Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

scooters in Amerika

Discussie gestart

raymondF

hallo,

Ik ben van plan volgens jaar als ik mijn VWO examen heb gehaald, een jaar naar de Verenigde Staten te gaan om vloeiend Engels te leren spreken.

Ik ben dan alleen 17 en om daar mijn rijbewijs te halen heeft weinig zin (is in Nl niet geldig)

Nu vroeg ik me af of ze in de Verenigde Staten ook scooters of brommers hebben en welke regels hiervoor gelden in Amerika

weet iemand hier meer vanaf?

alvast bedankt,

Raymond Formijn
#1 - 01-07-2005, 15:07 uur

Ebelix

Zonder auto is Amerika (behalve New York) niet te doen. Rijbewijs halen in Amerika kost een paar tientjes. Aan een brommer of scooter heb je niets in Amerika

Hoe wil je dat jaar Amerika aankleden. Je krijgt geen visum om zomaar een jaar in Amerika te zijn. Er zal iets van een opleiding tegenover moeten staan.

Lees maar eens aandachtig dit forum door om te zien wat er allemaat wel en niet mogelijk is.

Wil je echt engels leren dan moet je naar Engeland. In Amerika spreken ze amerikaans engels wat absoluut niet hetzelfde is.
#2 - 01-07-2005, 15:31 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

schorp

Zonder auto is Amerika (behalve New York) niet te doen. Rijbewijs halen in Amerika kost een paar tientjes. Aan een brommer of scooter heb je niets in Amerikain NYC, San Francisco, Chicago, Georgetown (D.C.) en Boston heb je echt geen auto nodig hoor.

In SF en Boston rijden veel trendoids op een scooter, het is niet zoals in Italie, maar je kan het wel doen, zelfs hier in L.A. (vooral de beach towns) zie ik ze nu vaker en vaker.
#3 - 01-07-2005, 19:00 uur

Chiefram

Ik woon nu (morgen exakt) 7 maanden in Amerika en heb nog maar 2x een scooter gezien.

Hier in Highland Park, IL is het rijden van een scooter en/of brommer zelfs verboden bij de wet. Zelfs fietsen is al op de meeste plaatsen bezwaarlijk. Je mag zelfs niet met een fiets in de buurt van de winkels komen, zonder gearresteerd te worden!

Soms, maar dan moet het echt mooi weer zijn, zie je wel eens een fietser voorbij komen, maar die mogen eigenlijk alleen op de stoepen fietsen en niet op de weg. Maar er zijn hier bijna geen stoepen te vinden. Er is 'slechts' 1 officieel fietspad, waar je legaal mag fietsen, maar dat breng je nergens heen.

Je moet een auto hebben. Bussen kennen ze hier (bijna) niet. Behalve als je downtown woont, dan kun je wel zonder auto, maar als je ook maar eventjes uit downtown woont, dan zul je er toch een moeten hebben wil je uberhaupt ergens kunnen komen. Een scooter is dan echt geen optie!

#4 - 02-07-2005, 05:13 uur

schorp

Nieuw!
Raymond, probeer naar San Francisco te gaan, daar hebben sommige jongeren ipv een auto een scooter.  Scooters zijn inderdaad niet de norm in de VS, maar ik heb ze wel gezien.  Het lijkt mij verstandiger om naar eens stad te verhuizen met goed openbaar vervoer (New york city, san francisco, Boston en Chicago).     Ik heb scooters hier in L.A. gezien, maar om eerlijk te zijn, zou ik dat zelf niet doen, ik heb hier jarenlang, toen ik nog geen auto had, met een mountainbike heen en weer gereden en dat was zeer gevaarlijk.  
Zoals ik al zei, de meeste steden zoals Boston, SF en NYC heb je echt geen auto nodig, als je buiten de steden wilt weer wel, maar als het gaat om in de bovengenoemde steden te wonen, heb je echt geen auto of scooter nodig, het zijn zeer compacte steden met uitstekende openbaar vervoer, ik zelf heb jaren lang in New York City, San Francisco en Chicago gewoond, zonder auto in elke stad.  Ik woon nu in L.A. waar ik dus wel een auto heb (is ook echt nodig om echt van L.A. te kunnen genieten).

Als je in suburbia (zoals waar Chiefram woont Highland Park) wilt gaan, of naar meer Westerse of kleinere steden  dan zal je echt wel een auto nodig hebben.

Veel success.
#5 - 02-07-2005, 08:41 uur
« Laatst bewerkt op: 02-07-2005, 08:51 uur door schorp »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15