Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Kadotips voor gastheer en -vrouw

Discussie gestart

HugoK

Hoi allemaal,

Volgende week ga ik voor een week naar Amerika. Werk en hobby (heerlijke combinatie). De meeste tijd zit ik in een hotel in Seattle, maar de eerste twee dagen logeer ik bij een kennis in Portland.

Het leek mij een leuk idee om wat typisch Nederlandse producten voor hem en zijn vrouw mee te nemen, zoals stroopwafels, drop, en Goudse kaas. Maar ik weet niet of dat mag. Ik weet DAT er regels zijn over welk voedsel wel of niet Amerika in mag, maar ik weet niet WAT die regels precies zijn.

Welk van de bovenstaande dingen mag ik meenemen? En zijn er nog andere dingen die leuk zijn om kado te geven aan mijn gastheer en gastvrouw?

Alvast bedankt voor alle tips!

Groetjes, Hugo
#1 - 01-10-2011, 10:50 uur

jhbechthum

www.landenportal.nl/informatie/amerika-douane.htm o.a.:
Verboden om in te voeren zijn drugs (ook softdrugs), planten, loterijkaartjes, illegale software, pornografie, zaden en wapens.
Verder zijn etenswaren zoals fruit, vlees, vleesproducten en zuivelproducten (incl. kaas) verboden in te voeren. Dergelijke producten dien je in het vliegtuig achter te laten of voor de douanecontrole weg te gooien.


Wij hebben een paar keer in december pepernoten opgestuurd. De ene keer kwamen ze gewoon aan, en een andere keer waren ze door de douane eruit gehaald. Blijkbaar dus niet toegestaan maar een keer geluk gehad.

Toen wij voor het eerst onze vriend in Alabama bezochten in 2002 hebben we zo'n setje Euro-munten (wat je in 2001 kreeg om 'te wennen') gegeven. Vond hij heel leuk.
Verder de Nederlandse vlag meegenomen. Bij onze volgende bezoeken hing hij in plaats van de Stars and Stripes naast de Battle flag.

Later hebben we ook typisch Nederlandse dingen meegenomen, Delfs-blauw, miniatuur molen, klompen e.d. Iets afgezaagd, maar op den duur weet je niets origineels meer te verzinnen...

Johan
#2 - 01-10-2011, 14:39 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

maryde

Ik neem vaak Delfts blauwe servetten en kaarsen mee, waarbij ik altijd te horen krijg dat ze te mooi zijn om te branden.. Tegenwoordig ook de grote of kleine Delftsblauwe vaas, een stickerkaart. kijk op www.allesinwonderland.nl Je hoeft er niet voor in Delft te wonen zoals ik ...
#3 - 01-10-2011, 14:46 uur

Jez

Je mag wel degelijk kaas mee nemen, als het maar vacum verpakt is. Maar het restant van het broodje kaas dat je vanuit huis hebt meegenomen, kan de prullenbak in.

Cheese (only vacuum packed and pasteurized, no cheeses made of raw milk). Most Dutch cheeses like Gouda, Edam and Leerdam are allowed
Bron: Amerikaanse Ambassade
#4 - 02-10-2011, 09:04 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Rent your tent usa

chocola zoals  Ritter Sport of van Albert Heyn is altijd goed. Marsepein is hier ook relatief onbekend. Net zoals krentebrood met spijs. De meeste Amerikanen houden niet van drop, dus als je bereid bent het zelf op te eten...
Stroopwafels worden ook altijd gewaardeerd of koekjes goed verpakt. Rembrandtkaas is in op dit moment. Bij Costco heb je jonge Nederlandsed kaas die je voor 5 dollar per pond koopt.
#5 - 28-10-2011, 03:38 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15