Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amerikaanse uitwisselingsscholier zoekt gastgezin!

Discussie gestart

AFS Nederland

Stichting AFS Nederland verzorgt sinds 1947 belangeloos interculturele uitwisselingen tussen Nederlandse en buitenlandse middelbare scholieren. Ieder jaar ontvangen wij uit diverse landen studenten die hier een schooljaar lang kennis komen maken met de Nederlandse cultuur. Zij verblijven dan bij een vrijwillig gastgezin en gaan naar een Nederlandse middelbare school. AFS bereidt student en gastgezin voor op de uitwisseling, zorgt voor goede begeleiding en organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten.
Voor enkele studenten zijn onze vrijwilligers nog hard op zoek naar een (desnoods tijdelijk) gastgezin dat het leuk vindt op deze manier een stukje buitenland in huis te halen. Gastgezin zijn voor een uitwisselingsstudent is een unieke ervaring die je een leven lang bijblijft!
Wij krijgen dit jaar ook studenten uit de Verenigde Staten, voor enkelen van wie wij nog op zoek zijn naar een gezin, voor het hele jaar of voor noodopvang.

Mikaya Lefler. Mikaya is 16 jaar en komt uit Nevada City, CaliforniŽ. Hij is sportief aangelegd, houdt van voetbal en American football. Hij doet aan film en toneel, gaat graag kamperen en is reuze trots op zijn oom Doug, die filmregisseur is in Hollywood!

Elizabeth Ultee. Liz komt uit Plattsburgh, New York en is bijna 16. Ze is muzikaal aangelegd, ze speelt viool en fluit. Daarbij doet ze vrijwilligerswerk thuis, houdt van joggen, lezen en schrijft verhalen. Ze heeft ook nog eens een talenknobbel en wil graag perfect Nederland leren spreken.

Colleen Peddygord. Colleen is 17 jaar en komt uit Bend, Oregon. Ze doet aan tekenen, borduren en fotografie, kunst in het algemeen is haar passie. Verder doet ze aan kunstrijden op de schaats. Ze is vegetarisch. Ze wil graag op uitwisseling om haar sterke punten te leren kennen en zich verder te ontwikkelen als persoon.

Als u ons kunt helpen voor de eerste opvang, zodat onze vrijwilligers in uw regio gericht verder kunnen zoeken, zouden wij graag van u horen. Mocht u interesse hebben voor een langere periode gastgezinschap, dan willen wij ook van u graag vernemen! Wij vragen van u Ďeen bed en een bordí en een warm welkom voor deze student die voor het eerst zo ver en lang van huis is. In elk geval danken wij u alvast hartelijk voor uw interesse. Een uitgebreid profiel van onze studenten kunt u vinden op de Gastgezinpagina van onze website, www.afs.nl

Met vriendelijke groet,
Stichting AFS
#1 - 20-07-2007, 14:19 uur

bgroeneveld

Ik kan AFS uit eigen ervaring van harte aanbevelen.

Wij hebben in het laatste jaar van mijn middelbare school (1966! ze kwamen toen uit Amerika nog met de boot!) een jaar een student gehad uit Berkeley, Californie. Hij had nog nooit van Nederland gehoord, kreeg op de boot een spoedcursus en schreef een jaar later opstellen en werkstukken in het Nederlands.

We hebben altijd contact gehouden en ik ben onlangs, 40 jaar later, bij hem langs geweest (hij woont nu in Oregon en verstaat nog steeds wat Nederlands).

Er waren dat jaar twee AFS studenten in mijn school (Spinoza Lyceum, Amsterdam). Ook een succesvolle uitwisseling. Maar als de twee studenten omgewisseld zouden zijn, zo het allemaal niet zo goed zijn gelopen. Waarmee ik maar zeggen wil, dat AFS gezinnen en studenten uitstekend op elkaar afstemt, beide gezinnen kregen allebei een Amerikaan die precies bij dat gezin paste!

#2 - 20-07-2007, 17:43 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15