Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Familie of organisatie (jaar high school)?

Discussie gestart

Dutch_girl

Hallo,

Ik ben Lisanne, 16 jaar en ik ga naar 5Havo.
Ik wil al heel lang een jaar naar de VS om een jaar high school te doen.
Nu hebben mijn ouders mij beloofd, dat als ik volgend jaar mei mijn diploma haal, ik dat mag gaan doen.
Alleen ik twijfel nog hoe ik het ga regelen. Ik heb familie in Colorado, maar ik las op een website ( http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1269.html) dat je als buitendlandse student al gauw 3000-10000 dollar moet betalen. Een organisatie vraagt gemiddeld 5500 euro.
Hebben jullie misschien tips hoe ik mijn jaar in de VS het beste kan regelen? Of helemaal zelf regelen of via een organisatie en dat ik dan bij m'n oom en tante kan wonen?

Groetjes,
Dutch_girl
#1 - 10-07-2006, 13:21 uur

bgroeneveld

De beste manier lijkt me om je familie in Colorado aan het werk te zetten.

Hebben ze een kind van ongeveer jouw leeftijd? Die zou dan bij zijn/har high school kunnen informeren of ze het leuk zouden vinden om een Nederlandse student een jaar onderdak te bieden en wat dat zou kosten.

Of laat die familie eens navraag doen bij een plaatselijk technical college of een universiteit in de (wijde) omgeving. Kleinere scholen (in de VS vallen universiteiten en colleges vaak ook onder het woord 'school') zijn vaak soepeler wat betreft onderdak bieden aan buitenlanders (worden vaak als zeer interessant gezien). Een andere mogelijkheid is om een beperkt aantal vakken te volgen en een beperkt aantal 'credits' te halen (je betaalt vaak per 'credit'). Na een jaar kun je dan altijd verder zien.

En vergeet niet in Nederland te informeren of je tijd in Amerika ergens voor mee kan tellen. Een overstap naar het VWO bij terugkomst, misschien, of wat kwijtscheldingen voor een verdere studie/vakopleiding.

Succes.
#2 - 10-07-2006, 16:03 uur

David_Fly

Ik ga half 2007 ook naar amerika(High school) ik heb daar ook een stuk of 20 Famillie leden. ik ben nu 14 en als ik ga 15 ik ben daar van plan om gewoon heel High school af te maken dus ik blijf ongeveer 4 Jaar en daarna misschien nog naar college dat zie ik dan wel. De school waar ik heen wildde deed moeilijk: Grossepointe South High School in Detroit Michigain. dus mijn oom had zijn advocaat gebeld die zij dat er 2 mogelijkheden waren of gewoon komen met een studentenvisum(erg duur)of familie legal guardian laten wordden. dus mijn ouders hebben geregeld dat mijn oom (Tijdelijk) voogd van mij word. met een organisatie is wel makkelijk maar bij famillie is het vertrouwder en goedkoper. Je krijgt warschijnlijk ook te maken met hele dure school rekening omdat je zogenaamd een out of state leerling bent dus die regel heb ik al weten te omzeilen met guardianship van mijn oom bijv. een leerling uit die staat hoeft maar 500$ te betalen en jij moet 1000$ de prijzen kloppen niet maar zo gaat het wel.
Als een organisatie 5500E kost dan komen er altijd nog veel kosten bij zoals Boeken Schoolspullen (soms naschoolseactiviteiten) Zakgeld ookal zo'n 200$per maand.
Dus mijn advies regel het allemaal met de familie

David
#3 - 11-07-2006, 14:18 uur

Dutchieanne

Hoihoi,

Ik heb een jaartje naar College geweest. Misschien is dat nog wel wat interessanter dan highschool. Het is hetzelfde systeem, maar je kunt beroepsgerichte vakken kiezen. Kan je alvast een basis leggen voor als je terug in NL bent. Als je je rechtstreeks bij een college aanmeld, ben je in ieder geval al minder kosten kwijt dan wanneer je via een organisatie gaat. Kijk dan wel voor een community college ipv een 4 jarig college of universiteit. Community colleges nemen in principe iedereen aan die zich aanmeld, de (vier jarige) universiteiten niet.

Zelf heb ik hele goede ervaringen met Green River Community College. Ik ga er in Augustus weer heen :) En anders: kom langs op de studiebeurs in Utrecht in oktober. Dan staan zij er ook cheer

Meer info?  ajdewal@hotmail.com  en www.greenriver.edu

Feel free to ask
#4 - 11-07-2006, 21:05 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15