Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Grizzlies no longer protected in Yellowstone NP

Discussie gestart

Verelle

 :o De Bush regering heeft het plan gevat om in de buurt van Yellostone te gaan boren naar olie en de houtkap vrij te geven. Tevens hebbens ze besloten dat de Grizzly beer het zo goed doet in Yellowstone dat ze maar besloten hebben om deze dieren van de lijst van beschermde dieren te halen.  :'(
Dus de jacht kan binnenkort weer geopend worden op deze magnifieke dieren. My heart cries!!!!!!!!!!!!!
#1 - 16-11-2005, 19:06 uur
In april terug naar Amerika

stinger

Wat een idioten  >:( >:(

En dan na een paar jaar weer lopen zeiken dat er bijna geen beren meer zijn zeker!!!!!!!!!!

Te gek voor woorden gewoon!!
#2 - 16-11-2005, 21:04 uur

PetraVS

Ik heb helemaal niets over dat olie boren gehoord, wel in Alaska, wat ook niet goed is.
Maar van die grizzlies wel.  De National Wildlife Federation is daar trouwens ook voor, de grizzlies zijn voldoende in nummer nu, dat ze van de lijst kunnen worden gehaald volgens die organisatie.  Als dat gebeurt bevrijdt dat namelijk weer gelden om andere bedreigde diersoorten te helpen.  
Het is trouwens niet waar, dat een diersoort van de bedreigde diersoorten lijst halen automatisch betekent, dat er jacht op gemaakt mag worden.  Dat mag dus, zeker in de Nationale Parken, niet.
#3 - 16-11-2005, 21:55 uur

Pieter79

Hier in Nederland maken verschillende instanties (o.a. dierenbescherming) zich druk over een vogeltje dat is afgeschoten. Als ze dat over die grizzlies lezen dan krijgen ze een hartverlamming hahah  ;)
#4 - 16-11-2005, 22:07 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Verelle

Het is trouwens niet waar, dat een diersoort van de bedreigde diersoorten lijst halen automatisch betekent, dat er jacht op gemaakt mag worden.  Dat mag dus, zeker in de Nationale Parken, niet.

Nee, in de Nationale Parken mag er niet gejaagd worden, maar in de directe omgeving van deze parken wel, dus al een beer de grens met het park overschrijdt dan is deze beer vogelvrij. Bovendien als het voornemen van de Bush regering bewaarheid wordt, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de houtkap rond dit gebied. Dit heeft natuurlijk weer grote gevolgen voor de dieren in het algemeen die de grenzen van het park overschrijden.

Quote uit de krant van gisteren:"Grizzly's hebben nu nog een 3,6 miljoen hectare land tot hun beschikking (Nederland telt 3,3 miljoen hectare), maar eenderde daarvan zouden ze kwijt kunnen raken."

Het lijkt of ze een gigantisch gebied tot hun beschikking hebben, maar als je weet wat voor gebied ze nodig hebben om te leven, dan weet je dat het eigenlijk niet zo veel is.
Wildernis is iets wat wij al lang niet meer kennen in Europa, en als het zo doorgaat zal dat over niet al te lange tijd ook niet meer zo zijn in Amerika.


#5 - 17-11-2005, 08:00 uur
In april terug naar Amerika

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15