Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Gras

Discussie gestart

pzuidema

Een posting over gras. Tsja... het kan echt in combinatie met Amerika.

Om een beeld van gisteren hier te schetsen, denk je even het volgende in; een nieuw huurhuis (geen genoeg kredietverleden; geen huis nog kunnen kopen) met twee verdiepingen, een enorme voor en achtertuin, parkeerplek voor 5 auto's, alles erop en eraan. Dit half in de bossen in een rustige erg ruime wijk.

We wonen hier nu twee weken. Telefoontje, op het werk. Onze huurbaas had een 'major violation' te pakken op ons huis. Er is een ambtenaar van het plaatsje Lakewood, NJ waar wij wonen, langs gereden en heeft een boze brief geschreven dat ons gras te lang was. Gras. Te lang. Paniek alom. Geen probleem om het te onderhouden, maar na twee weken na de verhuizing ben je nog meer binnenshuis bezig dan buitenshuis. Maar, ik dacht dat ze in Nederland mierenvrijerig konder zijn... maar dit had ik niet verwacht.

Voordat ik nog van de ene nieuwe verbazing in de andere val, zijn er hier anderen op het forum die nog meer van dit soort bureaucratische dingen hebben meegemaakt en me kunnen waarschuwen en/of voorbereiden? :)
#1 - 29-07-2006, 06:32 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

Chiefram

Juist! Dit klinkt mij heel bekend in de oren!!! :)

Maak je borst maar nat hier in Amerika. Onze buurman aan de overkant kreeg een boze brief van de HOA dat er een stukje onkruid groeide vlak naast zijn boom en dit moest terstond worden verwijderd omdat dat stukje onkruid een hoogte had bereikt van meer dan 10 cm!!! Niemand die dit had gezien, zeker niet omdat het in zijn achtertuin was. De buurman was echt om te spetteren!

Ook wordt hier met regelmaat de Animal Control gebeld, zodra de buren maar even ergen een poes zien lopen of een hond. Dit is hoofd nieuws en sommige mensen staan dan direkt op hun achterste poten. Iedereen moet zijn dieren binnen houden. Echt zielig, maar typisch Amerikaans gedrag in een wijk met een HOA. En dan te bedenken dat er op hetzelfde moment in de wereld bommen over en weer gegooid worden met doden en gewonden als gevolg en mensen in hun schuilkelders moeten leven. Dan gaan ze zich hier over een grassprietje een mega ramp maken!

Succes! LOL!
#2 - 29-07-2006, 07:27 uur

pzuidema

Zucht. Dat wordt dus maaien dit weekend. Nou moet ik wel zeggen... 10cm spriet... maak het 80cm. En niet echt het gras, meer het onkruid. Maar echt, je hebt de laatste doos nog niet in je huis staan of ze beginnen al. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook wel de humor van inzie, maar was wel zo slim om dat aan de telefoon niet te doen blijken.
#3 - 29-07-2006, 07:53 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

Pieter79

Bijna 3 ft. onkruid of gras is wel aan de lange kant ja :D
Echt te gek dat je nu in Amerika woont trouwens! Jij bent via het werk daar terechtgekomen op een werkvisum?
#4 - 29-07-2006, 12:12 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

thornberrys

Wat is HOA,ik vind er niks van op google !!

#5 - 29-07-2006, 12:40 uur

Chiefram

Wat is HOA,ik vind er niks van op google !!


HOA staat voor Home Owners Association. Wij hebben ook een HOA. Ons huis is in een wijk gebouwd waar allemaal regeltjes gelden om zodoende de waarde van de woningen op te krikken. Zo staat er in het kontrakt dat wij niet ons huis mogen schilderen in dezelfde kleur als de buren en dat je je auto niet in je eigen tuin op het gras mag parkeren en je geen basketbal korf boven je garagedeur mag hangen en geen vlag aan je huis mag bevestigen en je verplicht bent elke week of twee weken je gras te maaien en geen onkruid mag hebben. Ook mag je de tuin alleen inrichten met gras en bomen, maar daar moet je wel een plan van indienen die goedgekeurd dient te worden.

Het zijn echt heel veel regeltjes, maar het is alleen maar voor je eigen bestwil. Je hebt namelijk huizen als dit in Amerika:

Ons huis staat er dus zo bij (dankzij de HOA, want anders... hahahaha... ):Maar de HOA is meer. Wij betalen per maand $52 dollar aan de HOA. Dit is heel weining, zeker als je weet dat hiervoor wekelijks je huisvuil wordt opgehaald en wij gebruik mogen maken van het zwembad, tennisbanen en volleybalveld dat precies achter ons huis ligt.

