Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Krediet en zo voorts

Discussie gestart

pzuidema

Ik woon nu driekwart jaar in de VS, NJ, werk bijna net zo lang en heb een vrij leuk inkomen. We huren nog een huis (zijn net verhuisd en zijn erg mooi terecht gekomen) maar, en ik weet dat iedereen die hier ook naartoe is ge-emigreerd hier ervaringen mee moet hebben - hoe werkt het 'kredietverleden' hier nu eigenlijk.

Het luk mij al langzaam om mijn credit-score iets op te vijzelen, krijg zowaar binnenkort $500 ter beschikking, maar mijn vrouw mag nog helemaal niets aanvragen. Heeft iemand hier meer ervaring mee. Mijn vrouw heeft (nog) geen inkomen.

Nu is ook haar auto gisteren volledig tegen de grond aangegaan en we willen nu eigenlijk een nieuwe auto kopen, omdat ze veel zuiniger zijn en ook nog weer wat veiliger. Het hoeft zeker geen grote of full-size te zijn, maar, kunnen wij dat eigenlijk wel als we nog zo'n beperkt krediet verleden hebben? We hebben genoeg inkomen om kosten te dekken, maar dat lijkt hier vaak niet te spelen.

Iemand advies?
#1 - 28-07-2006, 19:28 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

GoGriz

Als je een beetje zoekt kan je een interessante thread vinden die door chiefram is geopend een tijdje geleden.

Wat bedoel je met "ik krijg zowaar binnenkort $500 ter beschikking"?
#2 - 28-07-2006, 21:11 uur

bgroeneveld

Twee mogelijkheden: vraag de autodealer of hij ergens een lening voor je kan regelen (zal vast wel, ze willen die auto's kwijt en krijgen provisie voor leningen die ze binnen brengen). Enige kans op nadeel: hogere rente dan je met een goede creditrating zou krijgen. Maar als je 20% of meer aanbetaalt, zal dat niet zoveel verschil maken.

Betere mogelijkheid: naar een Credit Union in de buurt. Officieel moet je een bepaald beroep hebben of ergens werken, maar in de praktijk mag je al lid worden als je in de buurt van die bank woont. Geven waarschijnlijker een gunstiger rentepercentage. Zeker als je aanbetaalt, want ze houden dan gewoon de title van de auto (eigendomsbewijs) als onderpand totdat je hem (haar? het?) afbetaald hebt.


#3 - 28-07-2006, 22:22 uur

Chiefram

Klopt! Ik heb destijds een tread gemaakt waar het gehele Amerikaanse kredietsysteem staat beschreven. Ik had er zelf namelijk graag op eens stukje aan toe willen voegen, maar kan er helaas zelf niet meer op reageren. Ik ben er namelijk vorige maand achtergekomen dat mijn credit-score (die al tot 770 was opgelopen) in een klap is teruggevallen naar de laagste score ooit, namelijk 707 punten...

Okay, is nog steeds GOOD, maar wel onderaan de lijst GOOD en heel dicht mij FAIR, dus om zomaar van EXCELLENT terug te vallen met zoveel punten is wel knap balen! We werken er hard aan om juist onze score steeds te laten groeien, maar nu kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen, dus niet vragen hoe ik me voel op dit moment: ik ben pissig!!!

Hoe dit komt?

Wij hebben een credit card. De limiet op deze credit card was $2,500 dollar. Ik MOEST een credit card hebben, omdat ik al mijn zakelijke reisjes (vluchten, huurauto, hotels, etc.) betaal en dat kan haast niet anders dan met een credit card. Omdat ik nogal veel reisjes moet maken, gebeurt het nog wel eens dat ik heel dicht tegen die grens van $2,500 dollar aanzit. Gelukkig betaalt mijn werkgever mij deze kosten elke week terug en kan ik wekelijks mijn credit card weer aanzuiveren zodat altijd alles op tijd (lees: binnen een week) afbetaald is.

De laatste tijd zijn mijn travel kosten per week al aardig opgelopen tot tegen de wekelijkse grens van $3,000 dollar en zelf wel eens daarboven. Geen probleem, ik heb de credit card maatschappij gebeld en ze hebben mijn credit limiet zonder problemen verhoogd naar $5,000 dollar. Nu kan ik wat gemakkelijk reisjes boeken, zonder bang te zijn of ik niet boven mijn limiet uitkomt.

Maar wat blijkt: Volgens de credit buro's heb ik nog steeds een limiet van $2,500 dollar, terwijl ze mijn HOOGSTE uitgave van die maand wel even op $3,600 dollar hebben staan, alsof ik dus VER boven mijn credit limiet ben uitgegaan. Nu komt dit bij die credit buro's dus over alsof ik niet verantwoordelijk met mijn credit kan omgaan!!! Maar ik mag tot $5,000 dollar gaan en wekelijks betaal ik mijn credit card af met het geld dat ik als travel expenses van de zaak krijg terugbetaald, dus ik sta eigenlijk nooit 'rood'.

Dit geintje kost me dus even in een dag 63 credit-score punten. Punten die minimaal 6 maanden kosten of misschien zelfs wel meer om weer helemaal op te bouwen!!!

En dat terwijl ik in die 20 maanden nog niet 1 sekonde te laat mijn rekeningen heb betaald en er verder geen negative vermeldingen op mijn credit raport staan.

