur SUV klapte. Een tweedehands band met net zoveel profiel kostte 35$ plus $5 balanceren. Een nieuwe band (maar die hadden ze niet) kostte in de stad 135 dollar. Alleen ik had al drie weken op die tweedehands gereden, dus daarmee heb ik hem maar ingeleverd.

Wat ik niet begrijp is dat je in de supermarkt 35 halve liters water koopt voor $3 en stel dat je ze in Arizona koopt en in California inlevert, dan krijg je ook nog eens $1.65 statiegeld terug. Terwijl men op een luchthaven gerust $3 voor 1 zo'n fles betaalt.

#13 - 23-07-2017, 00:20 uur

Ruud2004


1. Je gaat naar Amerika op vakantie. Wat vind je daar nu echt handig wat we in Nederland niet hebben of gebruiken?
  • Het "Keep your Lane" systeem op de autosnelwegen en de stopborden (RVV B07) bij gelijkwaardige kruisingen. Vergt wel wat discipline (hebben we die hier?), maar werkt prima.
  • Een ESTA gelijkend systeem voor de Schengenlanden.

2. Je bent op vakantie en denkt, dat hebben ze bij ons toch wel beter geregeld of dat mis ik.
  • Drugsbeleid. Ook deze zomer (nu in Seattle) weer vastgesteld dat Amerika de strijd tegen drugs heeft verloren. Hoop dat het in NL nooit zo ver gaat komen.

3. Wat begrijpen we niet
  • Dat oude/verlaten huizen/fabrieken niet gelijk gesloopt worden, maar vaak blijven staan. Je ziet wijken hierdoor verpauperen. Ik weet het, zal wel om kostenplaatje gaan, maar zie je hier bijna niet.
  • De verhouding "Politie <> Burger" is (van beide kanten) in Amerika toch wel bijzonder te noemen. Van bijzonder slecht Politieoptreden tot pure haat tov die Politie ambtenaren.
[li]

[/li][/list]
#14 - 23-07-2017, 15:41 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

Dirc

Citaat
Het "Keep your Lane" systeem op de autosnelwegen

Een Amerikaanse gaf ons dit jaar aan dat het in veel staten wettelijk gewoon keep right is........ik heb dit niet gecontroleerd.
#15 - 23-07-2017, 16:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15