Zelf ben ik aangemeld bij de yahoo group van onze community (wijk) en kan iedereen die hier woont elkaar emails sturen met vragen en opmerkingen. Die komen dan automatisch in mijn mailbox terecht. Dan sta ik soms toch wel eens versteld van hoe kleinzielig de meeste bewoners zijn:

'Goh, ik zag een poes in de straat lopen. Ik heb maar gelijk de Animal Control gebeld, maar die komen niet want de poes had een halsbandje om!'

'De hond van de buren liep buiten in zijn eigen tuin zonder riempje. Kunnen we hier niet tegen op treden?'

'Er ligt een takje van mijn buren op mijn gras. Kan de HOA hier niet tegenop treden?'

'Wil iemand die hier ergens in de wijk woont en een gele SUV heeft aub niet over de open stukken weilanden rijden, want dit is geen gezicht!'

'De buurman heeft een bordje achter zijn voorruit geplaats dat de auto FOR SALE is. Ik vind dit de wijk naar beneden halen en wil graag weten welke stappen ik hier tegen kan ondernemen'.

'Er waren gisteren kinderen in het zwembad zonder ouders. Ik heb gelijk de politie gebeld. Het was tenslotte al 8 uur 's avonds en dan horen kinderen thuis te zijn. Er is nu tegen de kinderen process verbaal opgemaakt!!!!!'

Ja, echt waar!!! Dit zijn geen verzonnen emailtjes die hier de ronde gaan, maar dagelijkse kost!!!

Ondanks ik voor een streng beleidt ben wat mijn woonomgeving betreft (ik wil ook meer geld als ik mijn huis verkoop), vind ik het persoonlijk in veel gevallen wel erg ver gaan. Ik zal de volgende keer dan ook geen huis meer kopen waar de HOA zich mee kan bemoeien. Ik hou mijn eigen spulletjes wel netjes bij (ook zoals het nu is), maar dat mierengezeik over echt helemaal niets moet ik er echt niet bij hebben. Straks mag ik mijn knalgele spijkerbroek niet meer aan, omdat dat de buurt naar beneden haalt en de buren er zich aan ergeren!

Dit is die de HOA !!!

 ;) ;D
#6 - 30-07-2006, 01:55 uur

pzuidema

Jullie huis staat er dan wel als een plaatje bij. Nu moet ik zeggen, we wonen in een keurige wijk, een van de weinige in Lakewood, want het stadje kent helaas zijn zeer slechte wijken, en dan heb je een paar hele goede wijken. En in die - tamelijk luxe wijk - staat 1 huis... met gras van een meter. Dat is mijn huis (bel dus gerust aan ;) ). Want mijn keurig gekregen grasmaaier doet het niet. Zucht.

Wij wonen in een huurhuis dat hiervoor is bewoond door een, door de buren omschreven, zeer gevaarlijke en enge illegale mexicaanse familie. Niemand durfde iets tegen ze te zeggen en we hebben gelukkig al van vele kanten te horen gekregen hoe welkom we dan ook zijn in de wijk. Ik doe vormgeving en fotografie, vrij succesvol, en mijn vrouw is bezig met het afronden van haar USMLE zodat ze hier weer M.D. kan spelen.

En ik moet wel zeggen, het is precies zoals je het beschrijft, het kan hier flink mis gaan ook. Het schijnt dat die familie hier ervoor heeft gezorgd dat de prijs van de huizen flink omlaag gingen. Dat wil je natuurlijk ook niet echt als je net veel geld in een huis hebt gestoken. Ik moet ook zeggen dat ik het ook prettig vind om thuis te komen in een wat nettere wijk (ik heb tijdelijk in een niet zo'n goed gedeelte van Rotterdam gewoont omdat mijn vrouw in het Erasmus studeerde), vooral ergens waar ik mijn dochtertje nog redelijk veilig buiten kan laten spelen.

Maar morgen is het dan zover... dan doe ik mijn hoed op, mijn leren jasje aan, hang ik mijn zweep om mijn riem en neurie ik de theme van Indiana Jones... ik ga de rimboe in... ik ga gras maaien! WOoohoo!
#7 - 30-07-2006, 06:19 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

Mrjn

Maar morgen is het dan zover... dan doe ik mijn hoed op, mijn leren jasje aan, hang ik mijn zweep om mijn riem en neurie ik de theme van Indiana Jones... ik ga de rimboe in... ik ga gras maaien! WOoohoo!