Dit is oneerlijk en gemeen. Ik ben dan ook echt giftig op dit hele achterlijke credit-report/score systeem dat ze hier in Amerika hanteren.
#4 - 29-07-2006, 00:54 uur

Annemiek

Straks heb je nog een maagzweer als je je zo druk gaat maken over dingen die je niet veranderen kunt, zoals het systeem van credits.  :(
Dat je in een jaar tijd al zoveel op hebt kunnen bouwen is toch ook goed.
Volgens mij brengt vaak een credit report vragen het ook omlaag trouwens.
#5 - 29-07-2006, 03:01 uur

Chiefram

Je bedoelt het zelf opvragen van mijn credit report? Geen idee... Ik weet wel dat wanneer ik 'anderen' toestemming geef mijn credit report in te zien, dat me dit ook heel veel punten gaat kosten als het er een beetje te veel zijn in een te korte tijd.

Zelf heb ik 24 hr per dag toegang tot mijn credit report van alle drie de credit buro's, omdat ik toch wel graag wil zien of er geen spook-gegevens in staan. Dit kost je geen punten, alleen maar bijna $30 dollar per maand, hahaha...

#6 - 29-07-2006, 05:15 uur

pzuidema

Daar heb je inderdaad iets anders... waar heb jij die krediet-inzage dan? Ik lees er veel over, maar ik heb er nog niet veel over kunnen zien.
Het verhaal over je credit-probleem is iets dat ik je met een gerust hart kan vertellen - zoveel beter gaat het niet in Nederland, waar ik een krediet had van 25,000 euro (don't ask, ik heb een bedrijfje gehad met - achteraf gezien - niet geheel betrouwbaar personeel). Kon keurig, was nooit een probleem. Totdat ik ineens bericht kreeg dat een negatief vinkje zou krijgen bij het BKR want mijn krediet was 10.000 te hoog, namelijk 35.000 euro. Dat was even lachen... want er was geen enkel bewijs dat ik een lening, of cumulatieve leningen en kredieten, bij elkaar t.w.v. 35.000 had. Bleek achteraf een foutje van de bank, in mijn nadeel... is met heel veel moeite terug gezet.

Maar het is wel wennen, ik heb een leuk startsalaris voor een vormgevertje; zeer genereus eigenlijk. Maar niemand kijkt je vertrouwend aan zolang je credit score nog niet toereikend is.

Wat ik trouwens bedoelde met dat ik binnenkort naar $500 ga; de eerste die mij wel accepteerde van Capital One. Voor $300 kreeg ik mijn starters VISA kaart. En na een maand keurig een brief, als ik keurig op tijd betaal wordt mijn krediet automatisch hoger naar $500 en daarna naar $2.500. Nog steeds vreemd, want door mijn enorme kredieten in NL ben ik juist zeer huiverig rondom credit cards etc. Maar hier aangekomen, en aangezien ik ook profesioneel fotografeer en een studio hier aan het opzetten ben, kun je het niet altijd redden met $300 tot je beschikking.

Maar ik zal de thread er even ook op na lezen... thanx!
#7 - 29-07-2006, 06:56 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

Chiefram

Ik heb me aangemeld bij www.freecreditreport.com en kan elk gewenst moment van de dag zien wat er gaande is met mijn credit report. Ook de credit score van de credit buro's staan er in vermeld. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om te weten waar ik sta, omdat het je honderden dollars par maand kan schelen bij bijvoorbeeld een hypotheek.

Voor credit cards (ik heb nu inmiddels 5 Amerikaanse credit cards) ben ik niet bang, omdat ik die in Nederland ook gehad heb. AMEX was zelfs ongelimiteerd. Je moet er alleen wel mee om weten te gaan. Eigenlijk gebruik ik maar 1 van de 5 credit cards, maar die wordt ook wekelijks weer aangezuiverd, zodat ik geen schulden heb. Die andere 2 credit cards heb ik gebruikt tot $300 dollar en betaal $50 dollar per maand hieraan af, omdat je zo laat zien dat je ook werkelijk afbetaald en je je credit score flink kunt opbouwen. De andere kaarten liggen ongebruikt in de kast.

Hoe hoger je credit score, hoe gemakkelijk het in Amerika wordt om iets voor elkaar te krijgen. Niet alleen bepaald de credit score hoeveel rente je voor je hypotheek moet betalen, maar ook of je een auto kunt leasen tegen 0% !!!
#8 - 29-07-2006, 07:21 uur

GoGriz

Hmm.. Ik heb 2 maanden geleden een visa kredietkaart aangevraagd (woon in de US sinds augustus 05) bij mijn bank en die hebben mij zonder problemen een kredietlijn gegeven van 2000 dollar.  Ik denk niet dat ik enige credit score had daarvoor (ik betaalde alles met mijn atm kaart).
#9 - 31-07-2006, 16:30 uur

visuar

GoGriz: ik weet het niet, maar misschien dat het ook afhankelijk is van inkomen b.v.?
#10 - 11-08-2006, 13:01 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

pzuidema

Nee, het ligt niet aan het inkomen... trouwens, dat heb ik behoorlijk meer dan het gemiddelde hier. Maar het heeft meer te maken met het verleden dat je hebt met geld lenen en terugbetalen. Als je daar nog te weinig verleden in hebt, dan verstrekken ze je niet graag een krediet. GoGriz, jij woonde hier al in augustus 2005, ik pas sinds November 2005 en heb mijn SSN pas de derde week van November gekregen, dus het kan wel kloppen hoor, dat jij hem zonder problemen kreeg. Ik heb mijn eerste kaart nu drie maanden gekregen, nog wel met een beginnerskrediet van $300.
#11 - 11-08-2006, 16:56 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15