Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

dollars of euro

Discussie gestart

agios1

mijn zoon die in Amerika zit en hard aan het sparen is voor een huis vroeg zich af of het niet verstandig is de dollars die hij nu heeft, om te zetten in euro's omdat hij verwacht dat de koers van de dollar t.o.v. euro nog verder zou kunnen dalen.
Los van de vraag of dit verstandig is, is mijn vraag: kun je in de states een euro-rekening nemen, zoals je hier een dollar-rekening kunt nemen en wat zijn de kosten als je besluit hier bij een bank (niet bij Fortis!)  de dollars om laat zetten in euro's  om er later (volgend jaar)weer dollars voor te vragen
#1 - 27-09-2008, 12:21 uur

bgroeneveld

Waarom neemt je zoon niet gewoon een Nederlandse bankrekening en een Amerikaanse. Kan hij dollars EN euro's sparen. Verspreiden lijkt me nuttig, want de dollar is al wer gestegen naar $ 1 = 1,40 E, was op een gegeven ogenblik $1=1,60 E.

Als hij in de VS zit, zou hij een rekening moeten kunnen openen bij een Amerikaanse bank, eenrekening bij de Nederlandse Postgiro (heb daar erg goede ervaringen mee) is ook vanuit de VS te openen. Kan hij heen en weer gaan schuiven.

Als ze in Washington uit de problemen komen en de markt gaan ondersteunen en zodra Obama president is 20 januari, zou de dollar wel eens fors sterker kunnen worden.

Hoewel: voorspellen is moeilijk. Het best antwoord op dergelijke vragen is eens gegeven door een Wall Street guru: gaat de markt/dollar omhoog of omlaag? Ja, maar niet nu.
#2 - 01-10-2008, 22:24 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15