Daar zou ik dan wel graag de foto's van willen zien. Of een filmpje met geluid  ;D
#8 - 30-07-2006, 10:16 uur

Bakvet


Ook mag je de tuin alleen inrichten met gras en bomen, maar daar moet je wel een plan van indienen dat goedgekeurd dient te worden.


Betekent dat ook: geen bloemperken, geen struiken, geen stenen, geen waterpartij, geen jacuzzi en dergelijke? Waarom is dat "alleen bomen en gras?" Is dat tegen brandgevaar of gewoon omdat het goed in het landschap past?
#9 - 30-07-2006, 10:45 uur

thornberrys


Dit is die de HOA !!!

 ;) ;D


We sturen er de familie Flodder eropaf  ;D
#10 - 30-07-2006, 11:46 uur

Annemiek

Beetje "big brother is watching" -achtig. Ik weet niet of hier ook van die HOA's zijn, ik heb er nog nooit iemand over gehoord. De enige keer dat ik heb gehoord over iemand waar ze aan de deur kwamen dat hij het gras moest maaien was van mijn man; hij woonde toen op een legerbasis en ze hielden het gras goed in de gaten dat het niet te lang werd.

In onze omgeving laat iedereen elkaar met rust, en inderdaad er zijn wel wat huizen die meer rommel hebben liggen dan ik zelf zou doen. De laatste jaren heeft het dorp wat meer regels gemaakt en een "code enforcement officer" aangesteld die het in de hand kan houden. Het is wel wat beter geworden. Zo mag je nog maar 1 auto zonder kenteken op je land hebben staan; voorheen stonden er op plekken meerderen en zag het uit als een autokerkhof.
Ook zonder HOA zijn de huisprijzen hier gestegen. Lijkt me niet alleen af te hangen van een basketbal net of vlag in je tuin.

Ik vraag het me ook af; geen bloemen in de tuin???
#11 - 30-07-2006, 15:28 uur

Chiefram


Ook mag je de tuin alleen inrichten met gras en bomen, maar daar moet je wel een plan van indienen dat goedgekeurd dient te worden.


Betekent dat ook: geen bloemperken, geen struiken, geen stenen, geen waterpartij, geen jacuzzi en dergelijke? Waarom is dat "alleen bomen en gras?" Is dat tegen brandgevaar of gewoon omdat het goed in het landschap past?

Bloemen in de tuin is typisch Nederlands en zie je hier eigenlijk helemaal niet. Ja, een klein rond perkje middenin het gras waar keurig netjes gemilimeterd een paar bloeiende struikjes staan, maar dit is echt niet te vergelijken met wat je in de meeste Nederlandse tuinen ziet. Het mag dus wel, en een jacuzzi in je achtertuin mag warschijnlijk ook, maar ze willen eerst de tekening (het plan) zien of het wel past in de omgeving.

Ik denk niet dat het is toegestaan om je hele tuin vol met bloemen en planten te hebben. Klinkt saai voor de meeste onder ons, maar er is wel iets voor te zeggen. Ook zijn er alleen maar een twee-tal hekjes/schuttingen waaruit gekozen mag worden en de hoogte van deze hekjes/schuttingen zijn ook allemaal vastgelegd. Je mag dus niet zoals in Nederland een 2.50 meter hoge afscheiding maken, zodat je tuin wel een bunker lijkt. Terecht, want als iets echt lelijk is dan zijn het wel schuttingen, zeker wanneer iedereen een ander model/vorm/kleur heeft. Hier mag het of naturel zijn of wit en geen beton of andere kleuren.

Ook zijn er voorschriften dat je geen beplanting tegen je huis mag hebben. Dit is (zo staat het in de voorschriften van onze HOA omschreven) om waterschade aan je woning tegen te gaan. Colorado is namelijk ontzettend droog en planten moeten water hebben. Daarom heeft zowat elk huis een automatische sprinkler installatie, maar die moet minimaal 1 meter van je huis verwijderd zijn, zodat er geen water met je huis in aanraking komt. Daarom heeft iedereen om zijn woning van die witte keien liggen.

De grasveldjes om je huis mogen dus ook NIET tegen je huis aangelegd worden. Je mag wel mulch of keien hebben. Op de paden met keien hebben de meeste huizen wel struikjes geplant en dat staat gewoon erg netjes.

#12 - 30-07-2006, 19:50 uur

Chiefram

Maar morgen is het dan zover... dan doe ik mijn hoed op, mijn leren jasje aan, hang ik mijn zweep om mijn riem en neurie ik de theme van Indiana Jones... ik ga de rimboe in... ik ga gras maaien! WOoohoo!

Daar zou ik dan wel graag de foto's van willen zien. Of een filmpje met geluid  ;D

Ja, die foto's wil ik ook wel graag zien! LOL! :)
#13 - 30-07-2006, 19:51 uur

Annemiek

Zo te horen heb je minstens een bushwacker nodig, of tenminste een zeis. Kom je er nog door met een grasmaaier?

Even de HOA terzijde, maar in een gebied waar droogtes heersen is het toch beter om planten te hebben die er tegen kunnen. Daar valt het meeste gras niet onder.
#14 - 30-07-2006, 20:40 uur

Loek

Er gaan hier in het Denver gebied ook meer en meer HOA's overstag en staan toe dat mensen hun tuin aanleggen middels Xeriscape, dus met planten die weing water nodig hebben.  Er zijn ook bepaalde grassoorten die met minder water toe kunnen.  In onze tuin zijn de grasveldjes van Buffalo grass en Rye grass., die zelfs in de huidige warmte met een keer per week water prima leeft.  Echter in veel van de nieuwbouwwijken gebruikt men nog steeds het waterzuipende Kentucky Bluegrass, die echt elke dag gewaterd moet worden.  Onze HOA is niet zo streng, de enige eis die men stelt is dat niet meer dan een half acre geirrigeerd wordt, en dat er geen rotzooi in de tuin ligt die vanaf de weg zichtbaar is.  Dit is overigens niet een regel van de HOA, maar van de County (Arapahoe).  De meeste counties hebben dit soort regels, en hebben met name betrekking op "unoperable vehicles", "trash in plain site", "vicious animals", "noise ordinances".  Maar sommige HOA trekken het soms weer in het extreme, waardoor ze al gauw de benaming "neighborhood nazis" krijgen.  Ik heb zelf in een HOA gezeten, en je wilt niet weten waar ik soms voor uitgescholden werd.  Ik zat op de architectural committee waar mensen aanvragen deden voor uitbreidingen aan en bij hun huis.  De aanvragen die je voorbij ziet komen doen de haren in je nek soms overeind staan.   Iemand die toestemming vraagt om een jacuzzie aan te leggen werd zonder meer gehonoreerd, maar wat denk je van de mensen die een Automobile Oil Change and Welding business op hun oprit willen beginnen?   Of de man die in zijn achtertuintje een zendmast van 200 ft (70 meter) wilde plaatsen voor zijn hobby?  Die zijn allemaal serieuze aanvragen die voorbij kwamen.  We hebben de politie op de hoogte gesteld, nadat wij een man die 4 bulldozers op zijn oprit had gepakeerd vriendelijk hadden gevraagd deze niet in een residential neighborhood te plaatsen.  Hij dreigde vervolgens de bulldozers te gebruiken om onze eigen huizen met de grond gelijk te maken. 

De klachten die Chief ook al noemde kwam je ook wel tegen, mensen die zich aan alles ergeren wat een ander doet.  Je probeeert dan een beetje de scheidsrechter te spelen, maar gaat niet serieus in op dit soort klachten.  Echter verwaarloosde tuinen (ja te hoog gras en onkruid) gingen we inderdaad achteraan.  Tenslotte moet je ergens de grens trekken.  Als eentje zijn tuin laat verslonsen, beginnen er al gauw meer en dan is het te laat.  Voordat je het weet doen mensen niets meer aan ander onderhoud, en reparaties worden ook achterwege gelaten.  Als je dit tever laat gaan verlies je grip op de situatie, en je woont binnen de kortste keren in een achterbuurt waar je huis niet eens meer de helft waard is van wat je ervoor betaald hebt.  De USA is Nederland niet, waar veel mensen wonen die trots zijn op hun schone huizen en nette tuintjes, het is gewoon een andere cultuur waar je soms een stok achter de deur moet hebben om ervoor te zorgen dan men zijn stukje van de wereld niet laat verslonsen.

#15 - 30-07-2006, 21:01 uur
« Laatst bewerkt op: 30-07-2006, 21:04 uur door Loek »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15